FOOTBALL LEAGUE

Ακάθεκτα τα Τρίκαλα

Ακάθεκτα τα Τρίκαλα
INTIME SPORTS

Τα Τρίκαλα νίκησαν με 2-0 την Καλλιθέα και παραμένουν αήττητα μετά από τρεις αγωνιστικές στη Football League. Νίκες (οι πρώτες τους) στο τέλος και για τις δύο άλλες θεσσαλικές ομάδες, Αναγέννηση Καρδίτσας και Ολυμπιακού Βόλου.

Ευνοϊκή για τις ομάδες της Θεσσαλίας ήταν η 3η αγωνιστική της Football League. Μετά τη νίκη της ΑΕΛ στο Αίγιο το Σάββατο ακολούθησαν αυτές των Τρικάλων, Αναγέννησης Καρδίτσας και Ολυμπιακού Βόλου την Κυριακή. Μοιρασιά στις κόκκινες και το σκορ στην Κρήτη ανάμεσα σε Εργοτέλη και Λαμία (1-1) , πέρασε από τις Σέρρες ο Αγροτικός Αστέρας (1-2), κακό ματς και χωρίς γκολ στη Ζάκυνθο ανάμεσα στην τοπική ομάδα και τον Κισσαμικό.

Αναγέννηση... στην Καρδίτσα

Υπό το βλέμμα του πρώην μεγαλομετόχου της και νυν της ΑΕΛ, Αλέξη Κούγια ο οποίος βρέθηκε στην Καρδίτσα, η Παναχαϊκή προσπάθησε να απειλήσει με τον Σιατραβάνη (δις, στο 2' και στο 20') και τον Πέδρο στο 25'. Μάλιστα ο δεύτερος είχε δύο ευκαιρίες στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου (40' και 44'), αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Ακάθεκτα τα Τρίκαλα
INTIME SPORTS

Με λιγότερες ποσοτικά ευκαιρίες εκτυλίχθηκε το δεύτερο ημίχρονο στην Καρδίτσα. Ο Σκαθαρούδης έκανε τη σέντρα στο 69ο λεπτό, ο Μαυριάς σούταρε αλλά ο Αθανασόπουλος έδιωξε. Η τελευταία λέξη ανήκε στην τοπική Αναγέννηση που βρήκε δίχτυα με τον Μοσχάκη - μετά από διπλή προσπάθεια - στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης και πήρε την πρώτη της νίκη (1-0) στη φετινή σεζόν της Football League.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Σάκης Θεοδοσιάδης): Κουτσόπουλος, Σάββας, Δημόπουλος (46' Μαυριάς), Γκόλιας, Κισκαμπάνης, Ακασού (66' Μπιτέλης), Καραχάλιος, Μοσχάκης, Τσίτας (58' Σκαθαρούδης), Μούτσα, Τσούκαλος.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Δημήτρης Σπανός): Αθανασόπουλος, Χούσα (30' Παπανικολάου), Κάργας, Ασίγκμπα, Κοντοδήμος, Χατζής (46' Τρίγκας), Ρόκας, Στεργίδης, Τζίλας (89' Περίκο), Πέδρο, Σιατραβάνης.

Ισοπαλία σε κόκκινες και σκορ

Οι περίπου 200 φίλαθλοι που πήγαν στο Παγκρήτιο το απόγευμα της Κυριακής, είδαν τη Λαμία ν' ανοίγει το σκορ με τον Κοντέων μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σερζίνιο. Ο Λυμπερόπουλος, επόπτης, σήκωσε τη σημεία, ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ αλλά η ολιγόλεπτη συζήτηση έβγαλε "λευκό καπνό" με το γκολ να κατοχυρώνεται υπέρ των Φθιωτών και παρά τις διαμαρτυρίες των Κρητικών.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν ευκαιρία να διευρύνουν το προβάδισμα με το πέναλτι που κέρδισε ο Λεάντρο από τον Γρομητσάρη, αλλά ο Αθανασίου απομάκρυνε την εκτέλεση του Σερζίνιο. Ο Λεάντρο μπορεί να κέρδισε το πέναλτι αλλά φρόντισε να αφήσει την ομάδα του με αριθμητικό μειονέκτημα, αντικρίζοντας δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 44ο λεπτό.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Εργοτέλης μπήκε σε σαφώς πιο επιθετικό σχηματισμό με τον Γιάσμινκο Βέλιτς να εξαντλεί τις αλλαγές του από το 63ο λεπτό. Στο 87ο λεπτό αποκαταστάθηκε η αριθμητική ισορροπία με την αποβολή (με δεύτερη κίτρινη του Ρέντζα) κι έξι λεπτά αργότερα και η αγωνιστική με τον Παμλίδη να ισοφαρίζει.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Γιάσμινκο Βέλιτς): Αθανασίου, Ρέντζας, Γρομητσάρης, Γιαλούσης (53' Καλέ), Κυριακόπουλος, Αυγενικού, Άλμπι, Δωματάς, Ντος Σάντος (46' Στεφάνοβιτς), Κούτρης (46' Ίνιατς), Παμλίδης.

ΛΑΜΙΑ (Γιώργος Βαζάκας): Ρίζος, Ζουλιώτης, Λεάντρο, Τσαμούρης, Κοντέων, Σιλιγαρδάκης, Ν' Γκουέμ (45' Κοτσώνης), Τζόκιτς (65' Τόσκας), Σερζίνιο, Καραλής (76' Πίντο), Νεόφυτος

"Πετούν" τα Τρίκαλα

Η βροχή δεν πτόησε τη γηπεδούχο ομάδα των Τρικάλων, η οποία άνοιξε το σκορ με τον Ριζογιάννη μετά από δυνατό σουτ, στο 28ο λεπτό. Οι ποδοσφαιριστές του Κώστα Παναγόπουλου διαχειρίστηκαν καλά το ματς, η Καλλιθέα δημιουργούσε φάσεις, αλλά καμία εξ' αυτών απειλητική για την εστία του Διονύση Χιώτη. Πέντε λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η θεσσαλική ομάδα διεύρυνε το προβάδισμα, όταν ο Στεφάνοβιτς έπιασε στην κεφαλιά μετά τη σέντρα του Κουσκουνά. Η Καλλιθέα έφτασε κοντά στο να μειώσει στο 76ο λεπτό, με τον Ρουσάκη να επιχειρεί το σουτ και τον Σικαλιά, τοποθετημένο σωστά, να μπλοκάρει. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Εύκολη νίκη (πρώτη εντός έδρας) των Τρικάλων με 2-0, επί της Καλλιθέας.

ΤΡΙΚΑΛΑ (Κώστας Παναγόπουλος): Χιώτης (48' Σικαλιάς), Λαμπάκης, Παπαργυρίου, Ρεπετσάς, Ζώνας, Ριζογιάννης, Μουμίν, Στεφάνοβιτς, Κουσκουνάς, Γκονζάλες (84' Δουκάκης), Γκμπαλέ (70' Χαροντάκης)

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Νίκος Παντέλης): Κατσούλης, Λεβέντης, Παγώνης (67' Σμυρλής), Πίκολο, Τσώνης, Ρουσάκης, Τεγούσης, Σταύρου, Μασένα, Αρναρέλλης (46' Λουκάνοβιτς), Φράγκος (56' Μπούζας)

Πέρασε από τις Σέρρες ο Αγροτικός Αστέρας

Καθάριος και Γέσιτς απείλησαν την εστία του Ανδρούτσου στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ για το φιλοξενούμενο Αγροτικό Αστέρα. Στο 29ο λεπτό ακυρώθηκε γκολ για το γηπεδούχο Πανσερραϊκό. Ο Φουρτάδο πήρε την μπάλα στην περιοχή με το χέρι, ο Βοσκόπουλος στη συνέχεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά σωστά ακυρώθηκε το γκολ για την παράβαση στην εκκίνηση της φάσης.

Στο 36' ο Αγροτικός Αστέρας κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Βοσκόπουλου πάνω στον Καθάριο. Ο Γέσιτς το εκτέλεσε εύστοχα κι άνοιξε το σκορ. Οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων, με τον Βελλίνη μετά από ωραία προσπάθεια και σουτ. Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 63ο λεπτό, με τον Φουρτάδο από κοντά μετά από σουτ του Μπαλού. Ο Αγροτικός Αστέρας είχε και δοκάρι με τον Γιάντση στο 85ο λεπτό. Ο Αγροτικός Αστέρας πέρασε από τις Σέρρες χάρη στη νίκη με 2-1.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Κώστας Βασιλακάκης): Ανδρούτσος, Σιάκκας, Βοσκόπουλος, Ιωαννίδης, Περπερίδης, Μπεριάν, Ραμίρεζ, Μπαλού, Ολίσε, Ατματσίδης, Φουρτάδο

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Παναγιώτης Διλμπέρης): Γιακουμής, Καπίας, Σαρακατσάνος, Σκλιοπίδης, Αμαραντίδης, Οικονόμου, Τσεμπερίδης, Καθάριος, Βελλίνης, Γέσιτς

Πρώτη νίκη για Ολυμπιακό Βόλου

Στη γηπεδούχο ομάδα ανήκαν οι καλύτερες ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου. Στο 62ο λεπτό, ο Γουόρντεν απέφυγε τρεις αντιπάλους από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, σούταρε, αλλά απέκρουσε σωτήρια ο Μπλάζιτς. Και μπορεί όλα να έδειχναν ισοπαλία, αλλά ο Τσιάρας είχε διαφορετική άποψη. Στο 78ο λεπτό μετά από σέντρα του Λεόν, έπιασε την κεφαλιά και άνοιξε το σκορ για τη γηπεδούχο ομάδα. Το 1-0 υπέρ των "ερυθρολεύκων" έμεινε, πρώτη νίκη για τον Ολυμπιακό Βόλου στο πρωτάθλημα της τρέχουσας σεζόν.

Ακάθεκτα τα Τρίκαλα
INTIME SPORTS

Ολυμπιακός Βόλου (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Στρατηλάτης, Γκουγκούδης (33' Ζέρης), Καραμανλής (46' Γουόρντεν), Ντάσιος, Μπουτζίκος, Τσιάρας, Αρβανίτης, Νικολιάς, Φερνάντες, Μοράν (56' Λεόν), Ντεπέτρις.

ΑΟΧ (Θωμάς Γράφας): Μπλάζιτς, Κουρδάκης, Παγώνης, Μπριλάκης, Μπουζούκης, Σάντερσον (54' Ρίκκα), Γεωργίου, Τσούτσης (60' Λίτα), Σταματής, Μασάδο (46' Νύκταρης), Δεινόπαπας.

Ζάκυνθος - Κισσαμικός

Αδιάφορο ήταν το πρώτο ημίχρονο στο νησί της Ζακύνθου. Τόσο η γηπεδούχος όσο και η φιλοξενούμενη νησιωτική ομάδα αδυνατούσαν να δημιουργήσουν φάσεις, αρκούμενες στο ανασταλτικό κομμάτι. Κωστούλας κι Ευθυμιάδης προσπάθησαν να απειλήσουν στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ωστόσο χωρίς αποτέλεσμα. Στο 62ο λεπτό την κεφαλιά του Γιαννίτση μέσα από την περιοχή της Ζακύνθου έδιωξε εντυπωσιακά ο Πολίτης. Κακό το ματς της Ζακύνθου με τον Κισσαμικό, απόλυτα δίκαιο το 0-0. Κακός ο Ζαουάντ Ζαϊρί που δεν βρήκε τους χώρους που ήθελε και δεν μπόρεσε να απειλήσει την ομάδα της Κρήτης. Κακός κι ο διαιτητής, ο οποίος σφύριζε αρκετά συχνά.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ (Καλίντ Καραμά): Πολίτης, Κυριακίδης, Βοσνακίδης, Αποστόλου, Κουρέλλας, Ναζίμ, Ορφανίδης, Αναστασιάδης (65' Λέκκας), Κωστούλας (59' Καραμαλίκης), Ζαϊρί (86' Βυθούλκας), Κρολ.

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Σπύρος Μπαξεβάνος): Λαζαρίδης, Σελινιωτάκης, Τσερκέζος, Σακελλαρίου, Γιαννίτσης, Πότσι, Ταραλίδης, Λώττας (33' Μανιάς), Μάντζης, Ευθυμιάδης (61' Ποσίνκοβιτς), Βαττής (73' Τσουβαλτσίδης)

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου

Πανελευσινιακός - Κέρκυρα 1-3 (88' Μπλάνκο / 29', 34' 72' Ντουαλά)

Σάββατο 10 Οκτωβρίου

Παναιγιάλειος - ΑΕΛ 0-1 (19' Λαμπρόπουλος)

Κυριακή 11 Οκτωβρίου

Αν. Καρδίτσας - Παναχαϊκή 1-0 (92' Μοσχάκης)

Εργοτέλης - Λαμία 1-1 (87' Παμλίδης / 11' Κοντέων)

Τρίκαλα - Καλλιθέα 2-0 (28' Ριζογιάννης, 50' Στεφάνοβιτς)

Πανσερραϊκός - Αγροτικός Αστέρας 1-2 (63' Φουρτάδο / 37' πεν. Γέσιτς, 47' Βελλίνης)

Ολυμπιακός Βόλου - ΑΟ Χανιά 1-0 (78' Τσιάρας)

Ζάκυνθος - Κισσαμικός 0-0

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου

Απόλλων - Αχαρναϊκός (18:00)

Δείτε την αναλυτική βαθμολογία όλων των πρωταθλημάτων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η βαθμολογία

1. ΑΕΛ 9

2. Τρίκαλα 7

3. Κέρκυρα 6

4. Απόλλων Σμύρνης 4

5. Χανιά 4

6. Αγροτικός Αστέρας 4

7. Αναγέννηση Καρδίτσας 4

8. Λαμία 4

9. Εργοτέλης 4

10. Ζάκυνθος 4

11. Ολυμπιακός Βόλου 3

12. Καλλιθέα 3

13. Κισσαμικός 2

14. Αχαρναϊκός 1

15. Παναιγιάλειος 1

16. Πανσερραϊκός 0

17. Παναχαϊκή 0

18. Πανελευσινιακός 0

* Η άνοδος θα δοθεί στους δύο πρώτους χωρίς μπαράζ, ενώ απευθείας στη Γ' Εθνική υποβιβάζονται οι τέσσερις τελευταίοι.

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ