FOOTBALL LEAGUE

ΑΕΚ - ΑΕΛ 1-1

ΑΕΚ - ΑΕΛ 1-1
INTIME SPORTS

Μπορεί για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι η ΑΕΚ να μην κατάφερε να κερδίσει. Όμως η ισοπαλία 1-1 με την Λάρισα στο ΟΑΚΑ, σε συνδυασμό με την ήττα του Ηρακλή, «κλείδωσαν» και την πρωτιά στα πλέι οφ για την Ένωση.

Και αν στο αποχαιρετιστήριο ματς μπροστά στον κόσμο της, η ΑΕΚ δεν πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε, τουλάχιστον έπαιξε ξανά καλό ποδόσφαιρο. Έστω και για ένα ημίχρονο.

Η ΑΕΚ στο πρώτο 45άλεπτο ήταν η ΑΕΚ της κανονικής περιόδου και έκανε τις φάσεις για να πάει με σκορ ασφαλείας για νίκη στα αποδυτήρια. Ωστόσο η Λάρισα ισοφάρισε πριν την λήξη του ημιχρόνου και στο δεύτερο ημίχρονο εκμεταλλεύτηκε την κούραση της ΑΕΚ για να φύγει αήττητη από το ΟΑΚΑ.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο

Διαιτητής: Χαράλαμπος Σελεμίδης (Πέλλα)

Βοηθοί: Αργύρης Κουρομιχελάκης, Ιωάννης Μπετσόγλου

ΑΕΚ (Δέλλας): Ανέστης, Γεωργέας, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Κορδέρο (64’ Ανάκογλου), Μπαρμπόσα (80’ Γροντής), Πλατέλλας, Αραβίδης, Κρισάντους (70’ Ντακόλ).

ΑΕΛ (Παπαδόπουλος): Αποστολίδης, Καρανίκας, Σαρακατσάνος, Δεληζήσης, Κοντοδήμος, Μπανούσης, Νεμπεγλέρας, Ελιομάρ (79’ Σταθάκης), Μουλόπουλος( 86’ Παυλίδης), Μπόγιοβιτς, Σερζίζιο.

Γκολ: 32’ Αραβίδης / 41’ Κοντοδήμος

Κάρτες: 27’ Κοντοδήμος, 27’ Ελιομάρ, 32’ Αραβίδης, 64’ Μπανούσης, 73’ Πλατέλλας, 90’ κοκκινη Μπανούσης

Το καλύτερο της πρώτο ημίχρονο

Είναι αλήθεια πως οι παίκτες της ΑΕΚ ήθελαν να κάνουν μια καλή τελευταία παράσταση μπροστά στον κόσμο τους. Και το πέτυχαν έστω και κατά το ήμισυ. Για ένα ημίχρονο δηλαδή. Η ΑΕΚ στο πρώτο 45άλεπτο έβγαλε στο γήπεδο αρκετές από τις αρετές που έδειξε στην κανονική διάρκεια της σεζόν. Γρήγορο ποδόσφαιρο, καλές εμπνεύσεις και σωστή επιθετική λειτουργία.

Μέχρι μάλιστα να προηγηθεί στο σκορ στο 32’ με την μαγική ασίστ του Μπαρμπόσα στον Αραβίδη ο οποίος «εκτέλεσε» σωστά από οφσαιντ, η ΑΕΚ είχε μετρήσει 11 τελικές προσπάθειες. Ενώ τέσσερα λεπτά μετά το γκολ, ο Αραβίδης βρέθηκε σε δεύτερο ανεπανάληπτο τετ α τετ, αλλά αυτή την φορά «νικήθηκε» από τον τερματοφύλακα της Λάρισας. Η ΑΕΚ δεν εκμεταλλεύτηκε την καλή της επιθετική αύρα και το πλήρωσε πριν λήξη του ημίχρονο. Από στημένη φάση ο Κοντοδήμος διέφυγε της προσοχής του Γεωργέα (και του επόπτη καθώς και αυτός ήταν εκτεθειμένος) και σκόραρε εξ επαφής.

Έμεινε από δυνάμεις η ΑΕΚ

Αν πάντως στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ θύμισε την ομάδα της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος, στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα ήταν ανάλογη μ’ αυτή των περισσότερων παιχνιδιών των πλέι οφ. Οι περισσότεροι «κιτρινόμαυροι» έδειχναν να έχουν ξεμείνει και από ενέργεια αλλά και από καθαρό μυαλό μέσα στο γήπεδο. Κάτι που το εκμεταλλεύτηκε η Λάρισα και κράτησε σχετικά εύκολα την ισοπαλία. Άλλωστε η ΑΕΚ σε 45 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο, έκανε μόλις μια κλασική ευκαιρία, αλλά και αυτή την έχασε. Βεβαίως το γεγονός πως τόσο ο Μπαρμπόσα που ήταν εντυπωσιακός στο πρώτο ημίχρονο, όσο και ο Κορδέρο που ήταν εξαιρετικός, κουράστηκαν και βγήκαν από το γήπεδο, έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην εικόνα της ΑΕΚ αλλά και στην εξέλιξη του ματς.

Η φάση του αγώνα

Τέσσερα λεπτά πριν από το φινάλε, ο Πλατέλλας βρέθηκε φάτσα με σχεδόν κενή εστία. Και παρόλο που άπλωσε το πόδι του και βρήκε την μπάλα, δεν κατάφερε να την κατευθύνει εντός των διχτύων και να δώσει τη νίκη στην ΑΕΚ.

Ο διαιτητής

Ο Σελεμίδης είχε ζητήματα. Και με τις κάρτες που δεν έδωσε και με κάποιες φάσεις εντός των δυο περιοχών. Υπάρχουν δυο κτυπήματα της μπάλας στο χέρι του Σοϊλέδη στο πρώτο ημίχρονο, που όμως μπορεί να ήταν και ακούσια. Αλλά υπάρχει σίγουρα και μια ανατροπή του Αραβίδη στο τελευταία δεκάλεπτο, που θα μπορούσε να καταλογιστεί παράβαση. Βεβαίως θάλασσα τα έκαναν οι δυο επόπτες, που άφησαν από θέσεις οφσαιντ και τα δυο γκολ.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Θα μπορούσε να ήταν και πάλι ο Έλντερ Μπαρμπόσα, όπως και στη Ριζούπολη, καθώς ήταν εντυπωσιακός στο πρώτο ημίχρονο. Όμως αφενός ο Πορτογάλος κουράστηκε στο δεύτερο ημίχρονο και αφετέρου ο Γιάκομπ Γιόχανσον είχε καταλυτική παρουσία σ’ ολόκληρο το ματς και ήταν πραγματική εγγύηση για το παιχνίδι της ΑΕΚ.

Μας άρεσε

Ο ρυθμός που είχε η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο. Ειδικά στα πρώτα 35 λεπτά, το ποδόσφαιρο που έπαιξαν οι ποδοσφαιριστές του Δέλλα, θύμισε σε μεγάλο βαθμό τα εξαιρετικά ματς που έκανε η Ένωση κατά την διάρκεια της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος.

Δεν μας άρεσε

Μπήκαν δυο γκολ που δεν θα έπρεπε να μετρήσουν. Ειδικά στην φάση του τέρματος της ΑΕΚ, ο Αραβίδης είναι εκτεθειμένος αρκετά σε σχέση με τους αμυντικούς της Λάρισας. Αλλά και ο Κοντοδήμος ξεκινά την προσπάθεια του από θέση οφσαιντ.

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ