FOOTBALL LEAGUE

Τα πάνω κάτω στα play-off

Τα πάνω κάτω στα play-off
INTIME SPORTS

Η Νίκη Βόλου και ο Ηρακλής Ψαχνών, νίκησαν, ανατρέπουν κάθε προγνωστικό, και οδηγούν την κούρσα των play-off της Football League.

Η Νίκη Βόλου και ο Ηρακλής Ψαχνών έκαμψαν έστω και δύσκολα την αντίσταση των Χανίων και του Ολυμπιακού Βόλου, ενώ χαμένες της αγωνιστικής ήταν οι υπόλοιπες τέσσερις ομάδες που δεν κατάφεραν να σημειώσουν γκολ και πήραν από ένα βαθμό.

Το τρένο της Νίκης Βόλου είναι αποφασισμένο, από ότι φαίνεται να μην σταματήσει ποτέ και πουθενά, καθώς έκαμψε έστω και δύσκολα την αντίσταση των Χανίων στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας και πλέον, αν και βαθμολογικό μειονέκτημα στην αρχή οδηγεί την κούρσα των play-off.

Ο Αποστολίδης ήταν για ακόμη ένα παιχνίδι ο φύλακας-άγγελος της ομάδας του, όπως και στα προηγούμενα, ενώ η Νίκη είχε την τύχη να έχει σε εκπληκτική ημέρα και τον Ανιέτε. Το 0-0 σφράγιζε τις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών στα πρώτα 45 λεπτά, μέχρι να έρθει ο συνήθης ύποπτος Τζιώρας και να ανοίξει το σκορ για τους γηπεδούχους στέλνοντας του μισούς... Βολιώτες στους πέντε ουρανούς. Τα Χανιά δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και ένα λεπτό πριν από την κανονική διάρκεια της αναμέτρησης ο Λουκίνας έφερε το παιχνίδι στα ίσια, παγώνοντας τον Βόλό.

Η τελευταία όμως , κυριολεκτικά και μεταφορικά, κουβέντα ανήκε στην Νίκη Βόλου που δείχνει πιο αποφασισμένη από ποτέ να παίζει την επόμενη αγωνιστική περίοδο στην Superleague. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Χατζηησαϊας υπέπεσε στην εσχάτη των ποινών, ο Ανιέτε που ήταν ο κορυφαίος των γηπεδούχων και του αγώνα εν γένει, την εκτέλεσε και έδωσε μια βαθμολογικά κρίσιμη νίκη στην ομώνυμη ομάδα.

Ο Ανιέτε έκανε ότι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο, δικαίως δεν του μέτρησε το γκολ αλλά τα Χανιά πλήρωσαν την απόφαση τους να προκαλέσουν την Νίκη, παίζοντας ανοιχτά σε κάποια διαστήματα προκειμένου να κυνηγήσουν το γκολ, με μία ήττα που τους αφήνει μακριά. Η Νίκη προπορεύεται και αυτό δείχνει την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα στα τελευταία παιχνίδια.

Ο Ηρακλής είναι στα Ψαχνά

Μπορεί ο παραδοσιακός Ηρακλής (Θεσσαλονίκης) να απογοητεύει το τελευταίο χρονικό διάστημα με τις εμφανίσεις και την βαθμολογική συγκομιδή, αλλά αυτός των Ψαχνών φαίνεται ότι είναι αποφασισμένος να ανατρέψει κάθε προγνωστικό και να κάνει την μεγάλη έκπληξη, ανεβαίνοντας στην πρώτη κατηγορία.

Αντίθετα ο Ολυμπιακός Βόλου παρουσιάστηκε για ένα ακόμη παιχνίδι κατώτερος των περιστάσεων και κινδυνεύει μαζί με την Κασσιόπη να γίνουν θύματα μερικών από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις καθώς έχουν ήδη απωλέσει το βαθμολογικό προβάδισμα εισόδου σε αυτή την μίνι-διοργάνωση. Το πρώτο ημίχρονο ήταν σαν να μην έγινε στην Εύβοια, με τον ρυθμό υποτονικό και τις ευκαιρίες ελάχιστες.

Ο Κρητικός, πέντε λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου όντας αμαρκάριστος εκμεταλλεύτηκε την σέντρα του Μπακομήτρου και άνοιξε το σκορ, το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό. Ο Ολυμπιακός είδε το γκολ του Μελίσση να βάζει γκολ αλλά να ακυρώνεται για επιθετικό φάουλ, ενώ η μεγαλύτερη ευκαιρία έγινε στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Γκούρμα εκτέλεσε το πέναλτι που κέρδισαν οι φιλοξενούμενοι με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι. Ο Ολυμπιακός Βόλου εμφανώς κουρασμένος, ενώ τα Ψαχνά μπαίνουν πιο δυνατά από ποτέ στην διεκδίκησή της ανόδου

Μπλόκο από Φωστήρα

Στην Κέρκυρα, ο Φωστήρας μπορεί να κατέβηκε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι με τον βοηθό προπονητή, καθώς ο Τζάκι Ματάισεν βρίσκεται στο Βέλγιο, λόγω του προβλήματος υγείας, αλλά κατάφερε να μπλοκάρει την γηπεδούχο Κασσιόπη, που δείχνει έντονα σημάδια κούρασης.

Η Κασσιόπη έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά της έλειπε το γκολ. Ο Φωστήρας μπλόκαρε τους παίκτες-κλειδιά της γηπεδούχου και παίζοντας ένα σφιχτό και αμυντικό ποδόσφαιρο προσπάθησε να κυνηγήσει τις όποιες ευκαιρίες του στην αντεπίθεση.

Το δοκάρι δεν ήταν σύμμαχός της Κασσιόπης, οι Ζομρπάς, Μπέριαν και Μπαλντοβαλίεφ ήταν κινητικοί, εντούτοις δεν έβρισκαν στόχο και ο Φωστήρας έμμεινε στον αμυντικό τρόπο αντιμετώπισης κλείνοντας κάθε χώρο στους γηπεδούχους. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι στις καθυστερήσεις προσπάθησαν να κλέψουν την νίκη, αλλά ο Τασουλής αντίκρισε την κίτρινη κάρτα σε φάση που ζήτησε πέναλτι.

Ο Φωστήρας με την ισοπαλία συνεχίζει να μένει πίσω βαθμολογικά ενώ το ντεφορμάρισμα της Κασσιόπης πλέον γίνεται παρατεταμένο καθώς κινδυνεύει να απωλέσει το σημαντικό πλεονέκτημα εισόδου στην μίνι- διοργάνωση ειδικά όταν δεν παίρνει τα εκτός έδρας παιχνίδια που ήταν μέχρι τώρα το δυνατό της σημείο.

Τα πάνω κάτω στα play-off
INTIME SPORTS

Ούτε...τώρα

Στην Θεσσαλονίκη ο Ηρακλής με νέο πρόσωπο στην τεχνική ηγεσία τον Νίκο Παπαδόπουλο που αντικατέστησε τον Γκιγιέρμο Όγιος, και με τις συνθήκες ευνοϊκές υπέρ του δεν μπόρεσε να κάμψει την αντίσταση του Αγινιακού, που για ακόμη ένα παιχνίδι απέδειξε ότι μόνο τυχαία δεν βρίσκεται όχι μόνο στα play-off αλλά και τόσο ψηλά στην κατάταξη σε αυτή την μίνι - διοργάνωση.

Το δοκάρι του Ζάχορα δεν μπορεί να είναι δικαιολογία για τον "Γηραιό", που ναι μεν μπήκε με μηδενικό προβάδισμα αλλά είχε υψηλές φιλοδοξίες που έφταναν μέχρι την άνοδο στην Superleague. Η αποβολή του Φαμπίνιο ενώ θα ανέμενε να εξαντλήσει την αμυντική αντοχή της φιλοξενούμενης ομάδας, μόνο κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Η ομάδα της Πιερίας απέδειξε για ένα ακόμη παιχνίδι ότι είναι ομάδα που δεν χάνει και μπορεί η συγκομιδή να είναι σταδιακή, ωστόσο παραμένει γερά στο κυνήγι της τρίτης θέσης που οδηγεί μέσω μπαράζ στην πρώτη κατηγορία.

4η αγωνιστική

Κασσιόπη - Φωστήρας 0-0

Ηρακλής - Αιγινιακός 0-0

Νίκη Βόλου - Χανιά 2-1 (45+1' Τζιώρας, 92' Ανιέτε / 89' Λούκινας)

Ηρακλής Ψαχνών - Ολυμπιακός Βόλου 1-0 ( 50' Κρητικός)

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Κασσιόπη:Κουτζαβασίλης, Βλάχος, Παρασκευαΐδης, Ζορμπάς, Ναγιάρ (72’ Καραδέμητρος), Σουάνης, Κόντος (59’ Μπέριαν), Ραπτάκης.
Φωστήρας:Γιαννιώτης, Ρουγκάλας, Σεχολάρι (46’ Λύρας), Κακαράς, Τασούλης, Τεγούσης, Ζιάμπαρης, Αχείμαστος, Σμυρλής, Γαρουφαλιάς, Μουστόγιαννης (76’ Εμέκα).

Ηρακλής: Χουάντερσον, Παπαστεριανός, Σαββίδης, Μπουκουβάλας, Πουρτουλίδης, Ονουάτσι, Τσιλιανίδης (78' Χιονίδης), Λίμα, Κοντοδήμος, Ματσούκας (67' Ζάχορα), Τάι (46' Σιατραβάνης)

Αιγινιακός: Τόλιος, Σαμαράς, Λιόλιος, Λαζαρίδης, Γιαζιτζόγλου (56' Γεωργίου), Χατζής, Μπελόν, Μανζάνο (69' Ζούρκος), Φαμπίνιο, Πέντα (80' Δήμου), Κουτσοσπύρος

Νίκη Βόλου: Αποστολίδης, Ζουλιώτης, Ρεπετσάς, Γιώτας, Σοϊλέδης, Πινιέιρο, Σουλίδης (78’ Ρονκάτο), Μανουσάκης (85’ Γκότοβος), Ισαάκ (69’ Μπιτσάκος), Ανιέτε, Τζιώρας.

Χανιά: Θεοδωρόπουλος, Μανωλάς (71’ Καμπλιώνας), Ζντράβκοβιτς, Χατζηησαΐας, Πιθαρούλης, Πότσι, Γκούμας (80’ Λουκίνας), Πάγκαλος, Βασιλόγιαννης, Μαραγκουδάκης, Κοσταντίνοφ (56’ Βαλλιάνος).

Ηρακλής Ψαχνών: Αθανασόπουλος, Παληγεώργος, Τζανής, Παλαιολόγος, Χ. Πατσατζόγλου, Τσιμόντζι, Ντελέκος (46' Τσούτσης), Μπουμάλ (81' Νικολόπουλος), Μπακομήτρος, Γκμπαγκουιντί (76' Οχάντζα), Κρητικός.

Ολυμπιακός Βόλου: Γκίτκος, Μελίσσης, Αρβανίτης, Γιαλούσης, Καρράς, Κριστομπάλ, Πινδώνης (60' Μπρέσκα), Ρόκας, Μόνχε (66' Κατσίκης), Ιωάννου (75' Ιωάννου), Γκούρμα.

Η βαθμολογία:

1. Νίκη Βόλου 11
2. Ηρακλής Ψαχνών 10
3. Κέρκυρα 10
4. Ολυμπιακός Βόλου 9
5. Αιγινιακός 8
6. Χανιά 4
7. Φωστήρας 4
8. Ηρακλής 4

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ