FOOTBALL LEAGUE

Δεν χάνει την άνοδο ο Άρης, 1-0 τη Δόξα Δράμας

FOOTBALL LEAGUE / ΑΡΗΣ - ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ / MOTION TEAM)
Άρης, Δεληζήσης MOTIONTEAM

Ο Άρης νίκησε 1-0 τη Δόξα Δράμας, "έπιασε" τον ΟΦΗ στην κορυφή της Football League και η άνοδος στη Super League δεν χάνεται. Ο Απόλλων Πόντου έσπρωξε στον "γκρεμό" την Καλλιθέα, πεντάρα ο Εργοτέλης, παραμονή για Καραϊσκάκη Άρτας.

Μετά τον ΟΦΗ, ούτε ο Άρης χάνει την άνοδο στη Super League. Είναι μακράν οι δύο καλύτερες ομάδες της Football League και οι δύο πρώτες θέσεις τους ανήκουν (μαζί θα κοντραριστούν τη Μεγάλη Τετάρτη στο Γεντί Κουλέ). Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν 1-0 της Δόξας Δράμας στο "Κλ. Βικελίδης" για την 24η αγωνιστική, έφτασαν τον ΟΦΗ στους 60 βαθμούς, ενώ η τρίτη Παναχαϊκή είναι στο -13!

Το γκολ της επικράτησης για τους "κίτρινους" σημείωσε στο 5' ο Δεληζήσης με κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Πλατέλλα. Περίπου 15.000 οπαδοί των Θεσσαλονικέων έστησαν πάρτι... ανόδου με την 18η νίκη της ομάδας τους, που ήταν καλύτερη και άξιζε το τρίποντο. Στην επιστροφή του στο γήπεδο του Άρη ο νυν τεχνικός της Δόξας, Νίκος Κωστένογλου, χειροκροτήθηκε, έχοντας περάσει πέρυσι από τον πάγκο των νικητών. Οι "μαυραετοί" προέρχονταν από τέσσερις σερί νίκες και έχασαν την ευκαιρία να μειώσουν στον βαθμό από την τρίτη Παναχαϊκή.

ΑΡΗΣ (Δημήτρης Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Μπούρμπος, Ούγκο Σόουζα, Δεληζήσης, Βαλεριάνος, Νίκιτς, Ιντζόγλου, Πλατέλλας (82' Κάσσος), Ντούνης (86' Μπαργκάν), Πασάς (58' Χαντί), Διαμαντόπουλος.

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Νίκος Κωστένογλου): Βούρας, Σπυρόπουλος (71' Στεφάνοβιτς), Πεταυράκης, Όστοϊτς, Ματσούκας, Γουνδουλάκης, Σιώπης, Ντιμιτρόφσκι, Κουσκουνάς (64' Κάσες), Μπαϊκαρά, Τζόκιτς (76' Καπνίδης).

Διαιτητής: Βρέσκας (Πιερίας)

Βοηθοί: Λάζαρης (Καβάλας), Κωτούλας (Κιλκίς)

"ΘΥΕΛΛΑ" ΗΤΑΝ Ο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

Σε καταπληκτική μέρα βρέθηκε ο Εργοτέλης, ο οποίος συνέτριψε με 5-1 τον Παναιγιάλειο. Μπορεί να έχασε πέναλτι στο 12' (Κάιπερς) και να ισοφαρίστηκε στο 47' με τον Σταματή, αλλά στη συνέχεια πάτησε... γκάζι και έριξε στο καναβάτσο τη "Μαύρη Θύελλα". Η ομάδα του Γκώνια προηγήθηκε στο 41' με πλασέ του Κάιπερς, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με πλασέ του Σταματή και η συνέχεια ανήκε αποκλειστικά στους Ηρακλειώτες. Στο 54' ο Κάιπερς είχε δοκάρι, στο 57' ο Έφορντ με διαγώνιο σουτ έκανε το 2-1, στο 60' ο Κάιπερς και πάλι με σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1.

Στο 65' ήταν η σειρά του Σταματάκου να σκοράρει με σουτ, ενώ το τελικό 5-1 έγραψε στο 87' ο Κάιπερς με πλασέ (έφτασε τα 16 γκολ ο Βέλγος, έχει δύο λιγότερα από τον Μάνο του ΟΦΗ).

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Τάκης Γκώνιας):Κατσιμήτρος, Νικολακάκης, Σταμόπουλος, Πάτας, Μαζουλουξής, Τσέλιος, Μπουρσέλης (78’ Αγγελόπουλος), Μπουτσάκης (66’ Κούρτι), Μανουσάκης (51’ Έφορντ), Σταματάκος, Κάιπερς.

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Πέτρος Δημητρίου):Τσάπαλος, Ρέλλας (46’ Κάναλς), Μηλιώτης, Γραμματίκας, Βλάχος, Γαβριηλίδης, Τζανουλίνος, Γκούμας, Ζαφειράκης (32’ Πολιανίδης), Σκαρτσίλας (61’ Αγιούποφ), Σταματής.

Διαιτητής:Τσουκαλάς (Αθηνών)

Βοηθοί:Φαρμάκης (Δυτ. Αττικής), Πασπάτης (Σάμου)

ΝΙΚΗ - ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ

Αυτό που πέτυχε εφέτος η ΑΕ Καραϊσκάκης είναι εντυπωσιακό. Άνετη παραμονή παρότι πρωτάρα στην κατηγορία, παρότι μπήκε από το... παράθυρο στη Football League και μάλιστα λίγες μέρες πριν τη σέντρα. Οι Αρτινοί νίκησαν 2-0 τον Αιγινιακό και εκτόξευσαν τη διαφορά τους από τη ζώνη υποβιβασμού στους 14 βαθμούς.

Το 1-0 έγινε στο 74' με σουτ του Λουκίνα, ενώ το 2-0 με ψηλοκρεμαστό σουτ του Χούσου στο 81'. Η ομάδα της βόρειας Πιερίας είναι πλέον στο -3 από τη ζώνη της παραμονής.

ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΑΡΤΑΣ (Σάκης Παπαβασιλείου): Μέλκας, Παπανίκου, Μπεκατώρος (70' Κουσίδης), Θεολόγου, Καραγιαννίδης, Χούσος (85' Ευαγγέλου), Μακρής, Ψιάνος, Μακρίδης, Κυριάκης (54' Δημητριάδης), Λουκίνας.

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Κώστας Νικολαΐδης): Τόλιος, Προσκυνητόπουλος, Γιαζιτζόγλου, Λιόλιος, Βλάχος, Αντωνιάδης (13' Ανδρικόπουλος), Γκατσολάρι, Πέριτς (81' Μπιλάλι), Τοπαλίδης (74' Τσολακίδης), Παπαδόπουλος, Σοφιάνης.

Διαιτητής: Μαρκαντωνάτος (Ηλείας)

Βοηθοί: Καραλής (Ηλείας), Τσιλίκας (Αιτ/νίας)

ΣΟΚ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Ένα από τα τελευταία της χαρτιά για παραμονή έδινε η Καλλιθέα, αλλά στο 93' έπεσε στον... γκρεμό. Ο Γάλλος Σιρίλ Καλί με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και πλέον η αθηναϊκή ομάδα είναι δύσκολο να κρατηθεί στην κατηγορία. Η διαφορά της από τη ζώνη της παραμονής αυξήθηκε (είναι στο -10), την ίδια ώρα που η ομάδα της Καλαμαριάς ανέβηκε στην 5η θέση, μετρώντας επτά νίκες στα τελευταία οκτώ ματς.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Γιώργος Κορακάκης): Θεοδωράκης, Ντιακιτέ, Συριόπουλος, Πολίντορο, Παπαγγελής, Χοτζάλι (79' Ζυγκερίδης), Ταμπάκης (46' Ταλέντο), Καντέ, Μάκο, Σμυρλής, Γκέτσι (46' Τσατσόπουλος).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Λόπεθ, Καλί, Γεωργιάδης, Μπρίτο, Συμελίδης, Ηλιάδης (87' Βλαχομήτρος), Λιόνης, Καλογέρης (80' Τσεμπερίδης), Βεργώνης, Χασομέρης (89' Κυβελίδης), Σαμαράς.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μακρυπόδης (Αχαΐας)

ΒΟΗΘΟΙ: Οικονόμου (Αχαΐας), Δασκαλάκης (Ηρακλείου)

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

Σάββατο 31 Μαρτίου

Παναχαϊκή - ΟΦΗ 0-3 (14' πεν., 44' Μάνος, 21' Κουτσιανικούλης)

Σπάρτη - ΑΟΧ Κισσαμικός 1-3 (70' Τριανταφυλλάκος - 10', 14' Χαλκιαδάκης, 81' Ξύδας)

Απόλλων Λάρισας - Τρίκαλα 0-1 (56' Σαχινίδης)

Κυριακή 1 Απριλίου

Καλλιθέα - Απόλλων Πόντου 0-1 (93' Καλί)

Εργοτέλης - Παναιγιάλειος 5-1 (41',60' Κάιπερς, 57',87' Έφορντ, 65' Σταματάκος - 47' Σταματής)

Καραϊσκάκης Άρτας - Αιγινιακός 2-0 (74' Λουκίνας, 81' Χούσος)

Άρης - Δόξα Δράμας 1-0 (5' Δεληζήσης)

Βέροια - Πανσερραϊκός Δ.Δ.

Αχαρναϊκός - Αν. Καρδίτσας Δ.Δ.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

1. ΟΦΗ 60

2. Άρης 60

...............................................

3. Παναχαϊκή 47

4. Δόξα Δράμας 43

5. Απόλλων Πόντου 41

6. Απόλλων Λάρισας 40

7. ΑΟΧ Κισσαμικός 40

8. Τρίκαλα 38

9. ΑΕ Καραϊσκάκης 36

10. Σπάρτη 32

11. Αναγέννηση Καρδίτσας 28

12. Εργοτέλης 26

...............................................

13. Πανσερραϊκός 25

14. Αιγινιακός 23

15. Παναιγιάλειος 21

16. Καλλιθέα 16

17. Βέροια 5

18. Αχαρναϊκός -51

* Βέροια και Αχαρναϊκός έχουν αποσυρθεί από το πρωτάθλημα

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (25Η)

Μεγάλη Τετάρτη 4 Απριλίου

ΟΦΗ - Άρης (15:00 ΕΡΤ3, «Θ. Βαρδινογιάννης»)

Απόλλων Πόντου - Εργοτέλης (15:30, Γήπεδο Καλαμαριάς)

Πανσερραϊκός - Σπάρτη (16:00, Δημ. Σερρών)

Τρίκαλα - Καραϊσκάκης Άρτας (16:00, Δημ. Στάδιο Τρικάλων)

Απόλλων Λάρισας - Καλλιθέα (16:00, Αλκαζάρ)

Αιγινιακός - Αχαρναϊκός Δ.Δ.

Αν. Καρδίτσας - Βέροια Δ.Δ.

Μεγάλη Πέμπτη 5 Απριλίου

ΑΟΧ Κισσαμικός - Δόξα Δράμας (15:00 Web TV, Δημ. Περιβολίων)

Παναιγιάλειος - Παναχαϊκή (17:00 ΕΡΤ3, Δημ. Στάδιο Αιγίου)



TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ