FOOTBALL LEAGUE

Ανατροπή με on fire Μάνο ο ΟΦΗ, "κόλλησαν" Δόξα Δράμας και Τρίκαλα

FOOTBALL LEAGUE / ΟΦΗ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
FOOTBALL LEAGUE / ΟΦΗ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, ο ΟΦΗ νίκησε 3-1 τον Απόλλωνα Πόντου με δύο γκολ του Μάνου είναι σε απόσταση μίας νίκης από τον πρωτοπόρο Άρη. "Κόλλησαν" Τρίκαλα (στις Σέρρες) και Δόξα (στη Δράμα με Απόλλωνα Λάρισας).

Μπορεί να ζει μέσα σε δυσχερές οικονομικό πλαίσιο, αλλά είναι αποφασισμένος όχι μόνο να επιβιώσει, αλλά και να εξαντλήσει τα περιθώρια ανόδου στη Super League Σουρωτή.

Ήδη, με το πέρας της 12ης αγωνιστικής της Football League ο ΟΦΗ χάρη στην τέταρτη διαδοχική του νίκη βρίσκεται σε απόσταση τριών βαθμών από τον πρωτοπόρο Άρη (γκέλαρε το Σάββατο στο "Κλεάνθης Βικελίδης" με την ΑΕ Καραϊσκάκης) και δύο βαθμών από την Παναχαϊκή, η οποία βρίσκεται στη δεύτερη θέση.

FOOTBALL LEAGUE / ΟΦΗ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
FOOTBALL LEAGUE / ΟΦΗ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Γι' αυτό, φρόντισε ο Δημήτρης Μάνος ο οποίος είναι πραγματικά on fire. Ήδη, μετρά 9 γκολ σε 8 ματς. Βέβαια, η αναμέτρηση του "Γεντί Κουλέ" δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον "Όμιλο". Επτά λεπτά μετά την έναρξή της, ο Συμελίδης με δυνατό σουτ με το δεξί έξω από την περιοχή, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (0-1). Με τη συμπλήρωση ενός τετάρτου παιχνιδιού, ο Μπολάκης έδωσε στον Μάνο κι αυτός ισοφάρισε.

Δεν έκαμψαν την ομάδα του Ηρακλείου ούτε οι αναγκαστικές αλλαγές (τραυματισμός Λεάλ). Στο 62', ο Κουτσιανικούλης έφυγε στην αντεπίθεση, την κατάλληλη στιγμή έδωσε δεξιά στον Μάνο κι αυτός έκανε απλά τη δουλειά του. Ένατο γκολ σε οκτώ εμφανίσεις! Το τελικό αποτέλεσμα της νίκης (3-1) επί του Απόλλωνα Πόντου διαμόρφωσε ο Παπαστεριανός με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Κοιλιάρα στο 83'.

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος):Στρέζος, Φαζός (58' Παπατόλιος), Κοιλιάρας, Κομεσίδης, Ποτουρίδης, Νάστος, Παπαστεριανός, Μπολάκης, Κουτσιανικούλης (88' Μονιάκης), Λεάλ (30' λ. τρ. Πουρτουλίδης), Μάνος.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ (Δημήτρης Καλαϊτζίδης):Λόπεθ, Αμαραντίδης, Γεωργιάδης, Σαμαράς, Καπίας, Τσεμπερίδης, Λιόνης (66' Ν' Λουντούλου), Καλογέρης, Συμελίδης, Χασομέρης, Μπρίτο (76' Κυβελίδης).

ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΞΑ

Υπό το βλέμμα του Νίκου Κωστένογλου, ο οποίος είναι ο πιθανότερος αντικαταστάτης του Άγγελου Διγκόζη στην τεχνική ηγεσία, η Δόξα δεν κατάφερε να κάμψει στη Δράμα την αντίσταση του Απόλλωνα Λάρισας (2-2).

Μόλις στο τρίτο λεπτό, οι Θεσσαλοί άνοιξαν το σκορ, με τον Καρακατσάνη να εκμεταλλεύεται το λάθος του Σιώπη. Οι "μαυραετοί" έφθασαν στην ανατροπή. Ο Κάσες αποκατέστησε την ισορροπία στο σκορ στο 7' και ο Κουσκουνάς στο 61' έδωσε στο προβάδισμα. Μόνο που η χαρά στη Δράμα, κράτησε μόνο δύο λεπτά. Στο 63', ο Ιβανίδης με μακρινό σουτ διαμόρφωσε το τελικό ισόπαλο 2-2.

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Νίκος Ιωσηφίδης): Μένκα, Σιώπης (87' Μαρκόπουλος), Πεταυράκης, Όστοϊτς, Γκότοβος, Ριζογιάννης, Γουνδουλάκης (79' Λίτσκας), Κάσες (58' Τσούτσης), Μπαϊκαρά, Ματσούκας, Κουσκουνάς.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Νίκος Θεοδοσιάδης): Παϊτέρης, Σκούπρα, Κουρτεσιώτης, Παπαζαχαρίας, Β. Ανδρέου, Αγρόδημος, Χατζής, Μαυριάς (64' Κανούλας), Τσιλούλης, Καρακατσάνης (70' Συράκος), Ιβανίδης (83' Γ. Ανδρέου).

ΣΕΦΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΒΕΛΓΟ ΓΙΑ ΕΡΓΟΤΕΛΗ

Την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα πανηγύρισαν ο Εργοτέλης κι ο τεχνικός του, Τάκης Γκώνιας. Για τους "κιτρινόμαυρους" του Ηρακλείου, "καθάρισε" ο Βέλγος.

Ο Ούγκο Κάιπερς με δύο προσωπικά του γκολ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Άνοιξε το σκορ στο 44ο λεπτό κι έκανε το 0-2 στο 85ο. Ενδιάμεσα, στο 81ο, είχε και δοκάρι.

Η Βέροια, από την άλλη, δεν είχε κάτι αξιόλογο να επιδείξει, με μοναδικές ευκαιρίες αυτές με τον Βανκεβάι στο 3' και τον Ουνγιαλίδη στο 18'.

ΒΕΡΟΙΑ (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Γιαγκιόζης (33’ Τριαντάφυλλος), Σουλιώτης, Καψάλης, Κοζάκης (75’ Μέξης), Δαμιανάκης, Λάσκαρης, Λίταινας (66’ Λαζόπουλος), Δόρης, Μπαστιάνος, Βανκεβάι, Ουνγιαλίδης.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Τάκης Γκώνιας): Λαδάς, Μπουρσέλης (75’ Εντιαγέ), Βογιατζής, Νικολακάκης, Μπάτζιος, Μπουτσάκης (69’ Αγγελόπουλος), Σταμόπουλος, Μαζουλουξής, Σταματάκος (84’ Ιατρούδης), Μπούζας, Κάιπερς.

"ΣΙΦΟΥΝΑΣ" ΑΟΧ/ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ

Μια ομάδα υπήρχε στο Αίγιο, κι αυτή δεν ήταν ο Παναιγιάλειος. Ο ΑΟΧ/Κισσαμικός συνέτριψε με 4-0 τους "μελανόλευκους". Όλα ξεκίνησαν ιδανικά για την ομάδα της Κρήτης. Μόλις τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης, ο Αποστολίδης από μπαλιά του Σάλιακα νίκησε τον Αθανασίου κι άνοιξε το σκορ.

Ο Σάλιακας στο 26' διεύρυνε το προβάδισμα των φιλοξενούμενων, ο Παντελάκης στο 55' διαμόρφωσε το 0-3 και ο Αποστολίδης ύστερα από δύο λεπτά (57') διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα του θριάμβου των Κρητικών και διασυρμού της "Μαύρης Θύελλας".

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Αλέξης Σπυρόπουλος): Αθανασίου, Ρέλλας (74' Ντέμο), Βλάχος, Σμίλτος, Κοντοχρήστος, Γαβριηλίδης, Καζναφέρης, Γκούμας (46' Κόκκορης), Σκαρτσίλας, Γκούφας (54' Μπρους), Σταματής.

ΑΟΧ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Γιώργος Πετράκης): Λαζαρίδης, Τόλι (62' Ξύδας), Παντελάκης, Ζιούλης, Σερβιλάκης, Σελινιωτάκης, Γκίνη, Αποστολίδης, Σάλιακας (85' Μαρκοπουλιώτης), Χαλκιαδάκης, Λέο (71' Νικόλτσης).

ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΑΔΑ Η ΣΠΑΡΤΗ

Εν αναμονή της άφιξης του Φράνσις Αντετοκούνμπο, η Σπάρτη έκανε το χρέος της απέναντι στην Καλλιθέα και "βλέπει" ξεκάθαρα πεντάδα. Εξάλλου, οι Λάκωνες ήταν το φαβορί. Και το επιβεβαίωσαν.

Ο Τριανταφυλλάκος φρόντισε στο 10ο λεπτό να πετύχει το μοναδικό (και νικητήριο) γκολ της αναμέτρησης. Με το αποτέλεσμα αυτό η Σπάρτη εδραιώνεται στην πρώτη πεντάδα, ενώ η Καλλιθέα απέχει 5 βαθμούς από τη ζώνη υποβιβασμού.

ΣΠΑΡΤΗ (Θωμάς Γράφας): Γιακουμής, Ζουλιώτης, Βοσνακίδης, Οικονομόπουλος, Νιάρος, Τσιμόντζι (66' Μπέλης), Παναγιώτου, Τριανταφυλλάκος, Μπαρέττας (78' Γραικός), Ράντι (89' Κατσίκης), Ράνος.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Γιώργος Κορακάκης): Θεοδωράκης, Καντέ, Συριόπουλος, Βαλμάς (46' Μάκο), Σεζάϊ, Ντιακιτέ, Παπαγγελής, Ταμπάκης (46' Γκέτσι), Τσατσόπουλος, Σμυρλής, Χοτζάλι (70' Μήλιος).

ΔΕΝ "ΤΡΩΕΙ" ΓΚΟΛ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Η Αναγέννηση νίκησε με 2-0 τον Αιγινιακό στην Καρδίτσα. Όπου, φυσικά, δεν έχει δεχθεί γκολ. Καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του ματς οι Θεσσαλοί, άνοιξαν το σκορ με τον Τζέκο στο 74'. Ο Ιμπραχιμά Κονέ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, διαμόρφωσε το τελικό σκορ της επικράτησης της ΑΣΑ.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Γιώργος Βαζάκας):Γκέκας, Καρρίκι, Κωνσταντινόπουλος, Ρουσσάκης, Θεοδωράκης, Μπιτέλης, Σουντουρά, Σταματάκης (90' Μασούρας), Τζέκος, Πλαβούκος, Χαντζάρας (57’ Κονέ).

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Κώστας Νικολαΐδης):Τόλιος, Ανδρικόπουλος, Γιαζιτζόγλου, Βλάχος, Λιόλιος, Αντωνιάδης, Γκατσολάρι, Ζούρκος, Σοφιάνης, Παπαδόπουλος, Προσκυνητόπουλος.

"ΜΠΛΟΚΟ" ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

Πολλά λάθη και μάλλον δίκαιη η μοιρασιά στις Σέρρες. Τα "λιοντάρια" άνοιξαν το σκορ με τον Γκούρτσα να εκμεταλλεύεται το "δώρο" του Αποστολίδη στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Πανσερραϊκός δεν μπόρεσε να κάνει το 2-0, όταν ο Αποστολίδης νίκησε τον Ρούτση και τα Τρίκαλα ισοφάρισαν. Στο 63ο λεπτό ο Τσαμούρης ανέτρεψε τον Γροντή στην περιοχή, ο Τόμιτς ανέλαβε την εκτέλεσε και ήταν εύστοχος. Οι φιλοξενούμενοι "φωνάζουν"για πέναλτι σε ανατροπή του Γιαννιτσάνη από τον Ρούτση εντός περιοχής στο 88’.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Περικλής Αμανατίδης):Ρίστιτς, Τσαμούρης, Τσελεπίδης, Ιωαννίδης, Ορφανίδης, Τσιμίκας, Αναστασόπουλος, Κάκκο (69’ Δούμτσιος), Στέβιτς (23’ Ρούτσης), Κρητικός, Γκούρτσας (62’ Πόζογλου).

ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ (Σωτήρης Αντωνίου):Αποστολίδης, Πάνος, Χιντζίδης, Βέρτζος, Κοτσώνης, Ανδρεόπουλος (46’ Ζγκούρη), Τζόκιτς (80’ Μάκος), Τόμιτς, Μιλοσάβλιεβ, Γιαννιτσάνης, Ντακόλ (60’ Γροντής).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

Σάββατο 20 Ιανουαρίου

Άρης – Καραϊσκάκης 0-0

Κυριακή 21 Ιανουαρίου

ΟΦΗ - Απόλλων Πόντου 3-1 (17', 62' Μάνος, 83' Παπαστεριανός / 6' Συμελίδης)

Παναιγιάλειος - ΑΟΧ Κισσαμικός 0-4 (4' Αποστολίδης, 26' Σάλιακας, 55' Παντελάκης, 57' Αποστολίδης)

Αναγέννηση Καρδίτσας - Αιγινιακός 2-0 (74' Τζέκος, 90'+2' Κονέ)

Πανσερραϊκός - Τρίκαλα 1-1 (45'+3' Γκούρτσας / 64' πεν. Τόμιτς)

Δόξα Δράμας - Απόλλων Λάρισας 2-2 (7' Κάσες, 61' Κουσκουνάς / 4' Καρακατσάνης, 63' Ιβανίδης)

Σπάρτη - Καλλιθέα 1-0 (10' Τριανταφυλλάκος)

Βέροια – Εργοτέλης 0-2 (44', 85' Κάιπερς)

Αχαρναϊκός – Παναχαϊκή Δ.Δ.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Άρης 30

2. Παναχαϊκή 29

.....................................................

3. ΟΦΗ 27

4. Τρίκαλα 22

5. Σπάρτη 20

6. ΑΟΧ/Κισσαμικός 18

7. Δόξα Δράμας 17

8. ΑΕ Καραϊσκάκης 17

9. Αναγέννηση Καρδίτσας 17

10. Απόλλων Πόντου 15

11. Βέροια 14

12. Αιγινιακός 14

13. Απόλλων Λάρισας 13

.....................................................

14. Πανσερραϊκός 12

15. Παναιγιάλειος 10

16. Καλλιθέα 9

17. Εργοτέλης 9

18. Αχαρναϊκός -51

Η 13Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Σάββατο 27 Ιανουαρίου

Καραϊσκάκης - Δόξα Δράμας (15:00 ΕΡΤ3, Δημ. Αγίων Αναργύρων)

Τρίκαλα - Αν. Καρδίτσας (15:00 Web TV, Δημ. Στάδιο Τρικάλων)

Κυριακή 28 Ιανουαρίου

ΑΟΧ Κισσαμικός - Αιγινιακός (15:00, Δημ. Περιβολίων)

Απόλλων Πόντου - Παναιγιάλειος (15:00, Γήπεδο Καλαμαριάς)

Απόλλων Λάρισας - ΟΦΗ (15:00 ΕΡΤ3, Αλκαζάρ)Καλλιθέα - Πανσερραϊκός (15:00, Δημ. Στάδιο Καλλιθέας)

Εργοτέλης - Σπάρτη (15:00, Παγκρήτιο)

Παναχαϊκή - Βέροια (15:00, Γήπεδο Αγυιάς)

Αχαρναϊκός - Άρης Δ.Δ.

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ