FOOTBALL LEAGUE

Λεουτσάκος: "Έχει απομονωθεί η Football League"

Λεουτσάκος: "Έχει απομονωθεί η Football League"

Ο πρώτος αντιπρόεδρος της Football League, Λεωνίδας Λεουτσάκος, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Λίγκα.

O πρώτος αντιπρόεδρος της Football League, Λεωνίδας Λεουτσάκος, μίλησε στον " Sport24 Radio 103,3" και αναφέρθηκε στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες και το αβέβαιο μέλλον για όλες τις ΠΑΕ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Για την κατάσταση που επικρατεί στη Football League: "Από την αρχή λέμε ότι η κατάσταση είναι τραγική έως άθλια. Έχει αρχίσει το πρωτάθλημα με όλο το οικονομικό κόστος να έχει πέσει στους προέδρους και τους μετόχους, δεν έχουμε καμία ανταπόκριση από την Πολιτεία, την ΕΠΟ, την Super League, ούτε από την UEFA, ούτε από κανέναν. Δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον σε ένα πρωτάθλημα που φέτος είναι ανταγωνιστικό, με καλές και ιστορικές ομάδες όπως είναι ο Άρης, ο ΟΦΗ, τα Τρίκαλα, η Λαμία, ομάδες που έχουν δυναμική και έκαναν νίκες στο Κύπελλο που προκάλεσαν έκπληξη στον κόσμο.

Έχουμε χτυπήσει όλες τις πόρτες και είναι όλες κλειστές. Είμαι απογοητευμένος διότι δεν επιτρέπεται στην Ελλάδα να μην υπάρχει ενδιαφέρον για την β” επαγγελματική κατηγορία της χώρας και πολύ περισσότερο από την Super League".

Για ποιο λόγο υπάρχει αυτή η αντιμετώπιση της Football League: "Παλιότερα υπήρχαν άλλα μπάτζετ και χρήματα, η χώρα μπήκε σε τρία μνημόνια και εμείς καθυστερήσαμε να καταλάβουμε ότι κάποια στιγμή το πρόβλημα θα χτυπήσει και την πόρτα μας, όπως έγινε φέτος.

Υπάρχει όμως μια διαφορά. Η Β” Εθνική και οι χαμηλότερες κατηγορίες είναι οι αιμοδότες της Super League και των Εθνικών ομάδων. Μην ξεχνάμε ότι οι περισσότεροι παίκτες αρχίζουν από αυτές τις κατηγορίες. Λόγω UEFA πρέπει να έχουμε δύο επαγγελματικές κατηγορίες, Super League και Football League, όμως η Football League είναι το αποπαίδι, δεν ενδιαφέρεται κανείς και το πρωτάθλημα διεξάγεται μόνο με τις προσπάθειες των μεγαλομετόχων, όμως και αυτοί δεν θα αντέξουν. Δεν μπορεί οι ομάδες να έχουν μπάτζετ 800 χιλιάδες ευρώ – 1,5 εκ. ευρώ και να μην έχουν έσοδα από πουθενά.

Η Πολιτεία δεν μπορεί να μας βοηθήσει, η Super League μας έδινε κάποιο ποσοστό το οποίο δεν μας το δίνει τώρα, η Nova δεν θέλει να μας δείξει, κάποια άλλα κανάλια δεν μας θέλουν. Όλα αυτά έχουν συντελέσει στην απομόνωση της Football League που δεν της αξίζει".

Ποιο είναι το μέλλον της Λίγκας και των υπαλλήλων που είναι αρκετό καιρό απλήρωτοι: "Αυτό είναι το σημαντικότερο, υπάρχουν κάποιοι που εργάζονται χρόνια στη Λίγκα και αν πτωχεύσει τότε εκείνοι θα χάσουν το ψωμί τους. Αν κλείσει η Football League, πως θα λειτουργήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο με μια επαγγελματική κατηγορία; Δεν μπορεί να γίνει αυτό λόγω UEFA και Εθνικών ομάδων. Πρέπει και ο ΠΣΑΠ να ασχοληθεί με το πρόβλημα, καθώς οι αμειβόμενοι ποδοσφαιριστές δεν είναι μόνο της Super League, αλλά και της Football League.

Φέτος έχει γίνει μια διαφορετική προσπάθεια, όμως δυστυχώς είμαστε στην ώρα μηδέν. Κάνουμε προσπάθειες να κρατηθούμε γιατί υπάρχει κόσμος που δουλεύει. Είναι 18 ομάδες, 500 παίκτες, είναι οικογένειες που συντηρούνται, είναι οι εισφορές που έχουν οι ομάδες, όλα αυτά που θα πάνε αν διαλυθεί η κατηγορία; Τι θα γίνει αυτός ο κόσμος; Δεν είναι εργαζόμενοι; Δεν έχουν συμβόλαια; Όλα αυτά είναι αλληλένδετα και θα επηρεαστούν όλοι. Βάλαμε ορκωτούς λογιστές να ελέγξουν για να μας ενημερώσουν μέχρι που μπορούμε να φθάσουμε και τι κάνουμε.

Πριν δέκα μέρες ο Κώστας Κατσουράνης είπε μια ατάκα σε μια συνέντευξη του: "500 χιλιάρικα αν δώσει η Super League, μπορεί να αρχίσει το πρωτάθλημα και να είναι μια χαρά". Το είπε ένας παίκτης που έχει παίξει σε ερασιτεχνικό και επαγγελματικό επίπεδο, στο εξωτερικό και στην Εθνική Ελλάδος.

Υπάρχουν λύσεις αν η μεγάλη κατηγορία δει την μικρή με συμπάθεια και θα μπορούμε με μικρότερα μπάτζετ να είμαστε μια χαρά και να μην έχουμε πρόβλημα. Αρκεί να μας δουν με συμπάθεια και να μας δώσουν αυτά που δικαιούμαστε. Μην ξεχνάτε ότι παλιότερα η Super League ήταν ΕΠΑΕ, ήταν ένα".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ