FOOTBALL LEAGUE

Καμαρά: "Ο Έμπολα και η κόλαση στο Καμερούν"

Καμαρά: "Ο Έμπολα και η κόλαση στο Καμερούν"
Καμαρά INTIME SPORTS

Ο ποδοσφαιριστής της Λαμίας, Τζον Καμαρά, απαντά για την κλήση του σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή για το μπλουζάκι, διηγούμενος στο Sport24.gr πρωτόγνωρες καταστάσεις στο Καμερούν.

Ο Τζον Καμαρά που μονοπώλησε την επικαιρότητα μετά τις απίστευτες καταγγελίες στο BBC περί υποχρέωσης σε ατομική προπόνηση στη Λαμία κατά την επιστροφή του στην Ελλάδα, μετά την αναμέτρηση με την εθνική του ομάδα, Σιέρα Λεόνε, απέναντι στην αντίστοιχη του Καμερούν, μιλά στην κάμερα του Sport24.gr για τα όσα συνάντησε στην Αφρική, τον ιο Έμπολα, ενώ επίσης ξεκαθαρίζει το λόγο που φόρεσε το μπλουζάκι στον αγώνα της Λαμίας με την ΑΕΛ, διευκρινίζοντας το μήνυμα που ήθελε να περάσει.

Συναντήσαμε τον μέσο από τη Σιέρα Λεόνε, Τζον Καμαρά, σε ξενοδοχείο της Λαμίας, όπου είχε καταλύσει η ομάδα της φθιωτικής πρωτεύουσας πριν την αναμέτρηση με τον Πιερικό για τη Football League.

Το Sport24.gr ζήτησε από τον Τζον Καμαρά να γυρίσει το χρόνο πίσω και να αναφερθεί στην "καραντίνα", στην οποία υποβληθεί τόσο ο ίδιος όσο και οι συμπαίκτες του στην εθνική ομάδα της Σιέρα Λεόνε από φιλάθλους, αλλά και... παίκτες του Καμερούν.

Η κόλαση του Γιαουντέ

"Η κατάσταση στο Καμερούν ήταν πολύ διαφορετική. Όταν φτάσαμε στη Γιαουντέ (πρωτεύουσα του Καμερούν) πήγαμε ξεχωριστά όλοι οι ποδοσφαιριστές να πλύνουμε τα χέρια μας, αλλά και να μετρήσουμε τη θερμοκρασία μας.

Αλλά ήταν παράλογο, μιας και όλοι οι διεθνείς της Σιέρα Λεόνε, αγωνιζόταν σε πρωταθλήματα του εξωτερικού. Ακόμη και κατά τη διάρκεια των προπονήσεων υπήρχαν φίλαθλοι του Καμερούν που μας φώναζαν έξω από το γήπεδο συνθήματα "Έμπολα, έμπολα". Ήταν, κάτι το απογοητευτικό. Αλλά και λυπηρό, πολλοί άνθρωποι πεθαίνουν από αυτή την ασθένεια, είναι πολύ άσχημο.

Σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιριστές του Καμερούν αρνήθηκαν να ανταλλάξουν φανέλες με εμάς μετά τη λήξη της αναμέτρησης, και προέβησαν σε χειρονομίες.

Δεν ξέρω αν ήταν μία μορφή ρατσισμού, μπορεί, αλλά δεν θέλω να το θέσω έτσι, αλλά όλο το θέμα έγινε στο όνομα της Σιέρα Λεόνε. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και ο Μουσταφά Ντουμπία που αγωνίζεται στην Αγγλία."

Ο 'Εμπολα, το σχολείο, και η μπάλα

Μπορεί ο Τζον Καμαρά να είναι κάτοικος Λαμίας, αλλά δεν μπορεί κάποιος να αποτυπώσει καλύτερα από τον ίδιο πως ζει μία χώρα, που έχει μάθει να ζει με τον Έμπολα, όσο δύσκολο, όσο επικίνδυνο κι αν είναι αυτό. Ο μέσος από τη Σιέρα Λεόνε, μεταφέρει στην κάμερα του Sport24.gr, το κλίμα της χώρας από τη Δυτική Αφρική, μέσα από τις συνομιλίες, που έχει με τους δικούς του από την πρωτεύουσα, Φριτάουν.

"Δεν πιστεύω ότι είναι η έλλειψη υποδομής σε Σιέρα Λεόνε, Γουινέα, και Λιβερία, ο λόγος που ο Έμπολα έχει πλήξει περισσότερο αυτές τις χώρες. Στην πρωτεύουσα της Σιέρα Λεόνε, όλοι είναι φοβισμένοι. Η μικρή μου αδερφή δεν μπορεί να πάει στο σχολείο, ο αδερφός που επίσης είναι καλός ποδοσφαιριστής, έχει σταματήσει τις προπονήσεις.

Η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για την αποτροπή μετάδοσης της ασθένειας. Ανάμεσα στα προληπτικά μέτρα, είναι και αυτά. Δεν πας σχολείο, δεν παίζεις ποδόσφαιρο.

Η οριστική άρνηση του Μαρόκου να διοργανώσει το Κόπα Άφρικα, νομίζω είναι λάθος. Λάθος, από τη στιγμή που θα έχει διασφαλιστεί ότι όλοι όσοι μεταβούν εκεί, είναι απόλυτα υγιείς."

Μετά το Καμερούν ο Τζον Καμαρά επέστρεψε στην Ελλάδα και μετά τον αρχικό ντόρο που δημιουργήθηκε, φόρεσε ένα μπλουζάκι μετά τη λήξη της αναμέτρησης της Λαμίας με την ΑΕΛ, όπου ήταν τυπωμένες οι σημαίες των τριών χωρών που πλήττονται πιο πολύ από τον ιό, συνοδευόμενες από το μήνυμα "Είμαστε Δυτικοαφρικανοί, δεν είμαστε ιός". Μετά τιμωρήθηκε από τον αθλητικό δικαστή γι' αυτή την κίνησή του. Τι μήνυμα ήθελε να περάσει, όπως ξεκαθαρίζει στην κάμερα του Sport24.gr ;

Συγνώμη εάν προσέβαλα κάποιον

"Στην επιστροφή μου στην πόλη, δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα. Μετά φόρεσα το συγκεκριμένο μπλουζάκι στην αναμέτρηση με την ΑΕΛ. Ήταν ένα μήνυμα που δεν απευθυνόταν σε κανέναν, σε κανένα απολύτως, γι 'αυτό και είχε σημαίες τριών χωρών. Ήταν ένα μήνυμα αγάπης, ένα μήνυμα υποστήριξης, δεν απευθυνόταν σε κανέναν.

Σέβομαι τις αποφάσεις αλλά θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι. Ήταν ένα μήνυμα στήριξης σε όλους του Αφρικανούς σχετικά με αυτή την ιστορία με τον Έμπολα, δεν ήθελα να προσβάλω κανέναν. Ζητώ συγγνώμη εάν το έκανα, αλλά ξεκαθαρίζω ακόμη μία φορά ότι δεν απευθυνόμουν σε κανέναν."

Ο Τζον Καμαρά είναι από τους κορυφαίους σε απόδοση ποδοσφαιριστές της Λαμίας, βασικό στοιχείο της καλής απόδοσης της ομάδας της φθιωτικής πρωτεύουσας στην πορεία που κάνει με στόχο την άνοδο στη Super League. Ο μέσος από τη Σιέρα Λεόνε, οριοθετεί μέσα από την κάμερα του Sport24.gr τους στόχους του με τη Λαμία:

"Πιστεύω ότι έχουμε καλή ομάδα και καλό προπονητή και ο στόχος είναι να βρεθούμε στη Super League, αυτό είναι το όνειρό μας.

Πιστεύω ότι η έδρα είναι το δυνατό σημείο, όχι μόνο της Λαμίας αλλά όλων των ομάδων σε αυτή την κατηγορία, το σημαντικό είναι να μπαίνουμε σε όλα τα παιχνίδια για να κερδίζουμε. Αυτό είναι το σημαντικό, αν λάβουμε υπόψιν και το περίπλοκο σύστημα διεξαγωγής του ελληνικού πρωταθλήματος σε αυτή την κατηγορία με τα play-offs και τα πολλά παιχνίδια.

Η Λαμία είναι ένα πολύ ήρεμο μέρος, στην αρχή είχα προβλήματα προσαρμογής και βαριόμουνα, αλλά με τον καιρό συνήθισα."

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ