FOOTBALL LEAGUE

Football League: Τα σενάρια ανόδου και υποβιβασμού

Football League: Τα σενάρια ανόδου και υποβιβασμού
Μπάλες, μπάλα, παπούτσι, παράξενη, action ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Λίγο πριν από το φινάλε της Football League 2015-2016, το Sport24.gr καταγράφει τα σενάρια για άνοδο και υποβιβασμό. Πιο ξεκάθαρο το τοπίο στην κορυφή, "μπάχαλο" στην ουρά με αφαιρέσεις βαθμών και εκδικάσεις. Το πρόγραμμα των "μονομάχων" και η βαθμολογία ύστερα από 30 αγωνιστικές.

Τέσσερις αγωνιστικές πριν από το τέλος της Football League και το θέμα των ομάδων που είναι να εξασφαλίσουν την άνοδο και να υποβιβαστούν δεν έχει ξεκαθαρίσει. Τα δεδομένα για την... προαγωγή, πάντως, είναι πολύ πιο ξεκάθαρα συγκριτικά με αυτά των συλλόγων που είναι να πέσουν στη Γ' Εθνική.

Όποιος δεν παρατηρεί σε καθημερινή βάση το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας, πολύ δύσκολα μπορεί να βγάλει άκρη σχετικά με το τι ακριβώς ισχύει στη βαθμολογία, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί ύστερα από 30 αγώνες. Το Sport24.gr επιχειρεί να... ξεδιαλύνει το τοπίο και υπενθυμίζει τα παιχνίδια που καλούνται να δώσουν μέχρι τέλους οι ομάδες που έχουν στόχο. Αυτές δηλαδή που επιδιώκουν προβιβασμό και εκείνες που "παλεύουν" να μείνουν στην κατηγορία.

Η μια νίκη της Κέρκυρας

Στα τέσσερα ματς που καλείται να δώσει από εδώ και στο εξής η Κέρκυρα, μια νίκη να πετύχει και εξασφαλίζει και μαθηματικά την άνοδο. Αυτό διότι το ένα εξ αυτών είναι στα χαρτιά, με τον Ολυμπιακό Βόλου. Άρα με ένα επιπλέον τρίποντο θα φτάσει τους 72 βαθμούς, τους οποίους τα Τρίκαλα δεν γίνεται να αγγίξουν. Ακόμα και το 4x4 να κάνει ο ΑΟΤ, θα φτάσει 71 πόντους.

Football League: Τα σενάρια ανόδου και υποβιβασμού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το πρόγραμμα της Κέρκυρας:

31η αγωνιστική: Κέρκυρα - Απόλλων Σμύρνης

32η αγωνιστική: Ολυμπιακός Βόλου - Κέρκυρα

33η αγωνιστική: Κέρκυρα - Κισσαμικός

34η αγωνιστική: Αγροτικός Αστέρας - Κέρκυρα

Με 2x4 "καθαρίζει" η ΑΕΛ

Αν η ΑΕΛ επικρατούσε τη Μεγάλη Τετάρτη (27/4) των Τρικάλων, η Κέρκυρα θα είχε εξασφαλίσει και μαθηματικά την άνοδο, ενώ η ίδια θα ήθελε μία ακόμα επικράτηση για τον προβιβασμό. Εντέλει γνώρισε την πιο βαριά εφετινή της ήττα (3-0). Οι "βυσσινί" έχουν 66 βαθμούς και ως εκ τούτου με δύο τρίποντα στα προσεχή τέσσερα ματς "καθαρίζουν". Μπορεί, φυσικά, ούτε αυτές να χρειαστούν, αν τα Τρίκαλα δεν προχωρήσουν με σερί νικών.

Football League: Τα σενάρια ανόδου και υποβιβασμού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το πρόγραμμα της ΑΕΛ:

31η αγωνιστική: ΑΕΛ - Πανσερραϊκός

32η αγωνιστική: Ζάκυνθος - ΑΕΛ

33η αγωνιστική: ΑΕΛ - ΑΟ Χανιά

34η αγωνιστική: Αχαρναϊκός - ΑΕΛ

Όλα έστω για την 3η θέση τα Τρίκαλα

Μαθηματικά τα Τρίκαλα δεν έχουν χάσει τις ελπίδες τους για άνοδο. Είναι σαφές όμως ότι αυτό δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί. Ο ΑΟΤ έχει 59 βαθμούς, αλλά από τα τέσσερα παιχνίδια που του απομένουν, τα δύο είναι στα χαρτιά, με Ολυμπιακό Βόλου και Εργοτέλη. Οι Θεσσαλοί θέλουν πάση θυσία να κατακτήσουν την 3η θέση, διότι εκτιμούν ότι η ΑΕΛ δεν θα αδειοδοτηθεί και έτσι θα ανέβουν αυτοί. Μοιάζει πάντως απίθανο να χαθεί η τριάδα για τους "κυανέρυθρους" μετά με την ποινή που θα επιβληθεί στον Απόλλωνα.

Football League: Τα σενάρια ανόδου και υποβιβασμού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το πρόγραμμα των Τρικάλων:

31η αγωνιστική: Παναιγιάλειος - Τρίκαλα

32η αγωνιστική: Τρίκαλα - Εργοτέλης

33η αγωνιστική: Απόλλων Σμύρνης - Τρίκαλα

34η αγωνιστική: Ολυμπιακός Βόλου - Τρίκαλα

"Καταδικάστηκε" ο Απόλλων

Η 25η αγωνιστική αποδείχθηκε "καταδικαστική" για τον Απόλλωνα Σμύρνης. Ενώ η ομάδα της Ριζούπολης ήταν κοντά στη δυάδα, η χρησιμοποίηση έξι ξένων παικτών στην ενδεκάδα έφερε μηδενισμό και αφαίρεση βαθμών. Η υπόθεση εκδικάστηκε, αλλά η απόφαση δεν έχει ανακοινωθεί. Το -6 δύσκολα θα το γλιτώσει η "Ελαφρά Ταξιαρχία", η οποία από τους 60 βαθμούς θα πάει στους 54, δηλαδή στο -5 από τα Τρίκαλα. Έτσι, θα πέσει στην 4η θέση. Για αυτό δεν υπάρχουν ελπίδες όχι μόνο για άνοδο, αλλά ούτε για την 3η θέση.

Football League: Τα σενάρια ανόδου και υποβιβασμού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πέντε ομάδες για παραμονή

Ολυμπιακός Βόλου και Εργοτέλης έχουν αποσυρθεί από τη Football League, επομένως αναζητούνται δύο ομάδες που θα τις ακολουθήσουν στον υποβιβασμό. Η Αναγέννηση Καρδίτσας είναι στην 11η θέση της βαθμολογίας με 36 βαθμούς. Έχει εξασφαλίσει όμως την παραμονή, μια και έχει να πάρει τρίποντο στα χαρτιά, με τον Ολυμπιακό Βόλου. Και με 39 πόντους δεν τίθεται κανένα θέμα για υποβιβασμό.

Από τον ΑΟ Χανιά και κάτω, δηλαδή πέντε ομάδες, θα παλέψουν μέχρι τέλους. Η ομάδα της Κρήτης έχει 35 βαθμούς (επίκειται αφαίρεση τριών πόντων), ενώ ο Αγροτικός είναι στους 34. Η Ζάκυνθος έχει 31, ενώ Πανελευσινιακός και Παναχαϊκή έχουν 25. Εδώ υπάρχουν και άλλοι παράμετροι, ωστόσο, που μπορούν να παίξουν ρόλο. Και τους αναλύουμε παρακάτω...

Η αφαίρεση βαθμών του ΑΟΧ

Football League: Τα σενάρια ανόδου και υποβιβασμού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο ΑΟ Χανιά δεν πλήρωσε έγκαιρα τους διαιτητές στο παιχνίδι της 25ης αγωνιστικής με την Κέρκυρα και ως εκ τούτου οι Φαίακες πήραν τη νίκη στα χαρτιά. Η χανιώτικη ΠΑΕ όμως θα τιμωρηθεί για αυτό. Στις 13 Μαΐου είναι η εκδίκαση της υπόθεσης και οι Κρητικοί δεν θα γλιτώσουν το -3. Από τους 35 πόντους θα πάει λοιπόν στους 32.

Επίκειται -3 σε Ζάκυνθο, Καλλιθέα, Παναχαϊκή

Μέσα στον Μάιο θα αφαιρεθούν τρεις βαθμοί από τις ΠΑΕ Ζάκυνθο, Καλλιθέα και Παναχαϊκή, καθώς δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του 4ου σταδίου επιτήρησης. Έτσι, η Ζάκυνθος θα πάει στους 28 βαθμούς, η Καλλιθέα που δεν έχει βαθμολογικό πρόβλημα θα πάει στους 40, ενώ η Παναχαϊκή στους 22.

Η έφεση της Παναχαϊκής για το -12

Το πρωτοβάθμιο μονομελές πειθαρχικό όργανο είχε τιμωρήσει αρχές Απριλίου την Παναχαϊκή με αφαίρεση 12 πόντων, γιατί αγωνίζονταν στο πρωτάθλημα χωρίς πιστοποιητικό συμμετοχής. Οι Αχαιοί άσκησαν έφεση, η οποία αναμένεται να εκδικαστεί στις 11 Μαΐου. Αντιλαμβάνεστε ότι αν δεν "πέσει" η ποινή, οι Αχαιοί δεν θα μπορέσουν να μείνουν στη Football League, και ας έχουν επιπλέον δύο ματς σε σχέση με τους άλλους. Η ομάδα της Ελευσίνας, από την άλλη, έχει να πάρει στα χαρτιά το τρίποντο που έχασε στο γήπεδο από τον Απόλλωνα, στον οποίο χρησιμοποιήθηκαν έξι αλλοδαποί.

Το πρόγραμμα του ΑΟΧ:

31η αγωνιστική: Αχαρναϊκός - ΑΟΧ

32η αγωνιστική: ΑΟΧ - Λαμία

33η αγωνιστική: ΑΕΛ - ΑΟΧ

34η αγωνιστική: ΑΟΧ - Παναιγιάλειος

Το πρόγραμμα του Αγροτικού Αστέρα

31η αγωνιστική: Πανελευσινιακός - Αγροτικός Αστέρας

32η αγωνιστική: Αγροτικός Αστέρας - Καλλιθέα

31η αγωνιστική: Παναχαϊκή - Αγροτικός Αστέρας

31η αγωνιστική: Αγροτικός Αστέρας - Κέρκυρα

Το πρόγραμμα της Ζακύνθου:

31η αγωνιστική: Λαμία - Ζάκυνθος

32η αγωνιστική: Ζάκυνθος - ΑΕΛ

33η αγωνιστική: Παναιγιάλειος - Ζάκυνθος

34η αγωνιστική: Ζάκυνθος - Εργοτέλης

Το πρόγραμμα του Πανελευσινιακού:

31η αγωνιστική: Πανελευσινιακός - Αγροτικός Αστέρας

32η αγωνιστική: Αχαρναϊκός - Πανελευσινιακός

33η αγωνιστική: Πανελευσινιακός - Καλλιθέα

34η αγωνιστική: Λαμία - Πανελευσινιακός

Το πρόγραμμα της Παναχαϊκής:

25η αγωνιστική: Αχαρναϊκός - Παναχαϊκή

26η αγωνιστική: Παναχαϊκή - Λαμία

31η αγωνιστική: Παναχαϊκή - Ολυμπιακός Βόλου

32η αγωνιστική: Κισσαμικός - Παναχαϊκή

33η αγωνιστική: Παναχαϊκή - Αγροτικός

34η αγωνιστική: Καλλιθέα - Παναχαϊκή

H βαθμολογία ύστερα από 30 αγώνες:

1. ΑΕΛ 66

2. Κέρκυρα 66

...................................................

3. Απόλλων Σμύρνης 60

4. Τρίκαλα 59

5. Λαμία 48

6. Κισσαμικός 48

7. Καλλιθέα 43

8. Αχαρναϊκός 38

9. Παναιγιάλειος 37

10. Πανσερραϊκός 37

11. Αναγέννηση Καρδίτσας 36

12. Χανιά 35

13. Αγροτικός 34

14. Ζάκυνθος 31

...................................................

15. Πανελευσινιακός 25

16. Παναχαϊκή 25

17. Ολυμπιακός Βόλου 10

18. Εργοτέλης 7

Photo Credits: Action Images

Follow me on twitter: Dimitris Samolis

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ