FOOTBALL LEAGUE

"Διπλό" του ΟΦΗ στις Σέρρες, επιστροφή με νίκη η Παναχαϊκή

FOOTBALL LEAGUE / ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ - ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI)
ΟΦΗ EUROKINISSI SPORTS

Ο ΟΦΗ νίκησε 2-1 εκτός έδρας τον Πανσερραϊκό στην πρεμιέρα της Football League. Η Παναχαϊκή έριξε στο καναβάτσο τα Τρίκαλα με 2-0, νίκες και για ΑΟΧ-Κισσαμικό και Αχαρναϊκό κόντρα σε ΑΕ Καραϊσκάκης και Απόλλωνα Λάρισας.

Ολοκληρώθηκε η 1η αγωνιστική της Football League. Την Κυριακή (30/10) διεξήχθησαν οι τελευταίες τέσσερις αναμετρήσεις της πρεμιέρας, στις οποίες ΟΦΗ, Παναχαϊκή, Αχαρναϊκός και ΑΟΧ-Κισσαμικός ξεκίνησαν με νίκες το εφετινό πρωτάθλημα.

Πατήστε εδώ και θυμηθείτε το live των αγώνων

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ - ΟΦΗ 1-2

Χωρίς να εντυπωσιάσει, αλλά με... όπλο την εμπειρία και την ποιότητα ο ΟΦΗ, νίκησε 2-1 στις Σέρρες τον Πανσερραϊκό. Για έκτη φορά στη σειρά έφυγε αήττητος ο ΟΦΗ από τη συγκεκριμένη έδρα, ενώ τελευταία φορά που είχε ηττηθεί ήταν στις 13 Οκτωβρίου 1991, για την Α' Εθνική.

Ο ΟΦΗ άνοιξε το σκορ στο 38' χάρη σε εξαιρετικό σουτ του Χαντί έξω από την περιοχή. Ο ίδιος παίκτης, υπενθυμίζεται, είχε δώσει προ ημερών τη νίκη στην ομάδα του Ηρακλείου και στο Κύπελλο, στο 1-0 επί του Πλατανιά. Και να σκεφτεί κανείς ότι πέντε λεπτά νωρίτερα οι Σερραίοι είχαν δοκάρι.

"Διπλό" του ΟΦΗ στις Σέρρες, επιστροφή με νίκη η Παναχαϊκή
"Διπλό" του ΟΦΗ στις Σέρρες, επιστροφή με νίκη η Παναχαϊκή

Στο 33' ο Πόζογλου εκτέλεσε φάουλ ελάχιστα έξω από την περιοχή και έστειλε τη μπάλα στην αριστερή δοκό του Στρέζου. Ο Πανσερραϊκός απείλησε ξανά με Τσιμίκα και Πόζογλου, αλλά ο ΟΦΗ έβγαλε ποιότητα και έφτασε και σε δεύτερο γκολ, στο 63' με τον νεοεισελθόντα Κουτσιανικούλη (63').

Το μόνο που κατάφερε η ομάδα των Σερρών ήταν να μειώσει στις καθυστερήσεις με κεφαλιά του Τσελεπίδη, στο 93'. Είναι ξεκάθαρο πως ο ΟΦΗ έχει παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και το ρόστερ του θα το ζήλευαν οι περισσότερες ομάδες αυτής της κατηγορίας.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Περικλής Αμανατίδης): Ρίστιτς, Τσαμούρης, Βοσκόπουλος, Ιωαννίδης, Στέβιτς (46’ Τσελεπίδης), Παπουτσογιαννόπουλος, Σιάκκας, Πόζογλου (70’ Φουσού), Τσιμίκας, Ρούτσης (70’ Δούμτσος), Γκούρτσας.

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Ζιαμπάρης, Ποτουρίδης, Κοιλιάρας, Κομεσίδης (79’ Ρούσσος), Νάστος, Οικονόμου (75’ Πορτουλίδης), Χαντί, Ορτέγκα, Κουσκουνάς, Μάρτος (59’ Κοτσιανικούλης).

Διαιτητής: Κιοτζένης (Ξάνθης)

Βοηθοί: Κούλα (Ξάνθης) Τζιότζιος (Θράκης)

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ - ΤΡΙΚΑΛΑ 2-0

Στην επιστροφή της στη Football League η Παναχαϊκή έδειξε τα "δόντια" της και μάλιστα απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο. Οι Αχαιοί νίκησαν 2-0 στην Αγυιά τον ΑΟ Τρίκαλα, ένα τρίποντο που άξιζαν πέρα για πέρα. Οι «κοκκινόμαυροι» είχαν παίξει το 2015-2016 στη δεύτερη κατηγορία, πέρυσι εξασφάλισαν την επάνοδο στη Football League και συνδύασαν την επιστροφή τους σε αυτή με την κατάκτηση των τριών βαθμών κόντρα σε μια από τις πολύ καλές ομάδες της κατηγορίας.

FOOTBALL LEAGUE / ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ - ΤΡΙΚΑΛΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
Παναχαϊκή EUROKINISSI SPORTS

Η ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου ήταν κυρίαρχη και άνοιξε το σκορ στο 59' με σουτ του Πολίμου, το οποίο κόντραρε και στον αμυντικό των Θεσσαλών, Άγγελο Βέρτζο. Οι γηπεδούχοι έφτασαν και σε δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις, όταν ο Στεργίδης έφυγε στην αντεπίθεση με δυνατό σουτ νίκησε τον Αποστολίδη και έκανε το 2-0.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σ. Οφρυδόπουλος):Βρονταράς, Πολίμος, Γκίνο, Στεργίδης, Φωτάκης (85' Αργυρόπουλος), Ελευθεριάδης, Μπιτσάκος, Λουμπαρδέας (73' λ. τρ. Σωτηράκος), Μουστακόπουλος, Μακρυδημήτρης, Μωραΐτης (77' Φουρλάνος).

ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ (Σ. Αντωνίου):Αποστολίδης, Βέρτζος, Κοτσώνης, Πάνος, Γκόλιας, Τόμιτς, Τζόκιτς, Ανδρεόπουλος (69' Μπουντόπουλος), Μίλιεβιτς (84' Γροντής), Ντίνας (60' Καπός), Τσίπρας.

Διαιτητής: Μπαλατσούκας (Θεσπρωτίας)

Βοηθοί: Καλαμπόκης (Αιτ/νίας), Κόλλιας (Ηπείρου)

ΑΟΧ-ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ - ΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ 1-0

Η αναμέτρηση του ΑΟΧ-Κισσαμικού με την ΑΕ Καραϊσκάκης έγινε στο Ρέθυμνο. Οι Χανιώτες υποδέχτηκαν την ομάδα της Άρτας, η οποία έκανε την πρώτη της εμφάνιση στην κατηγορία αυτή. Οι Κρητικοί έφτασαν στο τρίποντο χάρη στο γκολ που σημείωσε ο Ξύδας στο 56'.

Νίκησαν δίκαια οι τυπικά γηπεδούχοι, την ίδια ώρα που οι νεοφώτιστοι απέδειξαν πως χρειάζονται ακόμη χρόνο, με δεδομένο ότι ξεκίνησαν πολύ καθυστερημένα προετοιμασία και τους λείπουν αγώνες.

ΑΟΧ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Γιώργος Πετράκης): Λαζαρίδης, Τόλι, Παντελάκης, Ζιούλης, Λεμονής, Αρναούτογλου, Σάλιακας (68' Σελινιωτάκης), Γκίνη, Βρεττός, Ξύδας (81' Ντάγκρας), Λεό (78' Νικόλτσης

ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ (Σάκης Παπαβασιλείου): Μέλκας, Παπανίκου, Τσοντάκης, Θεολόγου (87' Μιχάλης), Καραγιαννίδης, Κόλλινς, Μακρής, Γυφτοκώστας (65' Κυριάκης), Μακρίδης, Λουκίνας, Ευαγγέλου (46' Χούσος).

Διαιτητής: Κυρίτσης (Δωδ/νήσου)

Βοηθοί: Παπαδάκης, Μαυρουδής (Ηρακλείου)

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ 1-0

Η μοναδική ομάδα που δεν έχει πιστοποιητικό από την ΕΕΑ είναι ο Αχαρναϊκός. Το παιχνίδι της με τον Απόλλωνα Λάρισας ήταν αμφίβολο αν γίνει, τελικά ορίστηκε και διεξήχθη. Και όμως, οι "πράσινοι" άφησαν εκτός γηπέδου τα εξωαγωνιστικά προβλήματα και επικράτησαν 1-0 των Θεσσαλών, που παρατάχθηκαν στο Μενίδι με υπηρεσιακό προπονητή, καθώς ο Σάκης Θεοδοσιάδης είχε απολυθεί μετά το 0-7 από την ΑΕΚ.

FOOTBALL LEAGUE / ΑΧΑΡΝΑΙΚΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Αρώνης, Αχαρναϊκός EUROKINISSI SPORTS

Το γκολ ήρθε με ένα σουτ του Αρώνη έξω από την περιοχή στο 65ο λεπτό. Η καλύτερη φάση των φιλοξενούμενων ήταν στο 87ο λεπτό, σε εκτέλεση φάουλ του Καρακατσάνη, με τη μπάλα να προσκρούρει στο οριζόντιο δοκάρι.

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ (Πέτρος Δημητρίου): Πάντος, Γραμματίκας, Μπεκατώρος, Μεντής, Αφράτης, Αρώνης, Καζβιρόπουλος, Παπασάββας, Εζουμέζου (71' Μεγαλοοικονόμου), Σταμούλης (9' Ξαγοράρης - 56' Καρβουνίδης), Ζαφειράκης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Κώστας Μαργαρίτης): Φιρινίδης, Σάββας, Κουρτεσιώτης, Β. Ανδρέου, Παπαζαχαρίας, Χατζής, Σουλίδης (80' Μίλιτς), Λαμπρόπουλος (61' Αγρόδημος), Σαχινίδης, Βουτσιάς (71' Καρακατσάνης), Μαυριάς.

Διαιτητής: Τσουκαλάς (Αθηνών)

Βοηθοί: Ζήρδας (Αθηνών), Δέτση (Αθηνών)

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

(1η αγωνιστική)

Σάββατο 28 Οκτωβρίου

Άρης - Αιγινιακός 5-0 (18' Πλατέλλας, 24' Πασάς, 31' Κάσσος, 74' Καπνίδης, 93' Μπαργκάν)

Κυριακή 29 Οκτωβρίου

Εργοτέλης - Καλλιθέα 0-0

Βέροια - Απόλλων Πόντου 0-1 (87' Καλογέρης)

Σπάρτη - Παναιγιάλειος 1-1 (85' Οικονομόπουλος / 13' Αρναρέλλης)

Δόξα Δράμας - Αναγέννηση Καρδίτσας 2-0 (13', 47' Κάσες)

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου

Αχαρναϊκος - Απόλλων Λάρισας 1-0 (65' Αρώνης)

Παναχαϊκή - Τρίκαλα 2-0 (59' Πολίμος, 90'+2 Στεργίδης)

ΑΟΧ Κισσαμικός - Καραϊσκάκης 1-0 (56' Ξύδας)

Πανσερραϊκός - ΟΦΗ 1-2 (90+3' Τσελεπίδης /38' Χαντί,63' Κουτσιανικούλης)

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (2Η)

Σάββατο 4 Νοεμβρίου

Απόλλων Πόντου - Σπάρτη (15:00 ΕΡΤ3, Γήπεδο Καλαμαριάς)

Κυριακή 5 Νοεμβρίου

Εργοτέλης - ΑΟΧ Κισσαμικός (15:00, Παγκρήτιο Στάδιο)

Καραϊσκάκης - Αχαρναϊκός (15:00, Γήπεδο Αγίων Αναργύρων)

Καλλιθέα - Παναχαϊκή (15:00, Δημ. Στάδιο Καλλιθέας)

Απόλλων Λάρισας - Βέροια (15:00, Αλκαζάρ)

Τρίκαλα - Άρης (15:00 ΕΡΤ3, Δημ. Στάδιο Τρικάλων)

Αιγινιακός - Δόξα Δράμας (15:00, Γήπεδο «Γ. Παραλυκίδης»)

Παναιγιάλειος - Πανσερραϊκός (15:00, Δημ. Στάδιο Αιγίου)

Αναγέννηση Καρδίτσας - ΟΦΗ (15:00, Δημ. Στάδιο Καρδίτσας)

Photo credits: Eurokinissi

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ