ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Χέσλερ: "Εγώ έμαθα στον Τότι τις εκτελέσεις φάουλ"

Χέσλερ: "Εγώ έμαθα στον Τότι τις εκτελέσεις φάουλ"

Ο Τόμας Χέσλερ αποκάλυψε πως ήταν εκείνος που στις αρχές της δεκαετίας του '90 έμαθε την τέχνη της εκτέλεσης των φάουλ στον -πιτσιρικά τότε- Φραντσέσκο Τότι.

Ένας Γερμανός που έχει αγαπηθεί πολύ στο "Olimpico" είναι χωρίς αμφιβολία ο Τόμας Χέσλερ, ο οποίος φόρεσε για τρία χρόνια (1991-1994) τη φανέλα της Ρόμα (88 συμμετοχές - 11 γκολ) μετά από έναν χρόνο παρουσίας του στο Καμπιονάτο με τη Γιουβέντους.

Υπάρχει όμως μία λεπτομέρεια όσον αφορά στην παρουσία του Χέσλερ στη Ρόμα που δεν γνωρίζει ο κόσμος και την οποία θέλησε να μοιραστεί αρκετά χρόνια αργότερα, αποκαλύπτοντας πως εκείνος δίδαξε τον Φραντσέσκο Τότι πώς να εκτελεί σωστά τα φάουλ.

"Θυμάμαι πως στο τέλος της προπόνησης δοκίμαζα εκτελέσεις φάουλ, με πλησίασε ένα νεαρό παιδί και με ρώτησε αν μπορούσε να χτυπήσει και εκείνος φάουλ μαζί μου. Δεν ήξερα τότε ποιος ήταν.

Είχε μία καλή τεχνική και μπορούσες να καταλάβεις ότι είχε χαρακτήρα. Χωρίς αυτόν δεν μπορείς να μπεις στο γήπεδο στα τελευταία λεπτά του αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης στην ηλικία του.

Χέσλερ: "Εγώ έμαθα στον Τότι τις εκτελέσεις φάουλ"

Πόσο χρόνων ειναι; Φτάνει τα 40 χρόνια; Συγχαρητήρια", τόνισε ο Χέσλερ, ο οποίος για τη δική του παρουσία στη Serie A πριν από δύο δεκαετίες, είπε: "Πέρασα υπέροχα χρόνια παίζοντας στο πιο δύσκολο πρωτάθλημα του κόσμου. Τότε έπαιζαν σε αυτό οι καλύτεροι. Τώρα το επίπεδο έχει πέσει πολύ".

Όσον αφορά στη δική του προπονητική καριέρα η οποία θα ξεκινήσει τον Ιούνιο που θα αναλάβει την Club Italia Berlino (όμαδα της 8ης κατηγορίας της Γερμανίας), υπογράμμισε:

"Για κάποιον που είναι συνηθισμένος να ζει για το ποδόσφαιρο είναι δύσκολο να παραμείνει μακριά από το γήπεδο. Ελπίζω να δείξω στους παίκτες μου πώς να χτυπάνε τα φάουλ".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ