FOOTBALL LEAGUE

Αναζητά λύσεις επιβίωσης η Football League

Αναζητά λύσεις επιβίωσης η Football League
ΔΣ Football League ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Κλήρωση διαιτητών και αλλαγή στον τρόπο πληρωμής τους, επιδιώξη να λάβει το ποσό που δικαιούται από την UEFA για τις υποδομές και χαλαρή διαδικασία αδειοδότησης οι προτάσεις της Football League στην προσπάθεια για... επιβίωση.

Η οικονομική στενότητα έκανε και εφέτος την εμφάνισή της στο πολύπαθο πρωτάθλημα της Football League. Στο διοικητικό συμβούλιο της Παρασκευής (6/5) τα μέλη της διοργανώτριας συνεδρίασαν και κατέθεσαν προτάσεις, ώστε να δοθούν λύσεις στο αδιέξοδο που παρατηρείται.

Στόχος της Football League είναι να βρει πηγή εσόδων, για αυτό θα επιδιώξει να λάβει το ποσό που δικαιούται από την UEFA για τις υποδομές, αλλά και το ποσοστό που της αναλογεί από τη συμμετοχή των ομάδων σε παιχνίδια όπως στο ΠΡΟΠΟ. Στο περιθώριο του διοικητικού συμβουλίου εκφράστηκαν παράπονα για τα πρόστιμα λόγω των καρτών. Για παράδειγμα αν μια ομάδα πάρει πάνω από 5 κίτρινες σε ένα ματς, τιμωρείται με 1000 ευρώ. Έτσι ειπώθηκε ότι είναι προτιμότερο τα χρήματα αυτά να πηγαίνουν σε ταμείο της Football League, παρά στην Ομοσπονδία.

Από τα βασικά θέματα ήταν η πρόταση για τροποποίηση του κανονισμού στο θέμα των διαιτητών, ενόψει της τακτικής γενικής συνέλευσης της ΕΠΟ. Τα μέλη της Football League πρότειναν να γίνεται κλήρωση των διαιτητών και όχι ορισμός, αλλά και να μειωθούν κατά 20% τα έξοδα διαιτησίας. Η Λίγκα πρότεινε να δίνεται ένα περιθώριο 48 ωρών μετά τα παιχνίδια στη γηπεδούχο ομάδα να πληρώνει τα διαιτητικά έξοδα. Πρόταση για τροποποίηση κανομισμού έγινε και στο θέμα της διαδικασίας αδειοδότησης. Το σώμα πρότεινε αυτή να είναι πιο χαλαρή σε σχέση με φέτος για τις ΠΑΕ που θα βρίσκονται και την επόμενη σεζόν στη Football League.

Ο Πανθρακικός και η Καλλονή, από εκεί και πέρα, που υποβιβάστηκαν στη Football League και θα λάβουν πριμ 200.000 ευρώ, προτάθηκε να μπουν στο τελευταίο γκρουπ εμπορικότητας, έτσι ώστε τα έσοδα να μοιραστούν ισομερώς. Τέλος, αποφασίστηκε η 32η αγωνιστική να γίνει τη Δευτέρα 16 Μαΐου. Όλα τα ματς θα ξεκινήσουν στις 16:00. Η 33η αγωνιστική θα διεξαχθεί την Κυριακή (22/05), ενώνη τελευταία, η 34η, θα πραγματοποιηθεί στις 29 Μαΐου. Οι δύο τελευταίες αγωνιστικές θα έχουν κοινή ώρα έναρξης στις 17:00.

Photo Credits: Action Images

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ