FOOTBALL LEAGUE

Ο κακός χαμός στη Football League

Ο κακός χαμός στη Football League

Η Football League έχει μπει στην τελική της ευθείας και οι παράγοντες των ομάδων που διεκδικούν άνοδο είναι στα... χαρακώματα. Διαμάχη Απόλλωνα - ΑΕΛ, στην αντεπίθεση και τα Τρίκαλα.

Το διοικητικό συμβούλιο της Τετάρτης (23/3) ήταν επεισοδιακό στη Football League. Για μια ακόμα φορά Απόλλων και ΑΕΛ βρέθηκαν στα... χαρακώματα. Ο ιδιοκτήτης της ομάδας της Λάρισας Αλέξης Κούγιας αντάλλαξε βαριές εκφράσεις με τον αντιπρόεδρο της "Ελαφράς Ταξιαρχίας", Αντώνη Λεβεντογιάννη.

ΠΑΕ Απόλλων: "Εξαναγκάσαμε τον Κούγια σε παραίτηση"

Μία μέρα μετά, η ΠΑΕ Απόλλων εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας ανέφερε ότι με δική της πρωτοβουλία εξανάγκασε τον Αλέξη Κούγια σε παραίτηση από τη θέση του αντιπροέδρου της Football League. Η ανακοίνωση του Απόλλωνα έχει ως εξής: "Επειδή, σχετικά με την δήθεν οικειοθελή παραίτηση του κ. Κούγια από το Δ.Σ. της Football League, διαδίδονται και αναρτώνται σε διάφορες ιστοσελίδες, είτε ανακρίβειες, είτε μισές αλήθειες, είτε ανεπαρκείς πληροφορίες, Η ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ενημερώνει για το τι πραγματικά συνέβη, με απτές αποδείξεις και έγγραφα.

1. Ο κ. Κούγιας δεν παραιτήθηκε, οικειοθελώς, αλλά εξαναγκάστηκε σε παραίτηση, λόγω πρότασης μομφής της ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ. Ο κ. Κούγιας είχε κώλυμα συμμετοχής στα όργανα της Football League, καθώς έχει παραπεμφθεί, με βούλευμα, για αποδιδόμενες σ’ εκείνον κακουργηματικές πράξεις, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, γεγονός, που κατά Νόμο, δεν του επιτρέπει την συμμετοχή στα όργανα του ποδοσφαίρου.

2. Ο κ. Κούγιας δεν παραιτήθηκε για πρώτη φορά στις 23-3-2016, αλλά στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Football League και της ΠΑΕ ΛΑΡΙΣΑ, στις 15-3-2016, μετά από πρόταση μομφής της ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ, προκειμένου να μην αποπεμφθεί, με απόφαση του Δ.Σ., γεγονός που θεωρούσε υποτιμητικό. Ο κ. Κούγιας παραιτήθηκε, ήδη από τότε, όμως, με την ανοχή του Προεδρείου (που δεν τήρησε την ορθή και νόμιμη διαδικασία καταγραφής στα πρακτικά Δ.Σ. της Football League), συμμετείχε, παράνομα, στην συνεδρίαση του Δ.Σ. της Football League στις 23-3-2016. Η ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ υπέβαλε εκ νέου αίτηση μομφής και ζήτησε είτε να ισχύσει η από 15-3-2016 παραίτησή του, είτε να τεθεί εκ νέου σε ψηφοφορία η επανυποβληθείσα πρόταση μομφής. Εν όψει αυτών, ο κ. Κούγιας εξαναγκάστηκε σε υποβολή νέας παραίτησης και αποχώρησε.

3. Προς απόδειξη των ανωτέρω, δημοσιεύουμε α) την από 15-3-2016 πρόταση μομφής της ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ κατά του πρώην Α΄ Αντιπροέδρου του Δ.Σ. Football League, κ. Κούγια και β) την από 23-3-2016 επαναφορά του ζητήματος από την ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ.

4. Τέλος, ως προς την αίτηση εξαίρεσης του Πρωτοδίκη, κ. Βόμβα, από το Πειθαρχικό Όργανο της Football League, η ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ δήλωσε, κατά την συνεδρίαση, ότι είναι αντίθετη με αυτή την πρωτοβουλία, μειοψήφισε και δεν θα συμμετάσχει στην διαδικασία, που ξεκίνησε από τον κ. Κούγια και την ΠΑΕ ΛΑΡΙΣΑ, γιατί το αληθές κίνητρο του κ. Κούγια ήταν η εκδίκηση κατά του Δικαστή, που τιμώρησε την ΠΑΕ ΛΑΡΙΣΑ και όχι επειδή η κρίση του κ. Βόμβα ήταν αντίθετη με τις διατάξεις του Νόμου".

Κούγιας: "Να σας βοηθήσει ο Άγιος Απόλλων"

Ο Αλέξης Κούγιας απάντησε άμεσα στον Απόλλωνα. Ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ υποστήριξε ότι ο Απόλλων δεν πρόκειται να καταφέρει τίποτα φέτος. Ευχήθηκε... περαστικά και ο Άγιος Απόλλων να βοηθήσει τους «κυανόλευκους». Η δήλωση Κούγια: "Πληροφορήθηκα μια ανακοίνωση της ΠΑΕ Απόλλων κι έχω να κάνω την εξής τοποθέτηση: Όλη η ανακοίνωση της ΠΑΕ Απόλλων είναι ψευδής από την αρχή ως το τέλος. Το καταστατικό της Football League αναφέρει ρητά ότι για να κατατεθεί πρόταση μομφής εις βάρος οποιουδήποτε μέλους του ΔΣ της Football League πρέπει να υποβάλλεται και να υπογράφεται από τα 3/4 του συνόλου των ΠΑΕ της Football League. Όπως είχα ζητήσει όταν όλοι με παρακάλεσαν να γίνω αντιπρόεδρος και απαίτησα να με ψηφίσουν και οι 18 ΠΑΕ, όπως και έγινε, έτσι και τώρα, αφού έστω και μια ΠΑΕ δεν ήθελε να είμαι αντιπρόεδρος, υπέβαλλα την παραίτηση μου.

Όσον αφορά την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ έχω να αναφέρω τα εξής: Η ιστορική αυτή ποδοσφαιρική ομάδα της προσφυγιάς μετά απο ρομαντικούς και αξιόπιστους ηθικά, κοινωνικά και οικονομικά ιδιοκτήτες, όπως ήταν οι Κώστας Αλαμάνος και Σταμάτης Βελλής, έχει ξεπέσει κι έχει φτάσει στο σημείο να διοικείται από τους γνωστούς στο αθηναϊκό ποδόσφαιρο (αν είναι δυνατόν) Λεβεντογιάννη (τον είχαν για τα θελήματα στο Ρουφ), ο οποίος επιβιώνει επαγγελματικά από το ποδόσφαιρο, Κατσίγιαννη (άγνωστος στην οικογένεια του Απόλλωνα, αλλά γνωστός στο παρασκήνιο του ποδοσφαίρου και του νομίμου στοιχήματος από την παρουσία του στην ΠΑΕ Χανιά πριν από ένα χρόνο), έχει βοηθό προπονητού τον Βελέτζα (γνωστό από την παρουσία του στην Ηλιούπολη των στημένων επί πολλά χρόνια) και φέρεται να έχει ιδιοκτήτη τον γνωστό από την παρουσία του στο αθηναϊκό ποδόσφαιρο με την Πεύκη Μονεμβασιώτη.

Αυτοί στην παρέα τους πριν ένα χρόνο είχαν και τον Στράτο Γιδόπουλο κι επειδή δυστυχώς γι αυτούς, παρά το ότι στην ομάδα τους έχουν μαζέψει όλα τα "μπουμπούκια" ποδοσφαιριστές, (όπως π.χ. τον πρώην αρχηγό της Ηλιούπολης και της Καλλιθέας Ρουσσάκη αλλά και άλλους...), οι οποίοι τη μια Κυριακή έπαιζαν στην αντίπαλη ομάδα του Απόλλωνα και αφού λόγω κακής αποδόσεως τους αποδέσμευαν στο ημίχρονο οι ομάδες τους, την άλλη βδομάδα τους έπαιρνε η ΠΑΕ Απόλλων (ρωτήστε τον Πρόεδρο της Καλλιθέας κ. Αβραντίνη να μιλήσει με λεπτομέρειες) δυστυχώς δεν κατάφεραν, ούτε βεβαίως πρόκειται να καταφέρουν τίποτα στη φετινή περίοδο.

Η παρέα αυτή η οποία αμέσως μετά την ήττα από την Κέρκυρα κατηγόρησε ευθέως τον τερματοφύλακα και τον στόπερ της ομάδας για μειωμένη απόδοση (αλήθεια τι έγινε με τον Νταΐρη και τον Γκόντοβο;) και στης οποίας τα αποδυτήρια ο Λεβεντογιάννης κάνει τον διαιτητή στους πυγμαχικούς αγώνες μεταξύ των παικτών της μετά από κάθε αποτυχία, υπερηφανεύεται γιατί παραιτήθηκα από τη θέση μου και γιατί αυτή το κατάφερε!!! Παιδιά περαστικά και ο Άγιος Απόλλων να σας βοηθήσει, γιατί εκεί οι αγνοί απολλωνιστές έχουν καταλάβει ποιοι είσαστε και δεν συγχωρούν. Δυστυχώς για εσάς είχατε ανοίξει το λάκκο στην Πρωταθλήτρια Ελλάδος και δύο φορές Κυπελλούχο ΑΕΛ και πέσατε οι ίδιοι μέσα. Περαστικά και του χρόνου, αν είσαστε του χρόνου στον Απόλλωνα".

Γιαλιάς: "Αν δεν μπορείς να είσαι πρόεδρος, κάτσε σπίτι σου και παίξε τάβλι"

Ο ιδιοκτήτης των Τρικάλων, με πρωτοβουλία του οποίου κινήθηκαν διαδικασίες για να διαπιστωθεί ποιες ΠΑΕ μετέχουν νόμιμα στο πρωτάθλημα και ποιες όχι, στο περιθώριο του διοικητικού συμβουλίου της Τετάρτης (23/3) στη Football League, μίλησε στο flnews.gr και επιτέθηκε στην ΑΕΛ, λέγοντας ότι από τη στιγμή που οφείλονται χρήματα στο κράτος, δεν είναι δυνατόν να ανέβει κατηγορία: "Όσοι αξίζουν και πληρούν προϋποθέσεις να λέγονται πρόεδροι. Δεν μπορούμε να ανοίγουμε εταιρείες, που να λέγονται ΠΑΕ, να βάζουμε κάποιους μπροστάρηδες που δεν έχουν... μία, και μετά να τις κλείνουμε και να ανοίγουμε άλλες. Αυτό δεν είναι σωστό. Αν ήταν έτσι να το κάναμε όλοι, να μην ματώνουμε. Να βάζουμε... Πακιστανούς προέδρους και άντε βρες τους. Έχεις δύο ΑΦΜ; Θα πληρώσεις τα εκατομμύρια που χρωστάς στην τράπεζα. Όποιος χρωστάει να πληρώσει και να ανέβει. Αν ήταν έτσι να τρώμε τα λεφτά του Κράτους.

Απλά είναι τα πράγματα. Μπορείς να είσαι πρόεδρος; Γίνε. Δεν μπορείς; Κάτσε σπίτι σου και παίξε τάβλι. Επειδή έχει κόσμο η ΑΕΛ πρέπει να ανέβει; Και τα Τρίκαλα έχουν κόσμο. Είναι κρίμα για τους οπαδούς της ΑΕΛ. Ο κ. Κοντονής είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος. Το έχω πει κατά καιρούς. Προσπαθεί να φτιάξει ό,τι μπορεί. Δεν μπορεί όμως να ψηφίσει νόμο για να ανέβουν ομάδες που δεν γίνεται να ανέβουν. Θα έχω προσεχώς συνάντηση μαζί του για να του εξηγήσω τι γίνεται στη Β' Εθνική.

Τα Τρίκαλα είναι νόμιμα. Να είναι και οι άλλοι και όχι μόνο να ανέβουν, και Champions League να παίξουν. Και κάτι ακόμα. Αυτοί που το παίζουν επιχειρηματίες, να είναι πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι. Εγώ έχω 4-5 εταιρείες και σε όλες είμαι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος. Αν δεν τα πάω καλά, να πάω φυλακή".

PHOTO CREDITS: ACTION IMAGES

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ