FOOTBALL LEAGUE

Νίκη και προσπέρασμα!

Νίκη και προσπέρασμα!
INTIME SPORTS

Η Λαμία εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα και κέρδισε εντός έδρας με 1-0 την ΑΕΛ, προσπερνώντας την, στη βαθμολογία της Football League. Νίκη και για τον Παναιγιάλειο, με το ίδιο σκορ, επί της Καλλιθέας.

Η Λαμία χάρη στην έδρα της, την αποβολή του Ντερνίς αλλά και το γκολ του Βασιλόγιαννη έκαμψε με 1-0 την αντίσταση της ΑΕΛ, πήρε τους τρεις βαθμούς και πέρασε στην τρίτη θέση, στη συνολική κατάταξη του Βορείου ομίλου της Football League.

Προσπέρασμα με... παίκτη παραπάνω

Στη Λαμία η τοπική ομάδα ξεκίνησε με μεγαλύτερο ενθουσιασμό την αναμέτρηση και άρχισε να πιέζει από τα πρώτα λεπτά αυτής, με τον Γκούρμα και τον Γενγκά, με τις τελικές τους επιλογές να είναι κακές.

Μετά τα πρώτα είκοσι λεπτά, ο ρυθμός έπεσε αισθητά, με τη γηπεδούχο ομάδα όμως να συνεχίζει να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, εκφραστές της οποίας υπήρξαν οι δύο προαναφερθέντες ποδοσφαιριστές από τα αριστερά.

Το φάουλ του Λεάντρο, η προσπάθεια του Γενγκά δεν βρήκαν στόχο και η ΑΕΛ έφτασε στην πρώτη της προσπάθεια στον αγώνα στο 31' με τον Μουλόπουλο, που πλάσαρε από δεξιά στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Ο Γκούρμα τα βρήκε σκούρα με τους αμυντικούς της ΑΕΛ, ζήτησε πέναλτι σε μία φάση αμφισβητούμενη, ζήτησε και άλλο ένα που δεν υπήρχε περίπτωση παράβασης, και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες.

Η Λαμία ξαναζήτησε πέναλτι στο 51' όταν ο Βασιλόγιαννης έπεσε στο έδαφος μετά από μαρκάρισμα του Σαρακατσάνου, ωστόσο η απόφαση του διαιτητή να τιμωρήσει με κίτρινη κάρτα για θέατρο τον ποδοσφαιριστή της Λαμιας, ήταν ορθή.

Δύο λεπτά αργότερα ο Ντερνίς, που ήταν κακός σε γενικές γραμμές, απεβλήθη με δεύτερη κίτρινη κάρτα, η Λαμία με το αριθμητικό πλεονέκτημα συνέχιζε να πιέζει, αλλά χωρίς οι ποδοσφαιριστές της να έχουν ξεκάθαρο σχέδιο στο μυαλό τους, λίγα λεπτά μετά την αποβολή.

Τελικά το εκμεταλλεύτηκε με τον Βασιλόγιαννη που υποδέχθηκε την εξαιρετική μπαλιά του Καμαρά στο 74', και άνοιξε το σκορ για τη Λαμία.

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Μπλάζιτς, Ζουλιώτης, Τσαμούρης, Λεάντρο, Ρεπετσάς, Καμαρά, Βασιλόγιαννης, Γιενγκά (27' Φράγκος, 66' Χαϊκάλης), Νεόφυτος, Φατιόν, Γκούρμα (86' Μουμίν)

ΑΕΛ (Κώστας Παναγόπουλος): Αποστολίδης, Μουλόπουλος, Κοντοδήμος, Σαρακατσάνος, Δεληζήσης, Νεμπεγλέρας, Τσιλιγκίρης, Πινδώνης, Βερδού (63' Στεφανίδης), Ντερνίς, Μούτσα (58' Φόρνερ)

Άντεξε και με... δέκα

Το γκολ του Σταμόγιαννου ήταν αρκετό για τον Παναιγιάλειο προκειμένου να πάρει τους τρεις βαθμούς στην έδρα του, απέναντι στην Καλλιθέα.

Η αναμέτρηση ήταν φτωχή σε φάσεις, καθώς καμία από τις δύο ομάδες δεν συνέβαλε προς την αντίθετη κατεύθυνση. Μάλιστα η πρώτη φάση του παιχνιδιού, που ανήκε στους γηπεδούχους, είχε ως αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα.

Ο Σταμόγιαννος με κεφαλιά στο 19', άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, οι οποίοι μετά την επίτευξη του στόχου τους, παραχώρησαν την κατοχή στην Καλλιθέα και της άφησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Η φιλοξενούμενη ομάδα με την μπάλα στα πόδια της προσπάθησε να διασπάσει την καλά παραταγμένη διπλή αμυντική γραμμή των γηπεδούχων, και στο 34' το κατάφερε όταν ο Λεβέντης θα σουτάρει, αλλά ο Σταυριανός θα αποκρούσει.

Η αποβολή του Πόνσε στο 74' θα αλλάξει τις αριθμητικές ισορροπίες μεταξύ των δύο ομάδων, αλλά όχι και τις αγωνιστικές. Η Καλλιθέα όμως αδυνατούσε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό της πλεονέκτημα, αντίθετα οι γηπεδούχοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία στην εκπνοή της αναμέτρησης με τον Σκαρτίλα να ανατρέπεται από τον Κατσούλη, αλλά να μη δίδεται πέναλτι.

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ: Σταυριανός, Σπίνουλας, Γκοτσούλιας, Τζημογιάννης, Ιωάννου, Νάστος (78’ Τσατσαρής), Σταμογιάννος, Πόνσε, Μίλιεβιτς (58’ Ουρτάδο), Μπούνας (70’ Σεχολάρι), Σκαρτσίλας

ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Κατσούλης, Λεβέντης (70’ Σταματάκος), Παγώνης, Μπριλάκης, Πίκολο, Πιτταράς, Ρουσάκης, Μπέλης, Νικολάου, Αρναρέλης (70’ Βεζιτζόγλου), Κατσικογιάννης (32’ Ρόχας).

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής:

1ος όμιλος

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου

ΑΟ Χανιά - ΑΕΚ 0-2 (76' Μάνταλος, 86' Κολοβέτσιος)

Σάββατο 25 Οκτωβρίου

Ηρακλής Ψαχνών - Άλιμος 0-0

Επισκοπή - Παναχαϊκή Αναβλήθηκε

Φωστήρας - Αχαρναϊκός 0-2 (11', 92' Ιορδανίδης)

Κυριακή 26 Οκτωβρίου

Απόλλων Σμύρνης - Πανηλειακός 4-2 (4',50',73' Ανγκούλο, 30' Λαγός / 34' Τσίτας, 88' Μπουντόπουλος

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου

Παναιγιάλειος - Καλλιθέα 1-0 (19' Σταμόγιαννος)

Ρεπό: Ερμιονίδα

2ος όμιλος

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου

Ολυμπιακός Βόλου - Απόλλων 1926 (7' Κούτσι, 57' Μακρυδημήτρης, 59' Μπιτάνγκ- 27' Ευσταθίου, 56' Τσούτσης)

Σάββατο 25 Οκτωβρίου

Εθνικός Σερρών - Φωκικός 1-1 (65' Μαρίνου / 67' Γκατσέσα)

Ζάκυνθος - Αιγινιακός 1-0 (10' Ευθυμιάδης)

Τύρναβος - Ηρακλής 0-2 (32', 74' Λούκινας)

Κυριακή 26 Οκτωβρίου

Πιερικός - Αγροτικός Αστέρας 1-0(49' Μανίκας)

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου

Λαμία - ΑΕΛ 1-0 (74' Βασιλόγιαννης)

Ρεπό: Αναγ. Καρδίτσας

Η βαθμολογία

Βόρειος όμιλος

1. Ζάκυνθος 9

2. Ηρακλής 9

3. Λαμία 7

4. ΑΕΛ 6

5. Πιερικός 4

6. Αιγινιακός 4

7. Ολυμπιακός Βόλου 3

8. Φωκικός 2

9. Εθνικός Σερρών 2

10. Αναγέννηση Καρδίτσας 1

11. Τύρναβος 1

12. Απόλλων 1926 1

13. Αγροτικός Αστέρας 0

Νότιος όμιλος

1. ΑΕΚ 9

2. Απόλλων Σμύρνης 6

3. Παναιγιάλειος 6

4.ΑΟ Χανιά 4

5. Ηρακλής Ψαχνών 4

6. Ερμιονίδα 4

7. Αχαρναϊκός 4

8. Άλιμος 3

9. Παναχαΐκή 3

10. Επισκοπή 1

11. Καλλιθέα 1

12. Πανηλειακός 1

13. Φωστήρας 0

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ