FOOTBALL LEAGUE

''Μπάχαλο'' με Κούγια - Πλεξίδα και ΑΕΛ

''Μπάχαλο'' με Κούγια - Πλεξίδα και ΑΕΛ
Κούγιας, Πλεξίδας INTIME SPORTS

Η συμφωνία του Αλέξη Κούγια με τον Βαγγέλη Πλεξίδα για την εμπλοκή του πρώτου στην ΑΕΛ οδηγείται σε ''ναυάγιο''. Άφαντος ο Τρικαλινός, που αποδεικνύει ότι δεν θέλει να δώσει τις μετοχές. Έξαλλος ο Κούγιας με τη συμπεριφορά του.

Αλέξης Κούγιας και Βαγγέλης Πλεξίδας υπέγραψαν προ ημερών προσύμφωνο, ώστε ο πρώτος να αποκτήσει από τον δεύτερο το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΛ. Είχε εκδοθεί μάλιστα κοινό δελτίο Τύπου για τη συμφωνία τους.

Την Τρίτη (30/6) ο Κούγιας βγήκε μπροστά και ανακοίνωσε ότι ο Πλεξίδας δεν πήγε ποτέ στο προκαθορισμένο ραντεβού, δεν σήκωνε το τηλέφωνο και δεν απάντησε ούτε στο e-mail που του έστειλε. Για μια ακόμα φορά ο Τρικαλινός δείχνει με τη συμπεριφορά του ότι δεν θέλει να αποχωρήσει και αποδείχθηκε αφερέγγυος ξανά.

Αρχικά ο Κούγιας έδωσε στη δημοσιότητα το e-mail που έστειλε τη Δευτέρα (29/06) στον Βαγγέλη Πλεξίδα, έπειτα από αναμονή… 8 ωρών στο γραφείο του ιδιοκτήτη της Παναχαϊκής: ''Βαγγέλη λόγω της δικής σου υπαιτιότητος, αφού σε περίμενα στο γραφείο μου έως τις 17:00 της σήμερον, δεν πραγματοποιήθηκε το προγραμματισμένο ραντεβού μας ώστε να καθορίσουμε τις λεπτομέρειες για την υπογραφή αύριο το βράδυ στα Τρίκαλα των οριστικών συμβολαίων της μεταβίβασης της ΠΑΕ ΑΕΛ είτε όλων των μετοχών, είτε του πλειοψηφικού μέρους των επιταγών που συμφωνήσαμε και της καταβολής σε εσέ, παρά το ότι σήμερα οι τράπεζες είναι κλειστές.

Έχεις πάλι εξαφανιστεί και δεν απαντάς στα τηλεφωνήματά μου και αυτό σήμερα είναι αδικαιολόγητο γιατί και το ραντεβού ήταν καθορισμένο για τις 13:00 σήμερον και γνωρίζω ότι βρισκόσουν στην Αθήνα. Σε παρακαλώ με δεδομένο ότι μαζί υπογράψαμε την ανακοίνωση της συμφωνίας να επικοινωνήσεις μαζί μου για να γνωρίζω και εγώ εάν θα είμαι αύριο στα Τρίκαλα ή άλλαξε κάτι. Παρακαλώ όπως η απάντηση σου να είναι μέσω email για να είναι αναμφισβήτητη''.

Στην έτερη ανακοίνωσή του ο Κούγιας κάνει αναφορά στο ραντεβού που είχε με τον Πλεξίδα και στο οποίο ο τελευταίος δεν εμφανίστηκε ποτέ. Μεταξύ άλλων ανέφερε: ''Δεν έχω συναντήσει άλλη φορά τέτοιο φαινόμενο προσωπικότητας σαν τον κύριο Πλεξίδα, ο οποίος τη μια μέρα με τόση μεγάλη ευκολία βάζει την υπογραφή του σ’ ένα έγγραφο, σε γνωρίζει με την οικογένειά του (αδέλφια του, σύζυγό του, παιδιά του) και από εκείνη τη στιγμή και μετά εξαφανίζεται''.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Κούγια: «Σας αποστέλλω αντίγραφο του e-mail, το οποίο απέστειλα χτες το βράδυ, 29/6/2015 στις 19:37, στον κ. Βαγγέλη Πλεξίδα, μετά από αναμονή 8 ωρών σε προγραμματισμένο από τις 12:05 ραντεβού στο γραφείο μου, όπου ο κ. Βαγγέλης Πλεξίδας σε συνεργασία με τον δικηγόρο του κ. Αλεξίου και σε συνεργασία με τους δικηγόρους του γραφείου μου, οι οποίοι ασχολούνται με τις μεταβιβάσεις εταιρειών, θα καθόριζαν το τυπικό μέρος της μεταβίβασης, δηλαδή τη σύνταξη του περιεχομένου του συμβολαιογραφικού πληρεξουσίου προς εμέ, το οποίο θα υπογράφετο από τους κατόχους των μετοχών, συγγενείς του κυρίου Πλεξίδα, για να μεταβιβάσω όπου εγώ επιθυμώ τις μετοχές, και θα καθόριζαν τις λεπτομέρειες της συντάξεως σήμερα το βράδυ του ιδιωτικού συμφωνητικού με νομικούς δεσμευτικούς όρους - απόδειξης, το οποίο θα ανέφερε το ποσό των χρημάτων, το οποίο θα κατεβάλλετο σε μετρητά, ως απόδειξη, και εισεπράχθη, και τα ποσά, τα οποία οφείλονται είτε σε ποδοσφαιριστές είτε σε οποιονδήποτε τρίτο και τα οποία θα αφαιρούνταν από το συνολικό τίμημα της αγοραπωλησίας.

Σημειωτέον ότι επικοινώνησαν με το γραφείο μου δικηγόροι του συνόλου των ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ ΑΕΛ, προς τους οποίους οφείλονται ποσά, τα οποία υπερβαίνουν τις 100.000 ευρώ, και μου ανακοίνωσαν ότι, εφόσον δεν εξοφληθούν, τις επόμενες ημέρες θα καταθέσουν προσφυγές.

Ο κ. Βαγγέλης Πλεξίδας μέχρι αυτή τη στιγμή ούτε έχει απαντήσει στο email, το οποίο σας αποστέλλω, ούτε απαντά στα συνεχή τηλεφωνήματα εμού και των συνεργατών του γραφείου μου και κατόπιν όλων αυτών των πρωτοφανών για τα συναλλακτικά ήθη συμπεριφορών έχω αντιληφθεί ότι ο κ. Βαγγέλης Πλεξίδας ουσιαστικά θέλει να καταργήσει τη συμφωνία, είτε γιατί ο ίδιος προσωπικά δεν το επιθυμεί, είτε διότι όλο το σκοτεινό και βρώμικο παρασκήνιο του ποδοσφαίρου, το οποίο τον περιβάλλει όλα αυτά τα χρόνια, είτε αυτός ήταν ιδιοκτήτης των Τρικάλων, είτε ιδιοκτήτης της Λάρισας, δεν επιθυμεί και φοβάται οι μετοχές της ΠΑΕ ΑΕΛ να περιέλθουν στην κατοχή ενός πραγματικά ανεξάρτητου και ισχυρού, επαγγελματικά, οικονομικά και κοινωνικά, προσώπου, το οποίο γνωρίζει την πραγματικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου και το οποίο σαν ηγέτης πλέον μιας πανίσχυρης και ανεξάρτητης οπαδικά και κοινωνικά ομάδος θα αποτελεί το μόνιμο εμπόδιο στις σκοτεινές του παράνομες επιδιώξεις.

Τόσο στην επαγγελματική μου διαδρομή όσο και στην κοινωνική ζωή μου δεν έχω συναντήσει άλλη φορά τέτοιο φαινόμενο προσωπικότητος σαν τον κύριο Πλεξίδα, ο οποίος τη μια μέρα με τόση μεγάλη ευκολία βάζει την υπογραφή του σ’ ένα έγγραφο, σε γνωρίζει με την οικογένειά του (αδέλφια του, σύζυγό του, παιδιά του) και από εκείνη τη στιγμή και μετά εξαφανίζεται, αδιαφορώντας για τις συνέπειες, τις οποίες μπορεί να έχει αυτή η συμπεριφορά του, όταν μάλιστα αυτή η συμπεριφορά έχει σχέση με τη ζωή και τα συναισθήματα των οπαδών μιας πολύ μεγάλης ποδοσφαιρικής ομάδας όπως η ΠΑΕ ΑΕΛ.

Ο άνθρωπος αυτός δεν σέβεται και δεν ντρέπεται ούτε Περιφερειάρχες, ούτε Δημάρχους, ούτε την ίδια του την οικογένεια, ούτε τους οπαδούς της ΠΑΕ ΑΕΛ, ούτε αυτόν με τον οποίο συμφωνεί, και ούτε σκέφτεται τι είναι για το Δικηγόρο Αλέξη Κούγια το γεγονός διαθέσεως τόσου χρόνου για κάτι που ο ίδιος έχει αποφασίσει να μην ολοκληρώσει.

Δυστυχώς μετά από όλες αυτές τις εξελίξεις και με δεδομένο ότι ο χρόνος δεν επαρκεί για τη δημιουργία μιας ομάδας αντάξιας της ΠΑΕ ΑΕΛ και των προοπτικών της, είμαι αναγκασμένος να διακόψω κάθε επαφή με το συγκεκριμένο άνθρωπο, ευχαριστώντας συγχρόνως τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κύριο Αγοραστό, το Δήμαρχο Λάρισας κύριο Αποστόλη Καλογιάννη, το Θωμά Κυπαρίσση, με τον οποίο τις τελευταίες ημέρες κάναμε όλο το σχεδιασμό, τον Πρόεδρο και το ΔΣ της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ, αλλά και όλους τους επιχειρηματίες της Λάρισας, με τους οποίους σχεδιάσαμε το μέλλον''.

UPDATE (17.13):

Λίγες ώρες μετά ο Βαγγέλης Πλεξίδας εμφανίστηκε και ζήτησε να γίνει το ραντεβού με τον Κούγια, ο οποίος λειτούργησε... αστραπιαία και έδωσε άμεσα την απάντησή του.

Το e-mail του Πλεξίδα στον Κούγια:

''Κύριε Κούγια,

Το χθεσινό ραντεβού μας ήταν χθές γύρω στις 13:00, και σας είχα ενημερώσει ότι θα αργήσω. Λόγω της καταστάσεως με τις τράπεζες πρόεκυψαν κάποια προβλήματα στην επιχείρηση μου και ήταν αδύνατο να παρευρεθώ. Ότι έχουμε πει σχετικά με την ομάδα ισχύει κανονικά.

Εφόσον κατατεθούν τα χρήματα στον συμβολαιογράφο που έχει συμφωνηθεί μπορείτε να έρθετε σήμερα στις 20:00 στα γραφεία της ομάδας για να προχωρήσουμε στα προσύμφωνα.

Όσο για τις 100.000 Ευρώ που χρωστάω στους ποδοσφαιριστές να είστε σίγουρος ότι η ομάδα που θα παραλάβετε θα είναι καθαρή. Αφού γνωρίζετε αυτό θα έπρεπε επίσης να γνωρίζετε ότι η ομάδα είναι να λάβει άλλες 120.000 Ευρώ από την ΕΠΑΕ και άλλες 6.000 Ευρώ από την ΕΠΟ. Όπως έχει δείξει και η ιστορία μου άλλωστε, ποτέ δεν μου έχει γίνει καμία προσφυγή σε όποια ομάδα και να ήμουν''.

Το e-mail του Κούγια στον Πλεξίδα:

' 'Κύριε Πλεξίδα,
Λόγω του ότι μόλις παρέλαβα το email σας και με χαρά διαπιστώνω ότι θα ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία των μετοχών και λόγω του ότι βρίσκομαι στο Τριμελές Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, όπου υπερασπίζομαι κατηγορούμενο υπεξαιρέσεως εις βάρος της BALKAN EXPORT και η δίκη θα διαρκέσει μέχρι αργά το βράδυ και είναι αδύνατον να βρίσκομαι σήμερα στις 20:00 στα Τρίκαλα, αφού έχω έρθει αεροπορικώς, θα σας ζητούσα να μου στείλετε άμεσα με email το ονοματεπώνυμο και την διεύθυνση της συμβολαιογράφου και θα σας παρακαλούσα η αγοραπωλησία να γίνει την Πέμπτη στις 21:00 το βράδυ στο γραφείο της συγκεκριμένης συμβολαιογράφου, λόγω του ότι αύριο όλη την ημέρα θα πρέπει να βρίσκομαι ενώπιον του Ναυτοδικείου Πειραιά, σε δίκη, η οποία συνεχίζεται με διακοπές από την 10/3/2015 και την Πέμπτη θα βρίσκομαι στο Τριμελές Κακουργημάτων Ναυπλίου και προκειμένου να έχω τον χρόνο να μεταβώ από το Ναύπλιο στα Τρίκαλα για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Παρακαλώ η απάντηση να είναι σήμερα, ώστε να προετοιμαστώ και στο θέμα των χρημάτων και στο θέμα των όσων απαιτεί η διαδικασία''.

UPDATE (20.17)

Και νέο mail από τον Πλεξίδα, στο οποίο κατηγόρησε τον Κούγια πως αυτός ευθύνεται για την όποια αναβολή. Mail στο οποίο ''πέφτουν'' και ποσά στο τραπέζι: «Κύριε Κούγια,

η συμφωνία μας είναι 360.000 ευρώ άμεσα, συν τα έξοδα μεταβίβασης τα οποία αφορούν πάντα τον αγοραστή. Για το υπόλοιπο ποσό των 140.000 ευρώ θα δοθεί επιταγή με εγγυήσεις ή το ποσό αυτό θα παραχωρηθεί από την ΕΠΑΕ. Εγγύηση πρέπει επίσης να δοθεί για το ποσό των 400.000 ευρώ που είναι να καταβληθούν από εσάς σε περίπτωση που η ομάδα ανέβει φέτος Super League. Σε περίπτωση ανόδου το ποσό αυτό θα πρέπει να καταβληθεί άμεσα.

Μέσα στην ημέρα θα σας σταλεί το όνομα του συμβολαιογράφου και μπορείτε να έρθετε είτε Πέμπτη- Παρασκευή είτε Δευτέρα που θα έχουν ανοίξει οι τράπεζες για να προχωρήσουμε στην μεταβίβαση. Παρακαλώ όπως μας ενημερώσετε πότε θα είστε έτοιμος να προχωρήσουμε την αγοραπωλησία. Το ραντεβού της Δευτέρας ήταν προσωπικό και δεν είχε καμία σχέση με την μεταβίβαση, Η όποια αναβολή προέρχεται από εσάς.

Όσο αφορά τις δημοτικές αρχές ο σεβασμός μου είναι αυτός που πρέπει και δεν μπορεί κανένας να με κρίνει για αυτό. Η ΑΕΛ είναι η μόνη πεντακάθαρη ομάδα στην Ελλάδα, και τα δύο χρόνια που την διοικούσα, τον πρώτο πετύχαμε την άνοδο και τον δεύτερο η ομάδα μπήκε στα play off και ίσως ακολουθήσει ακόμα μία άνοδος κατηγορίας. Η πορεία αυτή αποδεικνύει την επιτυχία της διοίκησης μου στην ΠΑΕ ΑΕΛ τουλάχιστον όσο αφορά την ομάδα''.

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ