FOOTBALL LEAGUE

Οι αντιδράσεις των Άρη και ΟΦΗ για την αρχειοθέτηση της ένστασης

FOOTBALL LEAGUE / ÁÑÇÓ - ÏÖÇ (MOTION TEAM)
FOOTBALL LEAGUE / ÁÑÇÓ - ÏÖÇ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Την αντίδραση των Άρη και ΟΦΗ, μέσω των νομικών τους εκπροσώπων, προκάλεσε η αρχειοθέτηση της ένστασης κατά της συμμετοχής του Φιορίν Ντουρμισάι στην αναμέτρηση της Λαμίας με τη Σπάρτη.

Η ένσταση που είχαν καταθέσει Άρης και ΟΦΗ για τη συμμετοχή του Φιορίν Ντουρμισάι στο Λαμία - Σπάρτη πέρασε στο αρχείο από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, με αποτέλεσμα η βαθμολογία στη Stoiximan.gr Football League να παραμείνει αναλλοίωτη.

Οι δύο ομάδες που κατέθεσαν την ένσταση αντέδρασαν στην αρχειοθέτηση της υπόθεσης, μέσω των νομικών τους εκπροσώπων. Αρχικά, ο νομικός των "κιτρίνων", Πάρης Ατλαμάζογλου, υποστήριξε με δηλώσεις στο ραδιοφωνικό σταθμό, "Αθλητικό Metropolis 95,5 fm", ότι η απόφαση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα δεν αποτρέπει την εκδίκαση της απόφασης από την Πειθαρχική Επιτροπή της Stoiximan.gr Football League αποδίδοντας τον όρο "σκάνδαλο" σε περίπτωση μη εκδίκασης.

"Ναι μεν ο Σιμιτζόγλου μπορεί να έθεσε την υπόθεση στο αρχείο, πλην όμως, η εκδίκαση ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής είναι διαφορετική υπόθεση. Μπορεί ο εισαγγελέας να κρίνει ότι δεν υπάρχει πειθαρχικό αδίκημα, υπάρχει όμως μια ένσταση, η οποία πρέπει να εκδικαστεί. Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας έχει την άποψή του. Δεν μπορεί να μην γίνει η εκδίκαση. Αν δεν γίνει θα είναι σκάνδαλο μεγατόνων. Δεν είναι προϋπόθεση για την εξέταση η άσκηση δίωξης εκ μέρους του κ. Σιμιτζόγλου.

Μπορεί η Πειθαρχική Επιτροπή να τη λάβει υπόψη, δεν δεσμεύεται, όμως, πολύ περισσότερο δεν σημαίνει ότι δεν θα εξετάσει την υπόθεση. Πέρσι όταν εκδικάστηκε η αντίστοιχη καταγγελία κατά του Απόλλωνα Σμύρνης δεν υπήρχε προηγούμενη ακρόαση του εισαγγελέα. Φέτος για κάποιον ανεξήγητο λόγο και μη ερριζόμενο σε κάποια διάταξη η Πειθαρχική Επιτροπή αποφάσισε να στείλει διαβιβαστικό στον εισαγγελέα. Ζητήσαμε από τη Football League το έγγραφο και μας είπαν ότι το έχουν χάσει. Απευθυνθήκαμε στον κ. Σιμιτζόγλου, δεν μπορέσαμε να τον συναντήσουμε, ζητήσαμε ακρόαση και περιμένουμε να έχουμε απάντηση.

Δεν προκαλεί εντυπώσεις πως δεν έχει η FL το διαβιβαστικό έγγραφο της Πειθαρχικής Επιτροπής; Δεν μπορεί να χαθεί ένα έγγραφο όταν πρωτοκολλάται. Είτε έτσι είτε αλλιώς, πάντως, έπρεπε να υπάρχει το έγγραφο. Παρά ταύτα δεν υπάρχει".

Αντιδράσεις υπάρχει και στο νομικό επιτελείο του ΟΦΗ. Μάλιστα, η υπερασπιστική γραμμή είναι στο ίδιο "μήκος κύματος" με αυτή του Άρη και στην Κρήτη αναμένουν το Πειθαρχικό Όργανο να ορίσει ημερομηνία εκδίκασης. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μανώλη Φωτάκη στον Athletic radio 104.2

Για τις πληροφορίες που υπάρχουν ότι η υπόθεση μπορεί να μπει στο αρχείο: "Υπάρχει μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Κυκλοφορεί και το έχουμε πληροφορηθεί εδώ και μια εβδομάδα. Βεβαίως, έχουμε προβεί στις δέουσες ενέργειες όμως για εμάς το βασικότερο είναι ότι ενώ υπάρχει μια διάταξη στον ΚΑΠ που λέει ότι πρέπει να εκδικάζονται οι υποθέσεις εντός 7 ημερών, υπάρχει καθυστέρηση και μας γεννάει υποψίες για τις ενέργειες του πειθαρχικού οργάνου".

Για τις διαφορετικές διαδικασίες που ακολουθούνται σε σχέση με την περσινή υπόθεση του Απόλλωνα: "Ενώ πέρυσι για μια ακριβώς όμοια υπόθεση, επελήφθη το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο χωρίς να σταλεί στον αθλητικό εισαγγελέα. Αυτό μας δημιουργεί έναν μεγάλο προβληματισμό και γιατί να συμβεί. Κινούμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση στο γιατί δεν έχει επιληφθεί ακόμα το πειθαρχικό οργάνο. Πως λοιπόν σε μια όμοια υπόθεση, δεν εστάλη πέρυσι στον αθλητικό εισαγγελέα;"

Για την "κοινή γραμμή" με τον Άρη: "Είμαστε σε διαρκείς επαφές με τους συναδέλφους του Άρη, έχουμε σφυρηλατήσει πολύ καλές σχέσεις γιατί οι φύλακες έχουν γνώση. Ήθελα να πω ότι πέρυσι είχαμε ζητήσει ώστε όλες οι επιτροπές της ΕΠΟ να επανδρωθούν από τακτικούς δικαστές. Πέρυσι είχαμε στείλει και εξώδικο και δικαιωθήκαμε. Θέλω να πω ότι υπάρχει πίστη στους τακτικούς δικαστές. Πρέπει να πω ότι η υπόθεση δικάζεται σε πρώτο βαθμό και στην συνέχεια στην εφέσεων".

Για τους λόγους που η υπόθεση έχει πάει στον αθλητικό εισαγγελέα: "Δεν μου προκύπτει νομικά και δεν προκύπτει σε κανένα νομικό που ασχολείται με την αθλητική δικαιοσύνη. Η υπόθεση έχει πεταχτεί στην κερκίδα και περιμένουμε τον προσδιορισμό της υπόθεσης. Είναι ένα θέμα που μας απασχολεί και βέβαια την διοίκηση του ΟΦΗ. Έπρεπε να έχει εφαρμοστεί η διάταξη του ΚΑΠ ώστε εντός επτά ημερών να έχει εκδοθεί η απόφαση. Όταν προβλέπονται πειθαρχικές ποινές αυτές οι αποφάσεις πρέπει να καθαρίζονται γρήγορα και δεν γίνεται να βγαίνουν μετά από 1-2 μήνες".

Για την καθυστέρηση που υπάρχει: "Εγώ μιλάω σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν. Αυτή η υπόθεση δεν έπρεπε μόνο να εκδικαστεί αλλά και να βγει η απόφαση. Εδώ έχει παρατραβήξει η ιστορία. Από τις 23 Φεβρουαρίου η υπόθεση βρίσκεται στον αθλητικό εισαγγελέα".

Για την ακρόαση από τον αθλητικό εισαγγελέα: "Ζητήσαμε ακρόαση από την πειθαρχική δικαστή επειδή εκκρεμεί η εκδίκαση και το κατανοώ αυτό. Δεν έχει καταστεί δυνατόν να δούμε τον αθλητικό εισαγγελέα".

Για το αν έχει δικαιοδοσία ο αθλητικός εισαγγελέας: "Αυτό είναι το βασικό θέμα. Ο αθλητικός εισαγγελέας δεν έχει καμία δικαιοδοσία. Έχουμε υποβάλει μια καταγγελία για συμμετοχή ποδοσφαιριστή χωρίς να έχει το δικαίωμα. Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής δεν είχε κάνει την επιλογή ομοσπονδίας όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες και σύμφωνα με τις διατάξεις της ΟΥΕΦΑ και της ΦΙΦΑ. Αυτό ισχύει και στην ομοσπονδία του μπάσκετ. Είναι καθαρά νομικό και ο εισαγγελέας δεν έχει καμία δουλειά".

Για το γεγονός ότι η Σπάρτη δεν κατέθεσε ένσταση: "Γνωρίζω πολύ καλά ότι υπήρχε ένας έντονος προβληματισμός για την στάση της. Στάθμισε τα πράγματα, ήταν μια απόφαση της διοίκησης της που εμένα δεν με αφορά. Όμως, αυτό δεν αφαιρεί το δικαίωμα των τρίτων".

Για τους ισχυρισμούς ότι η καταγγελία του ΟΦΗ θα απορριφθεί επειδή δεν έχει έννομο συμφέρον: "Το έννομο συμφέρον προσδιορίζεται και από τα βαθμολογικά κριτήρια αλλά και με άλλες επιμέρους καταστάσεις που έχουν κριθεί από σωρεία δικαστικών αποφάσεων. Ο ΟΦΗ έχει έννομο συμφέρον. Υπάρχουν ακόμα 14 αγωνιστικές, παίζονται 40 βαθμοί και είναι δυνατόν να μην υπάρχει έννομο συμφέρον; Για εμένα το πρωτάθλημα είναι ανοικτό και παίζεται ακόμα".

Για τα επιχειρήματα που υπάρχουν για την καταγγελία του ΟΦΗ: "Είμαι σίγουρος ότι η ένσταση θα γίνει δεκτή και το λέει αρκετός κόσμος που ασχολείται με αυτές τις υπόθεσεις. Ακόμα και ο συνάδελφος, ο κύριος Κούγιας είχε πάρει άλλη θέση στην αρχή. Δεν υπάρχει άλλη απόφαση πέρα από το να γίνει δεκτή. Υπάρχει απάντηση σε όλα τα θέματα επειδή γνωρίζω την δικογραφία. Υπάρχει άριστη συνεργασία".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ