FOOTBALL LEAGUE

Νίκες για Κέρκυρα, Εργοτέλη, Αχαρναϊκό, στο "μηδέν" οι υπόλοιποι

Νίκες για Κέρκυρα, Εργοτέλη, Αχαρναϊκό, στο "μηδέν" οι υπόλοιποι
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στη 2η θέση ανέβηκε η Κέρκυρα με το 1-0 επί του Πανσερραϊκού, ενώ τρίποντα πήραν και οι Εργοτέλης, Αχαρναϊκός. Στο 0-0 έμειναν οι υπόλοιπες τρεις αναμετρήσεις το μεσημέρι της Κυριακής.

Τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης με τον Πανσερραϊκό, η Κέρκυρα έφθασε στην πρώτη της μεγάλη ευκαιρία με τον Δημήτρη Σουάνη να κάνει το σουτ, αλλά την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ανδρούτσου.

Ύστερα ακολούθησε το σόου αστοχίας του Ντουαλά. Στο 16ο λεπτό νικήθηκε από τον Ανδρούτσο, στο 30ό μετά τη σέντρα του Γκομές πλάσαρε απελπιστικά άουτ, στο32ο λεπτό μετά τη συνεργασία Φαμπίνιο και Σουάνη αστόχησε ξανά. Ο Ανδρούτσος προέβη σε εξαιρετική απόκρουσε στο διαγώνιο σουτ του Γκομές, στο 43ο λεπτό.

Όμως, τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο επιθετικός από τη Γουινέα Ισημερινού χάρισε τη νίκη στους "Φαίακες", που σκαρφάλωσαν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Άγγελος Διγκόζης): Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Σουάνης, Κρητικός, Γκόμες, Ντουαλά, Κόντος, Όμο, Ντιόγκο, Ντατίδης, Φάμπιο.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Μάκης Κατσαβάκης): Ανδρούτσος, Σιάκκας, Κουκόλης, Ιωαννίδης, Στεργιανός, Ρούτσης, Ολίσε, Μπαλού, Ατματσίδης, Παπαστεργίου, Φουρτάδο

Ανατροπή και τριάρα

Παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 24ο λεπτό από το γκολ του Μπλάνκο, ο Εργοτέλης ισοφάρισε μέσα σε δευτερόλεπτα με τον Μπουρσέλη. Μάλιστα, μέσα σε 10 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο, τα γκολ του Μάνου και του Καλέ, ολοκλήρωσαν την ανατροπή των Κρητικών, που πήραν το τρίποντο και ανέβηκαν στην 4η θέση της βαθμολογίας.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Σταύρος Λαμπράκης): Δερμιτζάκης, Ρέντζας, Γιαλούσης, Γρομητσάρης, Κυριακόπουλος, Αυγενικού, Μπουρσέλης, Μάνος, Κ. Καμαρά, Καλέ, Ίνιατς

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Θανάσης Δημόπουλος): Μανιάτης, Τσίγκρος, Παληγεώργος, Ανδρίκος, Λίτσος, Κακαράς, Ταμπάκης, Γκεμίσης, Τσολακίδης, Πούρνος, Μπλάνκο

Σερβικό λόμπι στο Μενίδι

Στο έκτο λεπτό, ο Ματσούκας έκανε το σουτ αλλά ο Γιακουμής ήταν σε ετοιμότητα κι έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ. Τα νεύρα ήταν πολλά στο Μενίδι, οι φάσεις ελάχιστες. Σε μία εξ' αυτών, στο 41ο λεπτό, ο Φιγκέιρα έκανε την προσποίηση, κέρδισε τις κόντρες, αλλά ο Γιακουμής επενέβη πριν τα πράγματα γίνουν πιο επικίνδυνα για την ομάδα του.

Με τον ίδιο υποτονικό ρυθμό ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο με τη συμπλήρωση μίας ώρας ματς ο Νέμανια Ομπράντοβιτς άνοιξε το σκορ για τον Αχαρναϊκό, ενώ το τελικό 2-0 διαμόρφωσε με πέναλτι στο 73' ο Παβίσεβιτς.

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ (Σίνισα Γκόγκιτς): Παγούδης, Σωτηράκος, Μωϋσίδης, Αθανασίου, Ματσούκας, Φιγκέιρα, Χριστόπουλος, Ομπράντοβιτς, Παβίσεβιτς, Χριστοφιλέας, Κωστόπουλος

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Παναγιώτης Διλμπέρης): Γιακουμής, Σκλιοπίδης, Αμαραντίδης, Σαρακατσάνος, Καπίας, Καραμπάς, Βελλίνης Μακρυδημήτρης, Τοπούζης, Οικονόμου, Γέσιτς

Μηδέν εις το πηλίκο στη Λαμία

Η Λαμία μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο του ΔΑΚ, αλλά τα σουτ των Λεάντρο (6') και Πίντο (10') απομακρύνθηκαν από τον Λαζαρίδη. Στο κακό πρώτο ημίχρονο στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας, δεν υπήρχε κάτι αξιοσημείωτο καθώς ούτε το σουτ του Μανιά από την πλευρά των φιλοξενούμενων, ούτε η κεφαλιά του Ενγκουέμ από αυτή των γηπεδούχων έφερε κάποιο γκολ.

Σε χαμηλό τέμπο και το δεύτερο ημίχρονο με τα σουτ των Σιλιγαρδάκη (65'), την προβολή του Λεάντρο (68') και την προσπάθεια του Ταραλίδη (69') να μη βρίσκουν στόχο. Στο 81ο λεπτό, ο Νεόφυτος πάσαρε με κεφαλιά στον Λεάντρο, αλλά το σουτ του Βραζιλιάνου απομακρύνθηκε από τον Λαζαρίδη.

ΛΑΜΙΑ (Γιώργος Βαζάκας): Ρίζος, Ζουλιώτης, Κοντέων, Λεάντρο, Σιλιγαρδάκης, Νεόφυτος, Ενγκουέμ (62' Τόσκας), Τσαμούρης, Παπαευθυμίου (79' Καραγιάννης), Νατσιόπουλος (88' Καραλής), Πίντο.

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Σπύρος Μπαξεβάνος): Λαζαρίδης, Τσερκέζος, Ποσίνκοβιτς, Πότσι, Βαττής (63' Λώττας), Γιαννίτσης, Ταραλίδης, Μάντζης (75' Τσικουδάκης), Τσοντάκης, Σελινιωτάκης, Μάνιας (86' Σουμπασάκης)

Νεύρα χωρίς... γκολ

Στο ντεμπούτο του Γιώργου Μαραντά στον πάγκο των γηπεδούχων, ο Παναιγιάλειος φιλοξένησε τον Απόλλωνα Σμύρνης. Η πιο σημαντική στιγμή του πρώτου μισαώρου ήταν αυτή του 15ου λεπτού. Ο γενικός αρχηγός των γηπεδούχων, Χρήστος Μαστροκυριάκος, αποβλήθηκε εξαιτίας διαμαρτυριών για μια φάση με τον Γκότοβο όπου οι "μελανόλευκοι" ζήτησαν πέναλτι. Η "ελαφρά ταξιαρχία" είχε μια καλή στιγμή στο 29ο λεπτό με το σουτ του Παρπέξ, αλλά οι γηπεδούχοι απάντησαν με το σουτ του Σταμόγιαννου και το πλασέ του Μίλιτς. Κλασικότερη αυτή του 39ου λεπτού με τον Ομάρ να κάνει το γύρισμα από τα αριστερά, βλέποντας εκτός θέσης τον Ταΐρη, αλλά κανείς συμπαίκτης του δεν ήταν σε θέση να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 49' ο Απόλλωνας έφθασε κοντά στο γκολ, αλλά το σουτ Αλμπάνη απομακρύνθηκε από τον Πίτκα. Απάντηση για τους γηπεδούχους με τον Ζουνίνιο, στο 53ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι έφθασαν στην πιο κλασική τους ευκαιρία με τον Γκοτσούλιο να διώχνει στη γραμμή το πλασέ του Φατιόν.

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Γιώργος Μαραντάς): Πίτκας, Ομάρ, Ιωάννου, Φωτιάς, Γκοτσούλιας, Μπούνας, Μίλιτς, Σπίνουλας, Σταμογιάννος, Ζουνίνιο, Σκαρτσίλας

ΑΠΟΛΛΩΝ (Αλέκος Βοσνιάδης): Ταΐρης, Πάνος, Δεληζήσης, Βαλεριάνος, Γκότοβος, Παρπέξ, Φατιόν, Συμελίδης, Φαρινόλα, Αλμπάνης, Τζιώρας

Όλα "μηδέν" στην Πάτρα

Κακό το πρώτο ημίχρονο στην Πάτρα, με τα αστέρα των δύο ομάδων, Πέδρο και Ζαϊρί να μην είναι σε καλή ημέρα. Ο Τζίλας εκμεταλλεύτηκε στο 29ο λεπτό το λάθος των αμυντικών της Ζακύνθου, αλλά νικήθηκε στην προβολή που έκανε από τον Παπαδόπουλο. Τόσο το σουτ του ιδίου (31') όσο και η εκτέλεση φάουλ του Κοντοδήμου (35') πέρασαν άουτ. Η Παναχαϊκή παρέμεινε πιο δραστήριο και στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να σκοράρει.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Δημήτρης Σπανός): Αθανασόπουλος, Παπανικολάου, Ασίγκμπα, Κάργας, Κοντοδήμος, Στεργίδης, Πέδρο, Σιατραβάνης, Ντελέκος, Χατζής, Τζίλας

ΖΑΚΥΝΘΟΣ (Χαλίντ Κάραμ): Παπαδόπουλος, Γραικός, Κουρέλλας, Καμπούρης, Αποστόλου, Ναζίμ, Πέττας Ραφ., Ορφανίδης, Ζαϊρί, Κάρδαρης, Κρολ

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής

Κυριακή (1/11)

Λαμία - Κισσαμικός 0-0

Κέρκυρα - Πανσερραϊκός 1-0 (49' Ντουαλά)

Αχαρναϊκός - Αγροτικός Αστέρας 2-0 (60' Ομπράντοβιτς, 73' πεν. Παβίσεβιτς)

Εργοτέλης - Πανελευσινιακός 3-1 (25' Μπουρσέλης, 71' Μάνος, 79' Καλέ / 24' Μπλάνκο)

Παναιγιάλειος - Απόλλων Σμύρνης 0-0

Παναχαϊκή - Ζάκυνθος 0-0

ΑΕΛ - Ολυμπιακός Βόλου (18:00)

Δευτέρα (2/11)

Καλλιθέα - Χανιά

Αναγέννηση - Καρδίτσας - Τρίκαλα

Η βαθμολογία

1. ΑΕΛ 13

2. Κέρκυρα 12

3. Τρίκαλα 11

4. Εργοτέλης 10

5. Αχαρναϊκός 9

6.Παναχαϊκή 8

7.Αγροτικός Αστέρας 7

8.Ολυμπιακός Βόλου 7

9. Χανιά 7

10. Καλλιθέα 7

11. Αναγέννηση Καρδίτσας 7

12. Κισσαμικός 7

13. Απόλλων Σμύρνης 7

14. Λαμία 6

15. Παναιγιάλειος 5

16.Ζάκυνθος 5

17. Πανσερραϊκός 4

18.Πανελευσινιακός 0

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ