FOOTBALL LEAGUE

"Γκέλα" η Λαμία, ανατροπή η Ζάκυνθος

"Γκέλα" η Λαμία, ανατροπή η Ζάκυνθος
INTIME SPORTS

Η Λαμία έμεινε ισόπαλη 0-0 με τον Πιερικό στην Κατερίνη και δεν εκμεταλλεύτηκε το ρεπό του Ηρακλή. Νίκη 2-1 με ανατροπή για τη Ζάκυνθο, που διατηρείται στην τρίτη θέση.

Η Ζάκυνθος απέδειξε ότι είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει, καθώς πέρασε από την Άμφισσα, νικώντας το Φωκικό με 2-1.

Ισοπαλία χωρίς γκολ στην Κατερίνη, ανάμεσα στον Πιερικό και τη Λαμία. Άνετη και επιβλητική νίκη της Αναγέννησης Καρδίτσας στις Σέρρες, με τους Θεσσαλούς να επικρατούν του τοπικού Εθνικού με 3-0.

Σημαντική νίκη του Παναιγιάλειου με 1-0 επί του Ηρακλή Ψαχνών. Ο Αχαρναϊκός πήρε τους τρεις βαθμούς, αφού είχε προγραμματισμένο ματς με τον Πανηλειακό, που έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.

Πιερικός - Λαμία 0-0

Η Λαμία, γνώριζε ότι ο Ηρακλής είχε ρεπό και με νίκη θα μείωνε τη διαφορά από το πρωτοπόρο. Η ομάδα της Φθιώτιδας μπήκε πιο δυνατά, αλλά ο γηπεδούχος Πιερικός ανέκτησε τάχιστα την κατοχή.

Μυστακίδης από την πλευρά των γηπεδούχων και Φατιόν από αυτή των φιλοξενούμενων ήταν οι κινητήριοι μοχλοί των δύο ομάδων, στο πρώτο ημίχρονο.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η βροχόπτωση στην Κατερίνη έγινε πιο πυκνή, αντίθετα οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες αραιότερες.

Ο Παύλος Δερμιτζάκης πέρασε Ομπράντοβιτς, Χαϊκάλη και Νικλητσιώτη στον αγωνιστικό χώρο, αλλά πάλι ο Πιερικός είχε την υπεροχή με τον Μυστακίδη να προσπαθεί, στις περισσότερες των περιπτώσεων μόνος του, να ανοίξει το σκορ.

Το τελικό ισόπαλο - χωρίς γκολ - αποτέλεσμα έμοιαζε δίκαιο και προδιαγεγραμμένο και τίποτα δεν το άλλαξε. Η Λαμία έχασε την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Ηρακλή, που είχε ρεπό, αντίθετα ο Πιερικός δεν κέρδισε ούτε έχασε κάτι, ευρισκόμενος στην έκτη θέση.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ (Θωμάς Γράφας): Παπατολίκας, Λαμπάκης, Καραγιαννίδης, Καρτσαμπάς, Γιαννούλης (90+2' Κατσιαμήτας), Γιαννόπουλος (16' Μπαστάνης, 86' Καρατάσιος), Παλιάτσιος, Τσιάρας, Μυστακίδης, Ντόσης, Σταματής.

ΛΑΜΙΑ (Παύλος Δερμιτζάκης): Μπλάζιτς, Ζουλιώτης, Λεάντρο, Ρεπετσάς, Κακαράς, Φατιόν, Μουμίν, Πέρεθ (83' Νικλητσιώτης), Νεόφυτος (78' Χαϊκάλης), Γκούρμα, Α. Καμαρά (60' Ομπράντοβιτς).

Εθνικός Σερρών - Αναγέννηση Καρδίτσας 0-3

Στις Σέρρες, η Αναγέννηση Καρδίτσας βρέθηκε σε εκπληκτική ημέρα και δεν συνάντησε καμία αντίσταση από τον τοπικό Εθνικό, τον οποίον συνέτριψε με 3-0.

Μόλις τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης ο Μίχος άνοιξε το σκορ για τους Θεσσαλούς, οι οποίοι διπλασίασαν τα τέρματά τους με κεφαλιά του Τζέκου, στο 58ο λεπτό.

Ο Γκουγκούδης με πλασέ στο 84ο λεπτό, διαμόρφωσε το τελικό 3-0 υπέρ της Αναγέννησης Καρδίτσας και κατά του Εθνικού Σερρών.

Η θεσσαλική ομάσα με αυτή τη νίκη ανέπνευσε βαθμολογικά καθώς αναρριχήθηκε στην ένατη θέση, αντίθετα το μέλλον του Εθνικού Σερρών αλλά και του τεχνικού του, Ντράγκαν Κοκότοβιτς, μοιάζει εξαιρετικά δυσοίωνο. Οι Μακεδόνες βρίσκονται, πλέον, στην προτελευταία θέση του Βορείου ομίλου.

ΕΘΝ. ΣΕΡΡΩΝ (Ντράγκαν Κοκότοβιτς): Κραβαρίτης, Κουκόλης, Κοντσίδης (62' Κρεββατάς), Παπαϊωάννου, Κρουσταλέλης, Χατζηδημητρίου, Δέντσας, Μαρίνου (66' Δούμτσιος), Ελευθεριάδης (70' Λαζαρίδης), Μπλέντι, Τσιλούλης.

ΑΝΑΓ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Σάκης Θεοδοσιάδης): Κουτσόπουλος, Σάββας, Δημόπουλος (46' Παπαργυρίου), Φωτιάς Οικονόμου, Μίχος, Νίκιτς, Γκουγκούδης, Σαΐν (72' Βουτσιάς), Πέεφ (78' Κουλίδης), Τζέκος.

Φωκικός - Ζάκυνθος 1-2

Η Ζάκυνθος έκανε την ανατροπή στην Άμφισσα και επιβλήθηκε του τοπικού Φωκικού με 2-1. Ο Καλλέργης έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους, μόλις στο τέταρτο λεπτό, με εκτέλεση φάουλ, αλλά η νησιωτική ομάδα αποδείχθηκε πολύ σκληρή... για να ηττηθεί.

Το αυτογκόλ του Καντούτση στο 67ο λεπτό έφερε την αναμέτρηση στα ίσα, και ο Καλλιβωκάς στο 78' ολοκλήρωσε την ανατροπή , και εδραιώθηκε στην τρίτη θέση μειώνοντας τη διαφορά από τους δύο προπορευόμενους. Πρώτη εκτός έδρας νίκη της Ζακύνθου μετά τη 2η αγωνιστική.

Η ομάδα της Άμφισσας, παραμένει ουραγός της συνολικής κατάταξης του Βορείου ομίλου της Football League.

ΦΩΚΙΚΟΣ (Λεωνίδας Τσιγαρίδας): Αμουτζάκης, Καντούτσης, Μπολμποσιάν, Σκαρίμπας (81' Ζαρκάδας), Καλλέργης, Γεωργουσόπουλος (88' Χαλιώτης), Ευαγγελιδάκης, Μαρκάκης, Ντούνης (75' Ζαχαρόπουλος), Κασνέτση, Χαντάκιας.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ (Ντάνι Ακίνο): Ξενοδόχοφ, Τσόπελας, Νόνης, Ουνγιαλίδης, Καλλιβωκάς, Οικονόμου (90+2' Πιτταράς), Ευθυμιάδης, Βαρέλα (83' Πέττας), Κρολ, Κρισμάρεβιτς, Πλαβούκος (62' Παπαδημητρίου).

Παναιγιάλειος - Ηρακλής Ψαχνών 1-0

Ο Παναιγιάλειος εκμεταλλεύθηκε την έδρα του και έκαμψε με 1-0 την αντίσταση του Ηρακλή Ψαχνών. Σε μία αναμέτρηση που δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας, η ομάδα του Αιγίου πήρε τους τρεις βαθμούς απέναντι σε αυτή την Ευβοίας με το αυτογκόλ του Ραπτάκη, μετά από σέντρα σουτ του Μπουρλάκη.

Με τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του, ο Παναιγιάλειος βρίσκεται - πλέον - στην έκτη θέση, αντίθετα ο Ηρακλή Ψαχνών, παραμένει σε χαμηλά επίπεδα και τη 19η θέση.

Ο Αχαρναϊκός πήρε άνευ αγώνα τη νίκη επί του Πανηλειακού με 3-0, καθώς η ομάδα του Πύργου έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα της Football League.

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Παναγιώτης Γκουτσίδης): Αθανασόπουλος, Σανδραβέλης, Ρουμπουλάκου, Ακπαρίδης, Ιωάννου, Γκοτσούλιας, Πιζ (60' Σκαρτσίλας), Ουρτάδο, Μίλιεβιτς (78' Σταμογιάννος), Σεχολάρι, Μπουρλάκης (65' Μπούνας).

ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ (Ηλίας Φυντάνης): Μανιάτης (81' Μελίσσας), Β. Πατσατζόγλου, Ραπτάκης, Σικαλιάς, Τσιμότζι (83' Τσεβάς), Χρ. Πατσατζόγλου, Νικολίτσης, Ιβκοβιτς (37' Ενρίκο), Ράντι, Μπαλαράμπε, Γουόρντεν.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 18ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

1ος όμιλος

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου

Παναχαϊκή - Φωστήρας 3-1 (28', 67' Κυβελίδης, 46' Στεργίδης - 37' Σμυρλής)

Καλλιθέα - ΑΟ Χανιά 1-0 (10' Αρναρέλης)

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου

Επισκοπή - Ερμιονίδα 4-1 (12'Λάμπρου, 28' Δελήμπασης , 76' Πετράκος , 79' Πάλλας - 62' Παβίσεβιτς)

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου

Παναιγιάλειος - Ηρακλής Ψαχνών 1-0 (32. αυτ. Ραπτάκης)

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου

Άλιμος - Απόλλων (15:00, Δημ. Αγίου Δημητρίου)

Ρεπό: ΑΕΚ

2ος όμιλος

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου

Αγροτικός Αστ. - Τύρναβος 2-0 (27' Καπίας, 61' Στεφανίδης)

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου

Φωκικός - Ζάκυνθος 1-2 (4' Καλλέργης / 67' αυτ. Καντούτσης , 78' Καλλιβωκάς)

Πιερικός - Λαμία 0-0

Εθν. Σερρών - Αν. Καρδίτσας 0-3 (4' Μίχος, 58' Τζέκος, 84' Γκουγκούδης)

ΑΕΛ - Ολυμπιακός Βόλου (18:00 OTE TV, Αλκαζάρ)

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου

Απόλλων 1926 - Αιγινιακός (18:00 OTE TV, Γήπεδο Καλαμαριάς)

Ρεπό: Ηρακλής

Η βαθμολογία

1ος όμιλος

1. ΑΕΚ 44

2. Παναχαϊκή 38

3. Απόλλων Σμύρνης 33

......................................

4. Χανιά 28

5. Ερμιονίδα 25

6. Παναιγιάλειος 25

7. Αχαρναϊκός 24

8. Καλλιθέα 22

9. Άλιμος 17

10. Ηρακλής Ψαχνών 16

......................................

11. Επισκοπή 14

12. Φωστήρας 12

13. Πανηλειακός 1

* Ένα παιχνίδι περισσότερο (17) έχουν οι Καλλιθέα και Χανιά.

2ος όμιλος

1. Ηρακλής 42

2. Λαμία 35

3. Ζάκυνθος 30

......................................

4. ΑΕΛ 27

5. Ολυμπιακός Βόλου 26

6. Πιερικός 22

7. Τύρναβος 20

8. Αιγινιακός 19

9. Αναγέννηση Καρδίτσας 19

10. Αγροτικός Αστέρας 18

......................................

11. Απόλλων 1926 15

12. Εθνικός Σερρών 11

13. Φωκικός 9

** Οι τρεις πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο προκρίνονται στα πλέι οφ. Θα σχηματιστεί νέο μίνι πρωτάθλημα έξι ομάδων, όπου οι δύο πρώτοι θα ανέβουν στη Superleague.

*** Οι τρεις τελευταίοι κάθε ομίλου παίρνουν την άγουσα για την Γ' Εθνική.

**** Ο 5ος έως τον 10ο κάθε ομίλου θα συμμετάσχουν στα πλέι άουτ. Οι έξι δηλαδή από τον 1ο όμιλο και οι 6 από τον 2ο θα τεθούν αντιμέτωποι όχι στο ίδιο νέο πρωτάθλημα. Ξεχωριστά οι ομάδες του Νότου και ξεχωριστά αυτές του Βορρά. Οι τρεις τελευταίοι (έξι συνολικά) υποβιβάζονται.

***** Ο 4ος κάθε ομίλου κάνει διακοπές με το φινάλε της κανονικής περιόδου.

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ