FOOTBALL LEAGUE

Απόλλων Σμύρνης - ΑΕΚ 1-1

Απόλλων Σμύρνης - ΑΕΚ 1-1
INTIME SPORTS

Την δεύτερη φετινή βαθμολογική της απώλεια είχε η ΑΕΚ, φέρνοντας 1-1 με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Με 9 παίκτες τελείωσε το ματς η "Ένωση", ισοφάρισε με πέναλτι του Μάνταλου, δοκάρι ο Μπρέσεβιτς.

Μια βασική αρχή στο ποδόσφαιρο είναι πως αν δεν μπορείς να νικήσεις, τουλάχιστον να μην χάσεις. Για την ΑΕΚ, τα πράγματα ήταν ευθύς εξ αρχής δύσκολα, παίζοντας κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα εκτός έδρας, τον Απόλλωνα Σμύρνης και έγιναν δυσκολότερα, μένοντας με παίκτη λιγότερο από νωρίς και λίγο μετά πίσω στο σκορ.

Το τελικό 1-1 αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση στην "Ένωση", που τελείωσε τον αγώνα με εννέα παίκτες και κατάφερε να πάρει έστω ένα πόντο, παραμένοντας βέβαια στην κορυφή του ομίλου της στη Football League έπειτα από 15 αγωνιστικές με 38 βαθμούς, ενώ ο Απόλλων έχει 11 λιγότερους και είναι τρίτος.

Η "Ελαφρά Ταξιαρχία" προηγήθηκε με καρφωτή κεφαλιά του Κοτσώνη στο 29' έπειτα από εκτέλεση κόρνερ. και ο Μάνταλος ισοφάρισε με πέναλτι (81') που κέρδισε ο Αραβίδης για κράτημα από τον Χατζηζήση και το οποίο προκάλεσε πολλές αντιδράσεις από πλευράς γηπεδούχων.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να πετύχει και ένα δεύτερο γκολ και στο 86' παραλίγο να γίνει η επική ανατροπή, όταν ο Μπρέσεβιτς πήγε να πετύχει πιθανότατα το καλύτερο γκολ της καριέρας του με ψαλιδάκι, αλλά η μπάλα κατέληξε στο δεξί δοκάρι.

Στο 23', ο "Δικέφαλος" έμεινε με παίκτη λιγότερο, καθώς ο Πλατέλλας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ στο 87' τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για την ομάδα του Τραϊανού Δέλλα, μιας και ο Μάνταλος πήρε επίσης την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Απόλλων Σμύρνης - ΑΕΚ 1-1
INTIME SPORTS

Η ανασκόπηση του αγώνα

Οι φίλοι της ΑΕΚ έδωσαν δυναμικό παρών στη Ριζούπολη και προσπάθησαν να δώσουν ώθηση στους ποδοσφαιριστές της ομάδας τους, έχοντας βέβαια στο... ρεπερτόριο των συνθημάτων τους και τον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι ο επόμενος αντίπαλος για το Κύπελλο.

Οι παίκτες του "Δικεφάλου", προσπάθησαν να επιβάλουν το ρυθμό τους και δυο φορές έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο πρώτο 20λεπτο με τους Μάνταλο και Αραβίδη, αλλά σωστά δε μέτρησαν ως οφσάιντ. Αυτό βέβαια δεν σήμαινε ότι η "Ένωση" έβγαζε μάτια με την απόδοσή της, καθώς δεν μπορούσε να βρει ρυθμό στο ματς.

Τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα με την αποβολή του Πλατέλλα μόλις στο 23' με δεύτερη κίτρινη κάρτα, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο Απόλλων, που έξι λεπτά μετά μπήκε σε θέση οδηγού. Ο Κοτσώνης έπιασε ανενόχλητος κεφαλιά στη μικρή περιοχή έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και νίκησε τον Ανέστη για 1-0. Τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα...

Οι "κιτρινόμαυροι" προσπάθησαν να αντιδράσουν, δίχως πάντως να αλλάξει κάτι ως το τέλος του πρώτου μέρους. Αν μάλιστα στο ξεκίνημα του β' μέρους, ο Ανέστης δεν έκανε σωτήρια επέμβαση σε τετ-α-τετ με τον Ανγκούλο, τότε θα εξανεμίζονταν οι ελπίδες για ανατροπή των δεδομένων.

Η πίεση της ΑΕΚ άρχισε να αυξάνεται όσο κυλούσαν τα λεπτά, πήρε μέτρα στο χορτάρι και στο 78' ο Χατζησήσης φαίνεται να "κλειδώνει" το χέρι του Αραβίδη και ο διαιτητής έδειξε πέναλτι. Οι αντιδράσεις ήταν πολλές από τη μεριά του Απόλλωνα, ο Μάνταλος ανέλαβε την εσχάτη των ποινών και έκανε το 1-1 (81'), νικώντας από τα 11 βήματα τον Πίτκα.

Μάλιστα, στο 86' παραλίγο να γίνει η ολική ανατροπή, με τον Μπρέσεβιτς να κάνει εκπληκτικό ψαλιδάκι και την μπάλα να βρίσκει το δεξί δοκάρι. Ένα λεπτό μετά, ο Μάνταλος έκανε ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα για την ομάδα του Δέλλα, αφήνοντας τον "Δικέφαλο" με εννέα παίκτες και το σκορ να μην αλλάζει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Απόλλων Σμύρνης (Αλέκος Βοσνιάδης): Πίτκας, Χατζηζήσης, Γκόλιας, Κοτσώνης, Κύργιας, Ηρακλής (81’ Χατζής), Καραδέμητρος, Λαγός (58’ Πινέιρο), Βάντερσον, Φαρινόλα, Ανγκούλο (72’ Τζιώρας)

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης, Μπακάκης, Σοϊλέδης, Τζανετόπουλος (58’ Μπρέσεβιτς), Λαμπρόπουλος, Γιόχανσον, Ανάκογλου, Μάνταλος, Πλατέλλας, Μπαρμπόσα (91’ Ρόβας), Αραβίδης

Κάρτες:

Κίτρινες: Πλατέλλας (2), Ηρακλής, Φαρινόλα, Μάνταλος (2), Λαγός, Ανάκογλου, Καραδέμητρος, Χατζηζήσης, Κοτσώνης, Λαμπρόπουλος, Βάντερσον, Γκόλιας

Κόκκινες: Πλατέλλας, Μάνταλος

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ