ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Υποψήφιος για την προεδρία της FIFA o Φίγκο

Υποψήφιος για την προεδρία της FIFA o Φίγκο

Ο Λουίς Φίγκο πρόσθεσε το όνομα του στη λίστα των υποψηφίων για την προεδρία της FIFA στις επερχόμενες εκλογές εξαπολύοντας επίθεση κατά του Ζεπ Μπλάτερ (video)

Μία ακόμα υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου της FIFA ήρθε να προστεθεί λίγες ώρες πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία για υποβολή υποψηφιοτήτων. Ο λόγος για τον Λουίς Φίγκο ο οποίος όπως τόνισε αποφάσισε να "κατέβει" στις εκλογές.

Λίγες ώρες πριν ανακοινώσει την απόφασή του μέσα από το twitter ο Πορτογάλος εξαπέλυσε επίθεση στον Μπλάτερ μέσα από συνέντευξή του στο CNN.

"Νοιάζομαι τόσο πολύ για το ποδόσφαιρο και δεν μου αρέσει η εικόνα που έχει αποκτήσει η FIFA και όσα σκάνδαλα έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Η πρώτη λέξη που βρίσκεται δίπλα στη FIFA σε κάθε αναζήτηση που μπορεί να κάνει κάποιος στο διαδίκτυο, είναι διαφθορά και σκάνδαλα. Θέλω να αλλάξω αρκετά πράγματα και να βελτιώσω την εικόνα της ομοσπονδίας. Το ποδόσφαιρο αξίζει κάτι πολύ καλύτερο από αυτό

Μιλούσα με πολλούς σημαντικούς ανθρώπους του ποδοσφαίρου και όλοι πιστεύουν ότι κάτι πρέπει να γίνει. Τον περασμένο χρόνο ήμουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Βραζιλία και είδα την αντίδραση των οπαδών για τη FIFA. Νομίζω πως κάτι πρέπει να αλλάξει σε επίπεδο ηγεσίας, διακυβέρνησης, διαφάνειας και αλληλεγγύης. Νομίζω πως ήρθε η στιγμή για αυτό" είπε μεταξύ άλλων.

Λίγες ώρες αργότερα μέσα από τον λογαριασμό του στο twitter ο Φίγκο έγραψε: "Είμαι χαρούμενος που ανακοινώνω την υποψηφιότητα μου για την προεδρία της FIFA. Το ποδόσφαιρο μου έδωσε τόσα πολλά κατά τη διάρκεια της ζωής μου και θέλω να δώσω κάτι πίσω".

Υπενθυμίζουμε ότι πέρα από τον Φίγκο οι άλλοι υποψήφιοι μέχρι τώρα είναι οι Νταβίντ Ζινολά, Μίχελ Φαν Πράαχ, Ζερόμ Σαμπάν και ο πρίγκηπας της Ιορδανίας Αλί Μπιν Αλ Χουσεΐν.

Δείτε το σχετικό τιτίβισμα:

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ