FOOTBALL LEAGUE

Εργο-τέλειο φινάλε για την ΑΕΛ, 2-1 στο 94'

Εργο-τέλειο φινάλε για την ΑΕΛ, 2-1 στο 94'
ΑΕΛ INTIME SPORTS

Τρομερό φινάλε στο AEL FC Arena. Ο Εργοτέλης κρατούσε τη νίκη μέχρι το 86', αλλά η ΑΕΛ με γκολ στο 87' και στο 94' νίκησε 2-1 τους Κρητικούς, για την 4η αγωνιστική της Football League, και έκανε το 4x4. (VIDEO).

Ποιος να περίμενε τέτοιο φινάλε στον κάμπο! Απίθανη εξέλιξη στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης ανάμεσα σε ΑΕΛ και Εργοτέλη. Οι "βυσσινί" κατάφεραν να επικρατήσουν των Ηρακλειωτών και να πάρουν την τέταρτη σερί νίκη στη Football League

Ο Εργοτέλης δεν μπήκε στο παιχνίδι για να κλειστεί και να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα. Αντιθέτως. Οι παίκτες του Γιάσμινκο Βέλιτς έβγαιναν διαρκώς μπροστά, όποτε ασφαλώς τους δινόταν η ευκαιρία. Η πρώτη μεγάλη φάση χάθηκε στο 21' για την ΑΕΛ. Ο Κοντοχρήστος έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Λαμπρόπουλος από πλεονεκτική θέση έστειλε τη μπάλα εκτός εστίας.

Με συγκέντρωση στην άμυνα οι Κρητικοί κρατούσαν τους "βυσσινί" μακριά από την εστία τους και "χτύπησαν" στο 35'. Έπειτα από πάσα του Παμλίδη ο Μπουρσέλης πέρασε τη μπάλα πάνω από τον Καβουσάκη με ψηλοκρεμαστό πλασέ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (0-1). Στο 42' η γυριστή κεφαλιά του Μπόγιοβιτς δεν είχε τύχη, ούτε το σουτ του Μπουντόπουλου στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Οι παίκτες της ΑΕΛ μπήκαν δυναμικά στο δεύτερο μισό για να φέρουν άμεσα το παιχνίδι στα ίσια. Στο 47' το σουτ του Μπουντόπουλου χτύπησε στο σώμα του Στεφάνοβιτς, ενώ στο 51' το σουτ του Νικολακάκη κόντραρε και αυτό στα σώματα. Οι γηπεδούχοι έπαιζαν κυριαρχικό ποδόσφαιρο, την ίδια ώρα που ο Εργοτέλης πίεζε ψηλά τους ποδοσφαιριστές του Ράτκο Ντόστανιτς.

Το φινάλε ήταν βγαλμένο από... μυθιστόρημα! Στο 87' ο Ναγιάρ, που είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς, έπιασε την καρφωτή κεφαλιά, αφύλαχτος, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ουρτάδο και ισοφάρισε σε 1-1. Στο 94' ο Αθανασίου απέτυχε να μπλοκάρει σταθερά τη μπάλα, την έχασε από τα χέρια του και ο Μαρουκάκης με κοντινή προβολή έκανε το 2-1!

Εργο-τέλειο φινάλε για την ΑΕΛ, 2-1 στο 94'
INTIME SPORTS

Στη φάση αυτή οι Κρητικοί διαμαρτυρήθηκαν για επιθετικό φάουλ του Γιοβάνοβιτς στον γκολκίπερ, αλλά ο διαιτητής Αγγελάκης (Μακεδονίας) άφησε το ματς να εξελιχθεί και εντέλει να σημειωθεί το δεύτερο γκολ της ΑΕΛ.

Εργο-τέλειο φινάλε για την ΑΕΛ, 2-1 στο 94'
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Εργοτέλης το... πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα που είχε τιμωρηθεί ο Αχαρναϊκός στο μεταξύ τους παιχνίδι, για την 2η αγωνιστική. Τότε που έκανε την ανατροπή (1-2) από το 89' και μετά. Η ΑΕΛ μένει μόνη πρώτη στη βαθμολογία με 12 βαθμούς.

ΑΕΛ (Ντόστανιτς): Καβουσάκης, Νικολακάκης, Κοντοχρήστος, Βέρτζος, Γιοβάνοβιτς, Αναστασόπουλος, Μπανούσης (69' Ναγιάρ), Λαμπρόπουλος (58' Μαρουκάκης), Πάτο (73' Ουρτάδο), Μπουντόπουλος, Μπόγιοβιτς

Εργοτέλης (Βέλιτς): Αθανασίου, Γιαλούσης, Άλμπι Άλλα, Αυγενικού, Μπουρσέλης (83' Καλέ), Κούρτης (74' Φουκαράκης), Στεφάνοβιτς, Γρομητσάρης, Παμλίδης (90'+1' Μάνος), Δωματάς, Κυριακόπουλος

Η λεπτό προς λεπτό εξέλιξη της αναμέτρησης

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής

Παρασκευή 16/10

Αγροτικός Αστέρας - Ζάκυνθος 1-0 (53' Τσεμπερίδης)

Σάββατο 17/10

ΑΕΛ - Εργοτέλης 2-1 (87' Ναγιάρ, 94' Μαρουκάκης - 35' Μπουρσέλης)

Κυριακή 18/10

Παναιγιάλειος - Πανελευσινιακός 16:00

Κέρκυρα - Αναγέννηση Καρδίτσας 16:00

Παναχαϊκή - Τρίκαλα 16:00

Δευτέρα 19/10

Καλλιθέα - Πανσερραϊκός 15:30

Αχαρναϊκός - Ολυμπιακός Βόλου 16:00

Λαμία - Απόλλων Σμύρνης 18:00 (OTE TV)

Χανιά - Κισσαμικός 18:00

Η βαθμολογία:

1. ΑΕΛ 12

2. Τρίκαλα 7

3. Αγροτικός Αστέρας 7

4. Κέρκυρα 6

5. Απόλλων Σμύρνης 4

. Εργοτέλης 4

. Αχαρναϊκός

. Αναγέννηση Καρδίτσας 4

. Χανιά 4

. Λαμία 4

. Ζάκυνθος 4

12. Παναχαϊκή 3

. Πανσρερραϊκός 3

. Ολυμπιακός Βόλου 3

. Καλλιθέα 3

16. Κισσαμικός 2

17. Παναιγιάλειος 1

18. Πανελευσινιακός 0

* Κέρκυρα, Παναχαϊκή, Πανσερραϊκός και Κισσαμικός έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο.

Δείτε εδώ την υπεραναλυτική βαθμολογία της Super League, Football League όπως και στατιστικά για όλες τις ομάδες του πρωταθλήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ