FOOTBALL LEAGUE

"Εξοντωτικά" πρόστιμα, στην αντεπίθεση η ΑΕΛ

"Εξοντωτικά" πρόστιμα, στην αντεπίθεση η ΑΕΛ
Κούγιας INTIME SPORTS

Δυσβάστακτα πρόστιμα για τα δεδομένα της κατηγορίας επιβλήθηκαν από το πειθαρχικό της Football League σε Παναχαϊκή και ΑΕΛ. Ο Αλέξης Κούγιας πέρασε στην αντεπίθεση ζητώντας αλλαγή του αθλητικού δικαστή. Δεκτό το αίτημα από τη διοργανώτρια.

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλουν ΑΕΛ, Παναχαϊκή, Καλλιθέα και Τρίκαλα. Οι "βυσσινί" θα πρέπει να πληρώσουν 49.625 ευρώ για όσα έγιναν στο ματς με τον Εργοτέλη, ενώ τους επιβλήθηκε και ποινή αποκλεισμού της έδρας τους για δύο αγωνιστικές.

Στην Παναχαϊκή επιβλήθηκε πρόστιμο 30.250, ενώ Καλλιθέα και Τρίκαλα τιμωρήθηκαν με πρόστιμο 12.750 ευρώ και 8.250 ευρώ, αντίστοιχα. Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της FOOTBALL LEAGUE πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:

Επέβαλε στην ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 2005 α)Συνολική χρηματική ποινή τριάντα χιλιάδων διακοσίων πενήντα (30.250) ευρώ, β) Ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για μια (1) αγωνιστική. Επέβαλε στους ΤΣΕΡΟΒΙΤΣ ΣΕΡΤΖΙΑΝ (εκπρόσωπο) και ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΣΠΑΝΟ(βοηθός προπονητή) την ποινή αποκλεισμού από τον επόμενο αγώνα. Επέβαλε στον ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΤΟ (φυσιοθεραπευτή) χρηματική ποινή 1.000 ευρώ και απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο διάρκειας δύο μηνών. Απήλλαξε την ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 2005 και τους ΤΣΕΡΟΒΙΤΣ ΣΕΡΤΖΙΑΝ, ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΣΠΑΝΟ για την πειθαρχική παράβαση των άρθρων 11 παρ. 2 σε συνδυασμό με το άρθρο 10 παρ. 1 περ. β- η του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ(αγώνας της 27-9-2015 με ΠΑΕ ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ).

Επέβαλε στην ΠΑΕ ΛΑΡΙΣΑ α)Συνολική χρηματική ποινή σαράντα εννέα χιλιάδων εξακοσίων είκοσι πέντε (49.625) ευρώ, β) Συνολική ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές δύο (2) αγωνιστικών. Επέβαλε στον ΚΩΝ/ΝΟ ΤΣΑΡΕΑ(φροντιστή) την αυτοδίκαιη ποινή του αποκλεισμού από τον επόμενο αγώνα. Επέβαλε στον ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΚΙΣΚΙΝΗ(β΄ διερμηνέα) χρηματική ποινή 1.000 ευρώ και απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο ενός μηνός. Απήλλαξε την ΠΑΕ ΛΑΡΙΣΑ και τον ΚΩΝ/ΝΟ ΤΣΑΡΕΑ για την πειθαρχική παράβαση των άρθρων 11 παρ. 2 σε συνδυασμό με το άρθρο 10 παρ. 1 περ. β- η του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ(αγώνας της 17-10-2015 με ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ).

Επέβαλε στην ΠΑΕ ΤΡΙΚΑΛΑ α)Συνολική χρηματική ποινή οκτώ χιλιάδων διακοσίων πενήντα (8.250) ευρώ, β) Ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές μιας (1) αγωνιστικής. Επέβαλε στους ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΠΑΠΠΑ (εκπρόσωπο) και ΖΗΣΗ ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ(γενικό δ/ντή) την ποινή αποκλεισμού από τον επόμενο αγώνα. Απήλλαξε την ΠΑΕ ΤΡΙΚΑΛΑ και τους ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΠΑΠΠΑ, ΖΗΣΗ ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ για την πειθαρχική παράβαση των άρθρων 11 παρ. 2 σε συνδυασμό με το άρθρο 10 παρ. 1 περ. β- η του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ(αγώνας της 23-10-2015 με ΠΑΕ ΑΟ ΚΑΣΣΙΟΠΗ).

Επέβαλε στην ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ α) Συνολική χρηματική ποινή δώδεκα χιλιάδων επτακοσίων πενήντα (12.750) ευρώ, β) Ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές μίας (1) αγωνιστικής(αγώνας της 19-10-2015 με ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ).

Επέβαλε στην ΠΑΕ ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ χρηματική ποινή πεντακοσίων (500) ευρώ. Επέβαλε στον ΑΝΤΩΝΙΟ ΜΟΛΑΚΑ (τραυματιοφορέα) χρηματική ποινή επτακοσίων πενήντα (750) ευρώ και απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο διάρκειας δύο μηνών(αγώνας της 24-10-2015 με ΠΑΕ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ).

Απήλλαξε την ΠΑΕ ΛΑΡΙΣΑ από την αποδιδόμενη πειθαρχική παράβαση(αγώνας της 24.10.2015 με ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ)

Απήλλαξε την ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ από την αποδιδόμενη πειθαρχική παράβαση(αγώνας της 24.10.2015 με ΠΑΕ ΛΑΡΙΣΑ)

Η εκδίκαση των υποθέσεων των ΠΑΕ ΛΑΡΙΣΑ (αγώνας της 2.11.15 με ΠΑΕ ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937), ΛΑΡΙΣΑ (με βάση την πειθαρχική δίωξη του υπεύθυνου άσκησης δίωξης της ΕΠΟ αγώνας της 17.10.15 με ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ), ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (αγώνας της 1-11-2015 με ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ), ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ(αγώνας της 31.10.2015 με ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΝΕΩΝ), ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (αγώνας της 31.10.2015 με ΝΕΟΣ ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ ΝΕΩΝ) και των ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ προπονητή της ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 2005 (αγώνας της 1-11-2015 με ΠΑΕ ΖΑΚΥΝΘΟΣ ), KARAMA KHACID διερμηνέα της ΠΑΕ ΖΑΚΥΝΘΟΣ (αγώνας της 1-11-2015 με ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 2005) αναβλήθηκε για την Πέμπτη 12-11-2015 και ώρα 10:30".

Η ΑΕΛ ΖΗΤΑ ΑΛΛΑΓΗ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗ

Το πρόστιμο με το οποίο τιμωρήθηκε η ΑΕΛ, αλλά και ο αποκλεισμός της έδρας, έβγαλαν από τα ρούχα του τον Αλέξη Κούγια. Ο ιδιοκτήτης της ομάδας του κάμπου τόνισε ότι το ποσό αυτό είναι "το μισό των ετήσιων εσόδων μας", ενώ ζήτησε την αλλαγή του αθλητικού δικαστή, καθώς "αγνοεί την εφαρμογή της αναλογικότητας και επιβάλει επιλεκτικά εξοντωτικές ποινές". Μάλιστα ζήτησε άμεσα έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της Football League, με θέμα την υποβολή του αιτήματος αυτού προς την ΕΠΟ.

Στην επιστολή του στη Football League ο Κούγιας ανέφερε τα εξής: " ΠΡΟΣ: FOOTBALL LEAGUE / ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ κ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

ΘΕΜΑ: ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ

Όπως γνωρίζετε η ΠΑΕ μας λόγω της εξαιρετικής κοινωνικής πολιτικής της καταφέρνει και συγκεντρώνει στο ωραιότερο ποδοσφαιρικό στάδιο της Ελλάδας ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ FOOTBALL LEAGUE 12.000 και πλέον οπαδούς σε κάθε παιχνίδι, σημειωτέον δε ότι χορηγούμε δωρεάν χιλιάδες εισιτήρια σε ανέργους, τους προστατευόμενους από το Δήμο Λαρισαίων αναξιοπαθούντες, ακαδημίες και άλλες κοινωνικές ομάδες.
Στα μέχρι σήμερα παιχνίδια μας το μοναδικό που συνέβη είναι τρεις από τους χιλιάδες οπαδούς μας να ανάψουν τρεις πυρσούς, ένας να πετάξει άδειο χάρτινο ποτήρι στον αγωνιστικό χώρο και μετά το τέλος του αγώνα με τον Εργοτέλη δέκα οπαδοί μας να εισέλθουν από την θύρα των επισήμων απ’ όπου υπάρχει πρόσβαση στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν με τους παίκτες τη νίκη.

Γι' αυτές τις συμπεριφορές ο αθλητικός δικαστής Βόμβας, ο πατέρας του οποίου είναι δικηγόρος και αναπληρωματικό μέλος της ποδοσφαιρική ομάδας των αθηναίων δικηγόρων, γνωστός με φιλική σχέση τον πρώην Πρόεδρο της ΕΠΟ κ Βασίλη Γκαγκάτση, και σήμερα δικηγόρο πολλών ποδοσφαιρικών ανωνύμων εταιριών, μας καταδίκασε με αποκλεισμό της έδρας 2 αγωνιστικών και μας επέβαλε ποινή 49.500€, δηλαδή να καταβάλουμε στο ταμείο της ΕΠΟ, αφού αυτή εισπράττει τα πρόστιμα, το μισό δηλαδή των ετήσιων εσόδων μας.Επειδή ο συγκεκριμένος δικαστής μόνο άσχετος δεν είναι και είναι αδύνατον να αγνοεί την αρχή της αναλογικότητας, την οποία μέχρι σήμερα εφαρμόζουν τόσο οι αθλητικοί δικαστές της SuperLeague, όσο και της ΕΠΟ.

Επειδή ο συγκεκριμένος είχε στην κατοχή του το υπ. αριθ. πρωτ. 111362-12/10/15 έγγραφο από τη διοργανώτρια αρχή της FootballLeague, με το οποίο του ζητούσε να εφαρμόζει τη συγκεκριμένη αρχή της αναλογικότητας, την οποία έχει αγνοήσει επιλεκτικά ήδη σε άλλες εκδικάσεις.Επειδή επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματος μας για προσφυγή στα πολιτικά και ποινικά δικαστήρια.Επειδή εις βάρος του συγκεκριμένου δικαστού η ΠΑΕ ΑΕΛ θα υποβάλει αναφορά στον Άρειο Πάγο.Δια ταύτα σας ζητούμε κ. Πρόεδρε όπως συγκαλέσετε άμεσα έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών μας, με θέμα την υποβολή αιτήματος προς την ΕΠΟ για την άμεση αντικατάσταση του συγκεκριμένου αθλητικού δικαστή της Football League, ο οποίος μέχρι σήμερα, εν αντιθέσει με τους προηγούμενους αθλητικούς δικαστές, πρώην Αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου, πρώην Αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, αγνοεί την εφαρμογή της αναλογικότητας και επιβάλει επιλεκτικά εξοντωτικές ποινές.

Με εκτίμηση,
Αλέξης Κούγιας
Πρόεδρος ΠΑΕ ΑΕΛ
Α’ Αντιπρόεδρος Football League".

ΔΕΚΤΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗ FOOTBALL LEAGUE

Όπως γνωστοποίησε με νέο δελτίο Τύπου η ΠΑΕ ΑΕΛ, το αίτημά της έγινε δεκτό: "Η διοργανώτρια αρχή της Football League ικανοποίησε άμεσα το ως άνω αίτημα της ΠΑΕ ΑΕΛ και με δεδομένου ότι σοβαρά παράπονα για τον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντά του αλλά και για τον τρόπο κατά τον οποίο συμπεριφέρεται ο συγκεκριμένος αθλητικός δικαστής έχουν και άλλες ΠΑΕ, όρισε έκτακτη γενική συνέλευση, με μοναδικό θέμα την αντικατάστασή του, για την Πέμπτη 12/11/15 και ώρα 14:30".

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ