ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Υπέγραψε στην Ραχ Αχάν ο Γιάννης Τοπαλίδης

Υπέγραψε στην Ραχ Αχάν ο Γιάννης Τοπαλίδης
Τοπαλίδης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Την θέση του τεχνικού διευθυντή στην ομάδα του Ιράν, Ραχ Αχάν, ανέλαβε ο Γιάννης Τοπαλίδης, με τον ιδιοκτήτη του συλλόγου να είναι πολύ πιθανό να επενδύσει και στον ελληνικό αθλητισμό

Ο Γιάννης Τοπαλίδης είναι ο νέος τεχνικός διευθυντής της Ραχ Αχάν, ομάδα της Τεχεράνης που φέτος έχει στόχο την παραμονή στην πρώτη κατηγορία του Ιράν, άλλα έχει και υψηλές φιλοδοξίες για το μέλλον.

Από την Τρίτη έχει υπογράψει το συμβόλαιό του και φυσικά οι απολαβές είναι πολύ καλές, ενώ αυτός που μεσολάβησε για την συμφωνία είναι ο Θανάσης Μπίνας, διευθυντής μεγάλου γραφείου μάνατζερ στην Γερμανία.

Ιδιοκτήτης της Ραχ Αχάν είναι ο Γιαζντάν Κιαναρά, ο οποίος μέσω του γραφείου του Θανάση Μπίνα το καλοκαίρι το 2015 λίγο έλειψε να επενδύσει στον χώρο του ελληνικού αθλητισμού. Αυτή η πόρτα δεν έχει κλείσει και δεν αποκλείεται αυτή η επένδυση τελικά να γίνει το καλοκαίρι του 2016.

Όπως προαναφέραμε, πρώτος στόχος για φέτος είναι η Ραχ Αχάν να παραμείνει στην κατηγορία, όμως ο Γιαζντάν Κιαναρά έχει σκοπό να επενδύσει, έχει φιλοδοξίες και θέλει να δημιουργήσει κάτι σπουδαίο.

Το πλάνο αναφέρει πως θα χτίσει γήπεδο, αλλά και προπονητικό κέντρο, το οποίο μόνο αυτό αναμένεται να κοστίσει 80.000.000 ευρώ.

Μετά από 19 αγωνιστικές η Ραχ Αχάν είναι στην 15η θέση του πρωταθλήματος Ιράν, την προτελευταία δηλαδή και υποβιβάζονται οι τρεις τελευταίοι.

Μόλις 4 βαθμούς απέχει από την σωτηρία και απομένουν 11 αγωνιστικές, προπονητής της είναι ο Μεχντί Ταρτάρ (Ιρανός) και ένας από τους 3 ξένους παίκτες της είναι Κύπριος.

Πρόκειται για τον 30άχρονο Κύπριο δεξιό χαφ, Άθω Σολωμού, ο οποίος κατά σειρά στην καριέρα του έχει αγωνιστεί σε Απόλλωνα Λεμεσού, ΑΠΟΕΛ, ΕΝΠ, Οτσέλουλ Γκαλάτσι και Δόξα Κατωκοπιάς.

Κάθε ομάδα στο Ιράν έχει δικαίωμα στο ρόστερ να περιλαμβάνει μόνο 4 ξένους, από τους οποίους οι 3 μπορούν να προέρχονται από οποιαδήποτε χώρα του πλανήτη και ο 4ος από την Ασία.

Οι ξένοι της Ραχ Αχάν είναι ο Σλοβένος, Ίγκορ Νέζενιτς, ο Φινλανδός, Σεμπάστιαν Στράντβαλ και ο Άθως Σολωμού που υπέγραψε 6άμηνο συμβόλαιο στις 20 Ιανουαρίου.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ