ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ζιρού & Λοκό: Οι Γάλλοι "δήμιοι" των Ελλήνων

Ζιρού & Λοκό: Οι Γάλλοι "δήμιοι" των Ελλήνων

Το χατ τρικ του Ζιρού στον Πειραιά, πέρα από το γεγονός ότι έστειλε τον Ολυμπιακό στο Europa League, έφερε στο μυαλό μας τον συμπατριώτη του, Πατρίς Λοκό, που επίσης είχε γίνει "δήμιος" ελληνικής ομάδας.

Μέσα σε διάστημα λίγων ωρών, δύο Γάλλοι ποδοσφαιριστές έκαναν χατ τρικ στα παιχνίδια της 6ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Champions League.

Την Τρίτη (8/12) ο Καρίμ Μπενζεμά σημείωσε 3 γκολ στη νίκη-ρεκόρ της Ρεάλ Μαδρίτης στη διοργάνωση, με σκορ 8-0 επί της σουηδικής Μάλμε.

Την Τετάρτη (9/12) ο Ολιβιέ Ζιρού "σκότωσε" τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη (0-3), χαρίζοντας στην Αρσεναλ την πρόκριση στους "16" του Champions League.

O 29χρονος "κανονιέρης", ο οποίος πετύχαινε γκολ κάθε 20 λεπτά (29', 49', 67'), έγινε ο δεύτερος Γάλλος ποδοσφαιριστής, που πετυχαίνει χατ τρικ επί ελληνικού εδάφους, σε παιχνίδι ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ο προηγούμενος ήταν ο Πατρίς Λοκό, την περίοδο 1996-97 σε βάρος της ΑΕΚ. Η Ενωση είχε αποσπάσει ισοπαλία 0-0 από την Παρί Σεν Ζερμέν, στο Παρκ Ντε Πρενς, για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων και ετοιμαζόταν να γράψει μια χρυσή σελίδα στην ευρωπαϊκή της ιστορία.

Η ρεβάνς έγινε στις 20 Μαρτίου 1997 στο "Νίκος Γκούμας" και έμελλε να την υπογράψει ο ιδιόρρυθμος άσος των Παριζιάνων, Πατρίς Λοκό, ο οποίος είχε σημειώσει δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο (22', 44') και ένα στην επανάληψη (81').

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ