ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ζέκα: "Συνηθισμένος στη πίεση λόγω Παναθηναϊκού"

Ζέκα: "Συνηθισμένος στη πίεση λόγω Παναθηναϊκού"

Ο Ζέκα μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Κοπεγχάγης και τόνισε ότι μπορεί να αντεπεξέλθει στην πίεση και στις προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί με την μεταγραφή του καθώς στον Παναθηναϊκό υπήρχαν υψηλές απαιτήσεις. (VIDEO)

Μέρα... Ζέκα στην Κοπεγχάγη με τον διεθνή μέσο να πραγματοποιεί τη πρώτη του προπόνηση με τη νέα του ομάδα την Πέμπτη και να παρουσιάζεται και στους δημοσιογράφους της Δανίας με τον 29χρονο ποδοσφαιριστή να κάνει δηλώσεις... παντού.

Ο Ζέκα δήλωσε έτοιμος να αντεπεξέλθει στην πίεση που θα συναντήσει στη Κοπεγχάγη ελεώ της παρουσίας του στον Παναθηναϊκό, τόνισε ότι δεν δυσκολεύτηκε να πάρει την απόφαση να πάει στους Δανούς και χαρακτήρισε τον εαυτό του ως έναν μαχητή που δίνει τα πάντα στο γήπεδο και θα βοηθήσει με την εμπειρία του.

Αρχικά μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της Κοπεγχάγης αναφέρθηκε στην μεταγραφή του και τα συναισθήματα του αλλά και στους στόχους που έχει με το σύλλογο της Δανίας.

Καλώς ήρθες στην Κοπεγχάχη πως αισθάνεσαι μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής σου;
"Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Χαρούμενος που βρέθηκα με τους νέους μου συμπαίκτες, με τους ανθρώπους στο κλαμπ. Τους γνώρισα όλους, έκανε προπόνηση και ένιωσα πολύ όμορφα. Και είμαι ευχαριστημένος που είμαι εδώ".

Ποιες ήταν οι σκέψεις σου όταν υπόγραψες το συμβόλαιο σου και γιατί διάλεξες να έρθεις στην Κοπεγχάγη;
"Πρώτα απ' όλα ο σύλλογος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για να με φέρει εδώ και μπορώ να καταλάβω ότι με ήθελαν αρκετά ώστε να γίνω μέλος της ομάδας. Και όταν νιώθεις πως σε θέλουν και σου δίνουν ότι χρειάζεται για να δουλέψεις σε ένα σύλλογο με πνεύμα νικητή και πρωταθλητή τα τελευταία χρόνια είναι μεγάλη ευχαρίστηση να ενσωματωθείς σε αυτό. Τώρα είναι ώρα να δουλέψουμε και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό".

Τι μπορείς να μας πεις για τον εαυτό σου, πως είσαι σαν παίκτης;
"Μπορώ να πω ότι είμαι μαχητής. Δεν θέλω να χάνω τη μπάλα, μια μονομαχία, και θα παλέψω για κάθε μπάλα μέχρι το τέλος. Είμαι ένας παίκτης με μεγάλο πάθος για ότι κάνω. Παίζω με πάθος, παλεύω όλη την ώρα και κυρίως προσπαθώ να βοηθήσω την ομάδα και τους συμπαίκτες μου".

Έπαιξες πρόσφατα με την Εθνική Ελλάδος, ήσουν αρχηγός του Παναθηναϊκού και εδώ θα έχεις το "Ν10". Πολλές οι απαιτήσεις, πως θα διαχειριστείς και θα αντέξεις αυτή την πίεση;
"Είμαι συνηθισμένος στην πίεση γιατί ο Παναθηναϊκός ήταν ένα μεγάλο κλαμπ, ακόμα είναι, με πολλές απαιτήσεις και πολλούς φιλάθλους οπότε και εκεί οι απαιτήσεις ήταν ψηλές. Γνωρίζω ότι και εδώ υπάρχουν ψηλές απαιτήσεις και θα παλέψω για όλους αυτούς τους ανθρώπους που με έφεραν εδώ.

Οπότε η πίεση για μένα εδώ είναι να αποδείξω ότι αυτοί οι άνθρωποι που πίστεψαν σε μένα είχαν δίκιο και να μην τους απογοητεύσω πρώτα απ' όλα αλλά και να μην απογοητεύσω τους συμπαίκτες μου και όλη την οικογένεια της Κοπεγχάγης".

Έχεις και ηγετικές ικανότητες από τη στιγμή που ήσουν τόσα χρόνια αρχηγός στον Παναθηναϊκό. Πως θα τις περάσεις αυτές στη νέα σου ομάδα;
"Θα προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα με την εμπειρία που έχω. Έχουμε τον αρχηγό μας, θα είμαι εδώ για να τον βοηθήσω όχι μόνο αυτόν, αλλά όλους τους παίκτες με κάθε τρόπο και με την εμπειρία μου στο γήπεδο. Να τους καθοδηγώ, να δίνω τα πάντα στη διάρκεια του παιχνιδιού".

Τι είναι αυτό που περιμένεις πως και πως τώρα στην Κοπεγχάγη;
"Ανυπομονώ να φέρω την ομάδα στο επίπεδο που ήταν. Όχι μόνο εγώ αλλά όλοι μας. Περιμένω να παίξω στο στάδιο μας γιατί όλοι λένε ότι είναι εκπληκτικό και στο τέλος περιμένω να πάρω τους τίτλους. Κάτι στο οποίο είναι συνηθισμένοι στο κλαμπ καθώς είναι νικητές".

"Έτοιμος να παίξω και τη Κυριακή"

Όπως είναι λογικό η παρουσία του Ζέκα στη προπόνηση της Κοπεγχάγης την Πέμπτη οδήγησε και πολλούς δημοσιογράφους στο αθλητικό κέντρο των Δανών με τον έμπειρο μέσο να μιλάει και στους εκπροσώπους του Τύπου που μάλιστα είδαν και την προπόνηση. Ο ίδιος τόνισε πως είναι έτοιμος να αγωνιστεί και την Κυριακή ενώ αναφέρθηκε και στον συγκινητικό αποχαιρετισμό του στη προπόνηση του Παναθηναϊκού.

Ο διεθνής μέσος με δηλώσεις του στην www.ekstrabladet.dk είπε αρχικά:

"Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι στην Κοπεγχάγη. Ήταν μια εύκολη απόφαση να έρθω εδώ. Το κλαμπ και οι συμπαίκτες μου με έχουν υποδεχτεί αρκετά καλά. Όλοι με έχουν κάνει να αισθανθώ σαν στο σπίτι μου".

Σε ερώτηση για την αποχώρηση του από τον Παναθηναϊκό σημείωσε:
"Μετά από έξι χρόνια στην Ελλάδα νιώθω σαν Έλληνας. Ήταν δύσκολο να πω αντίο στους φίλους μου στον Παναθηναϊκό. Κλάψαμε αλλά έτσι είναι η ζωή του ποδοσφαιριστή όταν έχεις μπροστά σου μια νέα πρόκληση. Σίγουρα θα γυρίσω κάποια μέρα στην Ελλάδα".

Για την έλευση του στην Κοπεγχάγη και τους στόχους του υποστήριξε:
"Η Κοπεγχάγη είναι ένα μεγάλο κλαμπ που κέρδισε το νταμπλ τη περασμένη σεζόν, ήταν εύκολο για μένα να πάρω την απόφαση. Ήταν ένα πολύ καλό βήμα για την καριέρα μου. Κέρδισα μόλις έναν τίτλο σε έξι χρόνια με τον Παναθηναϊκό και ήρθα στη Κοπεγχάγη με σκοπό να πάρω το πρωτάθλημα και κάθε διοργάνωση στην οποία μετέχουμε. Είμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση στο πρωτάθλημα (σ.σ. στην 7η θέση μετά από επτά ματς με εννιά βαθμούς) αλλά τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν γρήγορα στο ποδόσφαιρο".

Αναφορικά με τη θέση που του αρέσει να αγωνίζεται είπε:
"Νιώθω καλύτερα όταν είμαι στο κέντρο. Είτε ως εξάρι, είτε ως οκτάρι επειδή μου αρέσει να έχω τη μπάλα. Επίσης μπορώ να παίξω ως δεξί μπακ και ως δεξιός μέσος. Μπορώ να ανταποκριθώ σε κάθε ρόλο μέσα στο γήπεδο".

Ενώ δήλωσε έτοιμος να παίξει βασικός και την Κυριακή λέγοντας:
"Είμαι έτοιμος να παίξω από την αρχή την Κυριακή".

Στην ίδια εφημερίδα φιλοξενούνται και δηλώσεις του Σολμπάκεν οποίος τονίζει πως είναι νωρίς ακόμα για να πει αν ο Ζέκα θα αγωνιστεί στο ματς της Κυριακής εντός έδρας με τη Μίντιλαντ:

"Την Πέμπτη έκανε τη πρώτη του προπόνηση μαζί μας. Δεν μπορώ να πω τώρα αν θα είναι στο αρχικό μας σχήμα. Θα πρέπει να περιμένουμε και θα δούμε".

Θέμα και στο twitter

Η παρουσία του Ζέκα για πρώτη φορά στη προπόνηση της Κοπεγχάγης ήταν θέμα και στο twitter των Δανών οι οποίοι φιλοξένησαν μια πρώτη ατάκα του διεθνή μέσου στον επίσημο λογαριασμό τους:

"Γεια είμαι εδώ, είμαι ευχαριστημένος που είμαι εδώ και ελπίζω να σας δω στα επόμενα παιχνίδια στο γήπεδο να μας δίνετε δύναμη στην προσπάθεια μας να κερδίσουμε κάθε ματς. Να είστε καλά".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ