FOOTBALL LEAGUE

ΑΕΚ - Παναχαϊκή 3-0

ΑΕΚ - Παναχαϊκή 3-0
INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ νίκησε με 3-0 την Παναχαϊκή, χάρη σε δύο γκολ του Χρήστου Αραβίδη κι ένα του Μιχάλη Μπακάκη, στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ για τη 2η αγωνιστική των play-offs της Football League.

Δίχως να εντυπωσιάσει, αλλά αντίθετα προβληματίζοντας κατά διαστήματα, η ΑΕΚ με δύο γκολ του Χρήστου Αραβίδη - από ένα σε κάθε ημίχρονο - κι ένα του Μιχάλη Μπακάκη στις καθυστερήσεις νίκησε με 3-0 την Παναχαϊκή, στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ. Το πρώτο με εκτέλεση πέναλτι, το δεύτερο με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Το τρίτο με εξαιρετικό σουτ.

Η Ένωση πέτυχε την πρώτη της νίκη στα Play-offs της Football League, μετά την ήττα της πρεμιέρας από τον Ηρακλή στο "Καυτανζόγλειο", έφθασε τους 13 βαθμούς, όσους κι ο "Γηραιός".

Η Παναχαϊκή, αντίθετα, αν κι ικανοποίησε με την εμφάνισή της έφυγε με άδεια χέρια από το ΟΑΚΑ και δεν φαίνεται ότι μπορεί να προλάβει τους πρωτοπόρους, στην κούρσα της ανόδου.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Γεώργιος Λιαχούδης

Βοηθοί: Πολυχρόνης Κωσταράς, Γεώργιος Πασχάλης

ΑΕΚ (Δέλλας): Ανέστης, Μπακάκης, Κολοβέτσιος, Τζανετόπουλος, Πεταυράκης, Γιόχανσον, Ανάκογλου (89' Φαγιέ), Μπαρμπόζα, Αραβίδης, Πλατέλλας (83' Λαμπρόπουλος), Κρισάντους (67' Σοϊλέδης)

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σπανός): Γεωργακόπουλος, Ασίγκμπα, Άλμπι, Κάργας, Κοντοχρήστος, Αναστασόπουλος, Γκαντιάγκα (77' Χαρτσιάς), Στεργίδης (75' Κυβελίδης), Χοτζάλι (46' Χούσα), Μπουντόπουλος, Μαρουκάκης

Γκολ: 4' πεν., 68' Αραβίδης, 92' Μπακάκης

Κάρτες: 36' Κολοβέτσιος, 60' Μπακάκης / 4' Κάργας, 23' Ασίγκμπα

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρησης

Γκολ με το "καλημέρα"

Φάση με το "καλημέρα" στο ΟΑΚΑ για την ΑΕΚ, με τον Κάργα να πηγαίνει πολύ δυνατά πάνω στον Πλατέλλα και να τον ανατρέπει τρία λεπτά, μετά την έναρξη του ματς. Ο διαιτητής, Γιώργος Λαχούδης, υπέδειξε πέναλτι κι ο Χρήστος Αραβίδης ήταν αυτός που το εκτέλεσε εύστοχα, ανοίγοντας το σκορ για την Ένωση.

Ο Μπουντόπουλος με τη συμπλήρωση των πρώτων δέκα λεπτών στο ματς, έπιασε το σουτ στην κίνηση, ανησυχώντας τον Ανέστη, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

ΑΕΚ - Παναχαϊκή 3-0
INTIME SPORTS

Νέο σουτ, αλλά με την ίδια κατάληξη από τον Κοντοχρήστο στο 20', κι η ομάδα της Πάτρας έφτασε στη μεγαλύτερη ευκαιρία της με τον Μαρουκάκη, στο 31ο λεπτό.

Η Παναχαϊκή απειλεί

Ο επιθετικός της Παναχαϊκής υποδέχθηκε την εξαιρετική κάθετη πάσα του Κοντοχρήστου, ωστόσο νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Ανέστη.

Η άμυνα της Ένωσης συνέχισε να παρουσιάζει αρρυθμίες στη λειτουργία της, καθώς στο 37ο λεπτό, μετά από κακή εκτέλεση φάουλ η μπάλα έφτασε στον Γκαντιάγκα, ο οποίος αδράνησε και δεν μπόρεσε να φθάσει στην ισοφάριση από πλεονεκτική θέση.

ΑΕΚ - Παναχαϊκή 3-0
INTIME SPORTS

Στο 43', ο Μπακάκης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα έφθασε στον Κρισάντους, κι εκείνος προσπάθησε από το ύψος του πέναλτι να σκοράρει, αν κι είχε πλάτη στο τέρμα, ανεπιτυχώς όμως.

Η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου ανήκε στην Παναχαϊκή, με τον Μπουντόπουλο να βγαίνει από τα δεξιά, όταν το σουτ που επιχείρησε από μακρινή απόσταση σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι, της εστίας του Ανέστη.

Πίεση από την Παναχαϊκή

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η ΑΕΚ έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ όταν στο 47ο λεπτό ο Κρισάντους εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Κάργα, κινήθηκε από τα δεξιά, αλλά η πάσα που έβγαλε στον Αραβίδη ήταν δυνατή.

Ωστόσο, οι γηπεδούχοι κατέβασαν εκ νέου το ρυθμό κι οπισθοχώρησαν αδικαιολόγητα, με αποτέλεσμα η Παναχαϊκή να βρει το χώρο και κυρίως το θάρρος να απειλήσει και να πιστέψει στην ισοφάριση.

ΑΕΚ - Παναχαϊκή 3-0
INTIME SPORTS

Οι τελικές επιλογές των φιλοξενούμενων παράμειναν άστοχες, με αποτέλεσμα κάθε προσπάθειά των, να παραμένει ημιτελής. Το ίδιο κι οι σποραδικές επιθέσεις των "κιτρινόμαυρων" με τους Μπαρμπόζα και Κρισάντους να βιάζονται.

Αραβίδης για δεύτερη φορά

Η λύση για τους γηπεδούχους, βρέθηκε πάλι από τον Χρήστο Αραβίδη. Ο 28χρονος επιθετικός στο 68ο λεπτό, με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα, στα δίχτυα του Γεωργακόπουλου κάνοντας το 2-0.

Στο 77', ο Μπαρμπόζα υποδέχθηκε την πάσα του Πεταυράκη, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε από τα αριστερά, δεν είχε την κατάληξη που φανταζόταν, ο Πορτογάλος μέσος.

Η δικαίωση του Μπακάκη

Με τη φιλοξενούμενη ομάδα να έχει παρατήσει το ματς και να έχει συμβιβαστεί με τη μοίρα του αποτελέσματος, το δοκάρι στέρησε στον Τζανετόπουλο να βάλει κι αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, δίπλα σ' αυτό του Αραβίδη.

Το έβαλε ο Μιχάλης Μπακάκης, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με εξαιρετικό σουτ από τα δεξιά, το οποίο δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης, στον τερματοφύλακα της Παναχαϊκής.

Η φάση του αγώνα

Αυτή του δεύτερου γκολ, του Χρήστου Αραβίδη. Σ' ένα χρονικό σημείο, που η Παναχαϊκή πίεζε για την ισοφάριση, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ, να "κόβει" τα πόδια των φιλοξενούμενων. Από πλευράς ουσίας, γιατί από πλευρά θεάματος, ήταν το γκολ του Μιχάλη Μπακάκη.

ΑΕΚ - Παναχαϊκή 3-0
INTIME SPORTS

Ο διαιτητής

Ο Γεώργιος Λιαχούδης υπέδειξε ορθώς το πέναλτι του Κάργα, πάνω στον Πλατέλλα. Στα θετικά που του πιστώνονται, κι η προσπάθειά του να αφήσει το ματς να εξελιχθεί. Δεν φοβήθηκε να βγάλει κάρτες νωρίς, λειτουργώντας μάλλον προληπτικά. Πέρασε απαρατήρητος, κι αυτό μόνο καλό είναι.

ΑΕΚ - Παναχαϊκή 3-0
INTIME SPORTS

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Χρήστο Αραβίδη. Ήταν ο σκόρερ των δύο εκ των τριών τερμάτων της ομάδας του, αμφότερα σε κομβικά χρονικά σημεία. Το πρώτο όταν έδωσε προβάδισμα στην ΑΕΚ λίγα λεπτά μετά την έναρξη του ματς, το δεύτερο όταν πιεζόταν από την άνοδο της Παναχαϊκής, διασκεδάζοντας κάθε αμφιβολία πάνω από τον ουρανό του ΟΑΚΑ.

ΑΕΚ - Παναχαϊκή 3-0
INTIME SPORTS

Μας άρεσε

Ο Μιχάλης Μπακάκης ήταν ο πιο σταθερός ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ. Με πολλά τρεξίματα, κάλυψε όλη τη δεξιά πτέρυγα με επιτυχία, συνέβαλε ομοιόμορφα τόσο στα ανασταλτικά όσο και στα επιθετικά του καθήκοντα. Απέφευγε κάθε περιττό, προσέφερε εγγύηση στους συμπαίκτες του. Προτίμησε να πάρει την κίτρινη κάρτα σε ένα φάουλ σκοπιμότητας, περιορίζοντας τον κίνδυνο για τους συμπαίκτες του. Στο τέλος, δικαιώθηκε με το γκολ.

ΑΕΚ - Παναχαϊκή 3-0
INTIME SPORTS

Δεν μας άρεσε

Η Παναχαϊκή έβρισκε εύκολο δίοδο προς την εστία της ΑΕΚ, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Το δίδυμο Ανάκογλου - Γιόχανσον, μετά από σειρά πειστικών και θετικών εμφανίσεων παρουσίασε αδυναμία. Η ανασταλτική πρώτη γραμμή άμυνας της Ένωσης, έμοιαζε να έχει κενά.

ΑΕΚ - Παναχαϊκή 3-0
INTIME SPORTS
TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ