FOOTBALL LEAGUE

Αφαίρεση βαθμών για έξι ομάδες της Football League

FOOTBALL LEAGUE / ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ - ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI)
Αιγινιακός EUROKINISSI SPORTS

Η Επιτροπή Αδειοδότησης ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της δεύτερης φάσης επιτήρησης για τις ομάδες της ουράς. Κερδισμένος ο Αιγινιακός, αφαίρεση βαθμών για έξι ΠΑΕ.

Περίπου 48 ώρες πριν από τη διεξαγωγή των αγώνων παραμονής στη Football League, η ΕΠΟ ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της δεύτερης φάσης επιτήρησης. Ο Αιγινιακός, που παίζει την παραμονή του κόντρα στην Παναχαϊκή την Κυριακή (27/5, 17.00), πέρασε επιτυχώς από τη διαδικασία, δεν του αφαιρέθηκαν τρεις βαθμοί και έμεινε στους 37.

Αντίθετα, τόσο στην Αναγέννηση Καρδίτσας όσο και στη Σπάρτη υπάρχει αφαίρεση, καθώς αμφότερες δεν πληρούσαν τις απαιτήσεις της δεύτερης φάσης. Ο Αιγινιακός, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα της Αναγέννησης και της Σπάρτης, θέλει ένα βαθμό με την Παναχαϊκή και εξασφαλίζει παραμονή. Θα υποβιβαστεί μόνο αν νικήσει και παράλληλα νικήσουν Αναγέννηση και Σπάρτη.

Οι Λάκωνες για να μείνουν στην κατηγορία, θα πρέπει με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο να φέρουν έστω το ίδιο αποτέλεσμα με τους Θεσσαλούς, που φιλοξενούν τον Άρη (στην ισοβαθμία υπερτερεί η Σπάρτη. Έχει ηττηθεί 1-0 στην Καρδίτσα και έχει επικρατήσει 2-0 εντός έδρας). Αφαίρεση βαθμών υπήρξε και σε ακόμη τέσσερις ΠΑΕ, στις Καλλιθέα, Παναιγιάλειο, Πανσερραϊκό και Απόλλωνα Λάρισας.

Η ανακοίνωση: "Προκειμένου να εξασφαλιστεί η απόλυτη ισονομία ενόψει των αγώνων της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Football League, λόγω ενδεχόμενης αφαίρεσης βαθμών στη 2η φάση της επιτήρησης, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία μερίμνησε για την έγκαιρη εκδίκαση των υποθέσεων των ΠΑΕ που βρίσκονται πλησίον ή κάτω της ζώνης του υποβιβασμού.

Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την τελευταία του συνεδρίαση στις 25/05/2018 έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις αναφορικά με την διαδικασία επιτήρησης για τις ΠΑΕ της FOOTBALL LEAGUE.

Οι ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ και ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ πληρούν τις απαιτήσεις της 2ης φάσης της διαδικασίας επιτήρησης.

Οι ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ, ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ, ΣΠΑΡΤΗ, ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ, ΑΠΟΛΛΩΝ και ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ δεν πληρούν τις απαιτήσεις της 2ης φάσης της διαδικασίας επιτήρησης.

Κατόπιν αυτού, και καθώς οι αποφάσεις της συγκεκριμένης διαδικασίας δεν είναι εφέσιμες, το σύνολο των ομάδων της Football League, γνωρίζει πλήρως την βαθμολογική του κατάσταση πριν την διεξαγωγή της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος".

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ FOOTBALL LEAGUE

(σε 33 αγώνες)

1. ΟΦΗ 83

2. Άρης 82

.............................................

3. Παναχαϊκή 70

4. ΑΟΧ Κισσαμικός 61

5. Δόξα Δράμας 60

6. Τρίκαλα 58

7. Απόλλων Πόντου 50

8. ΑΕ Καραϊσκάκης 48

9. Εργοτέλης 46

10. Απόλλων Λάρισας 40

11. Αιγινιακός 37

12. Σπάρτη 34

.............................................

13. Αν. Καρδίτσας 34

14. Πανσερραϊκός 27

15. Παναιγιάλειος 22

16. Καλλιθέα 21

17. Βέροια 5

18. Αχαρναϊκός -51

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (34Η)

Παρασκευή 25 Μαΐου

Τρίκαλα - Εργοτέλης 0-3 (52' Έφορντ, 57' Ιατρούδης, 76' Σταματάκος)

Κυριακή 27 Μαΐου

Απόλλων Λάρισας - Καραϊσκάκης Άρτας (17:00, Γήπεδο Φιλιππούπολης)

Αιγινιακός – Παναχαϊκή (17:00, «Γ. Παραλυκίδης»)

Αναγέννηση Καρδίτσας – Άρης (17:00 Web TV, Δημ. Στάδιο Καρδίτσας)

ΟΦΗ – Σπάρτη (17:00 ΕΡΤ3, «Θ. Βαρδινογιάννης»)

Πανσερραϊκός - Δόξα Δράμας (17:00, Δημ. Σερρών)

Απόλλων Πόντου – Αχαρναϊκός Δ.Δ.

Παναιγιάλειος – Βέροια Δ.Δ

Δευτέρα 28 Μαΐου

Καλλιθέα - ΑΟΧ Κισσαμικός (17:00, Δημ. Στάδιο Καλλιθέας)

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ