ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Χρυσάφι στα πόδια των συλλόγων από τη FIFA

Χρυσάφι στα πόδια των συλλόγων από τη FIFA

Η FIFA είναι έτοιμη να δώσει μία αστρονομική αποζημίωση στους συλλόγους ενόψει του Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ. Διαβάστε λεπτομέρειες.

Οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί σύλλογοι αντιδρούν με την είσηγηση της FIFA και της UEFA για τη διεξαγωγή του Μουντιάλ του 2022 το Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς, όμως φαίνεται πως πολύ δύσκολα δεν θα οδηγηθούμε σε αυτή τη λύση και η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία από την πλευρά της αναζητεί τρόπους για να κατευνάσει τις αντιδράσεις.

Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα της "Mirror" ο τρόπος αυτός θα είναι μέσω μίας πολύ μεγάλης αποζημίωσης που δεν θα έχει καμία σχέση με αυτές των προηγουμένων χρόνων.

Το 2010 η αποζημίωση προς τους συλλόγους ήταν ύψους 26 εκ.λιρών και πέρυσι στη Βραζιλία έφτασε στις 70 εκ.λίρες ενώ σύμφωνα με το αγγλικό μέσο, το ποσό αυτό θα εκτοξευτεί για τη διοργάνωση στο Κατάρ στις 135 εκ.λίρες!

Από αυτά τα χρήματα θεωρείται κάτι παραπάνω από σίγουρο πως η μερίδα του λέοντος θα πάει προς τους αγγλικούς συλλόγους, από τη στιγμή που η Premier League είναι το πρωτάθλημα που πλήττεται περισσότερο σε περίπτωση που γίνει Μουντιάλ το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του 2022.

Υπολογίζεται πως η μεγάλη κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος θα αναγκαστεί να "κατεβάσει ρολά" για επτά εβδομάδες, κάτι που σημαίνει πως η σεζόν 2022-2023 θα καταλήξει να διαρκέσει 12 μήνες.

Επιπλέον, είναι πολύ πιθανό να μην υπάρχουν αγώνες ρεβάνς στο FA Cup και να κριθούν όλα τα ματς μέχρι τον τελικό σε μονά ματς ενώ είναι άγνωστο και τι θα γίνει με τις ημερομηνίες του League Cup.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ