FOOTBALL LEAGUE

Ματσάρα με fair-play στη Ζάκυνθο, "βουλιάζει" η Παναχαϊκή

Ματσάρα με fair-play στη Ζάκυνθο, "βουλιάζει" η Παναχαϊκή
INTIME SPORTS

Έξι γκολ στη Ζάκυνθο με την τοπική ομάδα να αναδεικνύεται ισόπαλη 3-3 με τα Χανιά, σε αποθέωση του fair-play. Ξέσπασε ο Πανσερραϊκός νικώντας 3-0 τον Αχαρναϊκό, "βουλιάζει" η Παναχαϊκή των πολλών προβλημάτων, που έχασε από τον Εργοτέλη.

Για τη 12η αγωνιστική της Football League, ο Πανσερραϊκός δε συνάντησε καμία αντίσταση από τον Αχαρναϊκό, νικώντας τον 3-0. Ο Εργοτέλης νίκησε στο Παγκρήτιο με 3-1 την Παναχαϊκή, η οποία αντιμετωπίζει πολλά οικονομικά προβλήματα και κατέβηκε στο Ηράκλειο με 15 παίκτες.

Ματσάρα με έξι γκολ κι εν τέλει ισοπαλία (3-3) στη Ζάκυνθο, ανάμεσα στην τοπική ομάδα και τα Χανιά. Ο Κισσαμικός πήρε δύσκολη νίκη επί του Πανελευσινιακού με 1-0, ο οποίος ήδη σκέφτεται τη Γ' Εθνική. Στο Βόλο, κόλλησαν στο μηδέν ο τοπικός Ολυμπιακός με τον Αγροτικό Αστέρα.

"Έβρεξε" γκολ στη Ζάκυνθο

Στο ντεμπούτο του Τζανλούκα Κολονέλο στη Ζάκυνθο κατά τη δεύτερη θητεία του στη νησιωτική ομάδα, αυτή βρέθηκε πίσω στο σκορ με το γκολ του Μπριλάκη στο 27ο λεπτό. Ωστόσο βρήκε τα ψυχικά αποθέματα κι ανέτρεψε το εις βάρος της σκορ με τα γκολ των Ναζίμ και Ζαϊρί πριν την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου. Ο Τσούτσης βρήκε δίχτυα στο 56ο λεπτό κι έφερε το ματς στα ίσα, πριν ο Ζαουάντ Ζαϊρί με το δεύτερο προσωπικό του γκολ κάνει το 3-2 για τη Ζάκυνθο. Η τελευταία λέξη ανήκε στον Δεινόπαπα, ο οποίος με δυνατό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 3-3. Τρίτο σερί ματς χωρίς νίκη για τις δύο ομάδες.

Όλα τα λεφτά στην αναμέτρηση η φάση του 56ου λεπτού, στην οποία πρέπει να γίνει ιδιαίτερη αναφορά. Ο Τσούτσης έγινε κάτοχος της μπάλας και χωρίς να τηρήσει το fair-play ευστόχησε με πλασέ και όλοι οι αμυντικοί της Ζακύνθου απλά τον κοιτούσαν, έκπληκτοι με την επιλογή του. Το γκολ του Τσούτση, όμως, μέτρησε με αποτέλεσμα να γίνει το 2-2. Ακολούθησε σύρραξη μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων, ένταση στην εξέδρα και λίγα λεπτά μετά οι ποδοσφαιριστές των Χανίων, έπραξαν το αυτονόητο. Όχι πάντα αυτονόητο, δηλαδή, αλλά εν πάσει περιπτώσει το ορθό. Όταν, λοιπόν, οι ποδοσφαιριστές της Ζακύνθου πήγαν στη σέντρα, αυτοί των Χανίων άφησαν τον Ζαϊρί να φτάσει μέχρι τον Μπλάζιτς και να σημειώσει το πιο εύκολο γκολ της καριέρας του. Υπενθυμίζεται ότι σ' αυτή τη φάση το σκορ έγινε από 2-2, 3-2 υπέρ της γηπεδούχου ομάδας.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ (Τζανλούκα Κολονέλο): Παπαδόπουλος, Γραικός, Κουρέλλας, Καμπούρης, Αποστόλου, Νίκιτς, Ναζίμ, Μεντούρ, Ζαϊρί, Κάρδαρης (60' Ορφανίδης), Κρολ (80' Καραμαλίκης).

ΑΟ ΧΑΝΙΑ (Γιώργος Λυρώνης): Μπλάζιτς, Χατζηλιάδης, Μπριλάκης, Καρτσαμπάς, Διαμαντόπουλος, Ρίκκα (71' Μ. Νύκταρης), Σάντερσον (40' Τσούτσης), Μασάδο, Δεινόπαπας (89' Κατρανίτσας), Σαΐν, Γκέσιος.

Μηδέν εις το πηλίκο στο Βόλο

Στο Βόλο, εκ διαμέτρου αντίθετη κατάσταση από τη Ζάκυνθο. Κανένα γκολ, παρά τη φανερή υπεροχή των γηπεδούχων. Οι "ερυθρόλευκοι" με την τριάδα Λεόν, Γουόρντεν και Ντεπέτρις να συνεννοείται με "κλειστά μάτια" έφθασαν ουκ' ολίγες φορές σε θέση βολής, αλλά σε όλες αστόχησαν. Αντίθετα ο Αγροτικός Αστέρας περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Σ. Παπαδόπουλος): Στρατηλάτης, Ζέρης (46' Νικολιάς), Ντάσιος, Νάστος, Μπουτζίκος, Τσιάρας, Φερνάντες (63' Τσιλιγκίρης), Γκουγκούδης, Ντεπέτρις (75' Σκοπελίτης), Λεόν, Γουόρντεν.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Γκ. Στεφάνοβιτς): Γιακουμής, Σκλιοπίδης, Αμαραντίδης, Καπίας, Σαρακατσάνος, Τσεμπερίδης, Μακρυδημήτρης, Γέσιτς (65' Ντόσης), Καραμπάς (65' Καθάριος), Τοπούζης (85' Σαμουηλίδης), Γιάντσης.

"Καταιγίδα" στις Σέρρες

Ο Πανσερραϊκός επέστρεψε στις νίκες μετά την εκτός έδρας ισοπαλία της προηγούμενης αγωνιστικής στα Χανιά. Οι Σερραίοι δε συνάντησαν καμία αντίσταση από τον Αχαρναϊκό, στο ντεμπούτο του Τίμου Καβακά στον πάγκο αυτού. Οι Φουρτάδο και Μπέριαν από το πρώτο ημίχρονο κι ο Μπαλού στο δεύτερο, διαμόρφωσαν το τελικό 3-0 υπέρ του Πανσερραϊκού. Τρίτη σερί ήττα για τον Αχαρναϊκό.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ(Παύλος Δημητρίου): Ανδρούτσος, Στεργιανός, Ατματσίδης (70' Παπαστεργίου), Μπαλού, Ρούτσης, Φουρτάδο (78' Αγγελούδης), Τσιμίκας, Ιωαννίδης, Βοσκόπουλος, Μπεριάν (60' Πόποβιτς), Σιάκκας.

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ(Τίμος Καβακάς): Παγούδης, Σωτηράκος (30' Φιγκέιρα), Εμέκα, Μωυσιάδης, Ταμπάκης (65' Σιάννης), Καλογερόπουλος, Ομπράντοβιτς, Ιωαννίδης (55' Μουστάκης), Μαρής, Παβίσεβιτς, Κωστόπουλος.

"Βουλιάζει" η Παναχαϊκή

Η Παναχαϊκή των πολλών οικονομικών προβλημάτων, "βουλιάζει" ακόμη πιο πολύ. Οι Αχαιοί ταξίδεψαν στο Ηράκλειο με 15 παίκτες στην αποστολή. Προηγήθηκαν με τον Κάργα στο 25ο λεπτό, αλλά μοιραία παραδόθηκαν. Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Μάνος, Γρομητσάρης και Ρέντζας έφεραν ξανά τον Εργοτέλη στο δρόμο των νικών. Δεύτερη διαδοχική ήττα για την Παναχαϊκή, με το μέλλον να μη μοιάζει και τόσο ευοίωνο.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ(Σταύρος Λαμπράκης): Αθανασίου, Ρέντζας, Άλλα, Γιαλούσης (58' Γρομητσάρης), Κούτρης, Αυγενικού, Μπουρσέλης, Καλέ, Μάνος, Φουκαράκης (46' Ντος Σάντος), Ίνιατς (46' Παμλίδης).

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ(Δημήτρης Σπανός): Στρέζος, Ασίγκμπα, Κάργας, Χούσα (56' Λαμπρόπουλος), Μουκίδης, Τρίγκας, Μητρόπουλος (46' Ρουμπάτος), Σαμπατάκος, Χαρτσιάς (51' Καρβουνιάρης), Σιατραβάνης, Τζίλας.

Ένα ήταν αρκετό

Στο Γάλλο, ο Κισσαμικός πίεζε από την εκκίνηση της αναμέτρησης, ώστε να φθάσει στο γκολ. Βαττής και Λώττας όποτε έπαιρναν την μπάλα στα πόδια τους, αποτελούσαν πηγή κινδύνου για τον Μανιάτη. Τη νίκη στην ομάδα του Κισσάμου έδωσε ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας και της αναμέτρησης, Βαττής στο 74ο λεπτό.

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Σπύρος Μπαξεβάνος): Λαζαρίδης, Τσερκέζος, Γιαννίτσης, Σμίλτος, Τσοντάκης, Σελινιωτάκης, Μάνιας, Λώττας (73' Βλάχος), Σουμπασάκης (63' Ποσίνκοβιτς), Βαττής (79' Τσικουδάκης), Μάντζης.

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Θανάσης Δημόπουλος): Μανιάτης, Παληγέωργος (65' Ταμπάκης), Κακαράς, Λίτσος, Ανδρίκος, Νικολάου, Κασνέτση, Μποτωνάκης, Γιαννιτσάνης, Πλαβούκος, Ναούμ (70' Χαλιώτης).


Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου

Αναγέννηση Καρδίτσας – ΑΕΛ 1-1 (61' Μαυριάς / 45'+1' Μπουντόπουλος)

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου

Κισσαμικός – Πανελευσινιακός 1-0 (74' Βαττής)

Ζάκυνθος – ΑΟ Χανιά 3-3 (34' Ναζίμ, 38', 61' Ζαϊρί / 27' Μπριλάκης, 56' Τσούτσης, 83' Δεινόπαπας)

Ολυμπιακός Βόλου – Αγροτικός Αστέρας 0-0

Πανσερραϊκός – Αχαρναϊκός 3-0 (24' Φουρτάδο, 26' Μπέριαν, 64' Μπαλού)

Εργοτέλης - Παναχαϊκή 3-1 (47' Μάνος, 62' Γρομητσάρης, 85' Ρέντζας / 25' Κάργας)

Απόλλων Σμύρνης – Καλλιθέα (18.00 ΟΤΕ, «Γεώργιος Καμάρας»)

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου

Κέρκυρα - Παναιγιάλειος (15.00, ΕΑΚ Κέρκυρας)

ΑΟ Τρίκαλα – Λαμία (18.00 ΟΤΕ, Δημ. Τρικάλων)

Η βαθμολογία:

1. ΑΕΛ 25

2. Τρίκαλα 23

3. Απόλλων Σμύρνης 22

4. Κέρκυρα 21

5. Ολυμπιακός Βόλου 18

6. Καλλιθέα 17

7. Κισσαμικός 17

8. Αναγέννηση Καρδίτσας 17

9. Λαμία 16

10. ΑΟΧ 16

11. Παναχαϊκή 15

12. Εργοτέλης 14

13. Πανσερραϊκός 14

14. Αγροτικός 13

15. Παναιγιάλειος 12

16. Αχαρναϊκός 11

17. Ζάκυνθος 10

18. Ελευσίνα 6

* Την άνοδο στη Super League εξασφαλίζουν οι δύο πρώτοι.

** Στη Γ' Εθνική υποβιβάζονται οι τέσσερις τελευταίοι.

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ