FOOTBALL LEAGUE

Παναιγιάλειος - ΑΕΚ 0-1

Παναιγιάλειος - ΑΕΚ 0-1
INTIME SPORTS

Μπορεί να μην ενθουσίασε με την απόδοσή της, όμως, η ΑΕΚ έφυγε με τους τρεις βαθμούς από το Αίγιο νικώντας τον Παναιγιάλειο με 1-0. Γκολ και αποβολή για τον Αραβίδη, δοκάρι ο Λαμπρόπουλος.

Νικηφόρο ήταν το ξεκίνημα της ΑΕΚ στη Football League. Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα δυσκολεύτηκε αρκετά από τον Παναιγιάλειο, αλλά κατάφερε τελικά να πάρει τους τρεις βαθμούς με γκολ του Χρήστου Αραβίδη.

Συνολικά η εικόνα που έδειξε η Ένωση ήταν προβληματική, σε ένα γήπεδο πάντως που δύσκολα μπορούσε να παιχτεί ποδόσφαιρο λόγω του κακού αγωνιστικού χώρου. Για περίπου μισή ώρα οι φιλοξενούμενοι ήταν ξεκάθαρα ανώτεροι, αλλά στη συνέχεια έδωσαν δικαιώματα και λίγο έλειψε να το πληρώσουν.

Ο Παναιγιάλειος εκμεταλλεύτηκε τη χαλάρωση και την οπισθοχώρηση της ΑΕΚ, έκανε ευκαιρίες και θα μπορούσε να έχει σκοράρει αν δεν ήταν σε καλή μέρα ο Γιάννης Ανέστης. Ο τελευταίος ήταν πολύ καλός όποτε χρειάστηκε, μακιγιάροντας με αυτό τον τρόπο και αδυναμίες της άμυνάς του. Στα αξιοσημείωτα και η αποβολή του σκόρερ Αραβίδη μέσα σε δύο λεπτά.

Διαβάστε εδώ τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής της Football League

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Γήπεδο: Δημοτικό Αιγίου

Διαιτητής: Γρατσάνης

Βοηθοί: Κουρέντας, Νταλούκας

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Σεροπιάν): Σταυριανός, Σπίνουλας, Ιωάννου, Τζημογιάννης, Γκοτσούλας, Σταμόγιαννος, Τσατσαρής (54' Ουρτάδο), Πόνσε, Νάστος (59' Κατσικοκέρης), Σκατσίλας (78' Σεχολάρι), Μπούνας

ΑΕΚ (Δέλλας): Ανέστης, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Πεταυράκης, Ανάκογλου, Κορδέρο, Μπαρμπόζα, Πλατέλλας (83' Φαγιέ), Ντούνης (63' Ζόριτς), Αραβίδης

Γκολ: 20' Αραβίδης

Κίτρινες κάρτες: 15' Ανέστης, 35' Σπίνουλας, 39' Τσατσαρής, 89' Γκοτσούλιας / 28' Κορδέρο, 81', Ανάκογλου87' Αραβίδης

Κόκκινες κάρτες: 88' Αραβίδης

Δείτε το live της αναμέτρησης

Δυσκολεύτηκε, αλλά πέρασε

Δυναμικά μπήκε η ΑΕΚ από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης θέλοντας να πάρει νωρίς το προβάδισμα. Μόλις στο 9' έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Λαμπρόπουλο να παίρνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Η επόμενη καλή στιγμή ήρθε στο 19' από τον έτερο στόπερ, Κολοβέτσιο, ο οποίος δεν βρήκε στόχο με το σουτ του.

Ωστόσο, η τρίτη ήταν και... φαρμακερή. Η Ένωση αναπτύχθηκε ωραία, η μπάλα πήγε αριστερά στον Μπαρμπόζα κι εκείνος με ωραία χαμηλή σέντρα βρήκε τον Αραβίδη που πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι κι έστειλε ανενόχλητος την μπάλα στα δίχτυα.

Από εκεί και πέρα, οι γηπεδούχοι αναγκαστικά ανέβηκαν και στα επόμενα λεπτά ήταν αρκετές οι μάχες που δόθηκαν από τους παίκτες των δύο ομάδων στο κέντρο του γηπέδου. Ακριβώς πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Παναιγιάλειος έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίζει με την μπάλα να μένει στην περιοχή της ΑΕΚ και τα σουτ να σταματούν στα σώματα.

Με κεκτημένη ταχύτητα από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου μπήκε στο δεύτερο ο Παναιγιάλειος, ο οποίο απείλησε με σουτ του Σκαρτσίλα στο 52'. Πέντε λεπτά μετά ο Ουρτάδο έκανε ένα πολύ καλό σουτ, αλλά ο Ανέστης έπεσε στη γωνιά του και παραχώρησε κόρνερ.

Η απάντηση της ΑΕΚ ήρθε στο 62' με εξαιρετική αντεπίθεση. Ο Μπαρμπόζα έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Ντούνη τραβώντας τους αμυντικούς, ο τελευταίος πρόλαβε να τσιμπήσει την μπάλα, αλλά το πλασέ του κατέληξε ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του Σταυριανού.

Όσο τα λεπτά περνούσαν και η ΑΕΚ δεν μπορούσε να καθαρίσει το παιχνίδι οι παίκτες των γηπεδούχων πίστευαν ολοένα και περισσότερο ότι έχουν τη δυνατότητα να πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας. Έτσι στα τελευταία λεπτά ανέβασαν ταχύτητα και πίεσαν αρκετά. Έχασαν ευκαιρίες με μεγαλύτερη την κεφαλιά του Μπούνα στο 89'. Οι φιλοξενούμενοι έχοντας σε καλή μέρα και τον Ανέστη άντεξαν μέχρι τέλους παρόλο που τελείωσαν με παίκτη λιγότερο το παιχνίδι λόγω αποβολής του Αραβίδη.

Η φάση

Η κεφαλιά του Μπούνα στο 89' και η πολύ καλή επέμβαση του Ανέστη. Σε περίπτωση που ο Παναιγιάλειος κατάφερνε να ισοφαρίσει σε εκείνο το χρονικό σημείο, πολύ δύσκολα θα μπορούσε η ΑΕΚ να πάρει ξανά το προβάδισμα.

Ο διαιτητής

Δεν απασχόλησε καθόλου με τις αποφάσεις του ο Γρατσάνης, ο οποίος είχε ένα καλό παιχνίδι χωρίς να χρειαστεί η παρέμβασή του αρκετές φορές.

Ο πολυτιμότερος παίκτης

Δεν είναι άλλος από τον Έλντερ Μπαρμπόζα. Από δική του ωραία πάσα προήλθε το μοναδικό γκολ της ΑΕΚ, ενώ έδειξε πως ήταν κομβικός για την ανάπτυξη της Ένωσης με την μπάλα να περνάει από τα πόδια του τις περισσότερες φορές. Πολύ καλή εμφάνιση και από τον Γιάννη Ανέστη.

Παναιγιάλειος - ΑΕΚ 0-1
INTIME SPORTS

Μας άρεσε

Η αντίδραση του Παναιγιάλειου μετά το γκολ που δέχτηκε. Σταδιακά ανέβηκε, έχασε μία ευκαιρία πριν το τέλος του ημιχρόνου και ήταν αρκετά βελτιωμένος στο δεύτερο ημίχρονο. Έβαλε αρκετά προβλήματα στην άμυνα της ΑΕΚ και έδειξε αξιόμαχος.

Δεν μας άρεσε

Η αφέλεια με την οποία ο Χρήστος Αραβίδης σήκωσε επικίνδυνα το πόδι του στο 88' έχοντας δεχτεί κάρτα ένα λεπτό πριν. Δικαίως αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη, αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο για λίγα λεπτά και κυρίως στερώντας στον εαυτό του το δικαίωμα συμμετοχής στο επόμενο παιχνίδι.

Παναιγιάλειος - ΑΕΚ 0-1
INTIME SPORTS
TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ