FOOTBALL LEAGUE

Η μπανάνα, ο Κούγιας και ο Γιαλιάς

Η μπανάνα, ο Κούγιας και ο Γιαλιάς

Ο ιδιοκτήτης των Τρικάλων, Χρήστος Γιαλιάς, μετά τη νίκη της ομάδας του με 3-0 επί της ΑΕΛ κράτησε μία μπανάνα με το όνομα του Αλέξη Κούγια. Τι δήλωσαν οι δυο άνδρες στο ραδιόφωνο για το... συμβάν.

Τα Τρίκαλα επικράτησαν με 3-0 της ΑΕΛ και έχουν, έστω και λίγες, ελπίδες για άνοδο στην Super League. Το παιχνίδι ήταν επεισοδιακό, αφού ο ιδιοκτήτης των Τρικάλων κράτησε μία μπανάνα στον αέρα στην οποία είχε γράψει το όνομα του Αλέξη Κούγια!

Οι δυο άνδρες φιλοξενήθηκαν στο Αθλητικό Μετρόπολις 95,5 με τον ισχυρό άνδρα των "βυσσινί" να αναφέρει για το γεγονός:

"Δείχνει το επίπεδο του ανθρώπου, την αγωγή του, την παιδεία του. Φαντάζομαι έχει κάποιο πρόβλημα παρότι μου χρωστάει τη ζωή του. Τον έχω αποφυλακίσει δύο φορές για κακουργήματα. Πολύ σοβαρά κακουργήματα που έχουν σχέση με την ανθρώπινη ζωή. Και άλλα κακουργήματα πολύ σοβαρά που έχουν σχέση με τους ανθρώπους γενικότερα.

Είναι ένδειξη ευγνωμοσύνης για έναν άνθρωπο και ακόμα δεν έχω πάρει τη μισή αμοιβή μου. Επειδή κατήγγειλα ορισμένα πράγματα που τα κατάλαβα από την αρχή της σεζόν, και που έχουν σχέση με τη διαιτησία τη χθεσινή, τα οποία κάνει ο άνθρωπος αυτός από τότε που μπήκε στο ποδόσφαιρο. Επί χρόνια έκανε διάφορα όργια στη Μάνδρα και δεν κατάφερε να πάρει ποτέ ένα πρωτάθλημα.

Μετά πήγε στον Πανελευσινιακό και είναι γνωστό πώς πήρε πέρυσι το πρωτάθλημα. Να μιλήσετε με τον Δήμαρχο του Άργους τι έκανε το «συνεργείο» πέρυσι των διαιτητών και γνωστών μάνατζερ που είναι κατηγορούμενοι στην εγκληματική οργάνωση. Επειδή πια ήρθε στον δρόμο μας δυστυχώς τον υφιστάμεθα και αυτόν και τις συμπεριφορές του.

Έχει προσωπικά με μένα, επειδή κατήγγειλα τις συμπεριφορές του. Την πήρε την μπανάνα και γύριζε και στην πόλη έμαθα. Δεν βαριέσαι, ευτυχώς φεύγουμε από αυτό τον χώρο της Football League. Εγώ έχω ταλαιπωρηθεί πολύ και με τα Γιάννενα και την Παναχαϊκή και ευτυχώς η ομάδα μας είναι ιδιαίτερα υγιής. Αυτό που με στενοχώρησε πιο πολύ από όλα είναι ό,τι συνέβη με την Αστυνομία στα Τρίκαλα.

Ήταν 2.500 οπαδοί της ΑΕΛ στα τσιμέντα, γιατί δεν είχε καθίσματα. Μας έβαλαν να καθίσουμε στο πέταλο. Το εισιτήριο 3 και 10 ευρώ για τους Τρικαλινούς και 15 για εμάς χωρίς νερό, τουαλέτες και στο τέλος οι του ΕΚΑΜ πέταξαν δακρυγόνα. Κτήνη. Μέσα σε γυναίκες και παιδιά. Μετανιώνω που υπερασπίζομαι αστυνομικούς και που υπερασπίστηκα έναν άνθρωπο που έχει σκοτώσει τον Γρηγορόπουλο και το έχω πληρώσει πολύ ακριβά. Πρόκειται περί κτηνών, γιατί το έζησα, είχα πάει με τον γιο μου.

Ο γιος μου και άλλα δέκα παιδάκια έχασαν τις αισθήσεις τους από δακρυγόνα και άλλες χημικές ουσίες που έριξαν μέσα σε οικογένειες. Δεν είχαμε πάρει εισιτήρια οργανωμένα, γιατί θέλαμε να αποφύγουμε τις συνέπειες νομικά. Να βλέπετε μικρά παιδάκια λιπόθυμα. Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα ανάλογα με τη θύρα 7. Ήταν αποκλειστική υπαιτιότητα της αστυνομίας".

Για τη σχέση του με τον κ. Γιαλιά, τόνισε:

"Δεν τον ξέρω τον άνθρωπο. Στο γραφείο μου ήρθε δύο φορές. Δύο μέρες τον συνάντησα. Ήρθε η οικογένειά του όταν τον κρατούσαν στα μπουντρούμια στην ασφάλεια και τις δύο φορές που ήταν κατηγορούμενος. Η μία ήταν πολύ σοβαρή. Τον βοήθησα να μείνει ελεύθερος, δεν τον αποφυλάκισα εγώ. Απλά βοήθησα τη Δικαιοσύνη να πάρει μια σωστή απόφαση.

Έκτοτε τον συνάντησα στα Τρίκαλα στην αρχή του πρωταθλήματος σε ένα παιχνίδι και δεν τον έχω συναντήσει ξανά. Δεν έχω και διάθεση, επιλέγω πολύ τους ανθρώπους με τους οποίους θα κάνω παρέα. Μεγάλη του τιμή που ασχολούμουν μαζί του. Ο ίδιος δεν είναι ούτε ιδιοκτήτης, ούτε σύμβουλος. Δεν έχει δικαίωμα λόγω των αδικημάτων. Μία φάρμα εμφανίζεται. Ο ίδιος σαν φυσικό πρόσωπο δεν έχει ούτε μία μετοχή. Και ο Πλεξίδας εμφανιζόταν στη Λάρισα και ήταν κιόλας και απαγορεύεται 10 χρόνια να ασχολείται με το ποδόσφαιρο.

Κανονικά θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα αντίστοιχο με αυτό που υπήρχε πέρυσι στην Κέρκυρα. Αν πάρουμε τα δημοσιεύματα που λένε ότι είναι ο ιδιοκτήτης πραγματικός, και δεν σας κρύβω ότι προβληματίζομαι... Ο μόνος τρόπος να τιμωρούνται αυτοί οι άνθρωποι είναι ο νόμος. Αλλιώς τι να κάνεις; Να πάρεις μπράβους; Αυτός κυκλοφορεί με 10 μπράβους την ημέρα.

Δεν είδατε τι έγινε στις Σέρρες; Με τους μπράβους μαζί έγινε ένα τρομερό επεισόδιο, επειδή προκάλεσε με κάποιες επιδείξεις. Ήρθε μία φορά στη Football League με 10 μπράβους".

Γιαλιάς: "Με έχει παρακαλέσει ο Κούγιας"

Από την πλευρά του ο κ. Γιαλιάς ανέφερε στον ίδιο σταθμό: " Ο συγκεκριμένος έχει έρθει πέντε φορές σπίτι μου να με παρακαλέσει να πάρει την υπόθεση. Μία φορά ήμουν στα μπουντρούμια για δύο ημέρες, επειδή έπεσε Σαββατοκύριακο και βγήκα έξω χωρίς περιοριστικό όρο. Το αδίκημα ήταν οπλοκατοχή στην εταιρεία μου. Όταν πληρώνω τους μισθούς των εργατών μου είχα δύο πιστόλια που δεν έπρεπε να είναι και τέσσερις καραμπίνες κυνηγητικές. Σε αυτή την περίπτωση έχασα και την άδεια οπλοκατοχής που είχα νόμιμα στην κατοχή μου.

Η αμοιβή του είναι εξοφλημένη και πληρώνεται αδρά. Στις Σέρρες ήταν ο γιος μου, η αρραβωνιαστικιά του, η γυναίκα μου και ένα φιλικό ζευγάρι. Μάλλον δεν είναι καλά ο Κούγιας. Έχει την ευφράδεια λόγου. Έχω τελειώσει το λύκειο, ΤΕΙ, έχω δύο πτυχία, πέντε εταιρείες και 1.200 άτομα προσωπικό. Είμαι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος σε όλες μου τις εταιρείες και έχω φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.

Είναι δικηγόρος και οι περισσότεροι επικαλούνται ψέματα. Ο συγκεκριμένος από τότε που ξεκίνησε το πρωτάθλημα έχει κάποιο κόλλημα μαζί μου. Τι φοβάται δεν μπορώ να καταλάβω. Δεν έχω πειράξει κανέναν. Δεν πάω από πίσω πουθενά, πάω μόνο ευθεία. Είναι επιστήμονας όπως δήλωσε, πληρωμένος αδρά. Σε άλλη υπόθεσή μου πήρα κάποιον καλύτερο. Μου πήρε αρκετά χρήματα, πολλά για δύο ημέρες υπόθεση που χειρίστηκε άλλος δικηγόρος, ο κύριος Δημήτρης Κωνσταντίνου. Αυτός έφτιαξε φακέλους, τα πάντα. Δεν θυμάμαι, 15-25 χιλιάδες. Τόσα παίρνει ο συγκεκριμένος επιστήμονας. Είναι υπερβολικά ακριβός. Αυτός είπε για δύο υποθέσεις, εγώ έχω μία. Από την αρχή της σεζόν είναι εναντίον μου. Εσύ με κάποιον που σε βρίζει θα τον έπαιρνες δικηγόρο σου;"

Η μπανάνα, ο Κούγιας και ο Γιαλιάς

Η φωτογραφία από το σάιτ trikalaola.gr

Για το επεισόδιο με την μπανάνα, είπε: "Εμείς σε κάθε φιλοξενούμενο δίνουμε φρούτα. Τον είχα καλέσει να κάτσει στα μπουθ μαζί μου και επέλεξε να πάει στα τσιμέντα. Τις προηγούμενες φορές που είχε έρθει στα Τρίκαλα καθόταν στα επίσημα. Εγώ κράτησα το φρούτο μην το πάρει κανένας άλλος και το φάει. Μπορείτε να δείτε τι δήλωση έκανε για να δυναμιτίσει το κλίμα μεταξύ δύο γειτονικών πόλεων; Πείτε ότι το έκανα για να τον πικάρω. Μένω στη Μάνδρα. Έχω δύο ανόδους με αυτή. Έφυγα, γιατί μου ζήτησε ο πατέρας μου να πάω στην Ελευσίνα, την ομάδα της πόλης του. Κάθισα στην Ελευσίνα και είχα άνοδο μετά από 15 χρόνια. Για δικούς μου λόγους ήρθα στα Τρίκαλα. Αυτές είναι οι ομάδες που έχω πάει".

Για το αν θα πάρει άδεια η ΑΕΛ, τόνισε: "Η Λάρισα δεν πρόκειται να πάρει εκτός αν αποδεχτεί το χρέος των επτά εκατομμυρίων. Αν είναι έτσι, να κλείσω τα Τρίκαλα, να χρωστάω κάποια χρήματα και να ανοίξω μία άλλη και να ανέβω κατηγορία. Αφήστε μας κι εμάς που είμαστε νόμιμοι να γράψουμε ιστορία. Το έχω πει εδώ και ένα χρόνο. Η Λάρισα είναι η μεγαλύτερη επαρχιακή ομάδα που υπάρχει. Δεν έχω τίποτα με τους οπαδούς της. Διαθέτει δυναμική, αλλά πρέπει όλοι να πληρώνουμε τα σφάλματά μας".

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ