FOOTBALL LEAGUE

Ο χάρτης της Football League 2016-2017

Ο χάρτης της Football League 2016-2017

Ποιες είναι οι 18 ομάδες που θα συμμετάσχουν τη νέα σεζόν στη Football League; Το Sport24.gr τις συγκέντρωσε, με την υποσημείωση ότι εκκρεμούν ενστάσεις, εφέσεις, αδειοδοτήσεις και ενδεχομένως τροποποιήσεις άρθρων και αναδιάρθρωση!

Απομένει μία αγωνιστική για το τέλος της εφετινής Football League. Το θέμα των δύο ομάδων που ήταν να εξασφαλίσουν την άνοδο έχει γίνει γνωστό. Κέρκυρα και ΑΕΛ έχουν καταλάβει τις δύο πρώτες θέσεις και στην 34η και τελευταία αγωνιστική (29 Μαΐου, 17.45 όλα τα ματς) θα φανεί ποια θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια και ποια θα μείνει δεύτερη. Στο ζήτημα της παραμονής, μια θέση παραμένει κενή.

Εργοτέλης και Ολυμπιακός Βόλου έχουν αποχαιρετήσει εδώ και καιρό την κατηγορία, η Παναχαϊκή δεν έχει πια ελπίδες να μείνει, επομένως Ζάκυνθος και Πανελευσινιακός "παλεύουν" για τη σωτηρία. Το εφετινό πρωτάθλημα χαρακτηρίστηκε από αποχωρήσεις ομάδων, από νίκες στα χαρτιά και από ενστάσεις επί ενστάσεων.

Η ομάδα της Ελευσίνας έχει κάνει ένσταση κατά του κύρους του αγώνα με τον Αχαρναϊκό. Αν η απόφαση του δικαστή είναι υπέρ της, τότε ό,τι και αν γίνει στο τελευταίο ματς της σεζόν, εκτός έδρας με τη Λαμία, η ομάδα της Δυτικής Αττικής θα κρατηθεί στη Football League, αφού θα έχει πάρει στα χαρτιά το ματς με τον Αχαρναϊκό.

Σε περίπτωση που δεν δικαιωθεί ο Πανελευσινιακός, για να εξασφαλίσει την παραμονή θα πρέπει να πάρει έστω τον βαθμό στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Λαμία. Η Ζάκυνθος, που στην τελευταία στροφή θα πάρει τρίποντο στα χαρτιά (είναι στο πρόγραμμα ο Εργοτέλης), υπερέχει στην ισοβαθμία του Πανελευσινιακού. Προτού περάσουμε στον χάρτη της Football League 2016-2017, θυμηθείτε πώς έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία, αλλά και το πρόγραμμα της 34ης αγωνιστικής:

Η βαθμολογία:

(σε 33 αγώνες)

1. Κέρκυρα 75

2. ΑΕΛ 75

..............................................

3. Τρίκαλα 64

4. Απόλλων Σμύρνης 58

5. Λαμία 58

6. Κισσαμικός 51

7. Καλλιθέα 46

8. Αχαρναϊκός 45

9. Πανσερραϊκός 43

10. Αναγέννηση Καρδίτσας 42

11. Παναιγιάλειος 41

12. Αγροτικός 40

13. ΑΟΧ 35

14. Πανελευσινιακός 34

..............................................

15. Ζάκυνθος 31

16. Παναχαϊκή 28

17. Ολυμπιακός Βόλου 10

18. Εργοτέλης 7

Το πρόγραμμα της 34ης αγωνιστικής

Κυριακή 29 Μαΐου

Λαμία - Πανελευσινιακός (17.45)

Καλλιθέα - Παναχαϊκή (17.45)

Αχαρναϊκός - ΑΕΛ (17.45)

Αγροτικός Αστέρας - Κέρκυρα (17.45)

Χανιά - Παναιγιάλειος (17.45)

Κισσαμικός - Αναγέννηση Καρδίτσας (17.45)

Πανσερραϊκός - Απόλλων Σμύρνης (17.45)

Ζάκυνθος - Εργοτέλης (3-0) α.α

Ολυμπιακός Βόλου - Τρίκαλα (0-3) α.α

Αυτοί που έπεσαν

Πανθρακικός και Καλλονή υποβιβάστηκαν από την εφετινή Super League, καταλαμβάνοντας την 15η και 16η θέση, αντίστοιχα. Θεωρητικά και οι δύο ομάδες θα αγωνιστούν στη Football League. Και λέμε θεωρητικά, διότι αμφότερες εκτιμούν πως δεν θα αδειοδοτηθούν οι πρώτες ομάδες από τη Football League και έτσι θα παραμείνουν αυτές στη Super League. Αν κάτι τέτοιο συμβεί, (στη Λάρισα και την Κέρκυρα είναι, πάντως, σίγουροι πως θα εξασφαλίσουν την πολυπόθητη άδεια), θα πρέπει να τροποποιηθεί το άρθρο 4 του ΚΑΠ (σε αυτό αναφέρεται ότι "σε περίπτωση που, για οποιονδήποτε λόγο, η έναρξη των πρωταθλημάτων δεν μπορεί να γίνει με τον προκαθορισμένο αριθμό ομάδων, ο αριθμός τους δεν συμπληρώνεται για κανέναν λόγο").

Αν ΑΕΛ και Κέρκυρα δεν αντιμετωπίσουν θέμα με την άδεια, Πανθρακικός και Καλλονή θα περιμένουν να δουν μήπως καταστεί ανέφικτο για κάποιες ομάδες να παίξουν στη Super League, διεκδικώντας τη θέση τους. Υπάρχει και το σενάριο να πάνε απευθείας στη Γ' Εθνική Πανθρακικός και Καλλονή. Στο σημείο αυτό πρέπει να τονιστεί ότι αν οι «βυσσινί» και οι Φαίακες δεν τα καταφέρουν, προσπάθεια για να πάρουν τη θέση τους θα κάνουν ο 3ος και ο 4ος της εφετινής Football League. Όλα αυτά όμως στη θεωρία. Όπως και να 'χει, εμείς λαμβάνουμε στα υπόψιν μας ότι τόσο η ομάδα η ομάδα της Κομοτηνής όσο και εκείνη της Λέσβου θα παίζουν τη νέα σεζόν στη Football League μετά τον υποβιβασμό τους.

Αυτοί που ανέβηκαν

Το απόγευμα της Κυριακής (22/5) έγινε γνωστή η 4η ομάδα από την εφετινή Γ' Εθνική που εξασφάλισε την άνοδο στη Football League 2016-2017. Ο ΟΦΗ επικράτησε 1-0 του Φωστήρα και τον άφησε στη δεύτερη θέση. Εκτός από την ομάδα του Ηρακλείου, πρωτιές στους ομίλους τους εξασφάλισαν οι Άρης (1ος όμιλος), Αιγινιακός (2ος όμιλος) και Σπάρτη (3ος όμιλος). Σύμφωνα με την προκήρυξη, στη Football League 2016-2017 έχουν δικαίωμα συμμετοχής 18 ομάδες. Συγκεκριμένα, το Άρθρο 8 παρ.4 της προκήρυξης αναφέρει: "Στο Πρωτάθλημα της FOOTBALL LEAGUE κατά την αγωνιστική περίοδο 2016 - 2017 δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν δεκαοκτώ (18) ΠΑΕ, σύμφωνα και με όσα προβλέπονται στο σχετικό άρθρο της παρούσης".

Οι 18 (;) της νέας σεζόν

Ο χάρτης της Football League 2016-2017

Αν δεν προκύψει αναδιάρθρωση και έχουμε πρωτάθλημα 18 ομάδων σε έναν όμιλο, οι ομάδες που θα συγκροτούν τη Β' Εθνική της νέας σεζόν, με βάση και τις παραπάνω υποσημειώσεις, θα είναι οι εξής:

ΟΜΑΔΑ / ΠΟΛΗ

Αγροτικός Αστέρας (Θεσσαλονίκη)

ΑΕΛ Καλλονής (Λέσβος)

Αιγινιακός (Βόρεια Πιερία)

Αναγέννηση Καρδίτσας (Καρδίτσα)

ΑΟ Τρίκαλα (Τρίκαλα)

ΑΟ Χανιά (Χανιά)

Απόλλων Σμύρνης (Αθήνα)

Άρης (Θεσσαλονίκη)

Αχαρναϊκός (Αθήνα)

Καλλιθέα (Αθήνα)

Κισσαμικός (Χανιά)

ΠΑΣ Λαμία (Λαμία)

ΟΦΗ (Ηράκλειο)

Παναιγιάλειος (Αίγιο)

Πανελευσινιακός (Αθήνα) ή Ζάκυνθος

Πανθρακικός (Κομοτηνή)

Πανσερραϊκός (Σέρρες)

Σπάρτη (Σπάρτη)

Photo credits: Action images

Follow me on twitter: Dimitris Samolis

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ