FOOTBALL LEAGUE

Αήττητη η ΑΕΛ με τον... τερματοφύλακά της, 1-1 με την Παναχαϊκή

Αήττητη η ΑΕΛ με τον... τερματοφύλακά της, 1-1 με την Παναχαϊκή
INTIME SPORTS

Με τον τερματοφύλακά της, Ξενοδόχοφ, να σκοράρει στο 96' (!), η ΑΕΛ διατήρησε το φετινό της αήττητο στην Football League, φέρνοντας 1-1 με την Παναχαϊκή στο Παμπελοποννησιακό, αν και έπαιζε από το 40' με δέκα παίκτες (VIDEO).

Αρνείται να χάσει η φετινή ΑΕΛ. Οι "βυσσινί" έχουν βάλει πλώρη για την Super League και λες και έχουν βάλει στοίχημα να το πετύχουν με αήττητο. Η ομάδα της Θεσσαλίας, αν και έπαιζε από το 40' με δέκα παίκτες, κατάφερε να αποσπάσει ισοπαλία 1-1 από την Παναχαϊκή.

Θυμηθείτε εδώ την εξέλιξη του αγώνα από το Sport24.gr

Και αν αυτό δεν φαντάζει τόσο εντυπωσιακό, σίγουρα δεν μπορεί να περάσει στα ψιλά ο τρόπος που οι φιλοξενούμενοι πήραν την μπουκιά από το στόμα των Πατρινών. Το ματς είχε φτάσει στο 96', είχαν κερδίσει κόρνερ και άπαντες είχαν κατέβει στην αντίπαλη περιοχή. Ανάμεσά τους και ο τερματοφύλακας, Ξενοδόχοφ.

Με μια εξαιρετική κεφαλιά από εκτέλεση του Μονιάκη και αφού ενήργησε ως σέντερ φορ κλάσης, κατάφερε να στείλει την μπάλα στην δεξιά γωνία και να χαρίσει έναν ανέλπιστο βαθμό στην ομάδα του. Όλοι έγιναν ένα κουβάρι, ενώ στον αντίποδα οι γηπεδούχοι φώναζαν επειδή είχαν παρέλθει τα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων.

Ύστερα από δέκα αγωνιστικές, η ΑΕΛ μετράει επτά νίκες και τρεις ισοπαλίες, έχει 24 βαθμούς και η κορυφή της ανήκει. Όσο για την Παναχαϊκή, έχασε τεράστια ευκαιρία να αναρριχηθεί, μένοντας εννέα βαθμούς πιο κάτω. Να πούμε πως στο γήπεδο βρισκόταν και ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος άκουσε τα εξ αμάξης από τους φίλους της γηπεδούχου ομάδας.

Στο αμιγές αγωνιστικό κομμάτι, η Παναχαϊκή μπήκε πιο δυνατά, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και χαρακτηριστικό είναι πως στο πρώτο μέρος η ΑΕΛ δεν είχε τελική προσπάθεια. Η ομάδα του Δημήτρη Σπανού τόσο στο 29' με τον Χατζή όσο και με τον Στεργίδη στο 35' είχε κάποιες καλές φάσεις για να προηγηθεί, ενώ πέντε λεπτά μετά ο Γιοβάνοβιτς άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο.

Στο β' μέρος, η Παναχαϊκή είχε τον έλεγχο και το γκολ μάλιστα ήρθε από τον Λαρισαίο, Κώστα Χατζή. Στο 67' και έπειτα από κόρνερ του Σιατραβάνη, ο Κάργας έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και από κοντά ο Χατζής την έσπρωξε στα δίχτυα. Δεν πανηγύρισε βέβαια το γκολ.

Στο 86', ο Μπόγιοβιτς αστόχησε σε τετ-α-τετ από πάσα του Κουτσιανικούλη και όλα φαινόταν πως ήταν τελειωμένα. Για να φτάσουμε στο 96', όταν ο Μονιάκης εκτέλεσε κόρνερ και ο Ξενοδόχοφ με εξαιρετική κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1, χαρίζοντας από το πουθενά τον βαθμό της ισοπαλίας στην ΑΕΛ. Μπορεί η Παναχαϊκή να είχε τις περισσότερες φάσεις στο ματς, αλλά πήρε μόλις έναν βαθμό.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Δημήτρης Σπανός): Αθανασόπουλος, Χούσα (89' Χαρτσιάς), Ασίγκμπα, Κάργας, Γ. Λαμπρόπουλος, Πινδώνης, Χατζής, Στεργίδης (93' Καρβουνιάρης), Πέδρο (79' Ντελέκος), Σιατραβάνης, Τζίλας.

ΑΕΛ (Ράτκο Ντόστανιτς): Ξενοδόχοφ, Νικολακάκης, Μονιάκης, Γιοβάνοβιτς, Βέρτζος, Αναστασόπουλος, Ναγιάρ, Πάτο, Μπουντόπουλος (43' Κομεσίδης), Ουρτάδο (65' Κουτσιανικούλης), Μαρουκάκης (72' Μπόγιοβιτς).

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα:

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου

Ολυμπιακός Βόλου - Πανελευσινιακός 5-1(24', 45' Ντεπέτρις, 37' Γουόρντεν, 73' πεν. Λεόν, 91' Τσιλιγκίρης - 44' Μπλάνκο)

Κέρκυρα - Λαμία 3-2(31' πεν. Γκομές, 45' πεν. Κόντος, 72' Φάμπιο- 18' Πίντο, 24' Νατσιόπουλος)

Πανσερραϊκός - Ζάκυνθος 1-0(89' Φουρτάδο)

Σάββατο 28 Νοεμβρίου

Απόλλων - Κισσαμικός 1-0 (68' Κρητικός)

Αναγέννηση Καρδίτσας - Αχαρναϊκός 1-0 (89' Τσίτας)

Παναχαϊκή - ΑΕΛ 1-1 (67' Χατζής, 96' Ξενοδόχοφ)

Κυριακή 29 Νοεμβρίου

ΑΟ Τρίκαλα - ΑΟ Χανιά (15:00, Δημ. Στάδιο Τρικάλων)

Εργοτέλης - Αγροτικός Αστέρας (15:00, Παγκρήτιο Στάδιο)

Παναιγιάλειος - Καλλιθέα (15:00, Δημ. Στάδιο Αιγίου)

Η βαθμολογία:

1. ΑΕΛ 24

2. Απόλλων Σμύρνης 19

3. Κέρκυρα 18

4.Τρίκαλα 17

5. Αναγέννηση Καρδίτσας 16

6. Παναχαϊκή 15

7. Κισσαμικός 14

8. Χανιά 14

9. Ολυμπιακός Βόλου 14

10. Λαμία 13

11. Εργοτέλης 11

12. Αχαρναϊκός 11

13. Καλλιθέα 11

14. Πανσερραϊκός 10

15. Αγροτικός Αστέρας 9

16. Παναιγιάλειος 9

17. Ζάκυνθος 9

18.Πανελευσινιακός 3

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ