FOOTBALL LEAGUE

Ο Άρης "έσπασε" το αήττητο του Απόλλωνα Σμύρνης

FOOTBALL LEAGUE / ÁÉÃÉÍÉÁÊÏÓ - ÐÁÍÓÅÑÑÁÉÊÏÓ (Eurokinissi Sports)
FOOTBALL LEAGUE / ÁÉÃÉÍÉÁÊÏÓ - ÐÁÍÓÅÑÑÁÉÊÏÓ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Άρης με το γκολ του Αντώνη Καπνίδη νίκησε με 1-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης κι "έσπασε" το αήττητο της "Ελαφράς Ταξιαρχίας". Αποτελέσματα παραμονής για Κισσαμικό, Αχαρναϊκό, Αιγινιακό και Αναγέννηση.

Μπορεί η άνοδος από τη Stoiximan.gr Football League στη Super League να κρίθηκε την προηγούμενη (31η) αγωνιστική, αλλά και η 32η επιφύλασσε ενδιαφέροντα στοιχεία. Ο Άρης νίκησε τον Απόλλωνα Σμύρνης και τον υποχρέωσε στην πρώτη του φετινή ήττα, η Καλλιθέα νίκησε εκτός έδρας τον Πανελευσινιακό και τον παίρνει μαζί της στη Γ' Εθνική, ενώ Κισσαμικός, Αχαρναϊκός κι Αναγέννηση εξασφάλισαν σε μεγαλύτερο ή απόλυτο βαθμό την παραμονή τους. Απίθανο ματς στις Σέρρες με εννιά γκολ και δύο αποβολές.

ΑΡΗΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 1-0

Μέσα σε κλίμα απογοήτευσης λόγω της απώλειας της ανόδου από τη Stoiximan.gr Football League στη Super League υποδέχθηκε ο Άρης τον Απόλλωνα Σμύρνης στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Η "Ελαφρά Ταξιαρχία" έχει εξασφαλίσει την παρουσία της στην πρώτη κατηγορία για την επόμενη σεζόν και το μόνο που ήθελε να διαφυλάξει ήταν το αήττητο.

Ωστόσο δεν τα κατάφερε. Ο Αντώνης Καπνίδης νίκησε τον Διονύση Χιώτη στο 72ο λεπτό και ο Άρης νίκησε με 1-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης, τον οποίον ανάγκασε στην πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα.

Πλέον, η "Ελαφρά Ταξιαρχία" έχει συγκάτοικο στην κορυφή. Τη Λαμία, η οποία επίσης έχει εξασφαλίσει την παρουσία της στη Super League.

Η αμέσως προηγούμενη φορά που ο Απόλλων έφυγε με κατεβασμένο κεφάλι από το γήπεδο, σε παιχνίδι της Football League, ήταν πριν από περισσότερο από ένα χρόνο και συγκεκριμένα στις 9/05/2016 και στο 2-0 της Κέρκυρας, απέναντι στην τοπική ομάδα.

Οι "κίτρινοι" είχαν την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στερήθηκαν ουσίας. Ο Κονέ απείλησε την εστία του Διούδη στο 55ο λεπτό με δυνατό σουτ και την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά, αφού πρώτα χτύπησε στην πλάτη του Ταυλαρίδη.

Αφού η σέντρα-σουτ του Τζανακάκη δεν ξεγέλασε τον Χιώτη, ήρθε ο Καπνίδης να ανοίξει το σκορ καθώς μετά από σέντρα ακριβείας του Πίτου Γκαρσία από τα αριστερά πρόλαβε τον Μπαρτολίνι και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

ΑΡΗΣ (Νίκος Κωστένογλου):Διούδης, Τζανακάκης, Καράμπελας, Χαριτωνίδης, Ταυλαρίδης, Παυλίδης, Ντούνης (78’ Ρόβας), Γκαρσία, Καπνίδης, Τάτος (65’ Ίλιτς), Ντόγος (56’ Μπαργκάν).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Άκης Μάντζιος):Χιώτης, Πάνος, Βαλεριάνος, Δεληζήσης, Μπαρτολίνι, Ντάσιος (88 Πετρόπουλος), Κονε, Ομπόντο (81’ Περογαμβράκης), Κάσσος (81’ Μπαρμπόσα), Σιατραβάνης, Αλμπάνης.

Διαιτητής: Γρατσάνης (Τρικάλων) Βοηθοί: Κούλα (Ξάνθης), Σάββας (Σερρών)

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ - ΚΑΛΛΙΘΕΑ 1-3

Η Καλλιθέα πέρασε από την Ελευσίνα και μάλλον το τελικό αποτέλεσμα δικαιώνεται από την εικόνα των δύο ομάδων στην αναμέτρηση. Το πρώτο ημίχρονο έληξε χωρίς γκολ. Στο 48ο λεπτό, η Καλλιθέα άνοιξε το σκορ με τον Τσίπρα, ο οποίος με σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 80ό λεπτό οι φιλοξενούμενοι έθεσαν στέρεες βάσεις για τη νίκη τους, όταν ο Μασέδο με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Μακρυωνίτη.

Δύο λεπτά αργότερα (82') ήρθε και το 0-3. Σε μια εξαιρετική αντεπίθεση, ο Κατσικογιάννης τελείωσε υποδειγματικά τη φάση. Το μόνο που κατάφερε ο Πανελευσινιακός ήταν μειώσει στο τελικό 1-3 με τον Σιλιγαρδάκη στο 89ο λεπτό. Ο ίδιος παίκτης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στις καθυστερήσεις.

"Ξύπνησε" αργά η ομάδα της Καλλιθέας, η οποία ελπίζει σε σωτηρία αν προκύψει υποβιβασμός άλλη ομάδας για εξωαγωνιστικούς λόγους ή αν γίνει αναδιάρθρωση.

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ(Χρήστος Παντιώρας): Μακρυωνίτης, Αρναούτογλου (65' Πάσχος), Γραικός, Κασνέτση, Καμπούρης (54' Κολόκας), Κωνσταντινίδης, Μουστάκης, Σιλιγαρδάκης, Κρισμάρεβιτς (54' Δημόπουλος), Σταματάκης, Κορομηλάς.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ(Σωτήρης Τζουμερκιώτης): Μιχελής, Λεβέντης, Σταμόπουλος, Συριόπουλος, Τσώνης, Ντιακιτέ, Κατσικογιάννης, Γκίνη, Μασέδο (90' Γουόρντεν), Τσίπρας (85' Μάκο), Σταματάκος (71' Μπέλης).

Διαιτητής: Σκουλάς (Θεσσαλίας) Βοηθοί: Γεωργακόπουλος (Πειραιά), Κωνστάντιος (Εύβοιας)

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 1-1

Στο Μενίδι, ο Αχαρναϊκός μπήκε πιο δυνατά κι άνοιξε το σκορ με τον Αναστασίου στο όγδοο λεπτό. Ο σκόρερ έπιασε ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα έσκασε στο έδαφος, ο Πρίφτης υπέπεσε σε λάθος, έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του κι αυτή κατέληξε στα δίχτυα της εστίας του.

Οι Θεσσαλοί ισοφάρισαν στο 75ο λεπτό, όταν ο Καραγιάννης έκανε τη σέντρα, ο Μπλέντι γύρισε δεξιά στον Τσιλούλη κι αυτός με εξαιρετικό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Αυτή η ισοπαλία οριστικοποίησε την παραμονή των δύο ομάδων στη δεύτερη κατηγορία, καθώς αμφότερες ευνοούνται στην ισοβαθμία στους 36 βαθμούς με την ομάδα του Ελ Πάσο, τόσο σε διπλή, όσο και στην τριπλή.

ΑΧΑΡΝΑΙΚΟΣ (Γιώργος Μαραντάς): Ψύχος, Σταμούλης (63’ Καρδάσης), Καραντασιάδης, Τσουβαλτσίδης, Σωτηράκος, Αναστασίου, Μεγαλοοικονόμου, Παπατόλιος, Πλαβούκος, Ντάγκρας (78’ Λύρας), Μεζίνι (87’ Χαραλαμπόπουλος).

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Γιάννης Μάγγος): Πρίφτης, Καραγιάννης, Κισκαμπάνης, Υφαντής (46’ λ.τρ. Τζάνης), Σμίλτος, Ντεμπελέ (58’ Μυργιώτης), Τσιλούλης, Δημόπουλος, Μπλέντι, Μπιτέλης, Τζέκος.

Διαιτητής: Κουναλάκης (Ηρακλείου) Βοηθοί: Σαββόγλου, Πλάκας (Δυτ. Αττικής)

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ - ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ 4-5

Απίθανο ματς στις Σέρρες με εννιά γκολ και δύο αποβολές - μία για κάθε ομάδα - ανάμεσα σε Πανσερραϊκό κι Αιγινιακό. Τελικά, η ομάδα της Πιερίας πανηγύρισε τη νίκη και την παραμονή. Προηγήθηκε με 0-2 χάρη στα γκολ των Τσολακίδη και Ρανγκέλοφ (δανεικοί από τον ΠΑΟΚ), ενώ έκανε και το 0-3 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γιαζιτζόγλου.

Ο Πανσερραϊκός μείωσε σε 2-3 σε χρονικό διάστημα τεσσάρων λεπτών. Ο Γκούρτσας με δυνατό σουτ έκανε το 1-3 στο 48' και ο Ρούτσης με προβολή το 2-3 στο 52'. Ο Φούσου σημάδεψε την εστία της ομάδας του, πέτυχε αυτογκόλ και έκανε το 2-4.

Οι Σερραίοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Με εκτέλεση πέναλτι του Γκούρτσα μείωσαν σε 3-4 στο 80ό λεπτό και εκτέλεση πέναλτι του ίδιου παίκτη ισοφάρισαν σε 4-4 στο 94ο λεπτό.

Κι όμως, ο Αιγινιακός πήρε τη νίκη. . Ο Ζγκούρη έκλεψε την μπάλα από τον Μέλκα και στο τέλος της αναμέτρησης, στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, κι έδωσε το τρίποντο παραμονής στην ομάδα του, κάνοντας το τελικό 4-5.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Παναγιώτης Διλμπέρης):Μέλκα, Στέβιτς (70’ Σιάκκας), Ιωαννίδης, Καψάλης, Βοσκόπουλος, Γαβριηλίδης, Τσιμίκας, Φούσου, Ρούτσης (74’ Γιαξής), Πόζογλου (46’ Κάκκο), Γκούρτσας.

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Γιάννης Βλάχος):Τόλιος, Τοπαλίδης (72’ Ζγκούρη), Γιαζιτζόγλου, Παπουτσογιαννόπουλος, Λιόλιος, Αντωνιάδης, Πατράλης, Φασίδης (91’ Σκραπάρας), Τσολακίδης, Γκατσολάρι, Ρανγκέλοφ (85’ Παπαδόπουλος).

Διαιτητής: Τσιμεντερίδης (Κοζάνης) Βοηθοί: Τζιουβάρας (Κοζάνης), Τσιότσιος (Μακεδονίας)

ΤΡΙΚΑΛΑ - ΑΟΧ 6-1

Χωρίς "φρένο" ο ΑΟΤ απέναντι στον ΑΟΧ, καθώς η ομάδα των Τρικάλων συνέτριψε με 6-1 αυτή των Χανίων. Ο Μπαλμπόα άνοιξε το σκορ μετά από σέντρα του Αρναρέλλη, ενώ ο Ριζογιάννης με δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή και από πλάγια θέση έκανε το 2-0 στο 21ο λεπτό.

Ο Αφράτης σημάδεψε την εστία της δικής του ομάδας πετυχαίνοντας αυτογκόλ και διαμορφώνοντας το 3-0 στο 23ο λεπτό, ενώ ο Γιαννιτσάνης με κεφαλιά μετά από σέντρα του Γκόλια έκανε το 4-0 στο 34ο λεπτό. Τα Χανιά μείωσαν στο 43 με ωραία ενέργεια του Σταματή, αλλά το γήπεδο των Τρικάλων... κατηφόριζε. Ο Μουμίν πάσασε στον Κουσκουνά στο 71ο λεπτό κι εκείνος έκανε τη δουλειά του (γκολ), με τον Ριζογιάννη να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του γκολ και έκτο της ομάδας του για το 6-1.

ΤΡΙΚΑΛΑ (Περικλής Αμανατίδης):Αθανασόπουλος, Σανδραβέλης (76’ Καμπλιώνης), Γκόλιας, Σαρακατσάνος, Βέρτζος, Μουμίν, Ριζογιάννης, Αρναρέλλης, Μπαλμπόα (57’ Λαμπάκης), Κουσκουνάς, Γιαννιτσάνης (66’ Καρρίκι).

ΑΟΧ (Θόδωρος Γκάτζιος):Γεωργίου, Δρίζης (46’ Κοζάκης), Βασιλείου, Ζέρης, Αφράτης, Μηλιώτης, Λάσκαρης (62’ Μούδιος), Φουρλάνος, Αποστολόπουλος, Σταματής, Γεωργακόπουλος (69’ Μέρο).

Διαιτητής: Λυμπούδης (Μακεδονίας) Βοηθοί: Νατσιόπουλος (Μακεδονίας), Δεμερτζής (Πέλλας)

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ - ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ 2-0

Ο Κισσαμικός μπήκε αποφασισμένος να κάνει το βήμα παραμονής στη Stoiximan.gr Football League κι άνοιξε το σκορ οκτώ λεπτά μετά την έναρξη του ματς με τον Μαρτίνεθ. Τα πράγματα για τον αδιάφορο Αγροτικό Αστέρα έγιναν χειρότερα, όταν ο Πάτο είχε επεισόδιο με τον Σελινιωτάκη και αποβλήθηκε. Το τελικό 2-0 υπέρ της ομάδας από την Κρήτη διαμόρφωσε ο Νικόλτσης στο 87ο λεπτό. Με αυτό το αποτέλεσμα, ο Κισσαμικός εξασφάλισε την παραμονή του στη δεύτερη κατηγορία (πέφτει μόνο στην ισοβαθμία με την Καλλιθέα, αλλά ήδη είναι στο +6 με δύο εναπομείνασες αγωνιστικές).

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Σπύρος Μπαξεβάνος): Λαζαρίδης, Τσοντάκης, Παντελάκης, Γιαλούσης, Κουρέλλας, Σελινιωτάκης, Τιάγκο Σίλβα, Κίκε, Μαρτίνεθ, Μάντζης, Στογιάνοφ.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤ. (Νίκος Καραμπετάκης): Γιακουμής, Αργυρίου (46' Τριανταφυλλάκος), Μπουτζίκος, Κουκόλης, Βαφέας, Έππας (46' Βουτσιάς), Χατζής, Τεγούσης, Ουνγιαλίδης, Πάτο, Γκέσιος.

Διαιτητής: Κοκκινάκης (Λασιθίου) Βοηθοί: Πάγκαλος (Λασιθίου), Παπαδάκης (Ηρακλείου)

ΟΦΗ - ΣΠΑΡΤΗ 6-1

Καταιγιστικός ήταν ο ΟΦΗ στο "Γεντί Κουλέ" απέναντι στην υπό διάλυση Σπάρτη. Οι Κρητικοί ήταν συντριπτικά ανώτεροι των Λακώνων κι άνοιξαν το σκορ με τον Μάνο με προβολή, ύστερα από γύρισμα του Βουό. Ο Ηλίας Κώτσιος με κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Μιλοσάβλιεβ στο 28' 'εκανε το 2-0, ενώ ο δεύτερος είχε δοκάρι στο 34ο.

Δύο λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Μιλοσάβλιεβ έκανε το πλασέ, ο Κραβαρίτης απομάκρυνε και ο Χαντί σε κενή εστία έκανε το 3-0. Το τέταρτο γκολ ήλθε από τον Πατρίκ Βουό ύστερα από σέντρα του Βαλλιάνου από τα αριστερά, το πέμπτο από τον Αντούκορ στο 67' έπειτα από κόρνερ του Μιλοσάβλιεβ. Έκτο και τελευταίο από τον Χίσι, ο οποίος βρήκε δίχτυα μετά από πάσα του Χαντί.

Το μόνο που κατάφεραν οι Λάκωνες ήταν να μειώσουν στο τελικό 6-1 με τον Μιχάλη Φράγκο στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος):Δαύκος, Κιάσσος, Βαλλιάνος (69’ Κοιλιάρας), Κώτσιος, Όστοϊτς, Χίσι, Αντουκόρ, Χαντί, Μιλόσαβλιεβ (76’ Μπουρσέλης), Μάνος, Βουό (58’ Βρεττός).

ΣΠΑΡΤΗ (Κώστας Κλάδης):Κραβαρίτης, Γιαννίτσης, Μπανούσης, Οικονομόπουλος, Μπουντόπουλος, Hλιόπουλος, Λώττας, Κατσίκης, Κορνέζος, Χαδιάρης, Φράγκος.

Διαιτητής: Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου) Βοηθοί: Σινιοράκης, Αναστασάκης (Χανίων)

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (32Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Άρης - Απόλλων Σμύρνης 1-0 (71' Καπνίδης)

Τρίκαλα - Χανιά 6-1 (9' Μπαλμπόα, 21', 83' Ριζογιάννης, 23' αυτ. Αφράτης, 34' Γιαννιτσάνης, 72' Κουσκουνάς / 43' Σταματής)

Πανελευσινιακός - Καλλιθέα 1-3 (89' Σιλιγαρδάκης / 48' Τσίπρας, 80' Μασέδο, 82' Κατσικογιάννης)

ΟΦΗ - Σπάρτη 6-1 (21' Μάνος, 28' Κώτσιος, 47' Χαντί, 57' Βουό, 67' Αντούκορ, 85' Χίσι / 90'+1' Φράγκος)

Αχαρναϊκός - Αναγέννηση Καρδίτσας 1-1 (8' Αναστασίου / 75' Τσιλούλης)

Κισσαμικός - Αγροτικός Αστέρας 2-0 (8' Μαρτίνεθ, 87' Νικόλτσης)

Πανσερραϊκός - Αιγινιακός 4-5 (48', 80' πεν. & 90+4' Γκούρτσας, 52' Ρούτσης / 11' Τσολακίδης, 28' Ράνγκελοφ, 37' Γιατζιτζόγλου, 59' αυτ. Φούσου, 90+5' Ζγκούρι)

Λαμία - Πανθρακικός ΜΑΤΑΙΩΣΗ

Καλλονή - Παναιγιάλειος ΜΑΤΑΙΩΣΗ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Απόλλων Σμύρνης 77

2. Λαμία 77

................................................

3. Άρης 71

4. ΟΦΗ 66

5. Τρίκαλα 65

6. Αγροτικός Αστέρας 46

7. Σπάρτη 45

8. Παναιγιάλειος 41

9. Πανσερραϊκός 40

10. Αιγινιακός 38

11. Χανιά 38

12. Κισσαμικός 36

13. Αναγέννηση Καρδίτσας 36

14. Αχαρναϊκός 36

................................................

15. Καλλιθέα 30

16. Πανελευσινιακός 28

17. Καλλονή 10

18. Πανθρακικός -6

Η ΕΠΟΜΕΝΗ (33Η) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Απόλλων Σμύρνης - Χανιά (17:00, Γήπεδο Ριζούπολης)

Καλλιθέα - Τρίκαλα (17:00, Δημ. Στάδιο Καλλιθέας)

Σπάρτη - Λαμία (17:00, Δημ. Στάδιο Σπάρτης)

Παναιγιάλειος - Πανελευσινιακός (17:00, Δημ. Στάδιο Αιγίου)

Αναγέννηση Καρδίτσας - ΟΦΗ (17:00, Δημ. Στάδιο Καρδίτσας)

Αιγινιακός - Αχαρναϊκός (17:00, «Γ. Παραλυκίδης»)

Κισσαμικός - Πανσερραϊκός (17:00, Γήπεδο Περιβολίων)

Πανθρακικός - Άρης ΜΑΤΑΙΩΣΗ

Αγροτικός Αστέρας - Καλλονή ΜΑΤΑΙΩΣΗ

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ