FOOTBALL LEAGUE

Με ανατροπή Απόλλων - Σπάρτη, τριάρα ο Αχαρναϊκός

Με ανατροπή Απόλλων - Σπάρτη, τριάρα ο Αχαρναϊκός
Αχαρναϊκός ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Απόλλων με φοβερή ανατροπή νίκησε 3-2 στη Ριζούπολη την Καλλιθέα. Η Σπάρτη βρέθηκε να χάνει από τον Πανθρακικό, αλλά το γύρισε σε 2-1. Εύκολα (3-0) ο Αχαρναϊκός την Καλλονή, στο 0-0 το Παναιγιάλειος - ΑΟΧ.

Εξαιρετικά παιχνίδια έγιναν στην πρεμιέρα της Football League την Κυριακή (30/10). Το συναρπαστικότερο στη Ριζούπολη, όπου ο Απόλλων έχανε 2-1 από την Καλλιθέα, η οποία είχε χαμένο πέναλτι και δοκάρι, αλλά τελικά ηττήθηκε 3-2. Η Σπάρτη σε ένα φοβερό ματς στη Λακωνία, επικράτησε με ανατροπή (2-1) του Πανθρακικού, ενώ η Καλλονή αποδείχθηκε εύκολη... λεία για τον Αχαρναϊκό (3-0). Στο Αίγιο ο Παναιγιάλειος έμεινε στο 0-0 με τον ΑΟΧ, με τις δύο ομάδες να τελειώνουν το ματς με δέκα παίκτες.

Πατήστε εδώ και θυμηθείτε το live των αγώνων

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΚΑΛΛΙΘΕΑ 3-2

Όσοι βρέθηκαν στη Ριζούπολη παρακολούθησαν ένα υπέροχο παιχνίδι. Στο 13' ο Σταματάκος για την Καλλιθέα άνοιξε το σκορ, με σουτ, από πάσα του Λεβέντη ( 1-0). Ο τεχνικός του Απόλλωνα, Δημήτρης Σπανός, υποχρεώθηκε να κάνει νωρίς δύο αναγκαστικές αλλαγές (14', 15'), αφού Δεληζήσης και Σιατραβάνης τραυματίστηκαν. Στο 17' η Ελαφρά Ταξιαρχία έφτασε στο 1-1, όταν ο νεοεισελθών Αλμπάνης έδωσε στον Διαμαντόπουλο και αυτός με εξουδετερωμένο τον Ντούνη ισοφάρισε σε 1-1. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο 1-2 στο 38'. Ο Σταματάκος με εξαιρετική λόμπα διαγώνια έξω από την περιοχή έδωσε πάλι προβάδισμα στην Καλλιθέα.

Με ανατροπή Απόλλων - Σπάρτη, τριάρα ο Αχαρναϊκός
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Προηγήθηκε προσπάθεια του Σμυρλή που έσωσε χαμένη μπαλιά, πήγε να μπει πάλι στην περιοχή και εκεί ο Ντάσιος στην προσπάθεια του να τον κόψει την έδωσε στον Σταματάκο. Η ομάδα του Γκώνια θα μπορούσε να φτάσει και σε τρίτο γκολ, αλλά στο 48' ο Μπέλης αστόχησε σε πέναλτι που κέρδισε ο Σταματάκος σε ανατροπή από τον Χιώτη. Στο 59' είχε και δοκάρι η Καλλιθέα σε σουτ του Τσίπρα. Στο 80' ο Απόλλων ισοφάρισε σε 2-2. Ο Κάσσος βγήκε από πλάγια αριστερά, μπήκε στην περιοχή, γύρισε παράλληλα στον Διαμαντόπουλο, που μόνος με τον Ντούνη την έστειλε με σουτ στα δίχτυα. Στο 93' οι γηπεδούχοι "σκότωσαν" την Καλλιθέα. Ύστερα από κόντρες, ο Αλμπάνης με γυριστό έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έγραψε το τελικό 3-2.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Δημήτρης Πάτας): Χιώτης, Ντάσιος,Βαλεριάνος, Κύργιας, Δεληζήσης (15' λ. τρ. Πάνος), Τσιάρας, Κάσσος, Πουρτουλίδης (78' Γκούφας), Διαμαντόπουλος, Ρομάνο, Σιατραβάνης (14' λ. τρ. Αλμπάνης)

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Τάκης Γκώνιας): Ντούνης, Λεβέντης, Σταμόπουλος (88' Τσώνης), Μουκτάρης, Πάτας, Γκίνη, Μπέλη, Μάκο (77' Κατσικογιάννης), Σμυρλής (66' Ηλιάδης), Τσίπρας, Σταματάκος

Διαιτητής: Μανούχος (Αργολίδας) Βοηθοί: Σεφέρης (Κορινθίας), Καρμίρης (Λέσβου)

ΣΠΑΡΤΗ - ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 2-1

Με ανατροπή Απόλλων - Σπάρτη, τριάρα ο Αχαρναϊκός
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Σπάρτη πανηγύρισε σπουδαία νίκη απέναντι στον Πανθρακικό. Ματς με πάρα πολλές φάσεις και από τις δύο ομάδες. Στο 23' ο Ηλιάδης από μακρινή απόσταση έπιασε ένα ψηλοκρεμαστό σουτ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 0-1. Αφού Νικόλτσης (36') και Ηλιόπουλος (40'), δεν έκαναν το 0-2, ήρθε ένα τρομερό γκολ από τον Ηλία Αναστασάκο στο 42' και έγινε το 1-1, ύστερα από σέντρα από δεξιά. Η ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 60', με τον Σιώπη να πλασάρει υποδειγματικά τον Γκαραβέλη και να βάζει μπροστά τους Λάκωνες, από πάσα του Αναστασάκου (2-1).

ΣΠΑΡΤΗ (Σωτήρης Αντωνίου): Μελίσσας, Σιώπης, Παπαχρήστος, Γιαννίτσης, Γκαλίτσιος, Κατσίκης (55' Ηλιόπουλος), Μπανούσης, Ν. Αρσενίεβιτς (70' Αναστασόπουλος), Οικονομόπουλος, Αναστασάκος, Μπουντόπουλος (86' Βελλίνης).

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Κώστας Ανυφαντάκης): Γκαραβέλης, Κάρδαρης (67' Χαλκιαδάκης), Μυρθιανός, Πολίμος, Ηλιάδης, Πετρούσης, Γαβριηλίδης, Μπουγαΐδης, Ρομπέρ, Πλέγας (84' Κουσίδης), Νικόλτσης.

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Αχαΐας) Βοηθοί: Μεϊντανάς, Κακαφώνης (Αχαΐας)

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ - ΑΟ ΧΑΝΙΑ 0-0

Ο Παναιγιάλειος δεν αξιοποίησε τις φάσεις που είχε και έμεινε στο 0-0 με τον ΑΟΧ, στο Αίγιο. Οι "μελανόλευκοι" δεν είχαν καθαρό μυαλό στα τελειώματα των φάσεων, σπαταλώντας σημαντικές ευκαιρίες με Τσιλιγκίρη και Κρητικό. Στο 90' αποβλήθηκαν για αψιμαχία οι Ζέρης, Τσιλιγκίρης.

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Λεωνίδας Βόκολος): Στρέζος, Σανδραβέλης, Βλάχος, Ντέμο, Ρότα, Μπούζας (87' Μωυσίδης), Κατίδης (77' Ναγιάρ), Καζναφέρης, Μπουρλάκης (57' Σκαρτσίλας), Κρητικός, Τσιλιγκίρης.

ΑΟ ΧΑΝΙΑ (Αντώνης Δρακόπουλος): Αθανασίου, Ζέρης, Ρούνιτς, Θεολόγου, Δαμιανάκης, Ηρακλής, Φουρλάνος (65' Μάνιας), Γκεμίσης, Λύρας (54' Τσουκάνης), Νικολόπουλος, Σταματής (71' Βαρούχας).

Διαιτητής: Τσαμούρης (Πειραιά)

Βοηθοί: Σπυρόπουλος (Αν. Αττικής), Καλαμπόκης (Ατι/νίας)

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ - ΚΑΛΛΟΝΗ 3-0

Με ανατροπή Απόλλων - Σπάρτη, τριάρα ο Αχαρναϊκός
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στην κεκλεισμένων των θυρών έδρα του Μενιδίου, ο Αχαρναϊκός ήταν καταιγιστικός. Συνέτριψε την 3-0 την Καλλονή και ξεκίνησε εντυπωσιακά τη σεζόν. O Ψιάνος στο 21' μετά από ασίστ του Γουερέ βρήκε δίχτυα με σουτ (1-0). Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν με φορά και χωρίς να δυσκολευτούν έφτασαν γρήγορα στο 2-0 με τον Ντούνγκα (55'), με προβολή. Η Καλλονή έχασε δύο κλασικές ευκαιρίες για να μειώσει με τον Φράγκο, αλλά ο Αποστολίδης κράτησε τους Μενιδιάτες όρθιους. Στο φινάλε (90') ο Σωτηράκος με σουτ - κεραυνό διαμόρφωσε το αποτέλεσμα. Σημειώνεται ότι η ομάδα του Μενιδίου ξεκίνησε τη σεζόν με -2 βαθμούς και πλέον έφτασε στον 1 πόντο.

ΑΧΑΡΝΑΙΚΟΣ (Μίλος Κόστιτς): Αποστολίδης, Σωτηράκος, Ψιάνος (87' Σταμούλης), Παπατόλιος, Ντούνγκα (74' Τζιώρας), Γουέρε, Καραντασίδης, Αναστασίου, Πλαβούκος (71' Ντάγκρας), Μουστάκης, Νταμιάνο

ΚΑΛΛΟΝΗ (Γιώργος Βαζάκας): Ταϊρης, Ζουλιώτης, Ποζατζίδης, Ρεπετσάς, Αποστόλου, Ντάλλας, Γιώργου, Λίταινας (66' Λαμπράκης), Ντα Σίλβα (86' Γιουκαρής), Φράγκος, Κέρι (51' Σοφιάννης)

Διαιτητής: Περράκης (Αθηνών) Βοηθοί: Απτόσογλου, Κουτσόγιαννος (Αθηνών)

Για αναλυτικές βαθμολογίες στη Football League και όχι μόνο πατήστε εδώ.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της πρεμιέρας

Κυριακή 30 Οκτωβρίου

Απόλλων Σμύρνης - Καλλιθέα 3-2 (17', 80' Διαμαντόπουλος, 93' Αλμπάνης / 13', 38' Σταματάκος)

Σπάρτη - Πανθρακικός 2-1 (42' Αναστασάκος, 60' Σιώπης - 23' Ηλιάδης)

Παναιγιάλειος - ΑΟ Χανιά 0-0

Αχαρναϊκός - Καλλονή 3-0 (21' Ψιάνος, 56' Ντούνγκα, 90' Σωτηράκος)

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου

Αιγινιακός - Λαμία (15:00, Δημ. «Γ. Παραλυκίδης»)

Κισσαμικός - ΟΦΗ (17:00, Γήπεδο Μάλεμε)

Πανσερραϊκός - Πανελευσινιακός (15:00, Δημ. Σερρών)

Τρίτη 1 Νοεμβρίου

Αν. Καρδίτσας - Άρης (15:00, Δημ. Στάδιο Καρδίτσας)

Αγροτικός Αστέρας - ΑΟ Τρίκαλα (15:00, Γήπεδο «Δ. Κοντικάκης»)

* Την άνοδο εξασφαλίζουν οι ομάδες που θα τερματίσουν στις δύο πρώτες θέσεις.

** Υποβιβάζονται οι τέσσερις τελευταίες ομάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: Action Images

Follow me on twitter: Dimitris Samolis

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ