FOOTBALL LEAGUE

ΑΕΛ - ΑΕΚ 0-1 (Video)

ΑΕΛ - ΑΕΚ 0-1 (Video)
INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ με το γκολ του Πλατέλλα αλλά και τις αποκρούσεις του Ανέστη νίκησε με 1-0 την ΑΕΛ, στο "Αλκαζάρ" και σε συνδυασμό με την ήττα του Ηρακλή, πέρασε μόνη στην κορυφή των play-offs της Football League.

Μπορεί η ΑΕΛ να ήταν αυτή που είχε πληθώρα χαμένων ευκαιριών, αλλά η ΑΕΚ αυτή που είχε το γκολ, στην αναμέτρηση των δύο ομάδων για την 4η αγωνιστική των play-offs της Football League.

Με τον Ανέστη μετά το αρχικό του λάθος, να απομακρύνει κάθε κίνδυνο - δημιουργούμενο κατά κύριο λόγο από τον Πινδώνη - από την πλευρά της ΑΕΛ, το γκολ του Πλατέλλα αρκούσε προκειμένου η ΑΕΚ να φύγει με τη νίκη και τους τρεις βαθμούς από το "Αλκαζάρ" κι εκμεταλλευόμενη την ήττα του Ηρακλή στη Ριζούπολη, να σκαρφαλώσει στην πρώτη θέση, των play-offs της Football League

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Αλκαζάρ

Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης

Βοηθοί: Ευθυμιάδης, Γουργιώτης

ΑΕΛ (Παπαδόπουλος): Αποστολίδης, Σαρακατσάνος, Δεληζήσης, Μελισσάς, Κοντοδήμος (45+2' Πινδώνης), Νεμπεγλέρας, Μπανούσης (83' Ρίστοβιτς), Σερζίνιο (72' Γιάντσης), Ν’Γκουεσάν, Πίντο, Ελιομάρ

ΑΕΚ (Δέλλας): Ανέστης, Μπακάκης (85' Γροντής), Σοϊλέδης, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Γιόχανσον, Ανάκογλου, Πλατέλλας (70' Γεωργέας), Μπαρμπόζα (59' Κρισάντους), Αραβίδης

Γκολ: 42' Πλατέλλας

Κάρτες: 13' Σαρακατσάνος, 75' Νεμπεγλέρας / 45+3' Ανάκογλου, 86' Γεωργέας, 88' Κρισάντους, 89' Αραβίδης

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρησης

Πίεση από την αρχή από την ΑΕΛ

Η ΑΕΛ μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, με τον Σερζίνιο να κάνει τη συρτή σέντρα στο έκτο λεπτό, την άμυνα της ΑΕΚ να αδρανεί χαρακτηριστικά, αλλά τον Ανέστη εν τέλει να μπλοκάρει την μπάλα.

Κακή αντίδραση από Ανέστη

Τρία λεπτά αργότερα, στο 9', ο Ανέστης θα αντιδράσει εντελώς αλλόκοτα, μπλοκάροντας την μπάλα έξω από την περιοχή του, αν κι ανενόχλητος, με το διαιτητή να σφυρίζει έμμεσο υπέρ της ΑΕΛ. Ωστόσο κι αυτή η ευκαιρία της θεσσαλικής ομάδας, πέρασε ανεκμετάλλευτη.

ΑΕΛ - ΑΕΚ 0-1 (Video)
INTIME SPORTS

Οι ευκαιρίες εκ μέρους των γηπεδούχων συνεχίστηκαν, με τον Δεληζήση να χάνει τη σπουδαιότερη εξ' αυτών μέχρι τότε στο 22ο λεπτό, με τον Έλληνα στόπερ να υποδέχεται την μπάλα μετά από ακόμη μια χαρακτηριστική αδράνεια της "κιτρινόμαυρης" άμυνας, ωστόσο το σουτ προ του Ανέστη, πήρε πορεία προς τα ψηλά με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει άουτ.

Το πέναλτι στον Λαμπρόπουλο

Δύο λεπτά αργότερα, η ΑΕΚ ζήτησε - σωστά - πέναλτι όταν ο Μελισσάς ανέτρεψε με κλωτσιά στην πλάτη τον Λαμπρόπουλο, εντός της περιοχής. Ο διαιτητής ωστόσο, δεν υπέδειξε την παράβαση παρά τα παράπονα των φιλοξενούμενων.

ΑΕΛ - ΑΕΚ 0-1 (Video)
INTIME SPORTS

Τα σουτ των Μπανούση κι Ανάκογλου προσπάθησαν να δώσουν αύξουσα πορεία στο ρυθμό του ματς, μετά το πέρας μισής ώρας, ωστόσο δεν αρκούσαν.

Μικρή διακοπή λόγω κροτίδων

Σαν να μην έφθανε αυτό, στο 38ο λεπτό, ο Αραβίδης πήγε να εκτελέσει το κόρνερ, ωστόσο έγινε δέκτης πολλών κροτίδων, από οπαδούς της ΑΕΛ.

Ο Πλατέλλας ανοίγει το σκορ

Στο 42ο λεπτό και με το ρυθμό να κινείται πτωτικά, η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ χάρη στην άριστη εκτέλεση του Βαγγέλη Πλατέλλα, προηγηθείσας αναλόγως άριστης έμπνευσης.

ΑΕΛ - ΑΕΚ 0-1 (Video)
INTIME SPORTS

Ο επιθετικός της Ένωσης, έκλεψε την μπάλα στον άξονα και με το έξοχο σουτ με το αριστερό, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον τερματοφύλακα της ΑΕΛ, Αποστολίδη.

Μονόλογος της ΑΕΛ στο δεύτερο ημίχρονο

Με τον ίδιο δυναμικό τρόπο - όπως και στο πρώτο - ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο, η γηπεδούχος ΑΕΛ. Τέσσερα λεπτά μετά την έναρξή του, ο Πινδώνης θα πιάσει τη γυριστή κεφαλιά στο κέντρο της άμυνας της ΑΕΚ, αλλά ο Ανέστης προέβη σε μία εκπληκτική προσπάθεια κι απομάκρυνε την μπάλα σε κόρνερ.

ΑΕΛ - ΑΕΚ 0-1 (Video)
INTIME SPORTS

Στην εξέλιξη της φάσης και μετά την εκτέλεση του κόρνερ, οι διάφορες κόντρες σε συνδυασμό με την αμυντική αδράνεια, δημιούργησαν εκ νέου συνθήκες απειλητικές για την Ένωση, αλλά πάλι η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο ίδιο μοτίβο πίεσης από την ΑΕΛ, με τον Μελισσά να πιάνει ανενόχλητος την κεφαλιά στο 51ο λεπτό μετά από φάουλ, αλλά την μπάλα να περνά άουτ.

Η χαμένη ευκαιρία του Πινδώνη

Στο 63ο λεπτό, παρατηρήθηκε άλλη μία σπουδαία ευκαιρία της ΑΕΛ. Πρωταγωνιστής, ξανά, ο Πινδώνης που υποδέχτηκε την μπάλα μετά από σέντρα στο ύψος του πέναλτι, αλλά το σουτ που επιχείρησε στην κίνηση, νικήθηκε από την εξαιρετική - ακόμη μία - απόκρουση του Ανέστη.

Με το σενάριο να μένει ίδιο κι απαράλλαχτο, ο Γιάντσης λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, επιχείρησε με σουτ εντός της περιοχής να ισοφαρίσει, αλλά η πορεία της μπάλας σταμάτησε πάνω στο απροσπέλαστο τείχος, που "έχτισε" ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ.

Η φάση του αγώνα

Η φάση του Θανάση Πινδώνη στο 63ο λεπτό. Η ΑΕΛ έχασε αρκετές ευκαιρίες, αλλά αυτή αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του ματς. Συν το κρατούμενο, ότι εάν η μπάλα κατέληγε στα δίχτυα, θα συνέβαινε σ' ένα κρίσιμο - χρονικά - σημείο. Ωστόσο, ο Γιάννης Ανέστης, δεν επέτρεπε με κανένα τρόπο, την παραβίαση της εστίας του.

Ο διαιτητής

Ο Αριστομένης Κουτσιαύτης είχε να αντιμετωπίσει τα αρκετά φάουλ, από τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων. Του πιστώνεται, πάντως, η υπόδειξη πέναλτι στο μαρκάρισμα του Μελισσά πάνω στον Λαμπρόπουλο. Μερικές κίτρινες κάρτες, ήταν αδικαιολόγητες.

ΑΕΛ - ΑΕΚ 0-1 (Video)
INTIME SPORTS

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Καλώς ή κακώς, είναι τα γκολ που δίνουν τους τρεις βαθμούς και τη νίκη σε μία ομάδα. Αυτό έκανε ο Βαγγέλης Πλατέλλας, κόντρα στην ΑΕΛ. Πήρε την μπάλα, είχε εξαιρετική έμπνευση και τη συνόδευσε από ανάλογα σπουδαία εκτέλεση. Είναι ο MVP κι αυτό το γκολ, μπορεί να αποδειχθεί κομβικό στην οικονομία της μάχης για την πρώτη θέση των play-offs της Football League.

ΑΕΛ - ΑΕΚ 0-1 (Video)
INTIME SPORTS

Μας άρεσε

Ο Γιάννης Ανέστης. Η ψυχολογία του, δεν ήταν και στα πλέον υψηλά επίπεδα, τον τελευταίο καιρό. Με το αριστερό ξεκίνησε κι αυτό το ματς, υποπίπτοντας σε παράβαση, καθώς μπλόκαρε την μπάλα εκτός περιοχής. Η συνέχεια, όμως, εκ διαμέτρου αντίθετη. Ουσιαστικά, ο πρωταρχικός λόγος, για τον οποίον η Ένωση έφυγε με τους τρεις βαθμούς από το Αλκαζάρ. Πολλές αποκρούσεις, ορισμένες εκ των οποίων με μεγάλο βαθμό δυσκολίας.

ΑΕΛ - ΑΕΚ 0-1 (Video)
INTIME SPORTS

Δεν μας άρεσε

Η συνολικά και συλλογικά κακή αντίδραση της άμυνας της ΑΕΚ, στις στημένες φάσεις. Από κόρνερ, από φάουλ, οι "κιτρινόμαυροι" είχαν αντιδράσεις κακές, παθητικές. Δεν είναι τυχαίο ότι σχεδόν όλες οι ευκαιρίες τις ΑΕΛ, προήλθαν από στημένη μπάλα. Ο Μακόλεϊ Κρισάντους, και σήμερα, κάτω του μέσου όρου.

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής των play off

ΑΕΛ - ΑΕΚ 0-1 (42' Πλατέλλας)

Απόλλων Σμύρνης - Ηρακλής 1-0 (52' Λαγός)

Παναχαϊκή - Ολυμπιακός Βόλου 1-3 (17' Μαρουκάκης - 11', 37' Θέος, 61' Σκοπελίτης)

Η βαθμολογία:

(σε 4 ματς)

1. ΑΕΚ 19

2. Ηρακλής 16

3. Απόλλων 7

4. ΑΕΛ 6

5. Ολυμπιακός Βόλου 4

6. Παναχαϊκή 0

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ