FOOTBALL LEAGUE

Back to the future

Back to the future
INTIME SPORTS

Ένα ντέρμπι βγαλμένο από το παρελθόν, αλλά και το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου, συγκεντρώνει απόψε (26/4, 18:00) όλα τα βλέμματα του φίλαθλου κοινού.

Ηρακλής και ΑΕΚ ανοίγουν την αυλαία των πλέι οφ της Football League για... δυο θέσεις στον ήλιο της Super League της επόμενης περιόδου. Το παιχνίδι διεξάγεται στις 18:00 στο Καυτανζόγλειο Στάδιο, όπου αναμένεται φετινό ρεκόρ προσέλευσης κόσμου.

Οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες στη Θεσσαλονίκη για πρώτη φορά μετά από 4,5 χρόνια. Η προηγούμενη ήταν στις 19 Δεκεμβρίου του 2010, με τον προπονητή της Ενωσης, Τραϊανό Δέλλα, να αγωνίζεται στο κέντρο της άμυνας, έχοντας ως παρτενέρ τον Κώστα Μανωλά.

Το παιχνίδι, το οποίο είχε γίνει για την 15η αγωνιστική της Super League, είχε λήξει 2-0 υπέρ του Γηραιού, χάρη σε τέρματα των Ντάντι (41') και Παπαστεριανού (58'). Προπονητής του Ηρακλή σε εκείνο το ματς ήταν ο Μαρίνος Ουζουνίδης και της ΑΕΚ ο Μανουέλ Χιμένεθ.

Σήμερα οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε άλλη διοργάνωση, πέρα της Α' Εθνικής και του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η μεταξύ τους παράδοση, πάντως, είναι "γεμάτη". Ο Ηρακλής έχει υποδεχθεί την ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη 58 φορές για πρωτάθλημα ή Κύπελλο. Η ΑΕΚ έχει προβάδισμα στις νίκες, με 23 έναντι 16 του Γηραιού, ενώ 19 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα.

Το σημερινό πρόγραμμα

Κυριακή 26 Απριλίου

Απόλλων - Ολυμπιακός Βόλου (18:00 OTE TV)

Ηρακλής - ΑΕΚ (18:00 OTE TV)

Παναχαϊκή - ΑΕΛ (18:00 OTE TV)

Υπενθυμίζεται ότι στην ειδική βαθμολογία, η ΑΕΚ ξεκινάει με 10 βαθμούς, ο Ηρακλής με 7 και όλες οι υπόλοιπες ομάδες χωρίς βαθμό.

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ