FOOTBALL LEAGUE

Εντυπωσιακό το νέο σήμα της Σπάρτης

Εντυπωσιακό το νέο σήμα της Σπάρτης
Σπάρτη ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΑΕ Σπάρτη ανέβηκε στην Football League και ανανέωσε το σήμα της ομάδας που πλέον θυμίζει περικεφαλαία Σπαρτιάτη αξιωματικού (φωτογραφία).

Βλέψεις για μεγάλα πράγματα έχουν οι άνθρωποι της Σπάρτης που ήδη έχουν κινηθεί δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι το καλοκαιριού, χωρίς να έχουν ολοκληρώσει ακόμα τις προσθήκες στο ρόστερ.

Μία από τις μεγάλες αλλαγές που ήρθαν με την άνοδο, είναι και η αλλαγή στο σήμα του συλλόγου, με το νέο να είναι άκρως εντυπωσιακό.

Θυμίζει περικεφαλαία Σπαρτιάτη αξιωματικού, έχει το κόκκινο χρώμα του μανδύα και φυσικά γράφει: "Ή ταν ή επί τας".

Εντυπωσιακό το νέο σήμα της Σπάρτης

Στα αριστερά το παλιό σήμα και στα δεξιά το καινούργιο

Όπως αναφέρει η ΑΕ Σπάρτη ΠΑΕ:

Μετά την άνοδο της ομάδας στις επαγγελματικές κατηγορίες και τη σύσταση της ΠΑΕ, θέλοντας και κάνοντας βήματα προόδου, η διοίκηση παρουσιάζει το νέο έμβλημα, υπενθυμίζοντας τις βαθιές ρίζες του συλλόγου.

To νέο έμβλημα έχει μια δυναμική που πηγάζει από την ιστορία τα πόλης και την φιλοσοφία των Αρχαίων Σπαρτιατών.
Στο νέο σήμα δεσπόζει η περικεφαλαία Σπαρτιάτη αξιωματικού, όπου αναγράφεται η επίσημη ονομασία της ομάδας «ΑΕ ΣΠΑΡΤΗ ΠΑΕ» και περικλείει την ημερομηνία ίδρυσης του συλλόγου.

Από κάτω ξεδιπλώνεται η φράση που έλεγαν οι Σπαρτιάτισσες μανάδες στους γιους τους, όταν τους αποχαιρετούσαν για κάποια μάχη: «Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ».

Από το έμβλημα δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και το παγκοσμίως γνωστό «Λ», σήμα των Λακεδαιμονίων. Το κόκκινο φόντο συμβολίζει το χρώμα του μανδύα που φορούσαν οι Αρχαίοι Σπαρτιάτες, αφενός για να καλύπτουν το αίμα, όταν πληγώνονταν σε κάποια μάχη και αφετέρου για να στείλουν μήνυμα εκφοβισμού και αυτοπεποίθησης. Οι Αρχαίοι Σπαρτιάτες δεν έκρυβαν, φοβούμενοι, τη θέση τους. Ήθελαν να δείχνουν που ακριβώς βρίσκονται.

Η βάση του νέου εμβλήματος φέρει την ελληνική σημαία.

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ