FOOTBALL LEAGUE

Με τεσσάρα η Κέρκυρα, νίκη για Λαμία

Με τεσσάρα η Κέρκυρα, νίκη για Λαμία
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Κέρκυρα συνέτριψε με 4-0 τη Ζάκυνθο - στο ντέρμπι των Ιονίων Νήσων - και συνεχίζει να ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής την πρωτοπόρο ΑΕΛ. Η Λαμία νίκησε με 1-0 τον Αγροτικό Αστέρα, με τη διαιτησία να αναδεικνύεται σε αρνητικό πρωταγωνιστή.

Ορατή δια γυμνού οφθαλμού ήταν η διαφορά δυναμικότητας στην Κέρκυρα, ανάμεσα στην τοπική ομάδα και τη Ζάκυνθο. Οι Φάιακες πανηγύρισαν μια άνετη νίκη με 4-0, χάρη στα γκολ των Ζορμπά, Γκομές, Χιντζίδη και Κόντου, επιστρέφοντας στα "τρίποντα" μετά την ισοπαλία στις Σέρρες.

Αυτή ήταν η πιο άνετη νίκη της Κέρκυρας στην τρέχουσα σεζόν της Football League, με τους Φαίακες να έχουν την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα, χωρίς μάλιστα να έχουν πάρει τα δύο ρεπό με Ολυμπιακό Βόλου και Εργοτέλη, ομάδες οι οποίες αμφότερες έχουν αποχωρήσει.

Ο Ζορμπάς με δεξί σουτ άνοιξε το σκορ στο 28ο λεπτό, όταν ο Ανδρεόπουλος τροφοδότησε με κάθετη μπαλιά τον Χιντζίδη κι αυτός έκανε τη σέντρα στον σκόρερ. Στο 58ο λεπτό, ο Ζορμπάς σκόραρε για τον Μπαλντοβαλίεβ, με τον Γκομές να μπαίνει στη φάση και να δίνει προβάδισμα δύο τερμάτων στην Κέρκυρα.

Καταιγιστικοί οι Φαίακες, έφθασαν και στο τρίτο γκολ δύο λεπτά αργότερα, μετά από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Χιντζίδη. Το τέταρτο και τελευταίο γκολ της Κέρκυρας και της αναμέτρησης, επετεύχθη με δυνατό σουτ εκτός περιοχής από τον Κόντο και ενώ η μπάλα προηγουμένως είχε προσκρούσει στο δεξί δοκάρι της εστία του γκολκίπερ της Ζακύνθου, Παπαδόπουλου.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Αλέκος Βοσνιάδης): Αραμπατζής, Γκόμεζ, Χιντζίδης, Βενέτης, Γρομητσάρης, Ζορμπάς (65' Φάμπιο), Κόντος (80' Καρντόσο), Νίκιτς, Ανδρεόπουλος, Αρναρέλλης (71' Σουάνης), Μπαλντοβαλίεφ.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ (Βάνια Ραντίνοβιτς): Παπαδόπουλος, Ορφανίδης, Τσιάμης, Ζέλιος (62' Ν. Πέττας), Αποστόλου, Ζαϊρί, Κουρέλλας (78' Μεντούρ), Κυριακίδης, Πεχλιβανόπουλος, Σταματής, Κρολ (85' Αντωνίου)

Με Πίντο και Πίτκα η Λαμία

Στη Λαμία, η τοπική ομάδα έκαμψε την αντίσταση του Αγροτικού Αστέρα χάρη στο γκολ του Ζον Πίντο. Ο Βραζιλιάνος φορ της ομάδας της φθιωτικής πρωτεύουσας, υποδέχθηκε την μπάλα στο 41ο λεπτό, ελίχθηκε και με εξαιρετικό σουτ, νίκησε τον Βοσνιάδη, άνοιξε το σκορ, το οποίο έμελλε να είναι και τελικό (1-0).

Ωστόσο η διαιτησία στο ΔΑΚ Λαμίας, "έκλεψε" την παράσταση με αρνητικό πρόσημο μάλιστα. Αρχικά, στο 77ο λεπτό, ο Παπαγεωργίου δεν υπέδειξε πέναλτι υπέρ του Αγροτικού Αστέρα, όταν η προσπάθεια του Συμελίδη ανεκόπη από το προτεταμένο χέρι του Γιαλούση.

Και υπέδειξε στο 90ό λεπτό, λανθασμένα όμως. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπιτάνγκ, Τζόκιτς και Καπίας μονομάχησαν αλλά το χέρι ήταν του Καπία κι όχι του Τζόκιτς. Δηλαδή, όπως φάνηκε κι από το ριπλέϊ, ήταν επιθετικό φάουλ κι όχι πέναλτι (!!!). Και τρίτο λάθος, στην εκτέλεση του πέναλτι, καθώς πριν ο Διαμαντόπουλος το εκτελέσει αρκετοί παίκτες του Αγροτικού και της Λαμίας είχαν μπει στην περιοχή, οπότε έπρεπε να διαταχθεί επανάληψη.

Τελικά, ο Διαμαντόπουλος εκτέλεσε το πέναλτι, αλλά ο Πίτκας το απέκρουσε και κράτησε τη νίκη για την ομάδα της Λαμίας.

Εδώ, δείτε το πέναλτι που δόθηκε στο Λαμία - Αγροτικός Αστέρας...

Αλλά κι αυτό που δεν δόθηκε πριν...

Και το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση...

ΛΑΜΙΑ (Δημήτρης Σπανός): Πίτκας, Ζουλιώτης, Γιαλούσης, Ντάσιος, Κυριακόπουλος, Καραγιάννης (89' Μπουλούλης), Σιατραβάνης, Μπαλού (79' Τόσκας), Τζόκιτς, Μίλιεβιτς (70' Νατσιόπουλος), Πίντο

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Κώστας Γεωργιάδης): Βοσνιάδης, Σκλιοπίδης (66' Βελλίνης), Καραμπάς, Καπίας, Μπάρμπας (46' Νταβίντοφ), Μακρυδημήτρης, Τσεμπερίδης, Καθάριος, Θεοδωρίδης (72' Συμελίδης), Μπιτάνγκ, Διαμαντόπουλος.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής:

Κυριακή 20 Μαρτίου

ΑΟ Τρίκαλα - Πανελευσινιακός 3-1 (9', 56' Κουσκουνάς, 11' Ναβάρο - 74' Λίτσος)

Αναγέννηση Καρδίτσας - Πανσερραϊκός 1-0 (45'+1' Μαυριάς)

Καλλιθέα - Αχαρναϊκός 1-0 (58' Μουκτάρης)

ΑΕΛ - Κισσαμικός 1-0 (87' πεν. Μπόγιοβιτς)

Εργοτέλης - Απόλλων Σμύρνης 0-3 (α.α.)

Παναιγιάλειος - Ολυμπιακός Βόλου 0-3 (α.α.)

Δευτέρα 21 Μαρτίου

Κέρκυρα - Ζάκυνθος 4-0 (28' Ζορμπάς, 58' Γκομές, 60' Χιντζίδης, 70' Κόντος)

Λαμία - Αγροτικός Αστέρας 1-0 (41' Πίντο)

H βαθμολογία:

1. ΑΕΛ 53

2. Κέρκυρα 52

...................................................

3. Απόλλων Σμύρνης 49

4. Τρίκαλα 43

5. Λαμία 40

6. Καλλιθέα 39

7. Κισσαμικός 34

8. Παναιγιάλειος 33

9. Πανσερραϊκός 32

10. Αναγέννηση Καρδίτσας 32

11. Αχαρναϊκός 31

12. Ζάκυνθος 27

13. ΑΟΧ 25

14. Αγροτικός 24

...................................................

15. Πανελευσινιακός 20

16. Παναχαϊκή 20

17. Εργοτέλης 13

18. Ολυμπιακός Βόλου 13

* Εργοτέλης και Ολυμπιακός Βόλου έχουν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα. Μάλιστα τους έχει επιβληθεί αφαίρεση έξι βαθμών.

Η επόμενη αγωνιστική:

Σάββατο 26 Μαρτίου

Αγροτικός Αστέρας - ΑΕΛ

Κυριακή 27 Μαρτίου

Πανσερραϊκός - ΑΟ Τρίκαλα

Ζάκυνθος - Αναγέννηση Καρδίτσας

Κισσαμικός - Παναιγιάλειος

ΑΟ Χανιά - Κέρκυρα

Αχαρναϊκός - Παναχαϊκή

Καλλιθέα - Λαμία

Ολυμπιακός Βόλου - Εργοτέλης ΜΑΤΑΙΩΣΗ

Δευτέρα 28 Μαρτίου

Πανελευσινιακός - Απόλλων Σμύρνης

Photo credits: Action images

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ