FOOTBALL LEAGUE

Νίκη με γκρίνια για ΑΕΛ

Νίκη με γκρίνια για ΑΕΛ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΑΕΛ νίκησε με, το μόνιμο επί Σάκη Τσιώλη, 1-0 την αποδεκατισμένη Παναχαϊκή, με γκρίνια στο AEL FC Arena και παρέμεινε στην κορυφή της Football League.

Αυτό το αποτέλεσμα γνωρίζει, αυτό εμπιστεύεται. Η ΑΕΛ νίκησε με 1-0 την Παναχαϊκή, η οποία ταξίδεψε με 14 παίκτες στη Λάρισα, με το μοναδικό (αυτο)γκολ της αναμέτρησης να σημειώνεται από παίκτη των Αχαιών, τον Λαμπρόπουλο συγκεκριμένα.

Οι "βυσσινί" παραμένουν πρωτοπόροι της Football League μετά και το πέρας της 27ης αγωνιστικής, ωστόσο στο AEL FC Arena υπήρχε γκρίνια, αποδοκιμασίες στον τέως ιδιοκτήτη της ομάδας, Κώστα Πηλαδάκη, αλλά και η φάση της αγωνιστικής με τον Ματθαίο Μαρουκάκη να χάνει πέναλτι, με τον κόσμο να αποδοκιμάζει πριν την εκτέλεση και να χειροκροτεί ύστερα από την αστοχία.

"Λιοντάρια" στη Ζάκυνθο

Ο Πανσερραϊκός πέρασε με 2-1 από τη Ζάκυνθο και νίκησε για πρώτη φορά μετά τις 6 Μαρτίου και την εκτός έδρας αναμέτρησης με την Παναχαϊκή (0-1). Η ομάδα του Πάουλο Κάμπος άνοιξε το σκορ, 22 λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης με τον Τσιμίκα να εκμεταλλεύεται το λάθος του Αποστόλου και με σουτ να νικά τον Παπαδόπουλο. Τρία λεπτά αργότερα, στο 25', η Ζάκυνθος έφθασε κοντά στην ισοφάριση αλλά η πορεία της μπάλας μετά την εκτέλεση φάουλ του Ζαουάντ Ζαϊρί σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας του Καστανιώτη.

Ο Πανσερραϊκός ήταν καλύτερος και στο 32ο λεπτό διεύρυνε το προβάδισμά του σε 0-2, ενώ είχε προηγηθεί μεγάλη ευκαιρία μετά το σουτ του Δωματά, με την κεφαλιά του Παπατζίκου μετά από εκτέλεση κόρνερ. Ο Δωματάς είχε την ευκαιρία στο 57' να κάνει το 0-3, αλλά το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στο δοκάρι. Στο 74', οι νησιώτες μείωσαν σε 1-2 με τον νεοεισελθόντα Κάρδαρη μετά από πάσα του Κυριακίδη.

Κι όμως, η Ζάκυνθος είχε τη "χρυσή ευκαιρία" να σώσει το βαθμό. Στο 89ο λεπτό, ο Αποστόλου ανετράπη, ο διαιτητής υπέδειξε το πέναλτι, αλλά ο Ζαουάντ Ζαϊρί που ανέλαβε την εκτέλεση αστόχησε.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ (Βάνια Ραντίνοβιτς): Παπαδόπουλος, Αποστόλου, Κυριακίδης, Καμπούρης, Ζαϊρί, Ρ. Πέττας, Ζέλιος (67' Κάρδαρης), Ορφανίδης, Πεχλιβανόπουλος, Βοσνακίδης, Κουρέλλας.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Πάουλο Κάμπος): Καστανιώτης, Παπατζίκος, Βοσκόπουλος, Καρράς, Καψάλης, Σιάκκας (85' Ανδρέου), Τσιμίκας, Τριανταφυλλάκος, Δωματάς (58' Κουκόλης), Μπαρέττας (67' Γιάντσης), Φουρτάδο.

Ο "νόμος" του Μενιδίου

Ο Αχαρναϊκός νίκησε μετά από τις 7 Φλεβάρη (πρακτικά δύο μήνες μετά), εξαιρουμένων των αναμετρήσεων με Ολυμπιακό Βόλου κι Εργοτέλη (ομάδες που έχουν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα), επικρατώντας εντός έδρας με 1-0 της Αναγέννησης Καρδίτσας.

Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας στο πρώτο ημίχρονο, η υπεροχή τους όμως φλύαρη καθώς αδυνατούσαν να τη μετουσιώσουν σε ευκαιρίες. Στο 33ο λεπτό, ο Ταμπάκης έφυγε από δεξιά, έφτασε στα όρια της περιοχής, αλλά εκεί δεν βρέθηκε κανείς να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας από την Καρδίτσα. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Παβίσεβιτς έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, η μπάλα πήγαινε στο δεύτερο δοκάρι στον Ομπάντοβιτς που ήταν μόνος, αλλά ο Μπλέντι έβαλε το πόδι του και έδιωξε την μπάλα.

Στο 58', ο Ομπράντοβιτς άνοιξε το σκορ για τον Αχαρναϊκό, υποδεχόμενος την κάθετη μπαλιά του κινούμενου εξ' αριστερών, Παβίσεβιτς. Αυτό το γκολ έμελλε να διαμορφώσει και το τελικό αποτέλεσμα, δίνοντας τη νίκη στους γηπεδούχους.

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ (Δ. Αρναούτης): Μπαμπανιώτης, Μωϋσιαδης, Ταμπάκης (83' Εμέκα), Μπέλιτς, Όμο, Ομπράντοβιτς, Μαρής, Αναστασίου, Παβίσεβιτς (52' Καλογερόπουλος), Μουστάκης (54' Πολίμος), Χριστοφιλέας

ΑΝΑΓ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Σάκης Θεοδοσιάδης): Κουτσόπουλος, Σάββας, Μπλέντι, Γκόλιας, Κισκαμπάνης, Ακασού, Μαυριάς (86' Πιτταράς), Σκαθαρούδης (72' Κοντός), Τσούκαλος, Μπιτέλης (78' Τζάνης), Γκουγκούδης

Απογοήτευσε, αλλά νίκησε

Με το προσφιλές της 1-0, η ΑΕΛ νίκησε και την... αποδεκατισμένη Παναχαϊκή. Οι "βυσσινί" πήραν τη νίκη, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ικανοποίησαν. Στο AEL FC Arena βρέθηκε και ο τέως ιδιοκτήτης της ομάδας από τη Λάρισα, Κώστας Πηλαδάκης, ο οποίος έγινε δέκτης έντονων αποδοκιμασιών.

Ο Νίκο Βαρέλα είχε τρεις ευκαιρίες στο πρώτο τέταρτο, ωστόσο τα δύο σουτ και η μία κεφαλιά που επιχείρησε δε βρήκαν στόχο. Οι "βυσσινί" άνοιξαν το σκορ στο 37ο λεπτό με τη βοήθεια των... Αχαιών. Ο Λαμπρόπουλος μετά τη σέντρα του Κουτσιανικούλη, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας της ομάδας του.

Η ΑΕΛ δεν προσέφερε θέαμα, στο 88ο λεπτό συνέβη η φάση που "έκλεψε" την παράσταση στην αναμέτρηση. Ο Ρέντζας με κάθετη πάσα τροφοδότησε τον Μαρουκάκη, που έκανε το σουτ, απέκρουσε ο Στρέζος, με την μπάλα να επιστρέφει και πάλι στον Μαρουκάκη, ο οποίος ανετράπη από τον Μουκίδη.

Ο Ματθαίος Μαρουκάκης ανέλαβε την εκτέλεση, οι οπαδοί της ΑΕΛ φώναζαν στον επιθετικό της ομάδας να αστοχήσει εκουσίως, με τον Στρέζο να μπλοκάρει την μπάλα. Πάλι 1-0 για την ομάδα της Λάρισας, μοναδικό σκορ επί τεχνικής ηγεσίας Σάκη Τσιώλη (με Απόλλων Σμύρνης, Κισσαμικό, Αγροτικό Αστέρα και Καλλιθέα), εξαιρουμένων των αναμετρήσεων με Ολυμπιακό Βόλου κι Εργοτέλη.

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης):Ξενοδόχοφ, Ρέντζας, Μονιάκης, Γιοβάνοβιτς, Κομεσίδης, Ναγιάρ, Αναστασόπουλος, Κουτσιανικούλης (81' Ροβίθης), Βαρέλα, Μασούρας (46' Μαρουκάκης), Μπόγιοβιτς (57' Πάτο).

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Ηλίας Φυντάνης):Στρέζος, Χούσα, Ασίγκμπα, Γ. Λαμπρόπουλος, Ι. Λαμπρόπουλος, Πινδώνης, Παπανικολάου, Μουκίδης, Χαρτσιάς, Ρόκας (23' λ. τρ. Σαμπατάκος), Μητρόπουλος.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής

Παρασκευή 8 Απριλίου

Κισσαμικός - Απόλλων Σμύρνης 0-0

Κυριακή 10 Απριλίου

Ζάκυνθος - Πανσερραϊκός 1-2 (74' Κάρδαρης / 22' Τσιμίκας, 32' Παπατζίκος)

Αχαρναϊκός - Αναγέννηση Καρδίτσας 1-0 (58' Ομπράντοβιτς)

ΑΕΛ - Παναχαϊκή 1-0 (37' αυτ. Λαμπρόπουλος)

Πανελευσινιακός - Ολυμπιακός Βόλου 3-0 α.α

Αγροτικός Αστέρας - Εργοτέλης 3-0 α.α

Δευτέρα 11 Απριλίου

Λαμία - Κέρκυρα (15:00 ΟΤΕ, ΔΑΚ Λαμίας)

ΑΟ Χανιά - ΑΟ Τρίκαλα (16:00)

Καλλιθέα - Παναιγιάλειος (17:30, Δημ. Στάδιο «Γρ. Λαμπράκης)

H βαθμολογία:

1. ΑΕΛ 62

2. Κέρκυρα 58

...................................................

3. Απόλλων Σμύρνης 56

4. Τρίκαλα 49

5. Λαμία 41

6. Κισσαμικός 41

7. Καλλιθέα 40

8. Πανσερραϊκός 36

9. Αχαρναϊκός 34

10. Παναιγιάλειος 34

11. Αναγέννηση Καρδίτσας 33

12. Ζάκυνθος 30

13. Αγροτικός 28

14. Χανιά 26

...................................................

15. Πανελευσινιακός 24

16. Παναχαϊκή 20

17. Ολυμπιακός Βόλου 13

18. Εργοτέλης 10

Η επόμενη (28η) αγωνιστική

Παρασκευή 15 Απριλίου

Απόλλων Σμύρνης - Αγροτικός Αστέρας

Σάββατο 16 Απριλίου

Αναγέννηση Καρδίτσας - Λαμία

Κυριακή 17 Απριλίου

Ζάκυνθος - Πανελευσινιακός

Ολυμπιακός Βόλου - Κισσαμικός ΜΑΤΑΙΩΣΗ

Πανσερραϊκός - ΑΟ Χανιά

ΑΟ Τρίκαλα - Αχαρναϊκός

Εργοτέλης - Καλλιθέα ΜΑΤΑΙΩΣΗ

Παναιγιάλειος - Παναχαϊκή

Δευτέρα 18 Απριλίου

Κέρκυρα - ΑΕΛ

PHOTO CREDITS: ACTION IMAGES

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ