ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Χρήση GPS για την αποφυγή λανθασμένων υποδείξεων οφσάιντ!

Χρήση GPS για την αποφυγή λανθασμένων υποδείξεων οφσάιντ!

O Tζιάνι Ινφαντίνο παραχώρησε συνέντευξη και αποκάλυψε πως υπάρχει ως σκέψη η ενσωμάτωση συστημάτων GPS πάνω στις φανέλες των ποδοσφαιριστών προκειμένου να μειωθούν οι λανθασμένες υποδείξεις οφσάιντ.

Ο νέος πρόεδρος της FIFA, Tζιάνι Ινφαντίνο είναι υπέρμαχος της χρήσης της τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο, αφού ήδη έχει τεθεί σε εφαρμογή, έστω και σε δοκιμαστική μορφή, η χρήση του βίντεο κατά τη διάρκεια των αγώνων, προκειμένου να αποσαφηνιστούν αμφισβητούμενες φάσεις.

Παρ' όλα αυτά, ο Ιταλός ισχυρός άνδρας του παγκοσμίου ποδοσφαίρου πήγε ένα βήμα παρακάτω, καθώς σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική εφημερίδα "Parisien", αποκάλυψε πως υπάρχει ως σκέψη η ενσωμάτωση συστημάτων GPS πάνω στις φανέλες των ποδοσφαιριστών, ούτως ώστε να μειωθούν οι λανθασμένες υποδείξεις οφσάιντ.

"Στις μέρες μας, υπάρχουν υπερβολικά εξελιγμένα συστήματα GPS. Θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Αν ο παίκτης έχει ενσωματωμένο πάνω του ένα τέτοιο σύστημα, το στίγμα του θα δίνεται απευθείας από το GPS. Στη FIFA, δουλεύω παρέα με προσωπικότητες όπως είναι ο Φαν Μπάστεν κι ο Μπόμπαν, οι οποίοι έχουν πολλές καλές ιδέες.", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ινφαντίνο.

Αυτή είναι ακόμα μία "επαναστατική" ιδέα απ' τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, καθώς το προηγούμενο διάστημα είχε προτείνει την αλλαγή στο φορμάτ του Μουντιάλ, με τη συμμετοχή 48 ομάδων, καθώς και τη δημιουργία ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, το οποίο θα διεξάγεται ανάμεσα στο Παγκόσμιο Κύπελλο και το Euro.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ