FOOTBALL LEAGUE

ΑΕΛ - ΑΕΚ 1-1

ΑΕΛ - ΑΕΚ 1-1
INTIME SPORTS

Σε ένα φιλικό... Superleague από το μέλλον, ΑΕΛ και ΑΕΚ αναδείχτηκαν ισόπαλες 1-1 στην Λάρισα, σε ένα ματς με πολλές ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες. «Κέρδισε» Βλαχομήτρο η Ένωση

Θα μπορούσε να είναι και πρόβα τζενεράλε για τις δύο ομάδες ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος της Football League, αλλά η απόφαση για την αναβολή της έναρξης πήγε πίσω τον προγραμματισμό και για τις δύο ομάδες.

Στα του αγώνα, ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος είδε την ομάδα του απέναντι στην ΑΕΚ να δείχνει θετικά στοιχεία, κυρίως στο επιθετικό κομμάτι, με την τριάδα Βερντού, Περίκο και Μάιντζ να αφήνουν υποσχέσεις ενόψει της φετινής χρονιάς.

Στην αντίπερα όχθη, ο Τραϊανός Δέλλας, άφησε εκτός του αγώνα πολλούς βασικούς του παίκτες και επέλεξε έξι ποδοσφαιριστές από την Κ20 για να δοκιμάσει σε ένα δυνατό φιλικό.

Οι Γιαννούτσος, Καρβουνίδης, Τσέλιος, Βλαχομήτρος και Κυριαζής αγωνίστηκαν στο δεύτερο ημίχρονο και σίγουρα με την εμφάνιση τους, άφησαν ικανοποιημένο τον τεχνικό τους. Στα θετικά για την Ένωση, η επανεμφάνιση του νεαρού Βλαχομήτρου και πάλι με γκολ, μετά το τέρμα και την πρώτη εμφάνιση που είχε πετύχει με τον Πανναξιακό.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: AEL FC ARENA

ΑΕΛ (Παναγόπουλος): Αθανασόπουλος, Καρανίκας, Σαρακατσάνος, Δεληζήσης, Κουρτεσιώτης, Νεμπεγλέρας (Τσεμπερίδης 81'), Τζούνιορ, Μάιντζ (Μπίλα 77'), Βερντού (Γκούρτσας 83'), Περίκο (Πινδώνης 74'), Τσιλιγκίρης (Δεινόπαπας 83').

AEK (Δέλλας): Καραγκιολίδης (Βούρας 46'), Γεωργέας (Μπακάκης 72'), Πεταυράκης (Γιαννούτσος 64'), Σαρρής, Σβάρνας (Τζανετόπουλος 56'), Κορδέρο (Καρβουνίδης 64'), Φαγιέ (Ρόβας 56'), Ντούνης (Τσέλιος 72'), Τζάθας (Βλαχομήτρος 46'), Ζόριτς (Γροντής 72'), Ντακόλ (Κυριαζής 64').

Γκολ: Βερντού 42' (1-0), Βλαχομήτρος 55' (1-1)

Κάρτες: Κορδέρο 8'

Μοιράστηκαν τα γκολ και τις εντυπώσεις...

Με την έναρξη του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν να παίρνουν τον έλεγχο του αγώνα και στα πρώτα λεπτά απείλησαν την εστία της ΑΕΛ, κυρίως από τα δεξιά.

Στο 18' η ΑΕΚ είχε την πρώτη καλή ευκαιρία στο ματς, με τον Ντούνη από τα δεξιά, να βγάζει την παράλληλη σέντρα μέσα στην περιοχή, ο Ντακόλ να μην προλαβαίνει, αλλά στο δεύτερο δοκάρι ο Τζάθας πλάσαρε αδύναμα με τον Αθανασόπουλο να διώχνει σε κόρνερ στην κλειστεί του γωνία. Η φάση του αγώνα.

Στο 25' ο δραστήριος Ντούνης βγήκε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΛ, δεχόμενος την πάσα του Κορδέρο, αλλά η καθυστέρηση στο κοντρόλ της μπάλας έδωσε την δυνατότητα στον Σαρακατσάνο να διώξει σε κόρνερ.

Η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση και στο 27' βγήκαν στην κόντρα, ο Τσιλιγκίρης βρέθηκε με την μπάλα στα πόδια μέσα στην μικρή περιοχή, αλλά ο διαιτητής της αναμέτρησης δεν είδε την ανατροπή του Καραγκιολίδη στον άσο της ΑΕΛ. Στη συνέχεια της φάσης ο Βερντού έξω από την περιοχή της Ένωσης, σούταρε με τον γκολκίπερ των κιτρινόμαυρων να διώχνει σε κόρνερ.

Ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε με τις δύο ομάδες να απειλούν στην επίθεση την αντίπαλη άμυνα. Στο 35' μάλιστα χάθηκε μια πάρα πολύ καλή ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ στο παιχνίδι, όταν ο Γεωργέας από τα δεξιά έβγαλε σέντρα στον αμαρκάριστο Ζόριτς, του οποίου η κεφαλιά πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στην συγκεκριμένη φάση, η ΑΕΛ απάντησε με τετ α τετ, όταν ο Μάιντζ δέχτηκε την μπαλιά από την άμυνα, φεύγοντας στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ, αλλά ο Καραγκιολίδης απέκρουσε το πλασέ εξ επαφής και με δεύτερη προσπάθεια μπλόκαρε.

Η φάση στο 38' ανέβασε την ψυχολογία των παικτών του Παναγόπουλου και στο 41' ήρθε το γκολ για την ΑΕΛ με θεαματικό τρόπο. Οι γηπεδούχοι βγήκαν στην αντεπίθεση μετά από λάθος του Κορδέρο, με τον Περίκο να βγάζει κάθετη μπαλιά στον Βερντού, ο οποίος αφού είδε τον Καραγκιολίδη εκτός θέσεως, με σουτ στην κίνηση τον «κρέμασε» με υπέροχο τρόπο, ανοίγοντας το σκορ, 1-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια μεγάλη φάση για την ΑΕΚ, όταν ο Κορδέρο για δεύτερη φορά σήμερα, έβγαλε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΛ τον Ντούνη, ο οποίος όμως πλάσαρε αδύναμα, με τον Αθανασόπουλο να διώχνει σε κόρνερ.

Η Ένωση συνέχισε να πιέζει και να κερδίζει την μάχη στο χώρο του κέντρου με αποτέλεσμα την ισοφάριση μόλις στο 11ο λεπτό της επανάληψης. Συγκεκριμένα ο Ντούνης έκλεψε την μπάλα και πάσαρε στον Φαγιέ ο οποίος με την μια άνοιξε στα αριστερά στον Βλαχομήτρο ο οποίος με πλασέ στην κίνησε πέτυχε το 1-1 με ένα υπέροχο σε εκτέλεση τέρμα.

Η πρώτη καλή φάση για την ΑΕΛ στο Β' ημίχρονο ήρθε στο 66' με σουτ του Ζούνιορ έξω από την περιοχή, με τον Βούρα να διώχνει στην κλειστεί του γωνία σε κόρνερ.

Οι πολλές αλλαγές και για τις δύο ομάδες, είχαν σαν αποτέλεσμα να ρίξουν τον ρυθμό, χωρίς να υπάρξει κάποια σημαντική φάση μπροστά στις δύο εστίες.

Ο διαιτητής

Ο διαιτητής της αναμέτρησης Θανάσης Τζήλος, ελέγχεται μόνο για την φάση του 26' και το πέναλτι που ζητάει η ΑΕΛ. Από κοντά και οι επόπτες Παπαδημητρίου-Αναστασίου σε μια γενική εικόνα χωρίς παρατράγουδα.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Περίκο για την ΑΕΛ και ο Ντούνης για την ΑΕΚ, ήταν οι δύο ποδοσφαιριστές που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην κυκλοφορία της μπάλας για τις ομάδες τους, την ασίστ για το γκολ της ΑΕΛ την έδωσε ο Περίκο, ενώ την φάση για την ισοφάριση δημιούργησε ο Ντούνης.

Μας άρεσε

Η ευκαιρία του Δέλλα στους νεαρούς της ΑΕΚ από την Κ20. Και οι έξι νεαροί έδειξαν πολύ καλά στοιχεία και μάλιστα ο Βλαχομήτρος για ακόμα ένα ματς που αγωνίστηκε (πρώτη εμφάνιση πέρυσι με Παναξιακό), πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ και απέδειξε πως δεν θα... περιμένει και πολύ για να γίνει μέλος της πρώτης ομάδας.

Δεν μας άρεσε

Η αναστάτωση που υπήρχε στο μέρος που έκαναν προθέρμανση οι αναπληρωματικοί της ΑΕΚ με οπαδούς της ΑΕΛ. Μάλιστα τα πράγματα πήγαν να ξεφύγουν, αλλά με την επέμβαση από τους ανθρώπους της ΑΕΚ αλλά και της ΑΕΛ, έπεσαν οι τόνοι. Πρέπει κάποτε σε αυτή την χώρα να καταλάβουμε ότι πρόκειται για ποδόσφαιρο, ένα άθλημα και όχι για ευκαιρία απόδειξης του ανδρισμού μας.

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ