FOOTBALL LEAGUE

Επέστρεψε στις νίκες η Λαμία

Επέστρεψε στις νίκες η Λαμία
INTIME SPORTS

Η Λαμία επέστρεψε στις νίκες, κερδίζοντας 1-0 το Φωκικό στο ντεμπούτο του Παύλου Δερμιτζάκη. Νέα νίκη για την Ερμιονίδα που πλησίασε στην τριάδα. Μεγάλο διπλό του Αιγινιακού στην Καρδίτσα.

Μετά από δύο συνεχόμενες ήττες, η Λαμία επέστρεψε στις νίκες με τον Παύλο Δερμιτζάκη να πραγματοποιεί θετικό ντεμπούτο στον πάγκο των Φθιωτών, μετά τη νίκη με 1-0 επί του γειτονικού Φωκικού. Στον Ταύρο, Φωστήρας και Χανιά, έμειναν στο μηδέν σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι.

Νέα μεγάλη εμφάνιση από την Ερμιονίδα που μετά το διπλό στα Χανιά, κέρδισε με 2-1 και τον σκληροτράχηλο Αχαρναϊκό, ευρισκόμενη πλέον στον ένα βαθμό από την τριάδα που οδηγεί στα Play-offs.

Μεγάλη εμφάνιση του Αιγινιακού, που νίκησε με 2-1 στην Καρδίτσα την τοπική Αναγέννηση και ανάσανε βαθμολογικά.

Εξίσου σημαντική νίκη με ανατροπή και για την Πιερικό, που είχε σε εξαιρετική ημέρα τον Γιαννούλη, επί του Απόλλωνα 1926 με 2-1.

Στο ρυθμό του Γιαννούλη

Στην Κατερίνη, μπορεί να ήταν ο γηπεδούχος Πιερικός που άγγιξε πρώτος το γκολ με το συρτό σουτ του Γιαννούλη στο 14' να χτυπά στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Βρονταρά, αλλά ήταν ο Απόλλων που το πέτυχε πρώτος με το σουτ του Καπετάνου στο 34', να καταλήγει στα δίχτυα.

Μάλιστα οι "Πόντιοι" άγγιξαν και το δεύτερο γκολ τόσο στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου όσο και στην αρχή του δευτέρου με τα σουτ των Ευσταθίου και Τσούτση, ωστόσο ο Παπατόλιος ήταν σε ετοιμότητα.

Κι αφού δεν τα πέτυχε, ο Λαμπάκης ύστερα από ατομική προσπάθεια του Γιαννούλη ισοφάρισε για λογαριασμό του Πιερικού, στο 54ο λεπτό.

Με γηπεδούχους και φιλοξενούμενους να παίζουν "κρυφτό" προτιμώντας περισσότερο να μη χάσουν, παρά να ρισκάρουν να κερδίσουν, ο Σταματής στο 83', πάσαρε από τα αριστερά στον Γιαννούλη και αυτό με τη σειρά στον Παλιάτσιο, με τον τελευταίο να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα, και να ολοκληρώνει μία σπουδαία ανατροπή.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ (Θωμάς Γράφας): Παπατόλιος Λαμπάκης, Καραγιαννίδης, Καρτσαμπάς, Γιαννούλης, Μπαξεβάνος (51' Παλιάτσιος), Τσιάρας, Μπουζούκης, Μυστακίδης (91' Καρατάσιος), Ντόσης, Σταματής (85' Γ. Μπαστάνης).

ΑΠΟΛΛΩΝ 1926 (Παναγιώτης Διλμπέρης): Βρονταράς, Παπαστεριανός, Βαγγελόπουλος, Παναγιωτούδης, Καπετάνος (62' Καράμπελας), Μπιτσάκος, Χατζηλιάδης, Τσούτσης, Αναστασίου (80' Βασ. Παπαδόπουλος), Ευσταθίου (70' Φιγκερόα), Παπαδόπουλος Θεοδ.

Με φόρα από τα Χανιά

Θεατές εκατέρωθεν λαθών και άτσαλων μαρκαρισμάτων ήταν κατά το πρώτο μισάωρο, οι 1.000 περίπου φίλαθλοι που βρέθηκαν στην Καρδίτσα. Η τοπική Αναγέννηση όμως, στο 35ο λεπτό άνοιξε το σκορ με δυνατό σουτ του Πέεφ που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Τόλιο.

Αμεσότατη ήταν η ανταπάντηση του Αιγινιακού, όταν ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Πέντα εξ' ευωνύμων, ο Ουέλκαμ, έπιασε μια εξαιρετική κεφαλιά και παραβίασε την εστία του Κουτσόπουλου.

Μετά από τις αλλαγές στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, ο ρυθμός έπεσε και μόνο το σουτ του Πέντα δέκα λεπτά μετά την έναρξή του, ήταν κάτι το αξιοσημείωτο.

Και ενώ το πεπρωμένο της αναμέτρησης ήταν συμβιβασμένο με την ισοπαλία, οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν την τελευταία τους λέξη για το τέλος, παίρνοντας το προβάδισμα στο 86ο λεπτό και παίρνοντας τη νίκη, όταν ο Αχαλινόπουλος εκμεταλλεύτηκε ιδανικά τη σέντρα του Πέντα.

ΑΝΑΓ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Σάκης Θεοδοσιάδης): Κουτσόπουλος, Γκουγκούδης, Παπαργυρίου, Στάμος, Οικονόμου, Νίκιτς, Μαυριάς (75' Βούτσιας), Σαΐν (46' Γεωργακόπουλος), Τζέκος, Μπιτέλης (64' Παναγιωτόπουλος), Πέεφ.

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Σταύρος Διαμαντόπουλος): Τόλιος, Λιόλιος, Μπάρος, Αραμπατζής, Γιαζιτζόγλου, Φαμπίνιο, Ρίκα (82΄Ίτσιος), Πέντα, Ντεβέσα (46' Αχαλινόπουλος), Ουέλκαμ , Καζάκης (69' Πολύζος)

Με το δεξί ο Δερμιτζάκης

Με τον Παύλο Δερμιτζάκη στον πάγκο μετά την απομάκρυνση του Μπάμπη Τεννέ, η Λαμία υποδέχθηκε τον Φωκικό στο ντέρμπι της Ρούμελης.

Πέρεθ και Γενγκά από την πλευρά της Λαμίας, Χαντάκιας και Ζαρκάδας από αυτή του Φωκικού προσπάθησαν να δημιουργήσουν κάτι αξιόλογο, αλλά οι προσπάθειές παρέμειναν ημιτελείς.

Ο Παύλος Δερμιτζάκης προσπάθησε με αλλαγές στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, να διορθώσει τα κακώς κείμενα της φθιωτικής ομάδας.

Το ρίσκο που πήρε τον δικαίωσε, καθώς μετά από σέντρα του Βασιλόγιαννη από τα δεξιά, ο Γκούρμα έστειλε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας προβάδισμα στους γηπεδούχους. Μετά από δύο ήττες, η Λαμία επέστρεψε στις νίκες και συνεχίζει στο κυνήγι του πρωτοπόρου Ηρακλή.

ΛΑΜΙΑ (Παύλος Δερμιτζάκης): Μπλάζιτς, Ζουλιώτης, Κόμνος, Ρεπετσάς, Λεάντρο, Φατιόν, Μουμίν (57' Χαϊκάλης), Βασιλόγιαννης, Γκούρμα (86' Κωστόπουλος), Πέρεθ (59' Καμαρά), Γιενγκά.

ΦΩΚΙΚΟΣ (Αχιλλέας Μανέτας): Τσεκρέζι, Μουστάκης, Ζαρκάρας (61' Μεγάλος), Σκαρίμπας (84' Ζαχαρόπουλος), Χαντάκιας, Καλλέργης, Ντάμπος (68' Μαρκάκης), Γεωργουσόπουλος, Ευαγγελδάκης, Κασνέτση, Πολυχρονάκης

Βλέπει τριάδα

Η Ερμιονίδα προειδοποίησε τον Αχαρναϊκό με Σβόγιτς και Παβίσεβιτς και αφού ο Αχαρναϊκός δεν έλαβε υπόψη τα "καμπανάκια", ο Ιασωνίδης μετά από εκτέλεση φάουλ του Σβόγιτς άνοιξε το σκορ μετά από 23 λεπτά αναμέτρησης.

Το μόνο αξιοσημείωτο, μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ήταν εξωαγωνιστικό, η ένταση μεταξύ οπαδών των δύο ομάδων, η οποία όμως κατεστάλη μετά από παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων.

Ήταν στραβό το κλίμα για τον Αχαρναϊκό, έγινε και χειρότερο στο 57' όταν ο Ίλιεφ απεβλήθη με κόκκινη κάρτα κτυπώντας εκτός φάσης τον Κουτσοσπύρο.

Το αριθμητικό πλεονέκτημα της Ερμιονίδας μετουσιώθηκε και σε αγωνιστικό, με τον Όμο στο 87ο λεπτό ύστερα από σέντρα του Συμελίδη, να σφραγίζει τη νίκη των γηπεδούχων.

Το μόνο που κατάφερε ο φιλοξενούμενος Αχαρναϊκός ήταν να μειώσει στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Ταμπάκη, γκολ όμως χωρίς αντίκρισμα.

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ (Μουράτ Σεροπιάν): Πονηρός, Παπανικολάου, Τούτοριτς, Ιασωνίδης, Μουσταφίδης, Τσακόν (69' Συμελίδης), Σβόγιτς, Όμο, Παβίσεβιτς (79' Ταπέ), Κουτσοσπύρος, Βλαχόπουλος (88' Στάικος).

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Βαζάκας): Παγούδης, Τσιάμης (31' Νιάρος), Μωυσιάδης (88' Αθανασίου), Ζώνας, Καλογερόπουλος (79' Σκαθαρούδης), Εμέκα, Ταμπάκης, Γέσιτς, Ιωαννίδης, Ιορδανίδης, Ίλιεφ.

Όλα μηδέν

Ο Φωστήρας μπήκε σαφώς πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε με Βλάχο και Κρητικό να ανοίξει το σκορ στα πρώτα λεπτά.

Μετά από μισώ ώρα αγώνα, τα Χανιά ισορρόπησαν ενώ ένα επιπρόσθετο πρόβλημα για το Φωστήρα, ήταν η αποβολή του τεχνικού του, Κριστόφ Βαζέχα, για έντονες διαμαρτυρίες προς το διαιτητή.

Ο Πάγκαλος για την ομάδα της Κρήτης και ο Ράμα γι' αυτή του Ταύρου προσπάθησαν να ανοίξουν το σκορ με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά μάταια.

ΦΩΣΤΗΡΑΣ (Κριστόφ Βαζέχα): Μπότος, Βλάχος, Γρομητσάρης, Κρητικός, Μήτκας (81' Θ. Μπαστάνης), Μουκίδης, Μουστόγιαννης (64' Υμεράι), Μπέλερης, Σιώπης, Ποτουρίδης (51' Γκατσέσα), Ράμα.

ΑΟ ΧΑΝΙΑ (Σούλης Παπαδόπουλος): Σικαλιάς, Γανωτής, Εσόνο, Οικονομόπουλος, Γκότοβος, Γκούμας, Ενγκουέμ, Γκονζάλες, Πάγκαλος, Κρητικός (84' Αλέκου), Μαρτσάκης (46' Σακελλαρίου)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 15ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

1ος όμιλος

Σάββατο 31 Ιανουαρίου

Ηρακλής Ψαχνών - Παναχαϊκή 1-1 (83' Γουόρντεν - 90'+2 Ζλατκόφσκι)

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου

Ερμιονίδα - Αχαρναϊκός 2-1 (23' Ιασωνίδης, 87' Όμο / 95' Ταμπάκης)

Φωστήρας - ΑΟ Χανιά 0-0

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου

Άλιμος - Καλλιθέα (15:00)

Απόλλων - ΑΕΚ (18:00 OTE TV, Γήπ. «Γ. Καμάρας)

Παναιγιάλειος - Πανηλειακός (δ.δ.)

Ρεπό: Επισκοπή

2ος όμιλος

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου

Λαμία - Φωκικός 1-0 (72' Γκούρμα)

Πιερικός - Απόλλων 1926 2-1 (54' Λαμπάκης, 83' Παλιάτσιος)

Αναγ. Καρδίτσας - Αιγινιακός 1-2 (35' Πέεφ / 40' Γουέλκαμ, 87' Αχαλινόπουλος)

Ολυμπιακός Βόλου - Ηρακλής (18:00 OTE TV, ΕΑΚ Βόλου)

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου

Ζάκυνθος - Τύρναβος (15:00, Δημ. Στάδιο Ζακύνθου)

ΑΕΛ - Αγροτικός Αστέρας (16:00 OTE TV, Αλκαζάρ)

Ρεπό: Εθνικός Σερρών

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1ος όμιλος

1. ΑΕΚ 37

2. Παναχαϊκή 29

3. Απόλλων Σμύρνης 26

4. Ερμιονίδα 25

5. Χανιά 25

6. Αχαρναϊκός 20

7. Παναιγιάλειος 19

8. Ηρακλής Ψαχνών16

9. Άλιμος 14

10. Καλλιθέα 13

11. Φωστήρας 11

12. Επισκοπή 8

13. Πανηλειακός 1

2ος όμιλος

1. Ηρακλής 33

2. Λαμία 30

3. Ζάκυνθος 24

4. ΑΕΛ 22

5. Ολυμπιακός Βόλου 20

6. Τύρναβος 17

7. Πιερικός 17

8. Αιγινιακός 16

9. Απόλλων 1926 15

10. Αγροτικός Αστέρας 15

11. Αναγέννηση Καρδίτσας 13

12. Εθνικός Σερρών 10

13. Φωκικός 8

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ