FOOTBALL LEAGUE

Ο "χάρτης" της Football League 2017-2018

ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ FOOTBALL LEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ FOOTBALL LEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Football League 2017-2018 ξεκινά το Σάββατο (28/10, 15.00) και το Sport24.gr "ακτινογραφεί" τις 18 ομάδες που θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα. Τα φαβορί, τα αουτσάιντερ, η μεσαία κλίμακα και αυτές που θα "παλέψουν" να αποφύγουν τον υποβιβασμό. (PHOTOS)

Όπως ακριβώς συνέβη πέρυσι, έτσι και εφέτος το πρωτάθλημα της Football League καθυστέρησε να ξεκινήσει. Σέντρα τελικά το Σάββατο (28/10, 15.00) στο "Κλεάνθης Βικελίδης" με το Άρης - Αιγινιακός. Λίγες ώρες πριν από την πρεμιέρα, το Sport24.gr "ακτινογραφεί" τους 18 "μονομάχους".

Σκιαγραφεί τα προφίλ τους και καταγράφει τα φαβορί για την άνοδο στη Super League, τα αουτσάιντερ, τις ομάδες που θα αποφύγουν σχετικά εύκολα τον υποβιβασμό, αλλά και αυτές που εξ' αρχής θα "παλέψουν" να κρατηθούν στη δεύτερη κατηγορία.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο πρώτοι εξασφαλίζουν απευθείας το εισιτήριο για την πρώτη κατηγορία, ενώ στη Γ' Εθνική υποβιβάζονται οι τελευταίες έξι ομάδες. Καταλαβαίνει κανείς τι έχει να γίνει στην... ουρά του βαθμολογικού πίνακα. Πάμε να δούμε πώς... εκκινούν οι ομάδες στο εφετινό πρωτάθλημα...

Τα φαβορί

Δεν είναι δεδομένο ότι θα κατακτήσουν τις δύο πρώτες θέσεις, αλλά ξεκινούν ως τα αδιαφιλονίκητα φαβορί για τον προβιβασμό. Η αναφορά στις εξής ομάδες:

ΟΦΗ

ΦΙΛΙΚΟ / ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΟΦΗ EUROKINISSI SPORTS

Από τα μεγάλα φαβορί για την κατάληψη μιας εκ των δύο πρώτων θέσεων. Βάθος στο ρόστερ, αρκετές επιλογές από τον προπονητή Νίκο Παπαδόπουλο. Η ομάδα του Ηρακλείου απέκτησε ποδοσφαιριστές με θητεία στη Super League (Κουτσιανικούλης, Λεάλ, Παπαστεριανός, Ορτέγκα, Ποτουρίδης, Ζιαμπάρης, Ρούσσος). Υπεροπλία στις περισσότερες θέσεις, υλικό που θα το ζήλευαν πολλές ομάδες.

ΑΡΗΣ

ΦΙΛΙΚΟ / ΑΡΗΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
ΦΙΛΙΚΟ / ΑΡΗΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Και πέρυσι ήταν φαβορί για την άνοδο, αλλά έμεινε εκτός δυάδας. Εφέτος αποκτήθηκαν παίκτες - ονόματα για την κατηγορία (Δεληζήσης, Μουμίν, Κάσσος, Νίκιτς, Διαμαντόπουλος). Την έχουν φάει με το... κουτάλι και έχουν κάνει πρωταθλητισμό σε αυτή. Τεχνικός διευθυντής ανόδων (Μυροφορίδης), έμπειρος προπονητής (Σπανός), ρόστερ αξιοζήλευτο (Πλατέλλας, Ιντζόγλου, Μιλούνοβιτς).

Τα αουτσάιντερ

Δεν το... φωνάζουν ότι πάνε για άνοδο, έχουν ωστόσο το απαιτούμενο υλικό για να κάνουν την έκπληξη και να το πετύχουν. Οι εξής τρεις ομάδες πάνε "σφήνα" για τη δυάδα:

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ

Ο "χάρτης" της Football League 2017-2018

Μπήκε από το... παράθυρο στην κατηγορία (τερμάτισε 2η στη Γ' Εθνική, ανέβαιναν μόνο οι πρώτοι). Πανίσχυρη οικονομικά, ο μεγαλομέτοχος Γιάννης Μπύρος είναι από τους πιο πλούσιους παράγοντες της κατηγορίας. Με προπονητή Άγγελο Διγκόζη και παίκτες με εμπειρία στη Super League (Όστοϊτς, Ντιμιτρόφσκι, Μαχαίρας, Γουνδουλάκης, Μπαϊκαρά, Κάσες, Πετρόπουλος). Δεδομένα θα τερματίσει ψηλά.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
Απόλλων Πόντου MOTIONTEAM

Από τα ποιοτικά ρόστερ της κατηγορίας. Πολλοί έχουν παίξει Super League (Λόπεθ, Καλί, Αμαραντίδης, Μπρίτο, Σαμαράς, Καλογέρης, Βεργώνης, Γεωργιάδης, Μιλοσάβλιεβ) και έχουν συνεργαστεί επί σειρά ετών με τον προπονητή της ομάδας, Δημήτρη Καλαϊτζίδη. Έναν τεχνικό με ιδιαιτερότητες, αλλά με μεγάλη εμπειρία, που ξέρει πώς να διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις.

ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΡΙΚΑΛΑ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ / EUROKINISSI)
ΑΟ Τρίκαλα EUROKINISSI SPORTS

Ριζικά διαφοροποιημένο ρόστερ σε σχέση με την περσινή εξαιρετική ομάδα, αλλά και η εφετινή το ίδιο εξαιρετική είναι, ίσως και καλύτερη. Ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά (Ντίνας, Μίλιεβιτς, Τζόκιτς, Τόμιτς), που έχουν πρωταγωνιστήσει στη Football League (Πάνος, Βέρτζος, Κοτσώνης, Τσιάρας, Χιτζίδης, Ανδρεόπουλος). Νέος, αλλά προπονητής με μέλλον (Σωτήρης Αντωνίου).

Η μεσαία κλίμακα

Δεν πρόκειται να κατακτήσουν άνοδο, δύσκολα θα κινδυνέψουν με υποβιβασμό. Κοινώς, "ούτε κρύο, ούτε ζέστη". Μια... μέση κατάσταση. Πρόκειται για τις εξής ομάδες:

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ-ΑΕΚ (ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ) (ICONPRESS/ICONPRESS)ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ
Παναχαϊκή ICON

Μια ομάδα που επέστρεψε στη Football League και έχει "θωρακιστεί" από ανθρώπους του ποδοσφαίρου (Κατσουράνης, Οφρυδόπουλος, Κυριακίδης). Στο νεανικό ρόστερ που έχει χτιστεί υπάρχουν παλιές... καραβάνες να σφίξουν τα λουριά όταν χρειαστεί (Φωτάκης - Χαλκιάς). Ο κόσμος της Πάτρας πλέον στηρίζει, οι παραιτήσεις στην Παναχαϊκή Συμμαχία δεν φαίνεται να επηρεάζουν την ομάδα.

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ

Ο "χάρτης" της Football League 2017-2018
Παναιγιάλειος

Η διοίκηση του Αντώνη Ρέλλα τα τελευταία χρόνια κρατά τον Παναιγιάλειο σταθερά στην κατηγορία. Όταν κάτι πάει να... στραβώσει, το φέρνει εκεί που πρέπει. Έτσι κι εφέτος οι Αιγιώτες ούτε πάνε για άνοδο, όμως δύσκολα θα κινδυνέψουν κιόλας. Έγιναν σημαντικές προσθήκες (Σταματής, Κριστέτο, Αρναρέλλης, Τσερκέζος) και ο προπονητής Νίκος Κουρμπανάς γνωρίζει την κατηγορία απέξω κι ανακατωτά.

ΣΠΑΡΤΗ

FOOTBALL LEAGUE / ÁÑÇÓ - ÓÐÁÑÔÇ (MOTION TEAM)
Σπάρτη MOTIONTEAM

Καθυστέρησε να μπει σε μια σειρά η Σπάρτη, αλλά όταν το έκανε, κινήθηκε δυναμικά και πήρε αξιόλογους παίκτες (Ράνος, Δεινόπαπας, Φουρτάδο, Γουόρντεν, Μπέλης, Ράντι, Τσιμόντζι). Όσο το συντομότερο "δέσει" το υλικό υπό την καθοδήγηση του Παναγιώτη Τζαναβάρα, τόσο το καλύτερο για την ομάδα της Λακωνίας, που βάσει ρόστερ δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι θα κινδυνέψει με υποβιβασμό.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
Απόλλων Λάρισας EUROKINISSI SPORTS

Τα επτά γκολ που δέχτηκε από την ΑΕΚ στο Κύπελλο οδήγησαν στην απομάκρυνση του προπονητή Σάκη Θεοδοσιάδη. Ο Απόλλων Λάρισας, ωστόσο, δεν έχει κακό υλικό (Παπαζαχαρίας, Χατζής, Αγρόδημος, Λαμπρόπουλος, Τζάνης, Τσιλούλης, Μίλιτς) και είναι ομάδα που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα μείνει στην κατηγορία. Η εν θερμώ κίνηση της διοίκησης για την απόλυση Θεοδοσιάδη μένει να φανεί αν βγει σε καλό.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ

ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ - ΒΕΡΟΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI)
Πανσερραϊκός EUROKINISSI SPORTS

Προβληματισμός και αβεβαιότητα το καλοκαίρι, άνεμος αισιοδοξίας λίγο πριν από τη σέντρα. Νέα διοίκηση που έβαλε χρήματα, τακτοποίησε εκκρεμότητες και σύμφωνα με τα διοίκηση τα εισιτήρια των οργανωμένων φεύγους με ρυθμούς... καλάσνικοφ. Αγωνιστική (πρόσληψη Περικλή Αμανατίδη στο πόστο του προπονητή) και εξωαγωνιστική "θωράκιση" (Θωμάς Κυπαρίσσης, Ηλίας Σαββίδης, Δημήτρης Αϊβαζίδης).

Υποψήφιοι για υποβιβασμό

Ομάδες που "βράζουν στο ίδιο καζάνι". Δεν εντυπωσιάζουν τα ρόστερ τους, δεν έχουν ιδιαίτερη οικονομική δύναμη και θα επιδιώξουν να μην υποβιβαστούν. Πρόκειται για τις εξής ομάδες:

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
Αιγινιακός EUROKINISSI SPORTS

Η διοίκηση του Γιάννη Νιώπα έχει βάλει πολλά χρήματα τα τελευταία χρόνια στον Αιγινιακό, διατηρώντας τη σε αυτό το επίπεδο, δίχως οφειλές. Αν αντέξει κι εφέτος, η ομάδα της βόρειας Πιερίας θα μπορέσει να μείνει στην κατηγορία. Ο προπονητής Κώστας Νικολαΐδης έχει το δύσκολο έργο να κρατήσει την ομάδα σε ένα ταλαιπωρημένο, αλλά απαιτητικό πρωτάθλημα.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΛΑΜΙΑ - ΚΑΛΛΙΘΕΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΑΜΙΩΤΗΣ / EUROKINISSI)
Καλλιθέα EUROKINISSI SPORTS

Παραδοσιακή ομάδα Β' Εθνικής η Καλλιθέα, η οποία τις τελευταίες σεζόν δεν είναι οικονομικά δυνατή για το κάτι παραπάνω, πέρα τη "μάχη" για παραμονή. Πέρυσι υποβιβάστηκε βαθμολογικά, αλλά έμεινε στη Football League λόγω δικαστικών υποθέσεων. Στόχος και αυτή την αγωνιστική περίοδο είναι η σωτηρία με ένα νεανικό ρόστερ και με τον μοναδικό ξένο προπονητή της κατηγορίας (Μαρσέο Τροΐζι).

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Αναγέννηση Καρδίτσας EUROKINISSI SPORTS

Τα οικονομικά δεδομένα στην ΑΣΑ, ιδίως τα τελευταία χρόνια, δεν της επέτρεψαν να παλέψει για τη διεκδίκηση πρώτων θέσεων. Ο Γιώργος Βαζάκας με την εμπειρία του θα επιδιώξει να οδηγήσει σε παραμονή την Αναγέννηση. Υπάρχουν αξιόλογοι Έλληνες (Τζέκος, Πλαβούκος, Σταματάκης, Χαντζάρας) και ξένοι με ποιότητα (Κονέ, Σουντουρά) που μπορούν να "κλέψουν" βαθμούς σε ματς που ίσως να μην το δικαιούνται.

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΧΑΡΝΑΙΚΟΣ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Αχαρναϊκός EUROKINISSI SPORTS

Η μοναδική ομάδα που δεν έλαβε πιστοποιητικό συμμετοχής από την ΕΕΑ. Έλαβε δεκαήμερη παράταση για να διευθετήσει την εκκρεμότητα. Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές είναι νεαροί σε ηλικία, άπειροι, χωρίς συμμετοχές στη Football League. Πολύ δύσκολο το έργο του πολύπειρου προπονητή, Πέτρου Δημητρίου, που "παλεύει" να μην αφήσει το καράβι να... βουλιάξει.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
Εργοτέλης EUROKINISSI SPORTS

Η ομάδα του Ηρακλείου επέστρεψε στη Football League. Με Αιγύπτιο μεγαλομέτοχο (Μαγκέντ Σάμι), νέα διοίκηση και προπονητή Τάκη Γκώνια, ο οποίος επιδιώκει να παίζουν οι ομάδες του ποδόσφαιρο, που πολλές φορές δεν είναι εύκολο να τους βγει. Στην παρούσα φάση πρόβλημα οικονομικής φύσεως δεν υφίσταται και αυτό θα παίξει σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια για παραμονή.

ΒΕΡΟΙΑ

ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ - ΒΕΡΟΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI)
Βέροια EUROKINISSI SPORTS

Πέρυσι έπαιζε στη Super League, αλλά από αυτή την ομάδα δεν έμεινε κανείς στο ρόστερ. Αποκτήθηκαν μόνο παίκτες κάτω των 23 ετών λόγω περιορισμού και ο Απόστολος Χαραλαμπίδης καλείται να φέρει εις πέρας το έργο που του ανατέθηκε. Υπάρχουν καλοί παίκτες, αλλά οι πολλές αλλαγές οδηγούν στο συμπέρασμα πως στόχος είναι η εξασφάλιση της σωτηρίας.

ΑΕ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

Ο "χάρτης" της Football League 2017-2018

Όπως και η Δόξα Δράμας, δευτεραθλήτρια Γ' Εθνικής η ΑΕ Καραϊσκάκης, αλλά θα παίξει στη Football League. Η μοναδική ομάδα που ξεκίνησε τόσο αργά προετοιμασία. Ο νεαρός αλλά αξιόλογος προπονητής, Σάκης Παπαβασιλείου, έχει βρεθεί και στο παρελθόν σε ανάλογη θέση. Άπειρο ρόστερ, πρωτάρα στην κατηγορία η ομάδα της Αρτας.

ΑΟΧ-ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΟ ΧΑΝΙΑ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΑΟΧ-Κισσαμικός EUROKINISSI SPORTS

Άλλαξε στρατηγική ο ΑΟΧ-Κισσαμικός (συγχωνεύτηκαν οι δύο ομάδες). Αποκτήθηκαν κυρίως παίκτες δανεικοί από την Κ20 του Ολυμπιακού (Γαβαλάς, Φουάσης, Τόλι, Σάλιακας, Τασιούλης, Μεγαρίτης, Ξύδας, Καραγεώργης). Προπονητής ο 29χρονος γιος του Γιάννη Πετράκη (προπονητή του ΠΑΣ Γιάννινα), Γιώργος. Απομένει να φανεί εάν το εφετινό στοίχημα βγει στη διοίκηση.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής

Σάββατο 28 Οκτωβρίου

Άρης - Αιγινιακός (15:00 ΕΡΤ3, «Κλ. Βικελίδης»)

Κυριακή 29 Οκτωβρίου

Εργοτέλης - Καλλιθέα (15:00, Παγκρήτιο Στάδιο)

Βέροια - Απόλλων Πόντου (15:00, Δημ. Στάδιο Βέροιας)

Σπάρτη - Παναιγιάλειος (15:00, Δημ. Στάδιο Σπάρτης)

Δόξα Δράμας - Αναγέννηση Καρδίτσας (15:00 ΕΡΤ3, Γήπεδο Δόξας)

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου

Αχαρναϊκος - Απόλλων Λάρισας (15:00, Δημ. Αχαρνών)

Παναχαϊκή - Τρίκαλα (15:00, Γήπεδο Αγυιάς)

ΑΟΧ Κισσαμικός - Καραϊσκάκης (15:00, ΔΑΚ Γάλλου)

Πανσερραϊκός - ΟΦΗ (15:00, Δημ. Σερρών)

Photo credits: Eurokinissi

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ