FOOTBALL LEAGUE

Η ΕΠΟ αποφασίζει για Άρη

Η ΕΠΟ αποφασίζει για Άρη
Καλογιάννης, Κούγιας INTIME SPORTS

Ανοικτό το ενδεχόμενο να παίξουν στη Football League τη νέα σεζόν οι δευτεραθλητές της περσινής Γ' Εθνικής, μετά ΔΣ της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας. Στις 2 Σεπτεμβρίου η κλήρωση και 20 ή 27/09 η σέντρα. Αίτημα για παράταση στην έναρξη του κύπελλου.

Οι ομάδες που ανήκουν αυτή τη στιγμή στη Football League είναι 17 (Αγροτικός, ΑΕΛ, Αν. Καρδίτσας, Απόλλων Σμύρνης, Αχαρναϊκός, Ελευσίνα, Ζάκυνθος, Καλλιθέα, Κισσαμικός, Εργοτέλης, Λαμία, Ολυμπιακός Βόλου, Παναιγιάλειος, Παναχαϊκή, Πανσερραϊκός, Τρίκαλα και Χανιά).

Θα γίνουν πιθανότατα 18 όταν τελεσιδικήσει η υπόθεση των Λεβαδειακού - Κέρκυρας, μια εκ των οποίων σύμφωνα τις ενδείξεις θα παίξει στη δεύτερη κατηγορία της επόμενης σεζόν. Η προκήρυξη προβλέπει συμμετοχή 20 ομάδων και το αν σε Άρη, Κηφισιά, Παναργειακό και Καραϊσκάκη (ήταν οι δευτεραθλητές της περσινής Γ' Εθνικής) δοθεί η δυνατότητα να αγωνιστούν την επόμενη αγωνιστική περίοδο στη Football League θα αποφασιστεί από την ΕΠΟ.

Αν οι ομάδες γίνουν 18, τότε τα κενά που θα υπάρξουν στην κατηγορία είναι δύο. Αν λοιπόν και οι τέσσερις ομάδες προσφύγουν στις αρμόδιες επιτροπές της ΕΠΟ για να διεκδικήσουν τη συμμετοχή στη Football League, τότε θα γίνουν μπαράζ. Ότι θα προσφύγει ο Άρης είναι δεδομένο. Όπως και να 'χει, η κλήρωση του πρωταθλήματος αποφασίστηκε να γίνει στις 2 Σεπτεμβρίου, ενώ η σέντρα ορίστηκε για τις 20 Σεπτεμβρίου.

Αν, όμως, εκείνη τη μέρα γίνουν εκλογές, τότε αυτή θα μετατεθεί για τις 27 του μήνα. Από εκεί και πέρα, με επιστολή της στον υφυπουργό Αθλητισμού η Football League ζήτησε να μην ισχύσει από φέτος το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Οι επαφές με τον ΟΠΑΠ για χορηγία συνεχίζονται, μια και ακόμα δεν έχει βρεθεί λύση. Τέλος, Ερμιονίδα και Τύρναβος ζήτησαν να καλύψουν αυτοί τα κενά που έχουν προκύψει, ως 4οι των play out που έγιναν (έμεναν στην κατηγορία οι τρεις πρώτοι), αλλά το αίτημά τους έπεσε στο κενό.

Ζητά παράταση στο κύπελλο η Football League

Η επίσημη ενημέρωση της Football League για το ΔΣ της Δευτέρας (17/8) έχει ως εξής:

"-Η ημερομηνία κλήρωσης πρωταθλημάτων Football League 2015-16 θα είναι η 2/9/15 ημέρα Τετάρτη.

-Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 17 ή 18 ομάδες ανάλογα με την εκκρεμούσα απόφαση του Τ.Δ.Δ./ΕΠΟ.

-Η ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος θα οριστεί στο επόμενο Δ.Σ. με προτεινόμενη ημερομηνία την 20 ή 27/9/15.

-Θα σταλεί έγγραφο στην ΕΠΟ προκειμένου να μετατεθεί κατά μία εβδομάδα η διεξαγωγή των αγώνων Κυπέλλου για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες δημιουργίας ΠΑΕ των ομάδων που ανήλθαν από την Γ¶ Εθνική.

-Εστάλει έγγραφο στον κ.Κοντωνή με την παράκληση της αναστολής για ένα χρόνο του ηλεκτρονικού εισιτηρίου – Turnique στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής".

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ