ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Worst debuts ever

Worst debuts ever

Μία αποβολή, ένα αυτογκόλ, μία συντριβή είναι οι λόγοι που θέλει ένας πoδοσφαιριστής να ξεχάσει το ντεμπούτο του. Θυμηθείτε περιπτώσεις παικτών που στιγματίστηκε η "πρώτη" τους. (videos).

Το ντεμπούτο ενός ποδοσφαιριστή είναι από τις σημαντικές στιγμές στην καριέρα. Όλοι τους θυμούνται την πρώτη τους συμμετοχή σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα με την φανέλα της ομάδας που αγωνίστηκαν.

Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που το ντεμπούτο ενός ποδοσφαιριστή δεν είχε την κατάληξη που επιθυμούσε. Ο Μέσι την μοναδική κόκκινη που έχει δεχτεί στην καριέρα του την πήρε στο ντεμπούτο του με την εθνική Αργεντινής.

Το όνομα του Άγγλου Φρέντι Ίστγουντ της Σάουθεντ αποτελεί εξαίρεση, αφού η πρώτη του συμμετοχή συνδυάστηκε με χατ-τρικ! Θυμηθείτε περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που θέλουν να ξεχάσουν την "πρώτη" τους. Από τον Μέσι μέχρι τον Γουντγκέιτ.

Η μοναδική κόκκινη του Μέσι

Ο συνήθως ήρεμος Λιονέλ Μέσι έχασε την ψυχραιμία του όταν το 2005 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την φανέλα της εθνικής Αργεντινής κόντρα στην Ουγγαρία, σε φιλικό παιχνίδι των δύο ομάδων. Είχε μπει ως αλλαγή στο 65' και μετά από 40 δευτερόλεπτα αποβλήθηκε για αγκωνιά στον Βίλμος Βάνζακ, που του τραβούσε την φανέλα. Η κίνηση αυτή εκνεύρισε τον Μέσι, που αποβλήθηκε για πρώτη και τελευταία φορά μέχρι σήμερα στην καριέρα του.

Γουόρεν Μπάρτον

Το ντεμπούτο του Γουόρεν Μπάρτον τον Φεβρουάριο του 1995 κράτησε περισσότερο από ντεμπούτο του Μέσι αλλά λιγότερο από μισή ώρα. Η συμμετοχή στο "φιλικό" Αγγλία - Ιρλανδία ήταν η πιο τιμητική στιγμή στην καριέρα του και 20 συγγενείς του είχαν ταξιδέψει στο Δουβλίνο για να παρακολουθήσουν το ματς. Μετά από 27 λεπτά ο αγώνας διεκόπη λόγω επεισοδίων που προκάλεσαν νεοναζί. Ο χουλιγκανισμός είχε αμαυρώσει την πρώτη συμμετοχή του Μπάρτον και μία μαύρη σελίδα είχε γραφτεί στην ιστορία του βρετανικού ποδοσφαίρου.

Μία ομάδα στο Ταλίν

Ένα πρωτοφανές περιστατικό στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο συνέβη στις 9 Οκτωβρίου 1996. Η Εσθονία είχε κληρωθεί να αντιμετωπίσει την Σκωτία στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο αγώνας είχε οριστεί να διεξαχθεί βράδυ στο "Tallinn's Kadrioru Stadium" αλλά η ώρα διεξαγωγής του άλλαξε και μεταφέρθηκε στις 3 το μεσημέρι, λόγω της ανησυχίας που υπήρχε από την πλευρά των φιλοξενούμενων για την καταλληλότητα των προβολέων.

Το ντεμπούτο τους με την Σκωτία στο συγκεκριμένο ματς θα έκαναν οι Μπίλι Ντοντς και Τζάκι ΜακΝαμάρα. Μετά από 11 δευτερόλεπτα ο αγώνες διεκόπη καθώς οι Εσθονοί αρνήθηκαν να κατέβουν διαμαρτυρόμενοι για την αλλαγή της ώρας από την ΦΙΦΑ και τις πιθανές απώλειες από τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Οι φίλαθλοι της Σκωτίας μετά το σφύριγμα του διαιτητή άρχισαν να τραγουδάνε "One team in Tallinn. Τhere's only one team in Tallinn" (Μία ομάδα στο Ταλίν. Υπάρχει μία ομάδα στο Ταλίν). Οι παίκτες της Εσθονίας έφθασαν στο γήπεδο το απόγευμα και προετοιμάστηκαν να αγωνιστούν στην αρχική ώρα που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί το ματς. Τελικά, ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 1997 στο Μονακό έληξε 0-0. Ο ΜακΝαμάρα αγωνίστηκε μέχρι το 75'.

Πρώτη και τελευταία

Worst debuts ever

"Μαn of the match"

Σε εφιάλτη εξελίχθηκε το ντεμπούτο του 19χρονου τερματοφύλακα της Μπέρνλι Μπίλι Ο'Ρουρκ με αντίπαλο την ΚΠΡ στις 27 Οκτωβρίου 1979. Η Μπέρνλι συνετρίβη 7-0 και ο Μπίλι Ο'Ρουρκ αποχώρησε από το γήπεδο με δάκρυα στα μάτια. Η εφημερίδα "Burnley Express" τον ψήφισε "Μan of the match" ρίχνοντας την ευθύνη στους αμυντικούς της Μπέρνλι για τον διασυρμό.

Έκλεισε την καριέρα του με αποβολή

Στις 26 Μαϊου 2013 και σε ηλικία 38 ετών, ο Γάλλος τερματοφύλακας Ρόναν Λε Κρομ, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην Παρί Σεν Ζερμέν. Ο τελευταίος αγώνας του πρωταθλήματος κόντρα στην Λοριάν ήταν και ο τελευταίος του με την φανέλα της Παρί. Ο Λε Κρομ έκανε πέναλτι και αποβλήθηκε ενώ το σκορ ήταν 3-0 υπέρ της Παρί. Η συμμετοχή του είχε διάρκεια 21 λεπτά και με αυτόν τον άδοξο τρόπο έκλεισε την καριέρα του αφού αποφάσισε να αποχωρήσει από τους αγωνιστικούς χώρους.

Θρησκευτικές διαφορές

Τον Φεβρουάριο του 2013, οι οπαδοί της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ διαμαρτυρήθηκαν για την μεταγραφή του 19χρονου Γκαμπριέλ Γκαντίεφ, του πρώτου μουσουλμάνου παίκτη που φόρεσε την φανέλα της ομάδας. Ο νεαρός Τσετσένος μπήκε στο παιχνίδι ως αλλαγή στο 80' εν μέσω αποδοκιμασιών και κάθε φορά που ακουμπούσε την μπάλα οι οπαδοί σφύριζαν εναντίον του.

Το όνομα του είναι Ίστγουντ. Φρέντι Ίστγουντ

Ο Φρέντι Ίστγουντ πέτυχε ένα ανεπανάληπτο χατ-τρικ στις 16 Οκτωβρίου 2004 ως παίκτης της Σάουθεντ με αντίπαλο την Σουόνσι. Χρειάστηκε μόλις 7 δευτερόλεπτα για να ανοίξει το σκορ. Ο 21χρονος αγωνίζονταν ως δανεικός και ένα μήνα μετά το εντυπωσιακό του ξεκίνημα ο δανεισμός του έγινε μόνιμη μεταγραφή. Η Σάουθεντ νίκησε 4-2 και ο Ίστγουντ είχε γράψει ιστορία!

Κοινή συναινέσει λύση συμβολαίου

Η απόκτηση του Σολ Κάμπελ τον Ιούλιο του 2009 από την Νοτς Κάουντι, προκάλεσε έκπληξη στην Αγγλία και προϊδέασε τους φιλάθλους της ομάδας για μεγάλες μεταγραφές. Μέχρι και το όνομα του Ρομπέρτο Κάρλος είχε δει το φως της δημοσιότητας. Παρότι, η ομάδα του Νότινγχαμ αγωνίζονταν στην League Two όλοι στη Νοτς Κάουντι μιλούσαν για ποδόσφαιρο επιπέδου Πρέμιερ Λιγκ. Η ήττα από την Μόρκαμπ με 2-1, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, τους προσγείωσε απότομα. Ο Σολ Κάμπελ, αν και είχε υπογράψει πενταετές συμβόλαιο, πλήρωσε το μάρμαρο και έλυσε κοινή συναινέσει την συνεργασία του με την ομάδα.

Worst debuts ever

Για το τέλος ο Γουντγκέιτ

Ψηλά στην λίστα με τους παίκτες που ατύχησαν στο ντεμπούτο τους βρίσκεται η "πρώτη" του Τζόναθαν Γουντγκέιτ στην Ρεάλ Μαδρίτης. Η μεταγραφή του στην "βασίλισσα" κόστισε 13,4 εκατ. λίρες και το ντεμπούτο του το πραγματοποίησε τον Σεπτέμβρη του 2004 με αντίπαλο την Αθλέτικ Μπιλμπάο στο "Μπερναμπέου". Ο Άγγλος αμυντικός όχι μόνο έβαλε αυτογκόλ στο 24' αλλά αποβλήθηκε στο 66' με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Σύμφωνα με την Μarca η μεταγραφή του στην Ρεάλ θεωρείται μία από τις χειρότερες μεταγραφές της Ρεάλ τον 21ο αιώνα.

Πηγή: 4-4-2

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ