FOOTBALL LEAGUE

''Ανοίξτε το τηλέφωνο του διαιτητή Κατσικογιάννη''

''Ανοίξτε το τηλέφωνο του διαιτητή Κατσικογιάννη''
Παπαϊωάννου

Ο πρόεδρος της Λαμίας Πανουργιάς Παπαϊωάννου προχώρησε σε καταγγελίες αναφορικά με όσα συμβαίνουν στη Football League. Ευθεία επίθεση στον διαιτητή Κατσικογιάννη, κουβέντα για στοίχημα.

Σοβαρές καταγγελίες από τον Πανουργιά Παπαϊωάννου. Το αφεντικό της Λαμίας κατηγόρησε τον ρέφερι Κατσικογιάννη ότι παίρνει συγκεκριμένες εντολές στα παιχνίδια της Football League, ενώ αναφέρθηκε στο φλέγον ζήτημα με την αντικανονική συμμετοχή του Χουσεΐν Μουμίν στην αναμέτρηση της ομάδας της Φθιώτιδας με την Αναγέννηση Καρδίτσας.

Αρχικά είπε: «Τις τελευταίες δύο μέρες έχουν συμβεί κάποια πράγματα στην ομάδα, η οποία ανήκει σε όλους μας και πρέπει όλοι να έχετε μια πλήρης ενημέρωση με όσα μπορώ και εγώ να ξέρω, για να γνωρίζετε όλοι που βρισκόμαστε. Η ομάδα θέλω να ξεκαθαρίσω ακόμη μια φορά δεν ανήκει σε κανέναν, ανήκει στην πόλη, ανήκει στους φιλάθλους, ανήκει στον κόσμο της Λαμίας. Σήμερα είμαι εγώ πρόεδρος, όπως υπήρξαν και πολλοί πριν από μένα και ελπίζω ότι θα ακολουθήσουν και πολλοί ακόμη μετά από μένα. Το ποδόσφαιρο βλέπουμε όλοι ότι περνάει κρίση και εύχομαι στο τέλος να βγει νικητής αυτό και όχι η βία ή άλλα άσχημα φαινόμενα».

Για το παιχνίδι με την Καρδίτσα:

«Στο ματς με την Καρδίτσα είδα σε κάποια μέσα ενημέρωσης ότι αναφέρθηκαν σε συμπλοκές των οπαδών της Λαμίας με αυτούς της Καρδίτσας. Όσοι ήσασταν στο γήπεδο νομίζω το είδατε ότι δεν υπήρξε καμία συμπλοκή των οπαδών της Λαμίας και της Καρδίτσας, αλλά συμπλοκή των οπαδών της Καρδίτσας με την αστυνομία και μόνοι τους ποδοπατήθηκαν. Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιες ομάδες στέλνουν έτσι οργανωμένους κάποιους φιλάθλους, 30-40 παιδιά για να κάνουν κάποια πράγματα που δεν αρμόζουν στα γήπεδα, δεν ευθύνονται αυτά τα παιδιά για να το ξεκαθαρίζουμε, αλλά οι διοικήσεις των ομάδων.

Ό,τι λέω είναι πάντα με ειλικρίνεια και αγάπη για την ομάδα, δεν έχω σκοπό να διασύρω κανέναν αλλά έχω σκοπό να προφυλάξω τα συμφέροντα της ομάδας, η οποία βάλλεται από πολλούς, το γνωρίζω όπως γνωρίζω και ότι ο δρόμος που έχουμε μπροστά μας μέχρι το καλοκαίρι θα είναι πολύ δύσκολος».

Για τον διαιτητή του αγώνα με τον Πιερικό κ. Κατσικογιάννη:

«Η ομάδα έφυγε από τον Πιερικό με ένα αποτέλεσμα 0-0. Ο διαιτητής της αναμέτρησης ό,τι δεν κατάφερε να κάνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο το έκανε εκτός αυτού. Έγραψε στο Φύλλο Αγώνα ότι ο παίκτης μας Χουσεΐν Μουμίν αναφέρθηκε σ' αυτόν με αισχρά λόγια κατά της οικογένειάς του και κατά των παιδιών του. Επειδή γνωρίζω προσωπικά τον παίκτη και σαν χαρακτήρα, δεν βρίζει, έχει μάλιστα μια θρησκεία που δεν του επιτρέπει να χρησιμοποιεί κάποιες από τις λέξεις που γράφει και το γνωρίζουμε. Να μας πει ο κ. Κατσικογιάννης, ο διαιτητής Ηπείρου αν αυτά που έχει γράψει τα πιστεύει και τον προκαλώ να μας πει με ποιο άτομο από την οικογένειά του μίλησε στο κινητό του μετά την λήξη του αγώνα και τι οδηγίες πήρε και ποια συμφέροντα εξυπηρετούσε. Ο πατέρας μου εμένα εκεί που είναι αισθάνεται περήφανος, ο πατέρας του κ. Κατσικογιάννη σίγουρα δεν αισθάνεται περήφανος. Καλώ όποιος είναι υπεύθυνος, ο Εισαγγελέας, να ανοίξει το κινητό του για να δούμε με ποιον μίλησε και ποιος τον μανατζάρει.

Επίσης καλώ την ΕΠΟ και τον Αθλητικό Εισαγγελέα να πάρουν άμεσα θέση. Εμείς από τη μεριά μας ό,τι είναι νόμιμο θα το τηρήσουμε. Δυστυχώς γνωρίζω κάποια πράγματα και κάποια σας τα είπα. Ο Γενικός Αρχηγός μας δεν μπόρεσε να πλησιάσει τον διαιτητή και απωθήθηκε βίαια με δόλο λέγοντας του ο διαιτητής από μακριά ότι όλα είναι εντάξει και το μόνο που θα γράψει μετά το τέλος του παιχνιδιού είναι η κίτρινη στον Ρεπετσά και μετά συμπλήρωσε ο ίδιος ό,τι ήθελε. Έτσι την ώρα που παίζουμε αγώνα την Τετάρτη έρχεται το Φύλλο Αγώνα και η Τιμωρία του Μουμίν. Το ίδιο είχε συμβεί με τον συγκεκριμένο διαιτητή και πέρυσι στον αγώνα της ομάδας μας στα Τρικάλα όπου κρινόταν το πρωτάθλημα. έδειξε κόκκινη στον παίκτη μας τον Παπαστεργίου, όταν ρωτήθηκε γιατί είπε ότι έφτυσε ενώ αυτό δεν έγινε ποτέ και ενώ το παιχνίδι ήταν 1-0 υπέρ μας, αφήνει την ομάδα μας με 10 παίκτες. Θα ντρεπόμουν να είμαι στη θέση του και να σφυρίζω, θα κρέμαγα τη σφυρίχτρα και θα άλλαζα επάγγελμα».

Για παίκτες που «σημαδεύονται»:

«Είναι γεγονός ότι σημαδεύονται παίκτες που έχουν καλή απόδοση και είναι σε φόρμα. Είχα επιστήσει στην προσοχή στη διοίκηση ότι θα γίνονταν αυτό, όπως τον Βασιλόγιαννη που τον έχουμε με κάταγμα, έτσι και ο Μουμίν τώρα επειδή στα τελευταία παιχνίδια είχε πολύ καλή απόδοση σημαδεύτηκε. Η ομάδα βάλλεται και θα δούμε πολλά ακόμη».

Για το πρωτάθλημα της Football League:

«Δια μέσου των βουλευτών του Νομού μας θα ζητήσω ραντεβού με τον νέο Υφυπουργό Αθλητισμού επειδή βλέπω ότι έχει όρεξη για δουλειά και να ρωτήσω για ποιο λόγο η Football League και οι ομάδες της μπαίνουν στο Στοίχημα, ούτε έσοδα έχουμε, ούτε τίποτα από αυτό. Αν οι ομάδες βγουν από τις στοιχηματικές εταιρείες και τα γήπεδα θα γεμίσουν κόσμο και μεγαλύτερη αξιοπιστία θα υπάρχει και τότε θα δούμε πόσοι παράγοντες και διοικούντες θα παραμείνουν. Εμένα με ρωτάνε σαν επιχειρηματία συνεχώς αν παίζω στοίχημα και απαντάω αρνητικά. Ψάχνουμε να βρούμε τη φωτιά όταν πατάμε επάνω.

Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω την αθλητική δικαιοσύνη πώς διοικούν ομάδες άνθρωποι που είναι καταδικασμένοι για άλλα νομικά προβλήματα ή που καταθέτουν πλαστές εγγυητικές. Επίσης πώς υπάρχουν πρόεδροι με μηδενική φορολογική δήλωση, με ποιον τρόπο τα βγάζουν πέρα στις ομάδες τους όταν το χαμηλότερο μπάτζετ είναι είναι 500.000 και φέτος παίρνουμε 150.000. Εγώ έχω κανονικά φορολογική δήλωση και δεν κρύβω τίποτα, ίσως είναι και ένας από τους λόγους που δεν θέλουν τη Λαμία, τους χαλάμε την ιστορία. Δεν σας κρύβω ότι από κάποιους άνανδρους έχω δεχθεί ανώνυμα γράμματα με απειλές αλλά εγώ δεν τα σηκώνω αυτά, δεν σηκώνω απειλές από κανέναν. Προσβάλλω μόνο όταν με προσβάλλουν».

Για τις ευθύνες των ανθρώπων της ομάδας:

«Μην ψάχνετε ευθύνες στην ομάδα, κανείς δεν έχει ευθύνη, μικρά λάθη έχουν γίνει αλλά καταλαβαίνετε ότι όλο αυτό μας χτύπησε σαν κεραυνός. Έχουν γίνει κάποιες αλλαγές για λόγους ψυχολογικούς. Οι κύριοι Βαλάντης Μπλέτσας και Γιάννης Συρογιάννης έχουν μετατεθεί στο τεχνικό τιμ, είναι κανονικά εντός ομάδας και γενικός αρχηγός αναλαμβάνει ο παλιός προπονητής της ομάδας όταν ήταν στη Δ΄ Εθνική, ο Λάκης Παπανικολάου. Η ομάδα θα συνεχίσει. Υπόσχομαι ότι θα είμαι πρόεδρος στη Λαμία ως το τέλος του πρωταθλήματος. Αυτό που δεν μπορώ να υποσχεθώ, αν το ποδόσφαιρο συνεχίσει να είναι έτσι, αν θα έχω το κουράγιο μετά το καλοκαίρι να συνεχίσω, θα το ξανασυζητήσουμε. Βλέπω ότι κάτι πάει να αλλάξει με τον νέο Υφυπουργό που φαίνεται να έχει όρεξη και αν η ΕΠΟ βοηθήσει».

Για τον αγώνα της Δευτέρας με τον Ολυμπιακό Βόλου:

«Έχουμε ένα ματς τη Δευτέρα με τον Ολυμπιακό Βόλου. Με τις ομάδες και με τους φιλάθλους δεν μας χωρίζει τίποτα. Θα παρακαλέσω όσους πάνε να δούνε τον αγώνα, δεν χρειάζεται να βρίζουν τις άλλες πόλεις και τους άλλους φιλάθλους. Θέλω να επικροτούμε την ομάδα μας, στο ποδόσφαιρο υπάρχουν 3 αποτελέσματα, ας αφήσουμε τους παίκτες να αγωνιστούν και κάθε αποτέλεσμα να το δεχόμαστε, δεν μας φταίνε οι φίλαθλοι των άλλων ομάδων. Σαν διοίκηση σας δίνω το παράδειγμα και μακάρι να ακολουθήσουν και άλλες διοικήσεις. Μην αποσυντονίζουμε τους αγώνες με γεγονότα στις κερκίδες, έτσι χάνει μόνο το ποδόσφαιρο. Ψάχνουμε να βρούμε τρόπους επιστροφής του κόσμου στο γήπεδο και όχι απομάκρυνσής του».

Σε ερώτηση αν υπήρξε επαφή με την Football League για το θέμα της τιμωρίας είπε:

«Υπήρξε επαφή με την Football League και τον Πρόεδρο και μας δήλωσε ότι έχουμε τη στήριξή του και πιστεύει και ο ίδιος ότι δεν ήταν δίκαιο. Τυπικά χάνουμε τους βαθμούς αλλά σίγουρα θα το παλέψουμε νομικά, το έχουν αναλάβει οι δικηγόροι».

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ