FOOTBALL LEAGUE

ΑΕΚ - Χανιά 4-1

ΑΕΚ - Χανιά 4-1
INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ, με τον Δημήτρη Ανάκογλου να πετυχαίνει δύο γκολ, νίκησε με 4-1 τα Χανιά και πηγαίνει με ανεβασμένη ψυχολογία στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, για το Κύπελλο Ελλάδας, την Τετάρτη.

Με τον Δημήτρη Ανάκογλου να πραγματοποιεί την καλύτερη εμφάνισή του, την τρέχουσα σεζόν, και τον Μακόλεϊ Κρισάντους ντεμπούτο, η ΑΕΚ δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα προκειμένου να κάμψει με 4-1 την αντίσταση των Χανίων και να πάει με θετική ψυχολογία την Τετάρτη στο "Γ. Καραϊσκάκης", για το ντέρμπι του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Ολυμπιακό.

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και άνοιξε το σκορ, δεκατέσσερα λεπτά μετά την έναρξή του με τον Ανάκογλου. Ο Λαμπρόπουλος ένα τέταρτο αναμέτρησης αργότερα διπλασίασε τα τέρματα της Ένωσης, με τον Πάγκαλο να μειώνει στο 36ο λεπτό από το σημείο του πέναλτι για Χανιά.

Ο Ανάκογλου χρίστηκε για δεύτερη φορά σκόρερ στο 53ο λεπτό, ενώ ο Αραβίδης μετά από πάσα του Μπαρμπόζα διαμόρφωσε το τελικό 4-1, στο 82ο λεπτό.

Δυνατά από την αρχή

Αποφασισμένη να πετύχει το γρήγορο γκολ, το οποίο θα της "έλυνε" τα πόδια ενόψει της συνέχειας της αναμέτρησης, μπήκε η ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ.

Και μπορεί η Ένωση να είχε την κατοχή, αλλά τα Χανιά ήταν αυτά που απείλησαν πρώτα ουσιαστικά μετά από στημένη φάση που απομάκρυνε με δυσκολία, ο Ανέστης.

Προβάδισμα με Ανάκογλου και Λαμπρόπουλο

Στο 14ο λεπτό η εκτέλεση κόρνερ από δεξιά του Ντούνη, έφτασε στα πόδια του Δημήτρη Ανάκογλου που με εξαιρετική κίνηση, ολοκλήρωσε την ατομική του προσπάθεια με δυνατό ευθύβολο σουτ με το αριστερό στέλνοντάς την, στην εστία του Σικαλιά, ο οποίος δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

ΑΕΚ - Χανιά 4-1
INTIME SPORTS

Η αμυντική λειτουργία των Χανίων, υπέστη καθίζηση μετά το γκολ που δέχθηκε με αποτέλεσμα, ο σκόρερ να κάνει ο,τι θέλει από την αριστερή επιθετική πλευρά της ΑΕΚ, ωστόσο η τελική επιλογή δεν ήταν καλή με αποτέλεσμα κάθε προσπάθεια να μείνει ημιτελής.

Ολοκληρώθηκε στο 29ο λεπτό, όταν το άριστα εκτελεσμένο φάουλ από τα πόδια του Ρόβα θα καταλήξει συστημένο στο κεφάλι του Λαμπρόπουλου, ο οποίος με εξαιρετική κεφαλιά έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα του Σικαλιά.

Τα Χανιά μειώνουν

Με τη συμπλήρωση 35 λεπτών παιχνιδιού, ο Κρητικός διεκδίκησε την μπάλα με τον Ανάκογλου εντός της περιοχής, ο μέσος της Ένωσης τον έπιασε λίγο στην πλάτη, αλλά σε καμία περίπτωση αυτό δεν δικαιολογεί την πτώση του επιθετικού των Κρητικών και τον καταλογισμό του πέναλτι από το διαιτητή της αναμέτρησης.

ΑΕΚ - Χανιά 4-1
INTIME SPORTS

Ο αρχηγός των Χανίων, Κώστας Πάγκαλος, ευστόχησε από το σημείο του πέναλτι στο αμέσως επόμενο λεπτό, νίκησε τον Ανέστη και μείωσε για την κρητική ομάδα.

Με τα δεδομένα της αναμέτρησης, ελαφρώς μεταβεβλημένα, η σέντρα του Πεταυράκη μετά από επέλαση από την αριστερή πλευρά βρήκε τον Ντούνη, και η μπάλα μετά την κεφαλιά του δευτέρου κατέληξε άουτ.

Τίποτε άλλο αξιοσημείωτο δεν έλαβε χώρα μέχρι και το πέρας του πρώτου ημιχρόνου, παρά μόνο η ένταση των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων - μετά από μαρκάρισμα του Σιλιγαρδάκη στον Μπρέσεβιτς - και η οποία δεν διήρκησε παρά μόνο ένα λεπτό, χωρίς παρατράγουδα.

ΑΕΚ - Χανιά 4-1
INTIME SPORTS

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η ΑΕΚ άρχισε να ασκεί πίεση προς τα Χανιά, ισοκατανέμοντάς την από τη δεξιά και αριστερή πτέρυγα. Στο 50', μετά από το σουτ του Ντούνη, η μπάλα αναπαύθηκε στην αγκαλιά του Σικαλιά.

Ανάκογλου ξανά

Τρία λεπτά αργότερα, η Ένωση έφτασε και στο τρίτο της γκολ, το οποίο ήταν το δεύτερο προσωπικό στο ματς για τον Δημήτρη Ανάκογλου.

Μετά και τη διαμόρφωση του 3-1, ο ρυθμός - πλήρως εξαρτώμενος από την ΑΕΚ - ακολούθησε φθίνουσα πορεία, οι φάσεις ήταν επόμενο να περιοριστούν το ελάχιστο.

Άλλη μία υποδειγματικά οργανωμένη επίθεση της γηπεδούχους ομάδας, θα καταλήξει στον Ανάκογλου, ο οποίος στην καλύτερη εμφάνισή του την τρέχουσα σεζόν, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

ΑΕΚ - Χανιά 4-1
INTIME SPORTS

Ντεμπούτο Κρισάντους και "κερασάκι" από Αραβίδη

Με το ρυθμό να παρουσιάζει αυξομοιώσεις, ήταν η είσοδος και μαζί ντεμπούτο του Μακόλεϊ Κρισάντους το μοναδικό αξιοσημείωτο της αναμέτρησης, μέχρι το 82ο λεπτό.

Σε αυτό το χρονικό σημείο, ο Μπαρμπόζα έβγαλε μία εξαιρετική πάσα στον Αραβίδη, ο οποίος με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Σικαλιά, διαμορφώνοντας το 4-1, τελικό όπως αποδείχθηκε.

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Σαρρής, Λαμπρόπουλος, Πεταυράκης, Ρόβας, Ανάκογλου (77' Κρισάντους), Ντακόλ (43' Αραβίδης), Μπαρμπόζα, Ντούνης (70' Γιόχανσον), Μπρέσεβιτς

ΧΑΝΙΑ: Σικαλιάς, Γκότοβος, Οικονομόπουλος, Κοντέων, Εσόνο, Σιλιγαρδάκης, Νγκουέμ (57' Γκούμας), Πάγκαλος, Γκονσάλες, Ρόχας (68' Αλέκου), Κρητικός

ΓΚΟΛ: 14', 53' Ανάκογλου, 29' Λαμπρόπουλος, 82' Αραβίδης / 36' Πάγκαλος

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής:

Βόρειος όμιλος

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου

18:00 Ηρακλής - Τύρναβος 3-0(45' Τσιλιγκίρης, 66' Κάσσος, 89' Λουκίνας)

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου

ΑΕΛ - Λαμία 0-0

Φωκικός - Εθν. Σερρών 0-0

Αγροτικός Αστ. - Πιερικός 2-3 (29' Καρακατσάνης, 86' Χιντζίδης - 16' Σταματής, 59', 75' Μυστακίδης)

Αιγινιακός - Ζάκυνθος 4-0 (5', 59', 70' Γουέλκαμ, 49' Πέντα, )

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου

18:00 Απόλλων 1926 - Ολυμπιακός Βόλου

Ρεπό: Αναγ. Καρδίτσας

Νότιος όμιλος

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου

Παναχαϊκή - Επισκοπή 1-0 (79' Κυβελίδης)

Καλλιθέα - Παναιγιάλειος 1-0 (60' Φράγκος)

ΑΕΚ - ΑΟ Χανιά 4-1 (14', 53' Ανάκογλου, 29' Λαμπρόπουλος, 82' Αραβίδης / 36' Πάγκαλος)

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου

15:00 Άλιμος - Ηρακλής Ψαχνών

15:00 Αχαρναϊκός - Φωστήρας

Πανηλειακός - Απόλλων Σμύρνης 0-3 (α.α.)

Ρεπό: Ένωση Ερμιονίδας

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1ος όμιλος

1. ΑΕΚ 41

2. Παναχαϊκή 32

3. Απόλλων Σμύρνης 30

4. Ερμιονίδα 25

5. Χανιά 25

6. Αχαρναϊκός 20

7. Καλλιθέα 19

8. Παναιγιάλειος 19

9. Ηρακλής Ψαχνών16

10. Άλιμος 14

11. Φωστήρας 11

12. Επισκοπή 8

13. Πανηλειακός 1

2ος όμιλος

1. Ηρακλής 36

2. Λαμία 31

3. Ζάκυνθος 27

4. ΑΕΛ 26

5. Ολυμπιακός Βόλου 20

6. Πιερικός 20

7. Αιγινιακός 19

8. Τύρναβος 17

9. Αγροτικός Αστέρας 15

10. Απόλλων 1926 15

11. Αναγέννηση Καρδίτσας 13

12. Εθνικός Σερρών 11

13. Φωκικός 9

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ