FOOTBALL LEAGUE

Μπλόκο στις Σέρρες για Κέρκυρα

Μπλόκο στις Σέρρες για Κέρκυρα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Κέρκυρα δέχθηκε την ισοφάριση στις καθυστερήσεις από τον Πανσερραϊκό (2-2) κι επομένως η κορυφή της Football League περνά στην ΑΕΛ, η οποία έχει ρεπό, καθώς ο Ολυμπιακός Βόλου έχει αποχωρήσει. (VIDEO)

Τι κι αν κρατούσε μέσα στα χέρια της, την πέμπτη διαδοχική της νίκη. Η Κέρκυρα υπολόγιζε χωρίς τον Τριανταφυλλάκο, ο οποίος στις καθυστερήσεις του ματς έδωσε την ισοπαλία (2-2) στον Πανσερραϊκό, ο οποίος μένει αήττητος με τον Πάουλο Κάμπος, στην τεχνική του ηγεσία.

Την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν την γκέλα του Απόλλωνα Σμύρνης, ο οποίος την Παρασκευή αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 εντός έδρας με τον Παναιγιάλειο, έχασαν Λαμία και Κισσαμικός μιας κι αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς γκολ στο Μάλεμε. Η Ζάκυνθος, αντίθετα, συνέτριψε την Παναχαϊκή με 4-0, έκανε βήμα σωτηρίας κι έσπρωξε την ομάδα της Πάτρας προς τη... Γ' Εθνική.

"Σοκ" στις καθυστερήσεις για Κέρκυρα

Η Κέρκυρα μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, αλλά κόντρα στη ροή του ματς ο Εμίλιο Φουρτάδο - πρώτος σκόρερ της Football League - άνοιξε το σκορ με σουτ στην κίνηση μετά από σέντρα του Ιωαννίδη στο 22ο λεπτό.

Η ομάδα των Σερρών κρατούσε σχετικά ανώδυνα το αποτέλεσμα, αλλά η Κέρκυρα μπήκε αποφασισμένη στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 58ο λεπτό, ο Μπαλντοβαλίεβ εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας των Σερραίων - έμεινε στάσιμη η άμυνα της γηπεδούχου - και ισοφάρισε για τους Φάιακες.

Ο Πανσερραϊκός μετά το πρώτο σοκ, δέχθηκε και δεύτερο, μετά από πέντε λεπτά. Μετά από αλλεπάλληλα σουτ, ο Ζορμπάς έπιασε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στα σώματα των αμυντικών, πήρε αλλοπρόσαλλη τροχιά και κατέληξε στην εστία του Ανδρούτσου.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι οι Φαίακες θα έφθαναν στην πέμπτη τους διαδοχική τους νίκη, ο Τριανταφυλλάκος είχε διαφορετική άποψη. Κι αυτό γιατί οι φιλοξενούμενοι δεν άκουσαν τα "καμπανάκια", που χτύπησε ο ίδιος ο Τριανταφυλλάκος στο 88ο λεπτό, κι ο Σιάκκας λίγα δευτερόλεπτα μετά.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο πρώτος εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση στην άμυνα των Φαιάκων και με σουτ, διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Η Κέρκυρα βλέπει πλέον την ΑΕΛ να της παίρνει την κορυφή, καθώς οι "βυσσινί" ήταν να παίξουν με τον Ολυμπιακό Βόλου, ο οποίος όμως έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ(Πάουλο Κάμπος): Ανδρούτσος, Καρράς, Ιωαννίδης, Βοσκόπουλος, Παπατζίκος, Σιάκκας, Ολίσε, Τριανταφυλλάκος, Μπαρέττας (82’ Δωματάς), Γιάντσης (82’ Ρούτσης), Φουρτάδο.

ΚΕΡΚΥΡΑ(Αλέκος Βοσνιάδης): Αραμπατζής, Γκόμες, Χιντζίδης, Ιωάννου, Βενέτης, Ανδρεόπουλος, Ντουαλά (61’ Κόντος), Νίκιτς, Ζορμπάς (77’ Παμλίδης), Αρναρέλλης, Μπαλντοβαλίεφ (83’ Ντιόγκο)

Νίκη σωτηρία για Ζάκυνθο

Η Ζάκυνθος συνέτριψε με 4-0 τη Παναχαϊκη κι έσπρωξε τους Αχαιούς ακόμη πιο πολύ στη Γ' Εθνική. Οι φιλοξενούμενοι άντεξαν μέχρι το 55', αλλά μετά το πρώτο γκολ ήρθε η ολοκληρωτική κατάρρευση.

Ήταν, όταν ο Κυριακίδης άνοιξε το σκορ για τη νησιωτική ομάδα, η οποία μέσα σε τέσσερα λεπτά έβαλε άλλα τρία γκολ.

Αρχικά ο Ζέλιος στο 82ο λεπτό και στη συνέχεια οι Κρολ και Σταματής σε 84ο και 86ο, αντίστοιχα. Ο Ανδρέας Σταματής, μάλιστα, βρήκε δίχτυα για τρίτο διαδοχικό ματς.

Η Παναχαϊκή θα στερηθεί για το επόμενο ματς και τον Μιγκέλ Πέδρο, ο οποίος απεβλήθη. Ουσιαστικά το μέλλον της ομάδας της Πάτρας μοιάζει όλο και πιο πολύ δυσοίωνο.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ (Βάνια Ραντίνοβιτς): Παπαδόπουλος, Κυριακίδης, Τσιάμης, Πεχλιβανόπουλος, Ορφανίδης, Αποστόλου, Ζέλιος, Κουρέλλας, Ζαϊρί (87' Αντωνίου), Σταματής, Κρολ (89' Λέκκας)

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Ηλίας Φυντάνης): Στρέζος, Παπανικολάου, Ασίγκμπα, Χούσα (67' Ρόκας), Ι. Λαμπρόπουλος (88' Σαμπατάκος), Γ. Λαμπρόπουλος, Πινδώνης, Πέδρο, Μουκίδης, Τρίγκας, Χαρτσιάς

Χ-αμένοι και οι δύο

Λαμία και Κισσαμικός αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0, με αμφότερες τις ομάδες να χάνουν την ευκαιρία ν' αναρριχηθούν στην κατάταξη της Football League.

Στην αναμέτρηση του Μάλεμε, η πρωτοβουλία των κινήσεων ανήκε στο γηπεδούχο Κισσαμικό, με χαρακτηριστικότερη ευκαιρία την προβολή του Σελινιωτάκη στο 35ο λεπτό.

Η ομάδα της φθιωτικής πρωτεύουσας από την άλλη απείλησε στο 67ο λεπτό, όταν ο Μίλιεβιτς νικήθηκε από τον Λαζαρίδη, σε μεταξύ τους τετ-α-τετ.

Ο Κισσαμικός έψαξε την πρώτη εντός έδρας νίκη απέναντι σε ομάδα της πρώτης 5άδας, αλλά δεν τα κατάφερε απέναντι στη Λαμία των πολλών απουσιών, αγωνιστικού κι εξωαγωνιστικού χαρακτήρα. Έτσι, ο Κισσαμικός κράτησε το γεγονός ότι διατήρησε ανέπαφη την εστία του για 4ο διαδοχικό ματς και 377 αγωνιστικά λεπτά.

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Σπύρος Μπαξεβάνος): Λαζαρίδης, Τσουβαλτσίδης, Γιαννίτσης, Σταθάκης, Κουρτεσιώτης, Ν' Γκουέμ, Σελινιωτάκης, Αυγενικού (70' Μάνιας), Βαττής (84' Ποσίνκοβιτς), Μάντζης (62' Ποκόνγκ), Σαπαλίδης.

ΛΑΜΙΑ (Δημήτρης Σπανός): Πίτκας, Ζουλιώτης, Γιαλούσης, Ντάσιος, Κυριακόπουλος (79' Παπαργυρίου), Μπαλού (65' Μπουλούλης), Τζόκιτς, Καραγιάννης (73' Νατσιόπουλος), Σιατραβάνης, Μίλιεβιτς, Πίντο.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής

Παρασκευή 11 Μαρτίου

Απόλλων Σμύρνης - Παναιγιάλειος 1-1 (9' Καμαρά - 14' Λινάρδος)

Σάββατο 12 Μαρτίου

Πανσερραϊκός - Κέρκυρα 2-2 (22' Φουρτάδο, 92' Τριανταφυλλάκος / 58' Μπαλντοβαλίεβ, 63' Ζορμπάς)

Ζάκυνθος - Παναχαϊκή 4-0 (55' Κυριακίδης, 82' Ζέλιος, 84' Κρολ, 86' Σταματής)

Κισσαμικός - Λαμία 0-0

Κυριακή 13 Μαρτίου

ΑΟ Χανιά - Καλλιθέα (15:00, δημ. Περιβολίων)

Αγροτικός Αστέρας - Αχαρναϊκός (15:00, Γήπεδο «Δ. Κοντικάκης»)

ΑΟ Τρίκαλα - Αναγέννηση Καρδίτσας (18:00 ΟΤΕ ΤV, Δημ. Τρικάλων)

Πανελευσινιακός - Εργοτέλης ΜΑΤΑΙΩΣΗ

Ολυμπιακός Βόλου - ΑΕΛ ΜΑΤΑΙΩΣΗ

Πατήστε εδώ και δείτε αναλυτικές βαθμολογίες σε Ελλάδα και όχι μόνο.

Η βαθμολογία:

1. Κέρκυρα 49

2. ΑΕΛ 47

...................................................

3. Απόλλων Σμύρνης 46

4. Τρίκαλα 37

5. Λαμία 37

6. Κισσαμικός 34

7. Καλλιθέα 33

8. Πανσερραϊκός 32

9. Παναιγιάλειος 30

10. Αχαρναϊκός 30

11. Αναγέννηση Καρδίτσας 29

12. Ζάκυνθος 27

13. ΑΟΧ 25

14. Αγροτικός 23

...................................................

15. Παναχαϊκή 20

16. Εργοτέλης 19

17. Ολυμπιακός Βόλου 19

18. Πανελευσινιακός 17

H 24η αγωνιστική

Κυριακή 20 Μαρτίου

ΑΟ Τρίκαλα - Πανελευσινιακός

Αναγέννηση Καρδίτσας - Πανσερραϊκός

ΑΕΛ - Κισσαμικός

Παναχαϊκή - ΑΟ Χανιά

Καλλιθέα - Αχαρναϊκός

Εργοτέλης - Απόλλων Σμύρνης ΜΑΤΑΙΩΣΗ

Παναιγιάλειος - Ολυμπιακός Βόλου ΜΑΤΑΙΩΣΗ

Δευτέρα 21 Μαρτίου

Κέρκυρα - Ζάκυνθος

Λαμία - Αγροτικός Αστέρας

Photo Credits: Action Images

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ