FOOTBALL LEAGUE

Αναστασιάδης: "Ο Τεννές είναι ο κατάλληλος για τη Football League"

Αναστασιάδης: "Ο Τεννές είναι ο κατάλληλος για τη Football League"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο κεντρικός αμυντικός της Λαμίας, Ανέστης Αναστασιάδης, μιλά στο Sport24.gr για τη νέα σεζόν που τον βρίσκει στη Football League, τους στόχους των Φθιωτών και τη συνεργασία του με τον Μπάμπη Τεννέ.

Μια καριέρα πλούσια μετά από Ηρακλή Πτολεμαΐδας, ΟΦΗ, Κέρκυρα, Εθνικό Αστέρα, Ιωνικό, Παναιτωλικό και Καλλονή. Η νέα σεζόν τον βρίσκει στη Λαμία. Ο 33χρονος κεντρικός αμυντικός, Ανέστης Αναστασιάδης, είναι η πιο δυνατή μεταγραφή των Φθιωτών, ο πιο έμπειρος και ποιοτικός τους παίκτης.

Μπορεί να μας έχει συνηθίσει σε Super League όπου αγωνιζόταν τα τελευταία χρόνια με τις "σαρδέλες", αλλά την ξέρει την κατηγορία της Football League. Και μάλιστα, έχει πανηγυρίσει επιτυχίες σε αυτή τόσο με την Καλλονή όσο και με τον Παναιτωλικό.

Ο Ανέστης Αναστασιάδης μιλά στο Sport24.gr για τη νέα σεζόν που έρχεται, τις "παγίδες" της δεύτερης κατηγορίας, την απουσία δράσης και τη συνεργασία του με τον Μπάμπη Τεννέ, τον οποίον θεωρεί ως τον καταλληλότερο. Όπως υπόσχεται οι "κυανόλευκοι" έχουν ως στόχο να πρωταγωνιστήσουν και να πετύχουν την άνοδο.

- Ανέστη, βρίσκεσαι σε μια νέα πόλη, σε μια νέα ομάδα και θα αγωνιστείς σε μια κατηγορία στην οποία έχεις αγωνιστεί στο παρελθόν (Παναιτωλικός, Καλλονή), αλλά την έχεις... ξεχάσει τα τελευταία χρόνια επειδή έπαιζες στη Super League. Ποιος είναι ο στόχος της Λαμίας;

"Στόχος της ομάδας είναι να πρωταγωνιστήσει. Η Λαμία είναι μια ομάδα οργανωμένη κι έχει τον Μπάμπη τον Τεννέ, ένα προπονητή που είναι καταξιωμένος στην κατηγορία. Στόχος μας είναι να πρωταγωνιστήσουμε και να δώσουμε χαρά στον πρόεδρο και στον κόσμο της πόλης που έχει τη δίψα να δει την ομάδα στη Super League. Πρωταρχικός στόχος είναι να κάνουμε πρωταθλητισμό, παίζοντας ανοίγει η όρεξη, να το το χαρεί ο κόσμος, να έρθει. ".

- Μίλησες ειδικά για τον Μπάμπη Τεννέ. Συνεργάστηκες μαζί του και στο παρελθόν. Ένας προπονητής που έχει συνδυάσει το όνομά του με ανόδους ομάδων στη Super League...

"Ο Τεννές είναι ο κατάλληλος προπονητής. Και με τον Παναιτωλικό και με την Καλλονή, όπου ήμουν, πέτυχα την άνοδο στη Super League. O Τεννές είναι ο καταλληλότερος για να πρωταγωνιστήσεις στην κατηγορία".

Αναστασιάδης: "Ο Τεννές είναι ο κατάλληλος για τη Football League"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

- Η Λαμία είναι μια πόλη, η οποία δεν είναι συνηθισμένη σε... Super League. Η ομάδα έφθασε κοντά στην άνοδο, έφθασε "κοντά στην πηγή, αλλά δεν ήπιε νερό". Πιστεύεις είναι ώρα αυτή η ώρα;

"Παρά την οικονομική κρίση, ο κόσμος έχει αρκετή όρεξη και δίψα να δει την ομάδα στην πρώτη κατηγορία. Στο κάτω-κάτω θα διαφημιστεί και η πόλη μέσα από όλο αυτή. Αξίζει να τη γευτεί αυτή τη χαρά και γι' αυτό θα προσπαθήσουμε".

- Η Football League έχουμε δει ότι είναι ένα πρωτάθλημα, το οποίο βασίζεται στις έδρες. Και η Λαμία έχει δυνατή έδρα. Θα είναι και φέτος το δυνατό της σημείο;

"Από την έδρα μας, θα πρέπει να ξεκινήσουμε. Στο σπίτι μας πρέπει και θα είμαστε πολύ δυνατοί. Εκτός θα πρέπει να παίξουμε για το αποτέλεσμα και το σημαντικό είναι να πάρουμε τα ματς

Έχει πολλές ιδιαιτερότητες το πρωτάθλημα της Football League, όποια ομάδα είναι πιο δυνατή κι έχει πιο γυμνασμένα παιδιά θα έχει περισσότερες πιθανότητες. Δε φθάνει μόνον η τεχνική στη δεύτερη κατηγορία.".

Αναστασιάδης: "Ο Τεννές είναι ο κατάλληλος για τη Football League"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

- Άρης, ΌΦΗ, Απόλλων Σμύρνης, Σπάρτη, Τρίκαλα. Αυτές είναι οι ομάδες που φαίνεται ότι θα διεκδικήσουν με εσάς την άνοδο. Μεγάλη μάχη;

"Θα γίνει μεγάλη μάχη για την άνοδο. Υπάρχουν δυο ιστορικές ομάδες στην κατηγορία, όπως είναι ο Άρης και ο ΟΦΗ, αλλά η Λαμία είναι τυχερή για το γεγονός ότι έχει έναν πρόεδρο, ο οποίος κάνει τα πάντα και θα την στηρίξει μέχρι το τέλος".

- Υπάρχει αβεβαιότητα για την ακριβή ημερομηνία έναρξης της Football League. Ήδη, υπάρχει καθυστέρηση, αλλά το πρόβλημα με τα τηλεοπτικά προκαλεί συνεχείς αναβολές. Πιστεύεις ότι επηρεάζεστε κι εσείς και οι άλλες ομάδες; Και πώς;

"Σίγουρα η απουσία δράσης σε βαραίνει ψυχολογικά, όλες οι ομάδες έχουν κάνει ένα πλάνο, κι αυτό πηγαίνει προς τα πίσω. Το θετικό ότι έχουμε χρόνο να γνωριστούμε μεταξύ μας, να δουλέψουμε, να βελτιωθούμε"

Αναστασιάδης: "Ο Τεννές είναι ο κατάλληλος για τη Football League"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

- Στο Κύπελλο, θα αντιμετωπίσετε και την ΑΕΚ, εκτός από τις Αναγέννηση Καρδίτσας και Κέρκυρα. Είναι το ματς αυτό, στην έδρα σας με μια μεγάλη ομάδα, κίνητρο και για εσάς και για τον κόσμο;

"Αυτό το παιχνίδι με μια μεγάλη ομάδα, όπως είναι η ΑΕΚ, είναι χρήσιμο, να μετράς τις δυνάμεις τη δυναμή σου και μια μεγάλη ομάδα που διψά για ποδόσφαιρο. Θα κάνουμε τα πάντα για να δώσουμε χαρά στον κόσμο"

- Πόσο ιδιαίτερο είναι το ποδόσφαιρο στην επαρχία; Έχει ανάγκη το ελληνικό ποδόσφαιρο από τις επαρχιακές ομάδες;

"Νομίζω ότι ποδόσφαιρο για να αναγεννηθεί πρέπει να πάει στην επαρχία, όπως γύρισε οι ΟΦΗ, Λάρισα, Λαμία, Παναχαϊκή, Καλαμάτα. Ο κόσμος στηρίζει την ομάδα και πρέπει να ανταμειφθεί".

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ