FOOTBALL LEAGUE

Ηρακλής - ΑΕΚ 2-1

Ηρακλής - ΑΕΚ 2-1
Ηρακλής ΑΕΚ INTIME SPORTS

Ο Ηρακλής με τα γκολ των Πασά και Περόνε, νίκησε στο "Καυτανζόγλειο" με 2-1 την ΑΕΚ, που απάντησε προσωρινά με τον Αραβίδη, για την 1η αγωνιστική των play-offs, της Football League (videos).

Ο Εμανουέλ Περόνε εκμεταλλεύτηκε το λανθασμένο γύρισμα του Ανάκογλου προς τον Ανέστη και πέτυχε το γκολ που έδωσε τη νίκη στον Ηρακλή, με 2-1, στο "Καυτανζόγλειο", επί της ΑΕΚ.

Έπιασε στην πρώτη θέση των Play-offs της Football League την Ένωση, ο Γηραιός, καθώς οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στους 10.

Ο Ηρακλής μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο κι άνοιξε το σκορ, δώδεκα λεπτά μετά την έναρξη του ματς, με τον Γιάννη Πασά. Δεν πήρε, όμως, πολύ χρόνο στην ΑΕΚ να αντιδράσει, με τον Χρήστο Αραβίδη να φθάνει στην ισοφάριση στο 27'.

Η φάση όμως που έκρινε την οικονομία του ματς συνέβη στο 34ο λεπτό, με τον Περόνε να εκμεταλλεύεται το λάθος γύρισμα του Ανάκογλου στον Ανέστη και να διαμορφώνει το τελικό 2-1.

Με το δεξί ο Γηραιός, με το αριστερό η Ένωση, η πρώτη αγωνιστική των play-offs της Football League αφήνει τις δύο ομάδες, να "συγκατοικούν" στην κορυφή αυτών, με 10 βαθμούς.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Καυτανζόγλειο"

Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων)

Βοηθοί: Δημητριάδης (Καστοριάς), Γεωργιάδης (Κοζάνης)

ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Ουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Στάμου, Μπαρτολίνι, Ιντζόγλου, Πουρτουλίδης, Πασάς (76' Καρασαλίδης), Τσιλιανίδης (69' Τσιλιγκίρης), Ρομάνο (57' Κυριακίδης), Περόνε

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης, Μπακάκης, Σοϊλέδης, Τζανετόπουλος, Λαμπρόπουλος (81' Ρόβας), Γιόχανσον, Ανάκογλου (70' Ντούνης), Μπαρμπόσα, Πλατέλλας, Ζόριτς (55' Κρισάντους), Αραβίδης

Γκολ: 12' Πασάς, 34' Περόνε / 27' Αραβίδης

Κάρτες: 4' Περόνε, 37' Ρομάνο, 45' Ιντζόγλου / 24' Ζόριτς, 65' Μπαρμπόζα

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρησης

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ PLAY OFF

Κυριακή 26 Απριλίου

Απόλλων - Ολυμπιακός Βόλου 0 - 0

Ηρακλής - ΑΕΚ 2 - 1 (12' Πασάς, 34' Περόνε - 27' Αραβίδης)

Παναχαϊκή - ΑΕΛ 2 - 3 (45' πεν. Κυβελίδης, 59' Κοντοχρήστος - 50' Μπόγιοβιτς, 63' Νεμπεγλέρας, 87' Γιάντσης)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ PLAY OFF

1. Ηρακλής 10

2. ΑΕΚ 10

3. ΑΕΛ 3

4. Απόλλων Σμύρνης 1

4. Ολυμπιακός Βόλου 1

5. Παναχαϊκή 0

Γκολ από τον Πασά

Με ρυθμό ξεκίνησε το ματς στη Θεσσαλονίκη και τις δύο ομάδες να προσπαθούν από την έναρξή του, να απειλήσουν τις αντίπαλες εστίες, αντίστοιχα.

Η ΑΕΚ με τον Μπαρμπόζα από τα αριστερά κι ο Ηρακλής με τον Περόνε να προσπαθεί να μοιράσει την μπάλα δεξιά κι αριστερά, προσπάθησαν να "ανοίξουν" τις άμυνες, ωστόσο οι τελικές επιλογές των, ήταν βιαστικές.

Ο Γηραιός, άνοιξε το σκορ δώδεκα λεπτά μετά την έναρξη του ματς, όταν ο Τσιλιανίδης έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Πασάς βρήκε χώρο στο κέντρο της άμυνας πρόλαβε τον αντίπαλό του, Λαμπρόπουλο, και με προβολή στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Ανέστη.

Η ΑΕΚ, μετά από αυτό το χρονικό σημείο άρχισε να "ανεβάζει" στροφές, αλλά τόσο η κεφαλιά του Λαμπρόπουλου στο 18', όσο και το σουτ του Μπακάκη στο 20', δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα το Βραζιλιάνο γκολκίπερ, των γηπεδούχων.

Ο Αραβίδης ισοφαρίζει

Το γκολ για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 27ο λεπτό, όταν ο Ανάκογλου μετά από εξαιρετική ατομική προσπάθεια βρέθηκε στη δεξιά πτέρυγα, έκανε τη σέντρα, ο Πλατέλλας με εξαιρετικό άλμα πήρε την κεφαλιά, τροφοδότησε τον Αραβίδη, με τον τελευταίο να κάνει εξαιρετικό κοντρόλ στη κίνηση, να εξουδετερώνει τον Μπαρτολίνι κι εν συνεχεία να νικά στο τετ-α-τετ, τον Ουάντερσον.

Ηρακλής - ΑΕΚ 2-1
INTIME SPORTS

Μετά την ισοφάριση, η ΑΕΚ παρουσίασε εκ νέου συμπτώματα αδράνειας στην άμυνα, με το σουτ του Ρομάνο να απομακρύνεται, ενώ ο Ανέστης πραγματοποίησε άστοχη έξοδο, δίνοντας την ευκαιρία στον Τσιλιανίδη να σουτάρει και τον πανταχού παρόντα Γιόχανσον που είχε γυρίσει για να καλύψει, να απομακρύνει.

Ο Περόνε δίνει το προβάδισμα

Στο 34ο λεπτό, ο Ανάκογλου γύρισε να πάρει την μπάλα, κι έκανε ένα κάκιστο, λανθασμένο, γύρισμα προς τον Ανέστη. Ο Εμανουέλ Περόνε οσμίστηκε τη φάση, παρενεβλήθη πριν η μπάλα καταλήξει στον γκολκίπερ της Ένωσης, τον πέρασε, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Ένωσης και έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στον Ηρακλή.

Ο ρυθμός συνεχίστηκε σε αύξουσα πορεία μέχρι και τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, όπως και τα φάουλ, κι ο αριθμός των κίτρινων καρτών που βγήκαν από την τσέπη του Αρετόπουλου.

Ηρακλής - ΑΕΚ 2-1
INTIME SPORTS

Με την έναρξη του δευτέρου, ο Ηρακλής μπήκε πιο δυνατά κι έφτασε κοντά στο γκολ με τον Περόνε που υπό την πίεση του Λαμπρόπουλου, σούταρε με το δεξί στην αριστερή γωνία, αλλά την μπάλα να περνά άουτ.

Η πορεία του ρυθμού συνέχισε πτωτική, με τις αλλαγές των δύο προπονητών να το δικαιολογούν, εν μέρει.

Η φάση του Πλατέλλα

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας ματς, η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι με τον Πλατέλλα, να μαρκάρεται από τον Σαραμαντά. Αν και είναι δύσκολη φάση, η λήψη δείχνει ο αμυντικός του Ηρακλή να παίρνει τα πόδια του επιθετικού της ΑΕΚ, κι όχι την μπάλα.

Στο 70ό λεπτό, ο Κυριακίδης έκανε την κάθετη πάσα, ο Πασάς βγήκε σε θέση βολής, αλλά ο Λαμπρόπουλος επενέβη την τελευταία στιγμή κι έδιωξε σε κόρνερ. Στην εξέλιξη τη φάσης, ο Μπαρτολίνι έπιασε την κεφαλιά, καλή, με την μπάλα να καταλήγει ελάχιστα άουτ από την εστία του του Ανέστη.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ΑΕΚ έχασε δύο καλές ευκαιρίες με τον Μπακάκη να κάνει τη σέντρα και τους Μπαρμπόζα κι Αραβίδη να πιάνουν τις κεφαλιές. Ειδικά η δεύτερη περίπτωση, ήταν εξαιρετική αλλά ο σκόρερ της Ένωσης, δεν έπιασε την κεφαλιά, όπως ήθελε.

Η τελευταία ευκαιρία της Ένωσης

Η ασφυκτική πίεση των ποδοσφαιριστών του Τραϊανού Δέλλα δεν απέδωσε καρπούς, αλλά η Ένωση είχε τη μεγάλη ευκαιρία να φθάσει στην ισοφάριση, στις καθυστερήσεις αλλά το σουτ του Ντούνη πέρασε άουτ.

Η φάση του αγώνα

Το λάθος γύρισμα του Ανάκογλου, στο δεύτερο γκολ του Ηρακλή, με σκόρερ τον Περόνε. Αυτή ήταν η φάση, που εν τέλει, έκρινε την αναμέτρηση. Ο Περόνε είναι έμπειρος επιθετικός και δεν άφησε τη φάση στη μοίρα της.

Ηρακλής - ΑΕΚ 2-1
INTIME SPORTS

Ο διαιτητής

Ο Αλέξανδρος Αρετόπουλος "φόρτωσε" με κάρτες τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, ακόμη και σε μαρκαρίσματα, στα οποία θα μπορούσε να τις αποφύγει. Ο Πλατέλλας διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι στο 60ό λεπτό, όταν και δέχθηκε το μαρκάρισμα από τον Σαραμαντά. Η φάση είναι δύσκολη, ωστόσο φαίνεται ο αμυντικός του Ηρακλή να παίρνει περισσότερο πόδια και λιγότερα μπάλα.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Γιάννης Πασάς, όχι μόνο για το γκολ που πέτυχε αλλά και για την εν γένει παρουσία του, στον αγωνιστικό χώρο. Πανταχού παρών, αποτέλεσε διαρκής πηγή κινδύνου για την άμυνα της ΑΕΚ. Δεν περιορίστηκε στο ανασταλτικό ή δημιουργικό κομμάτι, μερίμνησε εξίσου και για τα δύο.

Ηρακλής - ΑΕΚ 2-1
INTIME SPORTS

Μας άρεσε

Ο ρυθμός που επέβαλαν στο ματς, οι δύο ομάδες. Τόσο οι ποδοσφαιριστές του Νίκου Παπαδόπουλου όσο και του Τραϊανού Δέλλα, απέδειξαν τη μέχρι τώρα πορεία τους στην κανονική διάρκεια της Football League. Ελπιδοφόρο μήνυμα από δύο νέους ηλικιακά προπονητές, που προέταξαν το δημιουργικό και αναπτυξιακό στυλ, παιχνιδιού.

Δεν μας άρεσε

Ίσως θα περίμενε κανείς από τον Έλντερ Μπαρμπόζα να έχει λάβει περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες. Η εμπειρία του και οι ποδοσφαιρικές παραστάσεις είναι σίγουρα μεγαλύτερες των συμπαικτών του, στο "Δικέφαλο". Ο εκνευρισμός μετά από κάποιες αποτυχημένες προσπάθειες αλλά και σκληρά μαρκαρίσματα που δέχθηκε, υπήρξε ανασταλτικός παράγοντας, προς αυτή την κατεύθυνση.

Ηρακλής - ΑΕΚ 2-1
INTIME SPORTS
TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ